BlogTips

Medicijnen mee naar Amerika. Dit wil je absoluut weten.

Medicijnen mee naar Amerika | Verdovende middelen kun je niet zomaar meenemen naar het buitenland en dus ook niet naar Amerika. In veel landen is het bezit hiervan namelijk verboden. Ook als het is voorgeschreven door een arts. Je hebt daarom mogelijk een verklaring nodig die je kunt meenemen en kunt laten zien.

Valt jouw medicatie onder de Opiumwet?

Wanneer je denkt dat je een week voor vertrek naar Amerika nog even wat ‘zaakjes’ omtrent je medicijnen kunt regelen dan heb je het mis. Het kan bijvoorbeeld zo maar zo zijn dat je voor je medicatie een medische verklaring nodig hebt. En laat je deze nu minimaal 4 weken voor vertrek naar Amerika moeten aanvragen.

Voor je reis naar Amerika begint, dien je dus nog wat voorwerk te verrichten. Verdiep je even in de medicijnen die je gebruikt en of deze überhaupt zijn toegestaan in Amerika. Hieronder geef ik aan wat je kunt doen om je medicijnen mee te nemen naar Amerika.

 


Regel je reis naar Amerika.

 

 

 Reizen

 

Medicijnen mee naar Amerika.

Ga je op vakantie naar Amerika en neem je medicijnen mee die onder de Opiumwet vallen? Dan moet je een medische verklaring aanvragen. Opiaten zijn bijvoorbeeld slaapmiddelen, sterke pijnstillers, ADHD-medicijnen of medicinale cannabis.

–> Vind hier een lijst van Opiaten op de officiële website van de Overheid.

Het medicijnpaspoort is geen geldig reisdocument in Amerika. Maar wel handig om mee te nemen voor wanneer je in Amerika zorg nodig hebt. Het medicijnpaspoort (ook wel geneesmiddelenpaspoort of Europees Medisch Paspoort) is niet geldig als medische verklaring.

Het medicijnpaspoort is in het Engels en hierin staan alle medicijnen die je gebruikt of waar je overgevoelig voor bent. Dit is handig als je in Amerika bijvoorbeeld een apotheek of arts bezoekt. Je kunt het paspoort opvragen bij je apotheek of (huis-)arts.

 

Welke medicijnen zijn toegestaan.

Ga je op vakantie naar Amerika, besef dan ook dat er een aantal geneesmiddelen niet zijn toegestaan, om mee te nemen op vakantie. Niet alle geneesmiddelen worden namelijk goedgekeurd door de Food and Drug Administration (FDA) of toegestaan in Amerika.

Meer informatie, inclusief een lijst van goedgekeurde geneesmiddelen vind je op de website van het FDA Orange Book.

medicijnen-mee-naar-amerika-toegestaan

 

Tips medicijnen mee naar Amerika.

Ga je op vakantie naar Amerika en heb je voorgeschreven medicijnen? Houdt dan met onderstaande rekening:

  • Begin op tijd met je aanvraag van de medische verklaring: minimaal 4 weken voor vertrek.
  • Alle drugs en medicijnen moeten geïdentificeerd worden. De medicatie moet dus in de originele verpakking zitten.
  • Neem alleen die hoeveelheid aan medicijnen mee naar Amerika die je normaal ook gebruikt.
  • Neem een actueel recept of een schriftelijke verklaring van de huisarts mee, met de verklaring dat het geneesmiddel wordt gebruikt onder voorschrift van een arts en dat het noodzakelijk is voor je fysieke welzijn tijdens het reizen.
  • De doktersverklaring dient de naam en de precieze hoeveelheid van de medicijnen te benoemen die je  meeneemt naar Amerika.
  • Draag alle medicatie in je handbagage (inclusief naalden voor diabetici). Dit in geval van verlies van bagage.

 

Conclusie medicijnen mee naar Amerika.

Gebruikt je medicijnen en reis je naar Amerika? Voor sommige medicijnen zoals bijvoorbeeld slaapmiddelen, ADHD-medicijnen of sterke pijnstillers heb je een medische verklaring  nodig.

Naast je medische verklaring is het handig om een medicijnpaspoort (ook wel geneesmiddelenpaspoort of Europees Medisch Paspoort) mee te nemen naar Amerika. Het medicijnpaspoort is in het Engels en hierin staan alle medicijnen die je gebruikt of waar je overgevoelig voor bent. Vraag deze aan bij je apotheek of (huis)arts.

Weet je niet zeker of jouw geneesmiddelen toegestaan zijn in Amerika? Kijk dan op de officiële website van het Food and Drug Administration (FDA).

Begin altijd op tijd met je aanvraag van de medische verklaring: minimaal 4 weken voor vertrek.

Als je dit zo leest, kun je het gevoel krijgen dat het allemaal nogal veel werk is, maar dit valt reuze mee. Wanneer je bovenstaande punten volgt, komt het helemaal goed en kunnen je medicijnen zonder enig probleem mee naar Amerika.

 

Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> Wat mag je in je koffer meenemen naar Amerika?

–> Goedkoop bellen en internet in Amerika? Dat doe je zo!

–> Dit zijn de verkeersregels in Amerika. Ken jij ze? 

–> Zo boek je goedkope vliegtickets naar Amerika (4 gouden tips).

–> Kijk hier voor de Amerika reis en aanbieding van de maand. 

 

autohuur USA

 

–> Op vakantie naar Amerika, dit wil je ook weten!  En kijk ook eens bij een van mijn favoriete website over Amerika.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming.

Vliegtickets naar Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button