Bezienswaardigheden AmerikaBlog

De 8 minst bezochte Nationale Parken van Amerika. Dit zijn ze!

Minst bezochte Nationale Parken van Amerika. Als je denkt aan de Nationale Parken van Amerika, dan komen de populaire parken zoals bijvoorbeeld Zion en Yosemite misschien wel op de eerste plaats. Maar er zijn ook Nationale Parken in Amerika die het minst bezocht worden. Dit komt omdat de parken alleen per boot bereikbaar zijn of gewoonweg niet op je route liggen.

Overweeg eens om in Amerika één van de minst bezochte Nationale Parken van Amerika te bezoeken. Deze parken zijn een alternatief voor bijvoorbeeld de drukkere parken zoals Great Smoky Mountains, Yellowstone en Rocky Mountain National Park.

De minst bezochte Nationale Parken van Amerika zijn niet alleen minder druk, maar vaak heb je de schitterende uitkijkpunten ook bijna helemaal alleen voor jezelf. Dus rijd tijdens je roadtrip in Amerika eens een blokje om. Op deze manier bezoek je de minst bezochte Nationale Parken van Amerika. Wij beloven je: Deze parken zijn net zo indrukwekkend als de drukst bezochte parken van Amerika.

Boek een reis naar Amerika.

Vind hier de beste reizen naar Amerika. Het Walhalla van de roadtrips. Je reserveert direct bij onze vertrouwde partners.

Minst bezochte Nationale Parken Amerika.

Dat de Great Smoky Mountains, Yosemite en Grand Canyon National Park de drukst bezochte parken in Amerika zijn, dat weten we onderhand wel, maar weet jij ook wat de minst bezochte Nationale Parken in Amerika zijn? Nee?

Dit zijn ze! De 8 minst bezochte parken van Amerika:

1. Guadalupe Mountains National Park, Texas.

Er zijn maar weinig Texanen, laat staan ​​reizigers, die iets lijken af te weten van Guadalupe Mountains National Park. Maar dit park is toch echt het hoogste punt van de staat Texas, zowel letterlijk als figuurlijk. Want met 2.666 meter is Guadalupe Peak namelijk het hoogste punt van Texas.

Guadalupe Mountains National Park ligt net ten zuiden van de grens met New Mexico, ongeveer 175 kilometer ten oosten van El Paso.

Om het minst bezochte Nationale Park van Amerika te bezoeken, rijd je naar het bezoekerscentrum Pine Springs en vervolgens naar McKittrick Canyon, omdat je daar de mooiste herfstbladeren van het land ziet.

–> Geloof het of niet, maar Guadalupe Mountains is een perfecte Indian Summer spot!

Meer dan de helft van dit park is overigens onbegaanbaar. National Park Services heeft dit bewust zo gelaten om het gebied zo ongerept mogelijk te houden. Vul je benzinetank, gooi een aantal drankjes in je koelbox en bezoek Guadalupe Mountains National Park.

Guadalupe Mountains National Park, Texas.

2. North Cascades National Park, Washington.

Ondanks de overdaad aan foto’s van bergen en blauwgroene meren op Instagram had North Cascades National Park slechts 30.085 bezoekers in 2021. En dat terwijl het park maar op drie uur rijden van Seattle ligt.

Misschien komt het omdat North Cascades National Park maar één weg heeft die door het park loopt of omdat het park voornamelijk uit torenhoge bergen bestaat. Bergen zoals Mt. Terror, Mt. Fury en Mt. Despair.

Wat de reden ook is, het is zeker de moeite waard om je wandelschoenen aan te trekken en een wandeling te maken bij bijvoorbeeld Sourdough Mountain Trail.

Diablo Lake en Desolation Peak zijn twee schitterende bezienswaardigheden die niet onder doen voor bezienswaardigheden in het drukkere Glacier National Park. Ga kajakken over Ross Lake in het park en bezoek het minst bezochte Nationale Park van Washington.

3. Dry Tortugas National Park, Florida.

De naam Dry Tortugas is een beetje misleidend, want dit minst bezochte National Park in Amerika bestaat maar liefst voor 99% uit water. Het park bestaat uit zeven eilanden en het ligt in de Golf van Mexico. De zeldzame vogelpopulaties, het historische militaire fort en het kristalheldere water zijn allemaal populaire bezienswaardigheden.

Hoewel Dry Tortugas National Park niet zo gemakkelijk toegankelijk is als sommige andere parken op deze lijst, is Dry Tortugas National Park het hele jaar door, 24 uur per dag, geopend.

Je moet wel met je eigen (huur)boot, watervliegtuig of per veerboot naar Dry Tortugas komen. Overweeg om te snorkelen bij een van de beschermde koraalriffen of ga op zoek naar zwarte sterns en prachtige vogels langs de Great Florida Birding Trail.

Als je een overtocht boekt bij de Yankee Freedom Ferry, is de snorkel uitrusting bij de prijs inbegrepen.

4. Wrangell–St. Elias National Park, Alaska.

Wrangell-St. Elias National Park is een gebied dat groter is dan heel Zwitserland en wordt door iets minder dan 80.000 reizigers per jaar bezocht. De natuur van dit minst bezochte Nationale Park van Amerika is spectaculair, woest, betoverend en ongerept.

Gletsjers, historische mijnen en gigantische bergtoppen, bedekt met sneeuw, maken allemaal deel uit van de ervaring. Houd er rekening mee dat backpacken door het park een serieuze planning vereist en dat de beste tijd om het park te bezoeken tussen juni en september is.

national-park-magazine

Plan je een bezoek aan één van de Nationale Parken van de Verenigde Staten? Bekijk dan –> één van onze edities van het National Park Magazine. Een uitgebreid magazine over de Nationale Parken van Amerika, met belangrijke tips, voorbeeldroutes, wildlife spots, handige overnachtingsplekken, prachtige wandelingen en nog veel meer.

5. Isle Royale National Park, Michigan.

Van backpacken tot duiken, het kan allemaal in Isle Royale National Park. Isle Royale National Park in Michigan is één van de minst bezochte Nationale Parken in Amerika. Waarom? Het park ligt midden in Lake Superior en is daarom moeilijk bereikbaar.

De ruige schoonheid en het isolement van het park zijn misschien wel de belangrijkste reden om dit park te bezoeken. Ondanks dat dit park in een meer ligt, heeft het 265 kilometer aan wandelpaden en talloze campings.

Ga naar Rock Harbor en Windigo voor een aantal prachtige wandelingen of duik naar enkele van de best bewaarde scheepswrakken in de Verenigde Staten. Aan wildlife geen gebrek in het park, want er leven namelijk 2000 elanden op Isle Royale.

6. Voyageurs National Park, Minnesota 

Wie heeft er niet van Voyageurs National Park gehoord? Niet? Nou, wij moesten ook even achter onze oren krabben. Maar het blijkt dat dit minst bezochte Nationale Park in Amerika in Minnesota ligt.

Rust en stilte, dat is wat heerst in Voyageurs National Park in Minnesota. Het park is een toevluchtsoord voor kanoërs en ligt langs de Canadese grens met de Boundary Waters op de achtergrond. Voyageurs National Park richt zich voornamelijk op kanoërs en vissers.

Ongeveer vier uur rijden van Minneapolis, is Voyageurs het hele jaar door geopend. De zomer is de beste periode om het park te bezoeken. Naast de met eilanden bezaaide meren, zijn Kettle Falls en The Ellsworth Rock Gardens de hoogtepunten van het park.

7. Pinnacles National Park, Californië.

Op slechts een klein eindje rijden, van de bekende steden Santa Cruz en Monterey, is Pinnacles National Park een relatief onbekend National Park in de Verenigde Staten. En hiermee ook één van de minst bezochte Nationale Parken van Amerika.

Want wees eens eerlijk: had jij ooit gehoord van Pinnacles Nationale Park in Californië?

Het vulkanische landschap van het park verbergt grotten en andere geologische wonderen. Met name wandelaars trekken naar deze hoek in het westen, omdat hier simpelweg minder mensen zijn dan in Yosemite National Park.

De High Peaks van Pinnacles zijn een uitstekende plek voor de Californische condors – een soort die eind jaren tachtig ternauwernood aan uitsterven ontsnapte. Maar er leven nog tientallen andere vogelsoorten in het park.

8. Theodore Roosevelt National Park, North Dakota. 

Theodore Roosevelt National Park heeft schitterende rotsformaties. De rotsen zijn bezaaid met kleuren van rode, gele, bruine, zwarte en zilveren mineralen, en dat alles omlijst door groene prairies. Het park is ook enorm groot en alleen het geluid van rivieren en briesende bizons doorbreken de stilte.

Het park is verdeeld in twee delen en heeft drie bezoekerscentra, waaronder South Unit Visitor Center met de oude hut van Theodore Roosevelt. Veel bezoekers kiezen voor het stadje Medora als uitvalsbasis.

De noord-ingang, bij de US 85, krijgt maar weinig bezoekers, maar is de reis meer dan waard. Oxbow Overlook heeft namelijk prachtige uitzichten op kleurrijke rotsen. Theodore Roosevelt National Park is één van de minst bezochte Nationale Parken in Amerika.

Theodore Roosevelt National Park, North Dakota.

Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> Dit zijn de drukst bezochte Nationale Parken van de Verenigde Staten.

–> Ken jij de bezienswaardigheden aan de Grand Canyon North Rim?

–> Onze keuze: Top 15 mooiste Nationale Parken van USA Roadtrip Fan.

–> Op deze manier maak je gebruik van de Nationale Parkpass in Amerika.

–> Tip | Top 30 meest gelezen boeken over Amerika.

Regel zelf je reis naar Amerika.

Er gaat niets boven het plannen van een roadtrip naar de Verenigde Staten.

Vliegtickets
Huurauto
Hotels
Tours
ReizenOok leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button