BlogLos Angeles

Het klimaat en de beste reistijd van Los Angeles | Dit wil jij weten.

Wat voor klimaat heeft Los Angeles en wat is de beste reistijd? En wat voor weer krijg je als je op vakantie naar Los Angeles gaat? Waarom zou je überhaupt op vakantie willen naar Los Angeles? Wat zijn de leukste bezienswaardigheden van de stad en waar ga je overnachten?

Los Angeles het mekka van de TV- en filmindustrie.

Op al deze vragen zocht ik een antwoord voordat ik naar het mekka van de TV- en filmindustrie vertrok. Los Angeles is de perfecte stad om te starten met je reis door het Zuidwesten van Amerika. Vanuit LA kun je namelijk de mooiste bezienswaardigheden in het Zuidwesten zien.

Maar dit zijn nogal wat vragen. Vragen die jij jezelf vast ook heb gesteld? Omdat je een vakantie naar Los Angeles wil boeken? Daarom is het wellicht handig dat ik je de antwoorden geef. Zodat jij goed voorbereid bent voor  je reis naar Los Angeles en het net zo leuk krijgt als ik.

 

 

Weer en klimaat in Los Angeles.

Het weer in Los Angeles is zeer aangenaam, bijna het hele jaar door. Los Angeles kent een warm zeeklimaat (oftewel een mediterraan klimaat) en dit zorgt voor veel zonuren en niet teveel neerslag. De zon schijnt in Los Angeles gemiddeld zo’n 3200 tot 3300 uur per jaar, waardoor er het gehele jaar bijna geen ‘slechte maanden’ zijn.

–> 50 prachtige bezienswaardigheden in Californië.

Los Angeles kent wel verschillen in temperaturen. Aan de kust kan het soms 7 tot 8 graden koeler zijn dan bijvoorbeeld in de wijk Hollywood.

Dat heeft te maken met het koude zeewater dat het weer in Los Angeles beïnvloedt. Vooral in de winter en het voorjaar kunnen dergelijke grote verschillen optreden.

 

Temperatuur in Los Angeles.

Gemiddelde Gemiddelde
max. min.
temperatuur temperatuur
januari 19 8
februari 20 9
maart 21 10
april 22 11
mei 24 13
juni 26 15
juli 29 17
augustus 30 18
september 29 17
oktober 26 15
november 22 11
december 20 8

 

 

Beste reistijd voor Los Angeles.

In het voorjaar, februari en maart is het druk in Los Angeles, omdat op dat moment namelijk de jaarlijkse Oscar uitreiking plaatsvindt. Reizigers van over de hele wereld bezoeken Los Angeles. Wil je bij dit spektakel aanwezig zijn dan is een vakantie in het voorjaar een goede keuze.

April en mei zijn uitstekende maanden om Los Angeles te bezoeken als je niet goed tegen de hitte kunt. In deze maanden ligt de gemiddelde temperatuur rond de 23 graden, waardoor je de bezienswaardigheden van Los Angeles uitgebreid kunt bezoeken.

De maanden juni, juli, augustus en september zijn goed voor zonaanbidders en een heerlijke strandvakantie in Los Angeles. De temperatuur is gemiddeld rond de 29 graden en dit is de warmste periode in Los Angeles.

In het najaar en in de winter, oktober, november, december en januari zijn de temperaturen nog zeer aangenaam in Los Angeles. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 21 graden. Daarom zijn deze maanden uitstekend voor reizigers die in Nederland aan de kou willen ontsnappen.

Eigenlijk is het klimaat en de beste reistijd voor Los Angeles het hele jaar door goed. Het weer is het hele jaar door heerlijk en dit maakt Los Angeles tot een perfecte reisbestemming.

 

Tijdsverschil Los Angeles – Nederland.

In alle maanden is er sprake van tijdsverschil tussen Los Angeles en Nederland. Los Angeles valt in de tijdzone Pacific Standard Time (PST) en daarom is het in Los Angeles 9 uur vroeger dan in Nederland. Dus wanneer ze in Los Angeles ontbijten, beginnen wij aan het avondeten.

Maar er is een uitzondering op die 9 uur tijdsverschil. Want de klok wordt in Los Angeles op de eerste zondag van november namelijk een uur achteruit gezet. In Nederland gebeurt dat op de laatste zondag in oktober. Daardoor is er die week 8 uur tijdsverschil met Nederland.

 

Reisseizoenen van Los Angeles.

Als je kijkt naar het beste reisseizoen van Los Angeles dan kun je een onderscheid maken tussen een hoogseizoen en een laagseizoen. Tussen deze twee periodes zit een verschil van klimaat, drukte van reizigers en een prijsverschil van overnachtingen in Los Angeles.

 • Hoogseizoen – juli, augustus en december.
 • Laagseizoen – Alle overige maanden.

 

Algemene informatie over Los Angeles.

Los Angeles of in de volksmond afgekort als LA ligt aan de Stille Oceaan en is de 2e grootste stad van de Verenigde Staten. Er wonen in deze uitgestrekte stad maar liefst 4 miljoen mensen. Los Angeles, en in het bijzonder Hollywood, is vanuit de historie, maar ook nu nog het mekka van de TV- en filmindustrie.

Wil jij weten bij wie je goedkope vliegtickets boekt? Of waar je veilig overnacht? En bij wie je een auto kunt huren of waar je tickets voor attracties vindt? Bij onderstaande organisaties vind je het antwoord.

 

 

Wat moet je echt zien in Los Angeles.

Als je op vakantie naar Los Angeles gaat of je verblijft een aantal dagen in deze fantastische stad, in verband met een rondreis door het Zuidwesten van Amerika, dan zijn er een aantal bezienswaardigheden die je eigenlijk niet mag overslaan.

Dit zijn volgens Amerika reizigers dé bezienswaardigheden van Los Angeles die op je lijstje moeten staan:

 • Venice Beach
 • Hollywood (Hollywood Sign, Walk of Fame)
 • Santa Monica Pier
 • Mullholland Drive
 • Los Angeles County Museum of Art
 • Historisch district El Pueblo de Los Angeles
 • Beverly Hills
 • Universal Studios of Disneyland
 • Griffith Observatory
 • Sunset Boulevard
 • Bezoek een sportwedstrijd
 • Getty Center
 • Rodeo Drive
 • Downtown Los Angeles
 • Malibu

Waarschijnlijk kun je niet alles in een keer zien en zul je keuzes moeten maken uit de vele leuke bezienswaardigheden van Los Angeles.

klimaat-beste-reistijd-los-angeles-griffit-observatory

 

Conclusie klimaat en beste reistijd naar Los Angeles.

Nu je al deze informatie leest, kom jij vast tot de conclusie dat Los Angeles en geweldige stad is om naar af te reizen. Het klimaat en de beste reistijd naar Los Angeles is eigenlijk altijd goed. Of je Los Angeles nu in het voorjaar, hoogzomer of in het najaar bezoekt, het klimaat en de temperatuur is er heerlijk.

De maximum temperaturen in Los Angeles liggen tussen de 19 en 30 graden Celsius en de minimum temperaturen tussen de 8 en 17 graden Celsius. Fijne vakantie!

 

Ook leuk om te lezen.

–> Dit wil jij weten voor je Los Angeles gaat bezoeken.

–> Tijdens deze maanden bezoek je de Grand Canyon.

–> Verkozen tot de 9 mooiste stranden van Los Angeles.

–> Wil jij een reis boeken naar Los Angeles?

–> Wat te zien en te doen bij Venice Beach?

 

Reizen Amerika

 

Op vakantie naar Los Angeles? Dit zijn de beste Amerika specialisten die schitterende reizen naar Los Angles aanbieden. Of neem eens een kijkje bij een van mijn favoriete websites voor Amerika.

Rondreis naar Los Angeles.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Los Angeles.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Los Angeles.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Los Angeles.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Los Angeles.

Vergelijk autoverhuurders

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button