Arches National ParkBezienswaardigheden AmerikaBlogBryce Canyon National ParkMoabZion National Park

Mighty Five Utah. Bezoek jij deze 5 prachtige parken tijdens je rondreis?

Mighty Five Utah. Als het gaat om Nationale Parken, dan zit je in de Verenigde Staten wel goed. Van de Grand Canyon tot Yellowstone en Yosemite Nationale Park. Amerika telt in totaal 63 Nationale Parken. En daar zitten de 350 monumenten en historische parken nog niet eens bij.

Arches, Canyonlands, Capitol Reef, Bryce en Zion, oftewel the Mighty Five!

De Nationale Parken van Utah spannen toch wel de kroon. Utah is namelijk een van de mooiste staten van Amerika. Deze staat heeft het gewoon allemaal. Van besneeuwde bergtoppen tot een dorre woestijn, en het zuidelijke deel van de staat lijkt bijna op een buitenaards landschap.

De diversiteit in het landschap is waarschijnlijk ook de reden waarom Utah niet één, niet twee, maar liefst vijf geweldige Nationale Parken heeft. Deze parken – Zion, Bryce Canyon, Capitol Reef, Canyonlands en Arches – staan ​​beter bekend als ‘The Mighty Five van Utah’. Om te beslissen welke van de 5 schitterende parken jij wilt bezoeken, is hier een kleine opsomming van elk park.

reis aanbieding mighty five utah

 

De Mighty Five van Utah.

Aangezien wij alle vijf de parken in Utah bezocht hebben, durven we ook hardop te zeggen dat deze ‘5 machtige parken’ absoluut hun naam eer aan doen. Als je een reis in het zuidwesten van Amerika aan het plannen bent, sla dan de staat Utah absoluut niet over.

De 5 Nationale Parken van Utah op een rij:

 

1. Zion National Park.

Als je vanuit Las Vegas naar het zuiden van Utah rijdt, is Zion het eerste park dat je tegenkomt. Zion werd in 1919 een nationaal park en veel reizigers benoemen Zion tot hun favoriete nationale park in Amerika.

Toegang: $ 35 per voertuig.

Als je Zion inrijdt, kun je de Mount Carmel Highway in oostelijke richting rijden. Deze prachtige weg komt uiteindelijk samen met de US 89. Om de rest van Zion Canyon te zien, moet je de gratis shuttlebus van Zion gebruiken. De bus rijdt van maart tot oktober.

Om gebruik te maken van de shuttlebus parkeer je bij het bezoekerscentrum of in het nabijgelegen stadje Springdale. De gratis shuttle brengt je naar verschillende wandelpaden en uitkijkpunten. Je kunt ook Kolob Canyons bezoeken in Zion. Dit is het minder drukke deel van Zion National Park. Kolob Canyons is te bereiken vanaf de I-15.

–> Uitgebreide informatie over de bezienswaardigheden van Zion.

Waar staat Zion om bekend. Zion staat bekend om zijn hoge kliffen en rode canyons, die zijn uitgehouwen door de Virgin River. Het park staat ook bekend om twee populaire wandelingen: Angels Landing en The Narrows. Twee top wandelingen van de Mighty Five in Utah.

kloof canyon rotsen zion

Eén dag in Zion. Verblijf je slechts één dag in het park, dan stellen wij voor om de shuttlebus te nemen en een korte wandeling in Zion te maken.

Misschien Angels Landing in de ochtend en in de middag een ontspannen wandeling naar Emerald Pools. Is Angels Landing te inspannend? Maak dan een wandeling langs de Virgin River of wandel over de Pa’rus Trail. Je kunt in Zion ook een fietsen huren voor een halve dag als je liever fietst.

Belangrijk | Houd er rekening mee dat vanaf 1 april 2022 vergunningen vereist zijn om Angels Landing te wandelen. Je kunt een wandelvergunning aanvragen tijdens vier verschillende seizoensloterijen, of in een dagloterij. Vergunningen kosten $ 6 en zijn snel uitverkocht. Je kunt deze wandeling tegenwoordig niet meer doen zonder vergunning.

–> Vind hier meer informatie over het verkrijgen van een Angels Landing wandelvergunning. 

 

Meerdere dagen in Zion. Besteed dag twee aan The Narrows – de beroemdste wandeling van Zion waarbij je een smalle kloof verkent. De wandeling duurt een volledige dag, dus we raden The Narrows alleen aan als je meerdere dagen in Zion bent. Het is een wandeling waarbij je door de rivier loopt, dus goed te doen tijdens de zomermaanden als er geen kans op regen is.

Of besteed je tweede dag aan het verkennen van het minder bezochte Kolob Canyons. Minder toeristen, maar zeker niet minder mooi.

Overnachten in Zion. De stad Springdale ligt op minder dan 5 minuten van de hoofdingang van Zion. De stad is schattig en heeft veel hotels en restaurants waar je een keuze uit kunt maken. Wij verbleven tijdens ons eerste bezoek aan Zion in La Quinta Inn, Springdale. Een nieuwere accommodatie met grote kamers en uitzicht op de bergen.

–> Lees de beoordelingen op Booking.com | Boek hier.

 

 

2. Bryce Canyon National Park.

Het volgende park van de 5 nationale parken (Mighty Five) in Utah is Bryce Canyon. Je bereikt het vanuit Zion via de US 89. Hoewel dit park, net als Zion, ook gevuld is met schitterende oranje zandstenen rotsen zijn de rotsformaties in Bryce totaal anders. Spitse hoodoos vullen het park en het ene uitkijkpunt is nog mooier dan het andere.

Toegang: $ 35 per voertuig.

Tijdens de zomermaanden brengt een gratis shuttlebus bezoekers naar alle populaire uitkijkpunten van Bryce, maar de shuttlebus is niet verplicht. Je mag in Bryce Canyon ook met je eigen (huur)auto het park verkennen. Je kunt zelf naar alle uitkijkpunten rijden en stoppen waar jij wilt.

–> Uitgebreide informatie over de bezienswaardigheden van Bryce Canyon.

Waar staat Bryce Canyon om bekend. Bryce Canyon staat vooral bekend om zijn geërodeerde zandstenen rotsen(torens) die hoodoos genoemd worden. National Park Service geeft aan dat Bryce de grootste collectie hoodoos ter wereld heeft. Stop bij alle uitkijkpunten aan de scenic drive en je ziet het mooiste van Bryce Canyon in een dag.

hoodoos lucht bryce canyon

Eén dag in Bryce. Als je maar één dag in Bryce hebt, zorg er dan voor dat je alle uit uitkijkpunten bezoekt aan de Bryce Scenic Highway. Begin helemaal op het einde bij Rainbow Point en rijd vervolgens terug naar het beginpunt: Inspiration Point, Natural Bridge, Sunset Point, etc. Er is een gemakkelijke wandeling tussen Sunset Point en Sunrise Point die deze dag ook zeker de moeite waard is.

Meerdere dagen in Bryce. Als je meer dan één dag te besteden hebt in Bryce National Park ga dan naar beneden om de schitterende canyon van Bryce te ontdekken.

De beste wandeling om de hoodoos van dichtbij te zien, is misschien wel de Navajo Loop, die je overigens kunt verlengen met Wall Street of de Queen’s Garden Trail voor een prachtig wandelavontuur in Bryce Canyon. Wil je een meer pittige wandeling in het park maken, wandel dan de Peek-A-Boo Loop.

Overnachten in Bryce. Bryce Canyon ligt een beetje in de middle of nowhere, maar er zijn een aantal hotels vlak bij de ingang van het park te vinden. Wij verbleven in het Best Western PLUS Bryce Canyon Grand Hotel, dat groot en is en een goed gratis ontbijtbuffet heeft.

Het nabijgelegen Ruby’s Inn is ook populair onder reizigers en is eigenlijk ook de enige plek om in het laagseizoen in de buurt van het park te dineren.

–> Lees de beoordelingen op Booking.com | Boek hier.

 

 

3. Capitol Reef National Park.

Wat Nationale Parken betreft, is Capitol Reef het park in Utah dat het meest over het hoofd wordt gezien. Als je vanuit Bryce naar het oosten rijdt op de UT-12 en UT-24, rijd je dwars door een deel van Capitol Reef, beginnend in de stad Torrey, maar veel reizigers rijden hier dus gewoon door. En missen zomaar één van de Mighty Five in Utah.

Als Capitol Reef zich in een andere staat bevond, zou het waarschijnlijk ontzettend populair zijn, maar in Utah wordt dit park over het hoofd gezien.

Toegang: $ 20 per voertuig.

De manier om Capitol Reef te verkennen, is per auto, camper of te voet. Als je langs de UT-24 rijdt, dan zie je al een aantal prachtige rotsformaties, maar om het park echt te ontdekken, moet je de schilderachtige Scenic Drive rit maken binnen de grenzen van Capitol Reef.

–> Uitgebreide informatie over de bezienswaardigheden van Capitol Reef.

Waar staat Capitol Reef om bekend. Capitol Reef, gelegen in het hart van het rode rotsland van Utah, staat bekend om de kliffen en canyons in de Waterpocket Fold, wat eigenlijk een soort rimpel in de aardkorst is.

rode rotsen gras capitol reef

Eén dag in Capitol Reef. Een dag is meer dan genoeg om alle hoogtepunten van Capitol Reef te zien, inclusief alle stops langs de schilderachtige Scenic Drive. Je ziet kliffen, canyons, oude rotstekeningen, hoge rotsen en nog veel meer.

Meerdere dagen in Capitol Reef. Wil je toch nog een dag langer blijven, dan zijn er genoeg wandelingen in het park waaruit je kunt kiezen. Zo zijn er 15 wandel trails in het park te vinden, die variëren van kort en gemakkelijk tot lang en zeer moeilijk.

Hotels in Capitol Reef. Het kleine stadje Fruita ligt in het centrum van Capitol Reef National Park, maar het stadje Torrey heeft meer opties als het om hotels gaat. Veel reizigers verblijven in het Capitol Reef Resort, wat ons een goede keuze lijkt.

–> Lees de beoordelingen op Booking.com | Boek hier.

 

 

4. Canyonlands National Park.

Het volgende park van de Mighty Five in Utah is Canyonlands National Park. Dit park vind je in het zuidoosten van de staat Utah, nabij de stad Moab. Canyonlands is eigenlijk opgedeeld in drie verschillende secties: Island in the Sky, The Needles en The Maze. Het heeft twee grote bezoekerscentra (één op Island in the Sky en één in The Needles).

Toegang: $ 30 per voertuig.

Canyonlands verken je met de auto, camper of te voet. Met je huurauto het park verkennen, is de beste manier, vooral als je meer dan één deel van het park wilt bezoeken. Vergis je niet in de afstanden in het park, want deze zijn groot en de gebieden liggen ver uit elkaar.

–> Uitgebreide informatie over de bezienswaardigheden van Canyonlands.

Waar staat Canyonlands om bekend. Canyonlands is bekend om de canyons en buttes die zijn uitgehouwen door de Colorado River (dezelfde rivier die de Grand Canyon creëerde). Het park staat ook bekend om de uitstekende mountainbike routes, met de 160 kilometer lange White Rim Road op Island in the Sky als het populairste parcours.

rode rotsen canyonlands blauwe lucht

Eén dag in Canyonlands. Het Island in the Sky-district is het gemakkelijkst te bereiken. Dit gebied bereik je in minder dan een uur rijden vanaf de stad Moab. Verharde wegen maken het gemakkelijk om alle uitkijkpunten en wandelpaden te bereiken. Met één dag raden we aan om ’s ochtends de beroemde Mesa Arch te bezoeken, vervolgens naar de uitkijkpunten bij Grand View Point en de Green River Overlook te gaan en dan een korte wandeling te maken naar Upheaval Dome.

Meerdere dagen in Canyonlands. Wil je een dag langer blijven, dan raden we aan om ook The Needles te bezoeken. Dit gebied is het op een na meest toegankelijke district in Canyonlands. The Needles is een prachtig gebied voor wandelaars, met uitgebreide wandelpaden die vaak onderling verbonden zijn.

Hotels in Canyonlands. Canyonlands is goed te bereiken vanuit het charmante stadje Moab. Wij verbleven in een prachtig Airbnb-appartement, maar er zijn ook genoeg hotels en motels in Moab te vinden. Bekijk bijvoorbeeld een de La Quinta Inn and Suites Moab of het Holiday Inn Express Moab.

–> Lees de beoordelingen op Booking.com | Boek hier.

 

 

5. Arches National Park.

Het laatste National Park van de Mighty Five in Utah is Arches. Ook dit park ligt dicht bij Moab in het zuidoosten van Utah. Arches is heel anders dan de andere vier parken op deze lijst. Wij denken zelfs dat het een van de meest toegankelijke parken is, aangezien het park ongeveer 15 minuten van Moab ligt.

Het park heeft prachtige korte en gemakkelijke wandelingen, zodat je de beroemde zandstenen bogen van Arches makkelijk kunt bezichtigen.

Toegang: $ 30 per voertuig.

Er rijdt geen shuttlebus in Arches, dus je hebt eigen voertuig nodig om de 28 kilometer lange schilderachtige Scenic Drive, die door het park slingert, te verkennen.

–> Uitgebreide informatie over de bezienswaardigheden van Arches.

Waar staat Arches om bekend. Om zijn zandstenen bogen natuurlijk! Het park heeft meer dan 2000 natuurstenen bogen, pinakels, kliffen en rotsen. De rotsen zijn schitterend oranjerood van kleur, wat er prachtig uitziet op foto’s.

zandstenen rots boog

Eén dag in Arches. Verken ’s ochtends de schitterende Scenic Drive van Arches, stop bij een aantal uitkijkpunten en maak een korte wandeling bij bijvoorbeeld: Park Avenue, Balanced Rock of Double Arch. Maak ’s avonds een wandeling naar Delicate Arch, de beroemdste boog in het park en het symbool van de staat Utah.

De wandeling is zwaar, dus gun jezelf 1-1,5 uur om de boog voor zonsondergang te bereiken. Bij zonsondergang geeft de zon Delicate Arch een ongelooflijke prachtige roetachtige oranje kleur.

Meerdere dagen in Arches. Je kunt alle belangrijke bezienswaardigheden van Arches in één dag zien, maar als je een tweede dag hebt, overweeg dan om de Devils Garden Trail te wandelen (in totaal 11,5 kilometer), of maak de door een parkranger begeleide wandeling naar Fiery Furnace.

Hotels in Arches National Park. Arches is perfect te bereiken vanuit het stadje Moab. Wij verbleven in een prachtig Airbnb-appartement, maar er zijn ook genoeg hotels en motels in Moab te vinden.

–> Lees de beoordelingen op Booking.com | Boek hier.

 

 

Het National Park Magazine.

Bezoek je een van bovenstaande Nationale Parken in Amerika vergeet dan niet het schitterende National Park Magazine te bestellen.

Het National Park Magazine is namelijk een aanvulling op je droomreis naar Amerika. Het magazine geeft je een exclusieve kijk in de mooiste Nationale Parken van de Verenigde Staten. Zo bestaat er ook een editie over Zion National Park.

–> Inkijk exemplaar Zion National Park Magazine.  

Het magazine bestaat uit maar liefst 100 pagina’s. Dit digitale tijdschrift staat boordevol met prachtige foto’s, tips en inspirerende verhalen over de Nationale Parken van Amerika. Elke uitgave geeft je als lezer inzicht in het park, het landschap, de geschiedenis, de wilde dieren, de belangrijkste bezienswaardigheden en nog veel meer.

–> Bekijk hier alle National Park Magazine edities. 

national-park-magazine

 

Tips | Mighty Five in Utah.

Voordat je de Mighty Five in Utah bezoekt, volgen hier nog een paar tips:

Breng water mee. Het is warm in Utah, breng daarom altijd water mee. Je vindt overigens ook water-vulstations voor je waterfles in de bezoekerscentra van elk park, maar die vind je meestal niet langs de wandelpaden. Vul daarom je fles in het bezoekerscentra.

Zion, Capitol Reef en Bryce liggen bovenaan in de staat Utah, maar vergis je niet, ook daar wordt het in de zomer zeer warm. In Canyonlands en Arches is het altijd heet, met temperaturen rond de 32 Graden Celsius.

Draag goede wandelschoenen. Als je tijdens je rondreis in Amerika alleen maar in de auto zit en een roadtrip maakt, dan zijn slippers prima te doen. Maar als je besluit om een ​​wandeling te maken, heb je goede wandelschoenen nodig. En dan bedoel ik niet je favoriete paar felroze sneakers.

–> Vind goede wandelschoenen voor je Amerika reis. 

Wij zagen mensen met afgetrapte sneakers, slippers en Sketchers op verschillende wandelpaden in Amerika, en ze glibberden en gleden over de zandstenen rotsen alsof het niets was. Geloof ons, niet uitproberen.

Zonnebrand. Pas op voor de zon. Verbranden door de zon is niet handig tijdens je rondreis in Amerika – vermijd daarom een zonnesteek of verbranding door zonnebrandcrème aan te brengen of draag een petje.

Koop een National Park Pass. Als je de entreeprijs van al je bezoeken aan de Mighty Five in Utah optelt, dan kom je uit op $ 175. Dan komt de ‘America the Beautiful Pass’ goed van pas. De America the Beautiful Pass kost namelijk $ 80 en is goed voor al je bezoeken aan alle nationale parken in Amerika!

Dit betekent dat het je behoorlijk wat geld zal besparen als je van plan bent meerdere nationale parken te bezoeken tijdens je Amerika reis.

–> Uitgebreide informatie over de Amerika National Park Pass. 

 

 


Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button