Bezienswaardigheden AmerikaBlog

Rondreis in Missouri: ontdek de bezienswaardigheden.

Een rondreis in Missouri om de bezienswaardigheden van deze staat te ontdekken, is niet het eerste wat in je opkomt als je een reis naar Amerika wil maken. Nee, maar als jij het èchte Amerika wilt ontdekken, is dit wel een heroverweging waard, want Missouri heeft veel te bieden.

Als je graag de drukke en toeristische delen van Amerika wilt vermijden, dan is Missouri namelijk een goede optie. Bezoek tijdens je rondreis door Missouri bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld The Ozarks, dat je kunt kennen van de geweldig spannende Netflix-serie Ozark.

Daarnaast leeft het grootste zoogdier van Noord-Amerika in Missouri: de Amerikaanse bizon. Maar ook zwarte beren, bobcats, poema’s en bedreigde grijze wolven leven in de staat. Je ziet dus dat deze staat van alles te bieden heeft. Ben jij op zoek naar de mooiste bezienswaardigheden van MIssouri? Je leest het hier.

Boek een reis naar Missouri

De reis brengt je langs de beboste heuvels van Missouri, legendarische plaatsjes in Kansas, met cowboy dorpjes en indianen reservaten in Oklahoma en Texas. 

Waarom Missouri bezoeken?

Of je nu de voorkeur geeft aan de warme, zonnige dagen in de lente en zomer of de koele, frisse temperaturen in de herfst en winter, de parken en natuurgebieden van Missouri staan het hele jaar door open voor avontuur.

Van een van de grootste stadsparken van het land (Forest Park in Saint Louis) tot tientallen staatsparken, beschermde gebieden, nationale bossen en natuurreservaten, er is genoeg ruimte om te verkennen in de ‘Show Me State’ (bijnaam van de staat Missouri).

Met meer dan 6000 grotten is het geen verrassing dat Missouri bekend staat als ‘The Cave State’. Iets meer dan 25 van deze grotten kun je met een rondleiding bezoeken. Ga ondergronds om de schoonheid en geschiedenis van de grotten van Missouri te ontdekken.

Kaart Missouri.

kaart-missouri amerika
Kaart van Amerika met Missouri.

De Amerikaanse staat Missouri ligt in het midden van de Verenigde Staten. De staat wordt in het noorden begrensd door Iowa; Illinois, Kentucky en Tennessee in het oosten; Arkansas in het zuiden; en Oklahoma, Kansas en Nebraska in het westen. De kronkelige oostgrens van de staat wordt bijna volledig gecreëerd door de rivier de Mississippi.

De hoofdstad van Missouri is Jefferson City. Andere steden in Missouri zijn bijvoorbeeld Saint Louis, Springfield en Kansas City. De staat heeft ruim 6,1 miljoen inwoners.

Rondreis Missouri.

Route 66, historische route dwars door Amerika 

Tijdens deze 18-daagse fly drive rondreis Route 66, maakt je een historische route dwars door Amerika. Route 66 loopt door Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona, Nevada en Californië.

rondreis missouri bezienswaardigheden route66

Bezienswaardigheden Missouri.

Ondanks dat Missouri niet zo bekend is, zijn er meer dan voldoende en schitterende bezienswaardigheden te zien tijdens je rondreis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bezienswaardigheden in de natuur, maar ook culturele en historische bezienswaardigheden.

Bezienswaardigheden in Missouri die je zeker niet mag missen zijn bijvoorbeeld:

1. Lake of the Ozarks.

Met maar liefst 1.850 kilometer aan kustlijn heeft Lake of the Ozarks voor iedereen wat te bieden. Geef jezelf – of het hele gezin – een echte kick met een helikoptervlucht over het meer, ga parasailen, huur een boot of ga wakeboarden, tuben, skiën en wakesurfen.

TIP: Om het gebied beter te leren kennen, kun je op Netflix de spannende serie Ozark kijken. Het gaat over een financieel adviseur die met zijn gezin van Chicago naar de Ozarks in Missouri verhuist, waar hij binnen vijf jaar 500 miljoen dollar moet witwassen voor een drugsbaas.

2. Gateway Arch.

Als je de stad St. Louis nadert en voor het eerst een glimp opvangt van de skyline van de binnenstad, is het eerste dat je opvalt de spectaculaire golvende lijnen van de Gateway Arch.

Op de meeste dagen dat de zon schijnt, vangt de rand van zijn piek de zon en schijnt Gateway Arch als een echte ster. Op andere dagen kan het, afhankelijk van het licht, eruitzien alsof de boog is gemaakt van koele granietsteen of een prisma van glas dat de wolken eromheen weerkaatst.

3. Forest Park.

Forest Park in Saint Louis is een van de grootste stadsparken van de Verenigde Staten. Het is zelfs groter dan bijvoorbeeld Central Park in New York City.

In Forest Park vindt je onder andere het St. Louis Art Museum, het wetenschapscentrum, de wereldberoemde St. Louis Zoo, het Missouri History Museum en het openluchttheater van Muny. In dit grote park kun je verder fietsen, joggen en skaten. Daarnaast heb je er ook een ijsbaan, golfbaan en een aantal meren.

4. St. Louis Zoological Zoo.

De dierentuin van Saint Louis huisvest meer dan 12.000 dieren (500 diersoorten). De zoo wordt wereldwijd erkend vanwege zijn innovatieve benaderingen van dierenverzorging en -beheer, natuurbehoud, onderzoek en onderwijs.

De Saint Louis Zoo, een van de weinige gratis dierentuinen in het land, trekt jaarlijks ongeveer 3 miljoen bezoekers en is de meest bezochte attractie in de regio.

Zien en doen in Missouri.

 • Titanic Museum Attraction
 • Truman Library
 • Worlds of Fun
 • St. Louis Cathedral Basilica
 • Six Flags
 • Missouri Botanical Gardens
 • National World War I Museum
 • Hermann Wine Trail
 • Katy Trail
 • Dogwood Canyon Nature Park
 • Heartland Harvest Garden
 • Silver Dollar City
 • Wilson’s Creek National Battlefield
 • Mark Twain Boyhood Home and Museum

Steden in Missouri.

De steden die je tijdens je rondreis langs de bezienswaardigheden van Missouri tegenkomt bieden erg veel vertier, avontuur en ontspanning. Ook zijn ze uitermate geschikt voor overnachtingen en dienen als uitvalsbasis voor de bezienswaardigheden.

De beste steden om tijdens je rondreis in Missouri te bezoeken zijn onder andere:

 • Kansas City
 • Saint Louis
 • Jefferson City
 • Springfield
 • Branson
 • St. Charles
 • Town and Country
 • Maryland Heights
 • Lee’s Summit
 • Liberty
 • Hannibal
 • Columbia

Nationale Parken in Missouri.

National Park Service beheert zeven Nationale Parken in Missouri en nog een paar nationale parken die Missouri deelt met andere staten. De nationale parken behoren tot de best bewaarde geheimen van Missouri.

Missouri is gezegend met een verbazingwekkende diversiteit aan nationale parken die je absoluut niet mag overslaan. Enkele van de meest bekende zijn Gateway Arch National Park, Ozark National Scenic Riverways en Wilson’s Creek National Battlefield, maar er zijn er meer nationale parken in Missouri om uit te kiezen.

1. Gateway Arch National Park.

Gateway Arch National Park weerspiegelt de rol van St. Louis in de westelijke uitbreiding van de Verenigde Staten, in de negentiende eeuw. Het park is namelijk een gedenkteken voor de rol van Thomas Jefferson bij het openen van het Westen, voor de pioniers die hebben geholpen de geschiedenis ervan vorm te geven, en voor Dred Scott die zijn vrijheid aanklaagde in het oude gerechtsgebouw.

2. Ozark National Scenic Riverways.

Ozark National Scenic Riverways is het eerste nationale parkgebied in Amerika dat een riviersysteem beschermt. De rivieren Current en Jacks Fork zijn twee prachtige rivieren.

De rivieren zijn koud, helder en zijn een genot om in te kanoën, zwemmen, varen of vissen. Naast deze twee beroemde rivieren, herbergt Ozark National Scenic Riverways honderden zoetwaterbronnen, grotten, wandelpaden en historische bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld Alley Mill.

3. Wilson’s Creek National Battlefield.

Wilson’s Creek National Battelfield was de eerste grote veldslag in de burgeroorlog ten westen van de rivier de Mississippi, en de plaats van de dood van Nathaniel Lyon, de eerste generaal van de Unie die in actie sneuvelde. De kostbare zuidelijke overwinning op 10 augustus 1861 vestigde de nationale aandacht op de oorlog in Missouri.

Overige Nationale en staatsparken van Missouri zijn onder andere:

 • Ulysses S. Grant National Historic Site
 • Ste. Geneviève National Historical Park
 • Harry S. Truman National Historic Site
 • George Washington Carver National Monument
 • Ha Ha Tonka State Park
 • Bennett Spring State Park
 • Castlewood State Park
 • Cuivre River State Park
 • Johnson’s Shut-Ins State Park 
 • Sam A. Baker State Park
 • Taum Sauk Mountain State Park

Reisgids Missouri.

Reisgids Missouri

Ga tijdens je rondreis van de gebaande paden en ontdek onder andere bezienswaardigheden die niet iedereen kent. Want als je niet van doorsnee houdt, zit je met deze reisgids zeker goed.

 missouri kaart

Belangrijkste wegen en Scenic Drives in Missouri.

De bekendste scenic drive in de staat Missouri is vanzelfsprekend Route 66, Mother of All Roads, die dwars door Missouri loopt. Maar er zijn meer scenic drives in Missouri die je tijdens je rondreis langs de bezienswaardigheden kunt rijden.

Een aantal van de mooiste Scenic Drives in Missouri zijn:

1. Historic Route 66.

Route 66 is een schilderachtige scenic drive, die ongeveer 480 kilometer lang is en loopt van St. Louis in het oosten naar Joplin in het westen. Onderweg zie je antiekwinkels, tankstations en ouderwetse diners.

Opmerkelijke haltes onderweg zijn onder meer Cuba’s Totem Pole Trading Post, vermoedelijk het oudste originele bedrijf langs Missouri’s stuk Route 66 en The Elbow Inn in Devils Elbow.

2. Blue Buck Knob Scenic Byway.

Deze zijweg, die zich 64 kilometer uitstrekt tussen Cabool en Route 14, slingert door de prachtige bossen van Mark Twain National Forest in Ozark Hill Country. Plan voldoende tijd om te stoppen en de schilderachtige uitzichten, kabbelende beekjes en pittoreske landbouwgronden van de route te verkennen.

3. Glade Top Trail.

Deze prachtige rit van 60 kilometer is de enige National Forest Scenic Byway van de staat. Het omvat het Mark Twain National Forest en het Hercules Glades Wilderness Area.

Zorg ervoor dat je zeker stopt bij de vele uitkijkpunten van de route om adembenemende panoramische uitzichten op het omliggende platteland te zien.

Meer bijzondere Scenic Drives in Missouri zijn:

 • Cliff Drive
 • Crowley’s Ridge Parkway
 • Little Dixie Highway
 • Old Trails Road
 • Missouri Farmlands Road Trip
 • Lake of the Ozarks Trip
 • Rolla-Salem Loop
 • SW Missouri Corner
 • Meramec Caverns

Feiten over Missouri.

 • Staat sinds: 10 augustus 1821
 • Hoofdstad: Jefferson City
 • Bevolking: 6,15 miljoen
 • Oppervlakte: 180.533 km2
 • Bijnaam: Show Me State
 • Motto: Salus Populi Suprema Lex Esto (“The welfare of the people shall be the supreme law”)
 • Boom: Amerikaanse Kornoelje
 • Bloem: Meidoorn bloesem
 • Vogel: Sialia
 • Tijdsverschil: – 7

Beste reistijd Missouri (klimaat en weer).

De beste reistijd voor een rondreis langs de bezienswaardigheden van Missouri is van mei tot en met september. In deze periode zijn de temperaturen in Missouri namelijk aangenaam en daarnaast valt er in deze periode weinig neerslag.

De hoogste gemiddelde temperatuur in Missouri is 32 °C in juli en de laagste is 4 °C in januari. 

Missouri heeft een zeeklimaat. De gemiddelde temperaturen in Missouri en wanneer de meeste regen of sneeuw valt, zie je in onderstaand overzicht. Aan de hand hiervan kun je voor jezelf de beste reistijd naar Missouri bepalen.

janfebmrtaprmeijunjulaugsepoktnovdec
4 ºC7 ºC13 ºC19 ºC25 ºC31 ºC32 ºC31 ºC27 ºC19 ºC12 ºC6 ºC
33
mm
39
mm
61
mm
72
mm
66
mm
58
mm
55
mm
52
mm
46
mm
57
mm
41
mm
48
mm
gemiddelde temperaturen en neerslag in Missouri.

De tijd in Missouri (hoe laat is het in Missouri).

Je wil tijdens je rondreis langs de bezienswaardigheden van Missouri natuurlijk ook weten hoe laat het is in Missouri. In Missouri is het 7 uur vroeger dan in Nederland. In de zomertijd valt Missouri in de tijdzone UTC -5 en in de wintertijd in UTC -6.

Hierop bestaan twee uitzonderingen. Ten eerste tussen de tweede en laatste zondag van maart. Ten tweede  tussen de laatste zondag in oktober en de eerste zondag in november. In die perioden is het 6 uur vroeger in Missouri.

Interessante weetjes over Missouri.

De Gateway Arch in St. Louis is het hoogste door mensen gemaakte monument in de Verenigde Staten. Met 192 meter is het meer dan twee keer zo hoog dan het Vrijheidsbeeld in New York City.

Ervaring Missouri.

Onze ervaring met Missouri en de talloze bezienswaardigheden tijdens onze rondreis was positief. Vooraf ben je bang dat een minder bekende Amerikaanse staat zoals Missouri niets te beiden heeft voor reizigers, maar niets is minder waar.

Vooral de omgeving van Lake of the Ozarks, dat wij kenden van de Netflix-serie Ozark, vonden wij prachtig. Hier kun je echt vanalles doen. Alle wateractiviteiten zijn hier te beleven en de natuur is er ook geweldig.

Het feit dat er minder buitenlandse toeristen waren, is ook erg apart. Dat maakten we bijna nergens anders in Amerika mee.

Fotogalerij Missouri.

Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden op Route 66

–> Dit wil jij weten over Chicago voordat je de stad bezoekt.

–> Een rondreis door Texas: ontdek de bezienswaardigheden.

–> 12x dingen om te doen in Nashville, Tennessee.

–> 15 superleuke bezienswaardigheden in Memphis.

Regel zelf je reis naar Amerika.

Er gaat niets boven het plannen van een roadtrip naar de Verenigde Staten.

Vliegtickets
Huurauto
Hotels
Tours
ReizenOok leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button