BlogKostenSteden Florida

Tijdens de kerstvakantie naar Florida? Dit zijn de kosten!

Wij zijn met ons gezin de afgelopen jaren meerdere malen naar Florida geweest. En dit konden wij doen omdat wij met name tijdens de herfst- of kerstvakantie gingen. De kinderen hebben tijdens de kerstvakantie twee weken vrij en dit is echt een perfecte periode om naar Florida te gaan. Maar wat zijn de kosten van een vakantie naar Florida tijdens die periode? Dat ga ik je vertellen!

Naar Florida op vakantie tijdens de herfst- of kerstvakantie? Het weer is tijdens die periode heerlijk.

Ten eerste vragen mensen altijd of twee weken naar Amerika niet te kort is? Huh, nee! Waarom te kort? Perfect juist. En ten tweede volgt dan de vraag of het tijdens die periode niet te duur is om naar Florida te gaan? Nee, zeker niet! Perfect juist. Je gaat namelijk negen dagen (herfstvakantie) of twee weken (kerstvakantie) in plaats van drie weken naar Amerika! Dat scheelt toch aanzienlijk in de kosten.

Bovendien is het ook nog eens ideaal om voor een periode van twee weken een huis te huren in Florida. Daardoor krijg je bij veel eigenaren namelijk korting op de huurprijs. Plus je kunt heerlijk genieten van het prachtige weer in Florida, terwijl het in Nederland dan juist al behoorlijk nat en koud kan zijn.

 

 

Kosten vakantie Florida.

Maar wat zijn nu de kosten van een vakantie in Florida tijdens de herfst- of kerstvakantie? Hieronder geef ik je de basis kosten. Natuurlijk kun je het zo gek maken als je zelf wilt, maar deze kosten dien je in ieder geval te betalen tijdens de herfst- of kerstvakantie.

 

Kosten vliegticket Florida.

In Florida kun je op diverse vliegvelden landen. Maar de meest praktische vliegvelden om te landen in Florida zijn toch wel Miami, Orlando of Tampa.

De goedkoopste vlucht zal 9 van de 10 keer een vlucht naar Miami zijn. Daarna volgt Orlando als laagste in prijs en om naar Tampa te vliegen ben je weer iets duurder uit.

Boek je negen maanden van te voren je vlucht dan ben je aanzienlijk goedkoper uit! Je kunt maanden voor je vakantie al vliegtickets vinden voor 300,- naar Florida. Deze prijs voor vliegtickets vind je ook voor de herfst- of kerstvakantie.

De goedkoopste vliegticket naar Florida kosten gemiddeld rond de 300 – 450 euro. 

Je vliegt vanaf Amsterdam in ongeveer 12 uur naar Miami. Amsterdam heeft geen rechtstreekse vluchten naar Miami dus houdt rekening met een tussenstop.

–> Vind goedkope vliegtickets naar Florida.

 

kosten-vakantie-florida-vliegtickets

 

Kosten Esta Florida.

Wanneer je een vliegticket geboekt hebt naar Florida zul je nog een Esta moeten aanvragen. Zonder reistoestemming (ESTA) kom je namelijk de Verenigde Staten niet binnen. Je kunt zelf een Esta aanvragen voor  14 dollar via de officiële site van Esta. Maar houdt er rekening mee dat de site volledig in het Engels is en je dient een aantal vragen te beantwoorden.

Je kunt ook nog een ESTA aanvragen bij Kes Visum Support. Deze organisatie neemt de aanvraag volledig voor je uit handen en regelt alles voor je. De kosten voor en aanvraag van een Esta bij Kes Vissum Support zijn 33 euro.

Esta aanvraag via de officiële site is 14 dollar. Laat je het regelen dan ben je 33 euro kwijt. 

 

stamp kosten vakantie florida

 

Kosten autohuur Florida.

Volgens mij heb ik al meerdere malen in mijn blogposts aangegeven dat zodra de vliegtickets zijn geboekt, je ook direct die vette Amerikaanse huurauto kunt boeken.

Hoe dichter je bij de vertrekdatum komt, hoe duurder de prijzen van je huurauto worden. Wij zijn tijdens onze vakanties in Amerika erg tevreden over Sunny Cars en boeken daarom vaak bij deze organisatie.

Het fijne is, dat je bij aankomst zelf je auto mag uitzoeken, alle verzekeringen in een pakket zitten dus geen zorgen meer tijdens je reis en de service bij Sunny Cars is ook uitstekend.

De kosten van een huurauto tijdens de herfst- of kerstvakantie in Florida bedragen ongeveer 195 euro (compact car) – 250 euro per week (midsize SUV).

De kosten van een huurauto in Florida zijn 195 – 250 euro per week. 

Tip | Deze prijs krijg je alleen wanneer je maanden van te voren je huurauto boekt!

–> Boek je huurauto in Amerika bij Sunny Cars.

 

 

Kosten benzine Florida.

De benzine kosten tijdens je vakantie in Florida gaan een lachertje worden. Je gaat echt met plezier tanken in Florida. De Amerikaanse brandstofprijzen liggen namelijk aanzienlijk lager dan in Nederland. Want de Amerikanen hebben volop eigen olievoorraden waarvan ze zelf de brandstoffen produceren. Dat maakt de inkoopprijs van benzine erg aantrekkelijk.

Tip | Wanneer je op vakantie naar Amerika gaat, geldt er eigenlijk altijd een basisregel over de benzine: hoe westelijker je rijdt, hoe duurder de benzine. En hoe noordelijker je rijdt hoe duurder de benzine. Rijd je richting de oceaan ook dan betaal je meer voor je benzine. In Texas hebben ze de goedkoopste benzine en in California is de benzine het duurst.

De benzine in Florida is relatief laag. Je betaalt ongeveer 0,65 – 0,70 euro cent voor een liter benzine.

–> Hier vind je meer informatie over de actuele brandstof prijzen in Amerika. 

benzine kosten vakantie Florida.

 

Kosten overnachtingen Florida.

Wanneer wij langer dan drie of vier nachten op een locatie verblijven in Amerika, maak ik eigenlijk altijd gebruik van de huizen bij Airbnb of ik huur een huis bij TUIvillas. Wanneer je in de omgeving van Orlando verblijft, is het super makkelijk om een huis te huren. De kosten van een huurhuis zijn in Orlando beduidend lager dan bijvoorbeeld in Miami.

De gemiddelde kosten van een huis met zwembad in Florida zijn 100 – 125 euro per nacht. Je kunt in Orlando werkelijk de prachtigste huizen huren. Huizen met een betaalbare prijs en van back to basic tot duurder geprijsde huizen met een fantastisch zwembad.

Het komt natuurlijk ook voor dat wij gebruik maken van hotels en die boek ik altijd bij Booking.com. Wat prettig is bij Booking.com dat je al maanden van te voren kunt boeken, wat ook weer voordeliger is. Plus je kunt gratis annuleren wanneer je toch iets beters of goedkopers hebt gevonden. De kosten van een hotel in Florida zijn gemiddeld 95 euro per dag.

Gemiddeld kost een huis met zwembad in Florida 100 – 125 euro per nacht. De gemiddelde kosten van een hotel in Florida bedragen 95 euro per nacht.
–> Overnachtingen in Amerika vind je bij Booking.com

 

hotel kosten vakantie florida

 

Kosten eten en drinken in Florida.

Tja, dit is natuurlijk een moeilijke kostenpost. Waar de een dagelijks uit eten gaat tijdens zijn vakantie, wil de ander hier juist weer wat bezuinigen op deze kosten. Omdat ons gezin uit 5 personen bestaat, gaan we niet elke dag uit eten in Amerika. Wij koken twee of drie dagen in ons huurhuis of appartement en gaan dan weer een keer lekker uit eten. Hier bespaar je toch weer flink wat dollars mee uit.

Fastfood restaurants: voor twee personen betaal je gemiddeld 10 – 20 euro.

Eetcafé of Diner: voor twee personen betaal je gemiddeld 25 -30 euro.

Restaurant: voor twee personen betaal je gemiddeld 40 – 60 euro. 

Gemiddeld ben je voor twee personen aan boodschappen, eten en drinken in Florida, 50 euro per dag kwijt. 

burger kosten vakantie florida

 

Conclusie kosten vakantie Florida.

Dit zijn de kosten van een vakantie in Florida tijdens de kerstvakantie.

  • Vliegtickets: 300- 450 euro per persoon.
  • Esta: 14 dollar of 33 euro per persoon.
  • Autohuur: 165 – 250 euro per week.
  • Benzine: gemiddeld 45 euro per week.
  • Overnachtingen: hotel gemiddeld 75 euro per nacht. Huurhuis gemiddeld 100 – 125 euro per nacht.
  • Eten en drinken: twee personen 50 euro per dag.
Totaal basis kosten vakantie in Florida voor twee personen: ± 2300 euro. 

Ga je tijdens de herfstvakantie dan zijn de gemiddelde kosten maal negen dagen. Zoals je begrijpt heb je natuurlijk de kosten van een vakantie in Florida zelf in de hand.

Natuurlijk kun je een goedkoper of duurder hotel/vakantiehuis boeken en de beslissing nemen om elke dag uit eten te gaan. Maar dat heeft dan ook weer effect op de totaal kosten van je vakantie in Florida.

Maar voor ongeveer 2300 euro kun je al heerlijk genieten van een fantastische vakantie in Florida tijdens de kerstvakantie!

 

Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> Dit kost een rondreis in Amerika.

–> Op vakantie naar Amerika, dit wil je ook weten!

–> Goedkoop bellen en internet in Amerika? Dat doe je zo!

–> Must see: 50 super leuke bezienswaardigheden in Florida

–> Dit zijn ze hoor. De bekendste pretparken in Florida.

–> De gekste bezienswaardigheden van Florida. 

 

Reizen Amerika

 

Wil je toch liever met een reisorganisatie naar Florida? Dan vind je hier de beste Amerika specialisten met leuke aanbiedingen naar Florida.

Voor al onze reizen naar Amerika maak ik altijd gebruik van onderstaande websites. Neem eens een kijkje bij een van mijn favoriete websites van Amerika.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button