BlogKosten

Auto huren Amerika. 12 handige huurtips.

Alles over leeftijd en kosten.

Omdat wij tijdens onze vakanties geen camper, maar altijd een auto huren in Amerika, vind ik het belangrijk om de auto bij een goede organisatie te huren. Mocht je ooit tussen de beren, coyotes en alligators komen te staan, dan wil je toch op een betrouwbare organisatie kunnen terugvallen. Daar komt bij dat onze zoon de laatste jaren ook in die ‘vette Amerikaanse auto’ wil rijden. Maar wij liepen tegen het feit aan dat er een minimum leeftijd is voor het huren van een auto in Amerika.

In Amerika wil je toch in zo’n vette SUV rijden? Alamo heeft uitstekende service en heeft ons nog nooit in de steek gelaten.

Na wat uitzoekwerk over de leeftijd en een auto huren in Amerika blijven wij continu bij 1 organisatie uitkomen en dat is Alamo.com We zijn erg tevreden over hun prijzen en service.

Plus in al die jaren hebben wij maar 1 keer een beroep op ze gedaan. We stonden weliswaar niet tussen de alligators, maar er begonnen plotseling wat lampjes te branden. 1 telefoontje gepleegd en bij de eerst volgende stad konden we direct een nieuwe huurauto ophalen. Super!

Wanneer je autoverhuurders met elkaar vergelijkt is Alamo.com, inclusief alle verzekeringen ook een van de goedkoopste. Meer informatie over de minimum leeftijd van een auto huren in Amerika en over Alamo.com kun je hier lezen. 

 

12 tips auto huren in Amerika.

 

Boek maanden van te voren je huurauto in Amerika.

Dit lijkt wellicht logisch, maar toch wil ik het nog even benadrukken: Net zoals je vliegtickets en overnachtingen, kun je ook een huurauto maanden van te voren boeken. Hoe dichter de boeking bij de vertrekdatum komt, hoe duurder de prijzen van je huurauto worden.

Wanneer je namelijk maanden van te voren een auto huurt voor je Amerika reis, kun je nog leuke prijzen krijgen. De kosten van een huurauto (midsize SUV), voor het hoogseizoen in Amerika, bedragen dan ongeveer €250 – €300 per week. 

 

Welke auto moet ik huren in Amerika.

Wanneer wij een auto huren in Amerika, huren wij vaak een SUV. Een SUV is wat groter dan een ‘normale auto’ en dit is wel zo prettig wanneer je een keer of-road rijdt. Plus wij zijn met 5 personen en hebben graag wat meer ruimte achterin.

Een wat grotere auto is ook fijn voor de kinderen omdat je in Amerika wat langere afstanden op een dag rijdt. En natuurlijk niet geheel onbelangrijk; wat extra ruimte achterin is nodig omdat je met 5 personen behoorlijk wat bagage bij hebt.

De autoklasse is bij verhuurders vaak als volgt:

  • Economy –  Compact – Intermediate –  Standard – Fullsize – Luxury.

Het verschil de tussen de auto’s benoem ik verder niet omdat een keuze voor een huurauto voor iedereen persoonlijk is. Verder is bij de keuze van een huurauto belangrijk met bijvoorbeeld hoeveel personen je bent, wat je budget is en wat voor reis maak je in Amerika?

Onder het ‘kopje huurauto’s op de site van Alamo.nl staat duidelijk beschreven wat het verschil is tussen de klasse auto’s.

foto van een huur auto in Amerika

 

Wat is de leeftijd om een auto te huren in Amerika.

Tot voor kort was de leeftijd om een auto te huren in Amerika 25 jaar. Maar, goed nieuws voor de jongste roadtrippers onder ons. De leeftijd om een auto te huren in Amerika is tegenwoordig gesteld op 21 jaar. Er bestaat echter nog wel een toeslag voor bestuurders tussen de leeftijd van 21 en 25 jaar als ze een auto willen huren in Amerika.

Ben jij 21 – 25 jaar en wil je een auto huren in Amerika? Dan wordt er een toeslag berekent van ongeveer $25 per dag.

Maak je gebruik van het “Underage Gold” tarief bij Alamo dan is deze toeslag inbegrepen in het tarief!

autorijden leeftijd auto huren amerika

 

Wel of geen GPS huren in Amerika.

Ga je op vakantie naar Amerika dan is een navigatie systeem in je huurauto wel zo handig. Een must eigenlijk. Want geloof mij, even je man of vrouw midden in Los Angeles laten uitstappen om de weg te vragen, is écht geen optie. Wanneer je een auto huurt en hierbij een navigatie wil huren dan kost de huur van een navigatie ongeveer $10,99 per dag.

Wanneer je drie weken op vakantie gaat, kunnen de kosten voor het huren van een navigatie dus behoorlijk oplopen. Je bent al snel rond de $200 dollar kwijt. Dit kan anders!

Tip |

Bespaar kosten bij het huren van je navigatie systeem en kijk op Marktplaats. Wij hebben ooit een navigatie systeem op Marktplaats gekocht voor ongeveer €40 – €50. Bied na je vakantie de navigatieweer weer te koop aan en hopsa, met een gratis navigatiesysteem op reis geweest.

navigatie leeftijd auto huren amerika

 

Neem geen extra verzekeringen.

Wanneer je in Nederland je auto huurt voor je vakantie in Amerika dan kun je kiezen uit diverse verzekeringen.

  • Als belangrijkste verzekering heb je een CDW (Collision Damage Waiver) nodig. Deze verzekering dekt schade aan je Amerikaanse huurauto. Je kunt ook nog een verzekering afsluiten die schade aan andere voertuigen dekt. Controleer of je al gedekt bent voor dit soort verzekeringen via de creditcardmaatschappij of je auto- of reisverzekering.
  • Wanneer je een huurauto boekt en kiest voor de optie “Worry-Free” dan weet je zeker dat je alle juiste verzekeringen hebt. CDW, glas, wielen en onderkant van de auto zijn dan ook verzekerd.

Als je op het vliegveld in Amerika arriveert en je huurauto ophaalt, kunnen de ‘verkopers’ van het verhuurbedrijf aangeven dat ze nog een ‘extra verzekering’ voor je hebben. Dat het heel belangrijk is om deze verzekering af te sluiten.

Hoe overtuigd ze ook klinken, laat je geen extra verzekeringen aansmeren! De persoon aan de balie ‘verkoopt’ je graag een extra verzekering omdat ze hier een flinke bonus voor krijgt. Boek je de optie: “Worry-Free” dan heb je de juiste verzekeringen geboekt en heb je geen verzekeringen meer nodig.

 

Creditcard een must in Amerika.

Heb je alles geregeld en die mooie Amerikaanse auto gehuurd hoe ga je dit dan betalen? Dit gebeurt met een creditcard. Voor het huren van een auto in Amerika moet je een creditcard hebben. Plus je hebt deze creditcard nodig voor de borg.

Als je in Amerika bent en je huurauto ophaalt dan claimt de verhuurmaatschappij, op dat moment bij de creditcardmaatschappij een reservering voor de borg.

Ze halen het geld niet daadwerkelijk van je creditcard, maar houdt er wel rekening mee dat je bestedingsruimte hierdoor verlaagd wordt. Kijk daarom altijd voor je vertrek naar de hoogte van het limiet van je creditcard. Deze kun je in Nederland tijdelijk laten aanpassen. Wel zo handig want in Amerika betaal je bijna alles met dat plastic kaartje.

Hoe en waar je een (prepaid) creditcard kunt aanvragen voor je Amerika reis leg ik in dit artikel uit.

Bankpas top 10 bespaartips usa roadtrip

 

One Way Fee (drop-off kosten).

Het kan wel eens voorkomen dat je reis in Amerika bijvoorbeeld in Los Angeles begint, maar je vanuit Las Vegas weer terug naar Nederland vliegt. Wanneer je dus geen rondje in Amerika rijdt en je de huurauto op een ander adres inlevert dan waar je deze hebt opgehaald dan betaal je zogenaamde drop-off kosten.

Deze kosten hangen af van de afstand tussen de locaties en kunnen wel oplopen tot €350 – €500 voor afstanden van meer dan 2.500 kilometer.

De kosten voor deze One Way Fee kunnen nogal verschillen tussen verhuurders. Het is daarom belangrijk voor je een auto huurt in Amerika om de kosten van de verschillende verhuurmaatschappijen te vergelijken.

 

Tanken.

Huur je een auto in Amerika ga dan nooit voor de ‘fuel option’. Je betaalt namelijk altijd voor een volle tank benzine, ook wanneer je de auto half leeg (half vol) inlevert. De verhuurmaatschappij berekent bij terugkomst een volle tank met benzine. Ongeacht hoeveel benzine er nog in de tank zit.

Je tank is nooit helemaal leeg als je de auto weer inlevert, dus je kunt beter de tank zelf afvullen voor je de auto weer inlevert. Negen van de tien keer is er een benzinestation in de buurt bij het afleveradres. Gewoon zelf voltanken dus. Zelf de auto voltanken zit vaak bij de “Worry-Free” optie.

benzinepomp usa. autohuren

 

Meerdere personen rijden in de huurauto.

Alleen diegene die de auto heeft gehuurd, mag deze besturen in Amerika. Wanneer iemand anders ook in de auto rijdt, dan kun je dit bij de balie vermelden waar je de huurauto ophaalt. Op de overeenkomst wordt dan een notitie gemaakt dat de desbetreffende persoon ook de huurauto mag besturen. Daar betaal je wel een extra toeslag voor. Het gaat om een aantal dollar per dag.

Huur je een auto in Californië dan geldt er geen toeslag voor een extra bestuurder. Wanneer je voor de tweede persoon niet betaald en deze niet aanmeld en raakt betrokken bij een verkeersongeval dan ben je niet verzekerd!

 

Rondje lopen om je huurauto.

Na een lange vlucht en het verzamelen van je koffers ben je eindelijk bij je huurauto aangekomen. Vervolgens zit je in de auto, is je navigatie ingesteld en zijn je familie, vriend(en), koffers en heel de mikmak in de auto geladen.

Helaas, je kunt nog steeds niet aan je vakantie beginnen! Loop voor je vertrek namelijk altijd even rond de auto. Noteer op de papieren die je hebt ontvangen of je grote krassen en deuken op de auto ziet, zodat jij hier op het einde van je verhuur niet verantwoordelijk voor bent. En veel dollars moet betalen.

Alamo.nl

 

 

 

 

Ook leuk om te lezen.

Aanschaf van een creditcard. 

Wat kost een rondreis door Amerika. 

4 gouden tips voor goedkope vliegtickets naar Amerika.

Betrouwbare website voor je overnachtingen in Amerika.

 

Ben je nog op zoek naar de beste Amerika reisspecialisten voor een heerlijke vakantie in Amerika? Dan vind je hier de beste Amerika deals op een rij.

Voor al onze reizen naar Amerika maak ik altijd gebruik van de zelfde websites. Neem een kijkje bij een van mijn favoriete websites van Amerika.

 Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

 

SOCIAL CHECK-IN

Show More

Ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close