BlogKings Canyon National ParkNationale Parken

Kings Canyon National Park bezienswaardigheden én tips.

Kings Canyon National Park bevat een enorme diversiteit aan verschillende landschappen en wildlife. Van gigantische rotsen tot uitgestrekte bossen, rivieren, canyons en weides. En met zoveel mooie vergezichten en schitterende natuur, kan het moeilijk zijn om te beslissen wat je nu eigenlijk allemaal wilt zien in dit Park. En dan nog maar niet te spreken over het aangrenzende Sequoia National Park.

Kings Canyon National Park, het best bewaarde geheim van Californië!

Helaas is Kings Canyon veel minder bekend dan het naastgelegen Sequoia National Park en dat is jammer. Want persoonlijk vind ik Kings Canyon het best bewaarde geheim van Californië!

De meeste bezoekers die naar Kings Canyon gaan, bezoeken alleen het eerste gedeelte van het Park. In het begin van het Park vind je namelijk de beroemde General Grant boom en Grant Grove Village. Reizigers draaien na deze twee bezienswaardigheden vaak weer om en verlaten vervolgens het Park. Dat is jammer, want er zijn nog zo veel te zien en te ontdekken in Kings Canyon.

Dus, als je op weg bent naar Kings Canyon en op zoek bent naar inspiratie of de mooiste bezienswaardigheden wilt zien en wandelingen in Kings Canyon wilt maken, lees dan vooral verder. Want ik benoem de mooiste uitkijkpunten, de beste wandelingen, leukste bezienswaardigheden en zet alle informatie over Kings Canyon National Park voor je op een rij.

 

autohuur USA

 

Kings Canyon National Park.

Kings Canyon en Sequoia National Park zijn twee aan elkaar gelegen parken, die samen als één Nationaal Park worden beheerd.

Sequoia National Park is een Park vol bossen, bomen en wandelpaden. De naam Sequoia zegt het eigenlijk al: Het Park staat vol met prachtige giant Sequoia bomen. De meeste reizigers bezoeken Sequoia National Park daarom vooral vanwege de aanwezigheid van de Sequoiadendron giganteum; qua volume is dit de grootste boomsoort ter wereld, oftewel de mammoetboom.

In Sequoia National Park zijn enorm veel wandelpaden aangelegd zodat je de bomen van dichtbij kunt bewonderen. De diversiteit aan natuur is hier veel minder dan in Kings Canyon.

Benieuwd naar Sequoia? –> Uitgebreide informatie over het bijzondere Sequoia National Park.

In dit artikel beschrijf ik alle highlights en de mooiste bezienswaardigheden van Kings Canyon, omdat dit Park het namelijk verdient om een apart artikel aan te wijden.

 

 

Hoe bereik ik Kings Canyon.

Kings Canyon ligt niet direct op de toeristische route in Californië. Veel reizigers beginnen hun reis in Amerika vanaf Los Angeles of San Francisco.

Ze starten bijvoorbeeld met de Highway 1, rijden door naar San Francisco en trekken vervolgens door naar Yosemite National Park. Dan ben je Kings Canyon eigenlijk al een beetje ‘voorbij gereden’.

Je kunt een bezoek aan dit Park aan je reis toevoegen door eerst Yosemite te bezoeken en vervolgens ‘af te dalen’ naar Kings Canyon.

Of je vertrekt vanaf Los Angeles en bezoekt dan Kings Canyon. Maar je kunt ook op de terugweg van je rondreis, na je bezoek aan Death Valley of Las Vegas, Kings Canyon en Sequoia National Park toevoegen.

De afstanden naar het Park:

 • Los Angeles: 327 kilometer
 • Yosemite National Park: 205 kilometer
 • San Francisco:  400 kilometer
 • Death Valley: 470 kilometer
 • Visalia: 55 kilometer
 • Three Rivers: 10 kilometer  

 

Vliegtickets Kings Canyon National Park.

Wil je het zuidwesten van Amerika bezoeken dan vlieg je vaak op de volgende 3 steden: Los Angeles, San Francisco of Las Vegas. Wanneer je Kings Canyon aan je rondreis toevoegt dan is een van deze drie steden een prima vertrekpunt.

Al onze vliegtickets naar Amerika boek ik via Skyscanner. Ik vind hun website enorm overzichtelijk en Skyscanner vergelijkt razendsnel goedkope vliegtickets, hotelaanbiedingen en autoverhuur.

De website heeft ook handige tools die je kunt instellen zoals bijvoorbeeld een ‘Prijsalarm’. En op de website vind je de ‘Overal’ zoekfunctie, waardoor je in een oogopslag de goedkoopste vliegtickets in Amerika ziet. Kijk, en daarom ben ik niet alleen een usaroadtripfan, maar ook een Skyscannerfan ;-).

Vergelijk gratis vliegtickets naar Amerika.

 

 

Openingstijden, prijs en Visitor Center Kings Canyon National Park.

Het Park is 24 uur per dag geopend, 365 dagen per jaar. Wel is het zo dat tijdens bepaalde seizoenen delen van de weg in Kings Canyon afgesloten zijn in verband met de weersomstandigheden.

De toegangsprijs van Kings Canyon is $35 per voertuig, goed voor 7 opeenvolgende dagen. Voetgangers en fietsers betalen $20 om het Park te betreden.

Bezoek je verschillende Amerikaanse Nationale Parken tijdens je reis in Amerika? Dan is het voordeliger om de America the Beautiful Pass voor slechts $80 te kopen. De pass is een jaar geldig en kun je gebruiken in alle Nationale Parken.

 

Visitor Center Kings Canyon National Park.

Er zijn twee Visitor Centers die je kunt bezoeken in Kings Canyon.

Kings Canyon Visitor Center.

Kings Canyon Visitor Center is dagelijks geopend, 365 dagen per jaar. Tijdens het voor- en najaar is het Visitor Center geopend van 9:00 uur tot 16:00 uur. Vanaf 20 mei kun je terecht vanaf 8:00 uur tot 17:00 uur. Begin januari tot midden maart kun je het Visitor Center bezoeken van 10:00 uur tot 15:00 uur.

Kings Canyon Visitor Center ligt bij Grant Grove aan de Highway 180 in Grant Grove Village, 5 kilometer ten oosten van de Big Stump Entrance.

Cedar Grove Visitor Center.

Cedar Grove Visitor Center ligt ongeveer 45 minuten rijden van Kings Canyon Visitor Center en vind je bijna op het einde van het Park. In de zomerperiode is het geopend van 9:00 uur tot 17:00 uur.

Cedar Grove Visitor Center ligt aan de Highway 180, 48 kilometer ten oosten van Grant Grove. Je vindt het Visitor Center naast Sentinel Campground.

Openingstijden van Visitor Centers kunnen variëren in verband met de verschillende seizoenen in het Park. Kijk voor de juiste openingstijden van de diverse Visitor Centers op de officiële pagina van het Park.

kings canyon ingang visitor center

 

Overnachten Kings Canyon National Park.

In Kings Canyon National Park bevinden zich 12 campings. Iedere camping heeft een picknicktafel, een vuurring met grill en een metaalvoedsel-storage box tegen het wildlife. Bovendien zijn er in het Park ook een aantal Lodge & Cabins te vinden waar je kunt overnachten.

Zoals bijvoorbeeld:

–> Vind op de officiële website van Sequoia & Kings Canyon informatie over campgrounds.

Tijdens ons verblijf in Kings Canyon hebben wij in het stadje Three Rivers overnacht. Hierdoor konden wij tijdens ons verblijf zowel Sequoia als Kings Canyon National Park bezoeken.

Wij waren erg tevreden over Three Rivers als uitvalbasis. Je bent binnen 15 minuten in het Park en op deze manier hebben wij beiden Parken uitgebreid kunnen bezoeken.

Wij hebben 3 nachten overnacht in het Rio Sierra Riverhouse. Echt een fantastische plek, recht aan de rivier.

Verwacht geen luxe hotel, maar een heerlijke kamer, midden in de natuur. De rivier loopt achter je kamer. Je kunt een kampvuur maken, barbecueën, wandelen en na je bezoek aan het Park heerlijk genieten van een schitterende zonsondergang.

Wij hebben zelfs gezwommen in de rivier en de Wifi is uitstekend. Kortom: Rio Sierra Riverhouse is een echte aanrader!

Vind hier alle overnachtingen in Three Rivers bij Booking.com

 

 

Bezienswaardigheden Kings Canyon National Park.

 

1. The Big Stump.

Via een kleine wandeling, aan het begin van het Park, bereik je de Mark Train Tree. Een gigantische boom, waar niets meer van over is, behalve de stronk.

Je bevindt je in een prachtige weide waar ooit een zagerij was. Vandaar dat deze omgeving bezaaid is met gekapte bomen. Ondanks dat je hier enorm veel overgebleven boomstronken ziet, is de omgeving echt mooi om te zien. De grootte van de boomstronken zijn echt ongelooflijk en wanneer je bovenop een stronk staat, geloof je bijna niet hoe groot de boom ooit was.

Wij zijn op advies van een Ranger bij Big Stump Area geweest en hebben hier absoluut geen spijt van gehad. Bijzonder mooi om te zien.

 

2. The General Grant Tree.

De General Grant Tree is de grootste boom in Kings Canyon en de tweede grootste boom ter wereld, na de General Sherman Tree in Sequoia National Park. Deze 1.650 jaar oude boom is 81,5 meter hoog en heeft een diameter van 8,8 meter.

Je vindt de General Grant Tree vrij vooraan in het Park, vlakbij Grant Grove Village. De boom ligt in een indrukwekkende groeve met meerdere sequoia bomen – General Grant Grove -. Je kunt via een verhard pad volledig om de boom heen lopen.

Ben je bijgekomen van deze indrukwekkend boom, loop dan even langs Fallen Monarch. Een omgevallen sequoia die vroeger dienst deed als saloon, hotel en paardenstal!

 

3. Kings Canyon Scenic Highway.

In Kings Canyon loopt een hoofdweg. Dit is de CA-180. Deze weg is geen officiële scenic highway, maar wanneer je de weg rijdt, begrijp je waarom velen dit wel zo vinden. Langs deze weg liggen namelijk verschillende mooie uitzichtpunten. Wil je de weg in Kings Canyon volledig afrijden dan ben je ongeveer 2 uur bezig en dit is zonder te stoppen.

Ik heb een aantal schitterende uitzichtpunten voor je op een rij gezet.

 • Kings Canyon Overlook (uitzicht op de kloof en de wildernis van de High Sierra).
 • Redwood Mountain Overlook (je ziet hier het grootste sequoia bos ter wereld, de Redwood Mountain Grove).
 • Grizzly Falls (schitterende waterval, net naast de parkeerplaats)
 • Canyon View (via bossen kijk je in een kloof van Kings Canyon)
 • Roaring River Falls (je moet even wandelen, maar dan krijg je ook wat)
 • Mist Falls (een van de grootste watervallen van het Park).

Kings-Canyon-Scenic-Highway

4. Hume Lake

Hume Lake bereik je via de CA-180. Je moet er even voor omrijden, maar dan krijg je ook een prachtig zicht over het meer. Een prachtige plek en een geweldige route door het Nationaal Park. Wij bezochten het meer tijdens het hoogseizoen. Wees er op voorbereid dat je tijdens de zomerperiode niet de enige bent die het meer bezoekt.

Amerikanen vieren hier hun zomer en het meer is vol met kajakkers, spelende en zwemmende kinderen, maar deze ‘drukte’ doet absoluut geen afbreuk aan de schoonheid van het meer.

hume-lake-bezienswaardigheden-kings-canyon

5. Grizzly Falls

Grizzly Falls vind je bij de Grizzly Falls Picnic Area. Deze waterval ligt bijna aan de weg. Zou je even niet opletten dan rijd je de waterval zo voorbij. Niet doen hoor! Want de kleine wandeling naar deze bijzondere waterval is absoluut de moeite waard.

Zelfs tijdens de zomermaanden is een bezoek aan deze bijzondere waterval de moeite waard. Het water staat hoog en klettert hard naar beneden. Hierdoor ontstaan er een nevel en mist, die heerlijke verkoeling brengt.

kings-canyon-grizzly-falls-bezienswaardigheden

6. Roaring River Falls

Roaring River Falls ligt aan het einde van Highway CA-180 en is ook absoluut een bezoekje waard. Het is een klein stukje lopen naar de Falls vanaf de daarvoor bestemde parkeerplaats en de waterval is rolstoel toegankelijk. Je wandelt langs meadows en een riviertje en de omgeving is prachtig.

Het is niet de meest mooiste waterval in het Park, maar aangezien de waterval op het einde van het Park ligt, kun je nog overwegen om op het einde van je dag hier een kleine duik te maken. Er zijn mensen die namelijk zwemmen bij deze waterval al vond ik de stroming behoorlijk sterk.

 

7. Zumwalt Meadow

Tijdens ons bezoek aan Kings Canyon was ik misschien wel het meest onder de indruk van Zumwalt Meadow. Wat een gigantische plek. Je kunt de intensiteit van deze weide bijna niet omschrijven. Je voelt je hier groots en nietig tegelijk. Intens prachtig!

Het is een korte, maar schitterende wandeling naar Zumwalt Meadow. Deze wandeling ligt bijna aan het einde van Kings Canyon en is vooral in de ochtend schitterend. Je wandelt langs meadows, rivieren en je hebt een magnifiek uitzicht op de grote granieten bergen om je heen. Als je mazzel hebt, zie je er ook nog wildlife: herten, beren en slangen worden hier regelmatig gespot.

kings-canyon-national-park-zumwalt-meadow

 

 

5x Wandelen in Kings Canyon National Park.

 

1. Grant Grove.

Grant Grove is de thuisbasis van ’s werelds tweede grootste sequoia (in volume). De General Grant Tree. Tijdens deze wandeling passeer je vele indrukwekkende sequoia’s en je kunt zelfs in de binnenkant van de Fallen Monarch wandelen. Leuke en makkelijke wandeling, rolstoel toegankelijk.

Afstand: 1,2 kilometer.

Begin trail: Grant Grove Parkeerplaats.

2. Park Ridge.

Een korte klim naar boven, op een redelijk verharde weg, brengt je naar Panoramic Point. Vanaf hier loop je de trail naar Park Ridge. Je kijkt op dit punt uit over Hume Lake and Kings Canyon. Het uitzicht is weids en eindeloos.

Afstand: 0,6 kilometer.

Begin trail: Op het einde van Kings Canyon Panorama Point, net na de John Muir Lodge in Grant Grove Village.

3. Roaring River Falls.

Dit is niet echt een wandeling, maar meer een kort stukje lopen via een verharde weg naar de waterval. Roaring Falls is aan de kleine kant, maar absoluut een bezoekje waard. De waterval is omgeven door grote keien zodat je hier kunt zitten en heerlijk kunt genieten van de koele lucht van de waterval.

Als je op zoek bent naar een lange hike vanaf dit punt dan is dat ook mogelijk. Er loopt namelijk een aansluitend pad vanaf het begin van Roaring River Falls naar Zumwalt Meadow. Deze route is 6,9 kilometer lang.

Afstand: 0,5 kilometer of 6,9 kilometer.

Begin trail: Aan Highway 180 in Kings Canyon. Wordt tijdig aangegeven.

4. Zumwalt Meadow.

Als er zoiets als volmaaktheid bestaat dan komt het uitzicht op Zumwalt Meadow hier zeker voor in aanmerking. Je bent hier omgeven door een schoonheid, die je gewoonweg niet kunt omschrijven. Zelfs als je niet de hele wandeling (loop) wilt maken dan is je eerste blik op deze weide, iets wat in je geheugen gegrift blijft.

Afstand: 2,4 kilometer

Begin trail: Bijna op het einde van Highway 180 in Kings Canyon. Dit staat tijdig aangegeven.

5. Mist Falls.

Een van de meest populaire routes in Kings Canyon National Park is de hike naar Mist Falls. Het begin van de wandeling is volgens kenners een beetje saai, maar na 2 kilometer schijnt het landschap aanzienlijk te verbeteren. Het uitzicht op de Sfinx en watervallen zijn erg indrukwekkend.

Afstand: 13 kilometer

Begin trail: De wandeling begint bij het einde van highway 180. Bij Roads End Wilderness Permit Station, Parkeerplaats.

 

 

Klimaat en beste reistijd Kings Canyon National Park.

Kings Canyon National Park ligt in een gebied met een gematigd mediterraan klimaat. In dit klimaat zijn de winters regenachtig en hebben matige, variërende temperaturen, terwijl de zomers warm en relatief droog zijn.

De warmste maanden in Kings Canyon zijn juli en augustus met een gemiddelde temperatuur van 27 °C. De koudste maanden zijn januari en februari met een gemiddelde temperatuur van -1 °C.

Gemiddelde Gemiddelde
maximum minimum
temperatuur temperatuur
januari 8 -1
februari 8 -1
maart 10 0
april 13 2
mei 18 5
juni 23 9
juli 27 13
augustus 27 13
september 23 11
oktober 18 6
november 13 2
december 8 -2

 

Beste reistijd Kings Canyon National Park.

De beste reistijd om Kings Canyon National Park te bezoeken, is tijdens de zomerperiode. De temperaturen zijn dan aangenaam. Door de wat hogere ligging van Kings Canyon is het tijdens de zomerperiode hier niet extreem warm, zoals in de rest van Californië.

Dat neemt niet weg dat een bezoek aan Kings Canyon tijdens het voor- en najaar ook zeer aangenaam kan zijn. Tijdens de maanden mei en september liggen de temperaturen gemiddeld rond de 20 graden Celsius.

Tijdens de wintermaanden zijn delen van het Park gesloten in verband met sneeuwval en kun je niet het hele Park bezoeken. Kijk voor je bezoek aan het Park daarom eerst altijd op de officiële website van het Park. Zodat je op de hoogte bent van eventuele wegafsluitingen.

 

Ervaring Kings Canyon National Park.

Het is niet ingewikkeld om Kings Canyon te bezoeken. Er loopt immers maar een grote weg door het Park waar ook direct alle belangrijke bezienswaardigheden van het Park aan liggen. En toch ben je een hele dag kwijt om dit Park te bezichtigen. Maar dit kunnen ook makkelijk twee of drie dagen worden, want de diversiteit van Kings Canyon is enorm.

Je voelt je nietig in Kings Canyon. De natuur neemt het hier over en jij bent duidelijk te gast. Dat vond ik ook zo mooi aan dit Park. Je valt van de ene natuur verbazing in de andere en dat gaat maar door en door. De meeste reizigers bezoeken eerst Sequoia National Park en ‘plakken’ daar Kings Canyon nog even snel aan vast.

Persoonlijk vind ik dan dat je dit schitterende Nationale Park in Amerika te kort doet. Iets van onbekend maakt onbemind? Zonde, want neem maar van mij aan dat een bezoek aan Kings Canyon je enorm positief gaat verrassen!

Veel plezier in Kings Canyon National Park.

 

Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> Alles wat jij wil weten over Sequoia National Park. 

–> Yosemite National Park bezoeken? Dat doe je zo!

–> De mooiste bezienswaardigheden van de Highway one.

–> Lake Tahoe: Het mooiste meer van Californië.

–> Dit zie en doe je op Alcatraz Island in San Francisco.

 

Reizen Amerika

Op vakantie naar Amerika en wil je Kings Canyon en Sequoia National Park in je reis opnemen? Dit zijn de beste Amerika reisspecialisten die een reis naar de Nationale Parken aanbieden.

Zelf een reis naar Amerika boeken? Kijk dan bij een van mijn favoriete websites.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button