BlogTips

Kamperen in Amerika: dat kan hier gratis!

Heb jij weinig budget, maar wil je toch die droomvakantie naar Amerika maken? Ga dan kamperen in Amerika. Het mooiste is, dat kan ook nog eens gratis! Het hoe, wat, waar en op welke plekken je dit het beste kunt doen, leggen we uit in dit artikel.

Kamperen is een van de goedkoopste manieren om van de natuur te genieten, en heerst er een pandemie, dan is het ook nog eens veilig. Maar 1,5 meter afstand (social distancing) is niet de enige reden waarom mensen massaal naar een camping trekken.

Want kamperen in Amerika is ook nog eens een budgetvriendelijke optie, en die nog voordeliger uitvalt als je kampeerplek gratis is! Ja, je leest het goed: je kunt op veel plaatsen in Amerika gratis kamperen. Je moet alleen weten waar je moet zijn en hoe je naar een gratis kampeerplek moet zoeken.

Huur een camper in Amerika.

Wil je een camper huren in Amerika? Maak je droomreis met een huurcamper. Juist vanwege de mooie routes en natuur is Amerika een ideaal land voor een camperreis.

Wat houdt gratis kamperen in?

Gratis kamperen in Amerika is eigenlijk precies wat de naam doet vermoeden: gratis kamperen, zonder dat je er geld voor hoeft te betalen.

Tijdens je vakantie in Amerika kun je op verschillende manieren kamperen. Zo kun je bijvoorbeeld kamperen tijdens een auto- of camperreis of genieten van een backpack-vakantie.

Amerikanen gebruiken voor kamperen ook vaak de uitdrukkingen ‘dry camping’ en ‘boondocking’. Beide verwijzen meestal naar kamperen in een camper, busje of camper zonder elektriciteit- of wateraansluiting.

Gratis kamperen in Amerika moet niet worden verward met ‘wild kamperen’, een meer ruigere vorm van kamperen. Je kampeert dan zeer primitief, in de wildernis, ver weg van de beschaafde wereld en bepaalde voorzieningen.

Gratis kamperen in de Verenigde Staten houdt in dat je op bepaalde campings of in de buurt van State Parken, voor een bepaalde tijd, gratis kampeert.

Hoe vind je gratis kampeerplekken in Amerika?

Wil je gratis kamperen, dan raden wij verschillende sites en apps aan. Onderstaande apps geven precies aan waar je gratis mag kamperen in Amerika.

Twee goede apps, voor het vinden van gratis camperplaatsen en campings, zijn bijvoorbeeld Ultimate Public Campgrounds-app en Campendium, waar je kunt zoeken op locatie, maar ook op prijs.

–> Ultimate Public Campground app

–> Campendium website

Bepaald grondgebied in Amerika wordt beheerd door het Bureau of Land Management (BLM) en dit zijn ook prima locaties om een gratis overnachtingsplek te zoeken.

De website van BLM is trouwens ook handig als je gratis wilt kamperen in Amerika met een camper.

–> Bureau of Land Management (BLM)

Eerlijk is eerlijk, er zit ook een nadeel aan bovenstaande apps en de website van BLM. Alle drie geven namelijk niet aan of de gratis kampeerplek al is geclaimd.

Maar je kunt ter plaatse natuurlijk altijd de plaatselijke VVV of het park-informatiecentrum bellen en vragen of zij andere gratis kampeerplekken en campings kunnen aanbevelen.

Onthoud dat kamperen in Amerika in de de weekenden en tijdens vakanties vaak het drukst is. Halverwege de week kun je het beste een gratis kampeerplek vinden.

Houd er ook rekening mee dat Nationale Parken erg populair zijn bij kampeerders, dus van tevoren plannen en een back-up plan hebben, is geen overbodige luxe.

Gratis kamperen in Amerika.

Waar kan ik gratis kamperen in Amerika?

Gratis kamperen in Amerika in niet overal toegestaan. Bepaalde gebieden hebben verschillende regels over wat wel en niet mag. In sommige gebieden in Amerika is gratis kamperen overal toegestaan, behalve waar een bord dit verbiedt.

Andere gebieden, zoals bijvoorbeeld het Chequamegon-Nicolet National Forest in het noorden van Wisconsin, geven precies aan waar je niet mag kamperen.

Zo gelden er in Wisconsin bijvoorbeeld ook regels, dat kampeerders minimaal 60 meter van het water moeten staan en minimaal 50 meter van een wandelpad of weg.

Houd er ook rekening mee dat sommige campings aangeven hoe lang je daar kunt kamperen. Bij de meeste BLM-kampeerplaatsen mag je tot 30 dagen gratis kamperen in Amerika. Hoewel de hoeveelheid tijd per locatie weer kan verschillen.

De meeste nationale bossen staan ​​gratis kamperen toe tot 14 dagen. Maar sommige gebieden beperken dit weer tot één dag, terwijl andere weer 30 dagen gratis kamperen in Amerika toestaan.

Controleer daarom van tevoren altijd de lokale regelgeving door te stoppen bij een rangerstation of voor je verblijf te bellen.

Mag je overal gratis kamperen in Amerika?

Of je overal in Amerika gratis mag kamperen? Nee, dat mag niet.

Hoewel veel nationale- en staatsparken plekken reserveren om gratis te kamperen, eisen veel campings ook dat er een kleine vergoeding wordt betaald.

Sommige campings vereisen ook een reservering, dus controleer of dat het geval is voordat je op reis gaat.

Kamperen op eigen grond in Amerika is verboden! Als je een stuk land ziet dat er leuk uitziet, wil dat nog niet zeggen dat je er mag kamperen. Iemand (een persoon of bedrijf) kan dat land bezitten en ze willen misschien niet dat je erop kampeert.

Plan je een bezoek aan één van de Nationale Parken van de Verenigde Staten? Bekijk dan één van onze edities van het National Park Magazine. Een uitgebreid magazine over de Nationale Parken van Amerika, met belangrijke tips, voorbeeldroutes, wildlife spots, handige overnachtingsplekken, prachtige wandelingen en nog veel meer.

national-park-magazine

Wat kost kamperen in Amerika?

Zoals je hebt gelezen zijn er veel gratis kampeermogelijkheden in Amerika, maar je kunt natuurlijk ook gewoon op een camping of RV plek in de Verenigde Staten overnachten.

Wat kost dat dan, kamperen in Amerika op een camping? Dat varieert, want niet elke camping heeft dezelfde prijs. Als je de prijsklasse kent, kun je ook beter beslissen welke camping het beste bij je budget past. Dus wat zijn de gemiddelde kosten van een camping in Amerika? 

De gemiddelde kosten per nacht zijn afhankelijk van een aantal verschillende dingen. Het kan voor elke staat en voor elke camping weer anders zijn.

Er zijn veel factoren die de prijs van een overnachting op een camping in Amerika kunnen beïnvloeden. Zo kun je bijvoorbeeld verblijven op een camping, een resort, een staatspark, een Nationaal Park of een privé-camping. 

Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van de kosten voor de verschillende soorten kampeer mogelijkheden in Amerika. 

Kosten kamperen in Amerika gespecificeerd.

 • Gemiddelde kosten – RV-camping en RV-resort

RV-resorts moet je nie verwarren met RV-campings. RV-resorts zijn namelijk luxe etablissementen op supermooie locaties. Daarom is een verblijf in een RV-resort duurder dan op een RV-camping.

De gemiddelde kosten voor een RV-camping tijdens het laagseizoen liggen tussen de $ 35 – $ 50 en $ 60 – $ 100 voor het hoogseizoen. De prijs kan zelfs oplopen tot $ 200 als het een luxe RV-resort is of zich in zeer duur gebied bevindt (denk bijvoorbeeld aan Yellowstone).

 • De gemiddelde kosten voor campings met betonnen paden in Amerika zijn ongeveer $ 50- $ 65.
 • De tarieven om met een tent te kamperen in Amerika liggen rond de $ 30 en kunnen tijdens het laagseizoen ongeveer $ 20 zijn en in het hoogseizoen tot $ 40. 
 • Campings in Florida op zeer gewilde locaties kosten tijdens het hoogseizoen (in de zomer en in de winter) $ 90 – $ 120. In andere seizoenen betaal je voor een camping in Florida ongeveer $ 60- $ 90. 
 • De gemiddelde kosten voor elke extra persoon op een camping in Amerika zijn $ 3- $ 4 voor kinderen en $ 5- $ 10 voor volwassenen.
 • Kamperen in een staatspark in Amerika met een tent kost ongeveer $ 20- $ 30. Met een RV kamperen in het staatspark kost ongeveer $ 30- $ 45, afhankelijk van eventuele aansluitingen.
 • Kampeertarieven in Nationale Parken zijn vaak hetzelfde. Gemiddeld kost een camping $ 15 – $ 25. Houd er rekening mee dat de meeste campings in een Nationaal Park ‘droog kamperen’, dus zonder aansluitingen.

First come first serve.

Kamperen in Amerika is spannend. Er gaat namelijk niets boven het zoeken naar leuke campings, het vinden van de juiste locatie en het maken van reserveringen.

Maar op een aantal campings in Amerika geldt de regel “first come first serve”. Dit houdt in, wie het eerst komt, het eerst maalt. Dit betekent, dat als je op die camping wilt overnachten, je er snel bij moet zijn.

first come first serve, betekent dat een camping geen reserveringen aanneemt voor sommige of voor al hun campings. De eerste mensen die op een bepaalde dag een beschikbare plek op een camping bemachtigen, kunnen die nacht op die camping blijven. 

Terwijl je op bepaalde campings, die je maanden van tevoren kunt reserveren, kunt aankomen wanneer je wilt, moet je bij wie het eerst komt, het eerst maalt campings soms wachten tot andere kampeerders vertrekken of heel vroeg moeten aankomen.

Let hier dus goed op bij het plannen van je camperreis of als je enkel gaat kamperen in Amerika.

Kamperen met een tent in Amerika.

Veel mensen denken bij kamperen in Amerika aan een roadtrip met een RV, maar wist jij dat je ook gewoon met de tent door Amerika kunt trekken?

Er is iets speciaals aan kamperen in een tent in de Verenigde Staten. Je trotseert op deze manier namelijk de elementen van de natuur. Kamperen in een tent in de VS is avontuurlijk en back to basic.

De meest campings in de Verenigde Staten richten zich juist op tenten, met diensten voor avontuurlijke reizigers die hunkeren naar een meer ruige ervaring. Je kunt bijvoorbeeld overnachten bij campings met een picknicktafel, een vuurkorf, een washok met douches en misschien is er ook nog wel een gootsteen met warm water om je afwas te doen.

Zodra je in Amerika bent geland, rijd je naar de dichtstbijzijnde Walmart om hier voor een paar dollar een goede tent met bijbehorende uitrusting te kopen. Op deze manier reis je door Amerika low budget en bespaar je aanzienlijk veel kosten.

Tent huren in Amerika.

Tent huren in Amerika.

Vind je het te veel gedoe om een tent te kopen in Amerika, dan kun je in de Verenigde Staten ook een tent huren. Een super gemakkelijke optie: een tent huren in Amerika.

Al de artikelen voor je kampeer trip in Amerika worden met een pakket bezorgservice (UPS) naar het hotel verzonden waar je de eerste nacht verblijft of naar een ophaallocatie langs je route. De box staat bij aankomst al op je te wachten.

In de doos zit een prepaid retourlabel dat je kunt gebruiken wanneer je de doos op de terugweg naar de luchthaven bij een van de UPS-locaties inlevert. Je kunt dezelfde doos gebruiken om de artikelen te retourneren. Als de doos tijdens de reis is beschadigd, kun je voor een paar dollar een nieuwe kopen.

Het tenten verhuurbedrijf “Lower Gear” (al meer dan 10 jaar actief) is gevestigd in Phoenix, niet ver van de luchthaven. Dus als je reis in Phoenix begint, kun je de tent en spullen zelf in de winkel ophalen.

In de boxen vind je alles wat je nodig hebt voor een comfortabele kampeer vakantie in Amerika: een ruime tent, warme slaapzakken, geïsoleerde matrasbeschermers en kookgerei bestaande uit een 2-pitsbrander, 2 pannen en het keukengerei. 

Om een bestelling te plaatsen en voor een volledige gedetailleerde beschrijving van het huren van een tent in Amerika klik je op de officiële link van Lowergear.

Houd er rekening mee dat alle UPS-centra en de Lower Gear-winkels op zondag gesloten zijn. 

Wat moet je inpakken voor je gratis kampeertrip.

Of je nu in een RV door Amerika reist, een tent koopt of huurt, de meeste gratis campings in de VS bevinden zich in vrij afgelegen gebieden en daar is vaak geen voedsel en water te verkrijgen. Als er een zoetwaterbron is, kun je een filterapparaat meenemen; anders moet je echt water meenemen.

Vergeet onderstaande spullen niet als je (gratis) gaat kamperen in Amerika:

 • Water
 • Voedsel
 • Toiletpapier
 • Schep
 • Producten om vuur mee te maken
 • Kookstel op gas
 • Pannen, bestek en bekers
 • Vuilniszakken
 • Container om voedsel in te bewaren
 • Vergunning (indien van toepassing)

Omdat de meeste gratis campings in Amerika geen voorzieningen hebben, is het ook handig om kampeerstoelen en een tafel mee te nemen.

Wil je nu precies weten wat je allemaal voor je Amerika reis kunt inpakken, dan heeft USA Roadtrip Fan voor jou een superhandige Amerika inpaklijst gemaakt.

De checklist is ervoor om te zorgen dat je niets vergeet te doen of in te pakken voordat je naar Amerika vertrekt.

–> Download of print hier onze handige en nuttige Amerika inpaklijst.

checklist-vakantie-Amerika
Checklist voor Amerika.

Parkeren is geen kamperen in Amerika.

Ergens parkeren, om zo te overnachten, wordt in Amerika niet gezien als kamperen. Voorbeelden van plekken waar ’s nachts kan worden geparkeerd zijn: Walmarts, truckstops en bepaalde parkeerplaatsen in een stad. 

De regels voor ’s nachts parkeren variëren sterk. Een Walmart kan in de ene stad ’s nachts parkeren bijvoorbeeld toestaan, maar de in volgende stad weer niet.

Parkeerplaatsen laten bijna overal geen tent-kamperen toe, dus ergens parkeren om te overnachten, is het meest geschikt voor mensen die in campers of busjes reizen.

KOA camping in Amerika.

KOA (Kampgrounds of America) zijn een begrip in Amerika. De organisatie KOA, opgericht in de jaren zestig, werd snel populair en werd het grootste netwerk van franchise-RV-parken in de Verenigde Staten.

KOA-campings in Amerika zijn uniek, omdat de mensen die ze beheren unieke visies hebben en de plaatsen die ze beheren zo goed mogelijk bedienen.

Of het nu gaat om een tussenstop tijdens je roadtrip in Amerika of je wilt er voor langere tijd staan, een KOA camping is een geweldige plek om te overnachten.

Een leuk weetje:

Als je benieuwd bent waarom KOA Kampgrounds of America heet en geen Campgrounds of America, dan is dit het verhaal.

Handelsmerken van een bedrijf in Amerika zijn verplicht om algemene termen of uitdrukkingen te vermijden. Campgrounds of America werd als te algemeen en niet-specifiek beschouwd om handelsmerk bescherming te krijgen. De eigenaren besloten daarom grappig te zijn en noemden het in plaats daarvan Kampgrounds.

Sindsdien hebben ze de traditie voortgezet om een ​​K in plaats van een C te gebruiken voor campinggerelateerde woorden als kamping, kabins en kampers. 

–> Dit is de officiële website van KOA voor al je kampeer overnachtingen in Amerika.

Beren in je tent tijdens het kamperen.

Zwarte beren, bruine beren en ijsberen komen voor in de Verenigde Staten. Een ontmoeting met een beer eindigt zelden in een conflict of de dood, maar je kunt maar beter goed voorbereid zijn.

Als je gaat kamperen in Amerika dan is de kans groot dat je een een bruine of zwarte beer tegenkomt (maar zelden een ijsbeer).

Voordat je de tent opzet of de camper installeert, is het verstandig om eerst een stop in het informatiecentrum of rangerstation te maken om te vragen naar berenactiviteit in het gebied. Je kunt hier ook kaarten, wandelroutes en andere veiligheidsinformatie krijgen zodat je veilig kunt kamperen in Amerika.

Beer op een camping in Amerika.

Wat als er een beer op de camping is? 

Beren zijn meestal actief van zonsopgang tot zonsondergang, maar kunnen nachtdieren worden om mensen te vermijden of om campings te overvallen.

Als je ’s nachts in een tent ligt en er verschijnt een beer op de camping, dan is het waarschijnlijk voldoende om je aanwezigheid kenbaar te maken door te hoesten of je keel te schrapen om hem zo weg te laten rennen.

Hoewel het zeldzaam is dat een beer in de aanval gaat, adviseert US National Parks dat je terugvecht als een beer je probeert aan te vallen terwijl je in je tent bent.

Wat te doen: 

Zwarte beer: Je kunt proberen hem weg te jagen door hem te confronteren, jezelf groot te maken en tegen de beer te schreeuwen. Maak geluid door op potten en pannen te bonzen, of met een zeildoek of een vuilniszak te schudden. 

Zorg ervoor dat je voor jezelf een ontsnappingsroute hebt. 

Bruine (grizzly) beer: Probeer deze grote jongens en dames niet van de camping te verdrijven. Pak je spullen, als je dat veilig kunt doen, en ga zo langzaam mogelijk weg richting een gebouw of voertuig. Ren niet!

Afschrikmiddelen voor beren.

Als je wat tijd in de wildernis doorbrengt, zijn er een aantal effectieve afschrikmiddelen voor beren beschikbaar:

 • Berenspray – niet dodelijk, niet giftig en zeer effectief; te huur bij parken als Yellowstone en Yosemite National Park. 
 • Luchthoorn met afschrikmiddel voor dieren – klein, lichtgewicht en gebruiksvriendelijk. 
 • Fakkels – kunnen ook worden gebruikt als baken voor reddingswerkers, maar vormen ook een brandgevaar. 
 • Elektrische afrastering – zeer licht en draagbaar; ideaal als je gaat wildkamperen in Amerika.

De US Fish & Wildlife Service adviseert echter: “Geen enkel afschrikmiddel is 100 procent effectief. Maar in vergelijking met alle andere, inclusief vuurwapens, is het juiste gebruik van berenspray de beste methode gebleken om dreigende en aanvallende beren af ​​te weren.” 

Iets is beter dan niets, en het is beter om voorbereid te zijn.

Regels: kamperen in Amerika.

Ongeacht wanneer, waar of hoe je een gratis kampeertrip in Amerika plant, er zijn een aantal regels waar je je aan dient te houden.

 • Laat de natuur altijd zo achter, zoals je die aantrof.
 • Verzamel al je afval (en al het afval dat een andere kampeerder heeft achtergelaten) en neem het mee.
 • Respecteer wildlife en kom niet te dicht bij wilde dieren. Laat ze in hun natuurlijke omgeving.
 • Als je van plan bent om te gaan wandelen, neem dan een plastic zak mee voor al het afval dat je tijdens de wandeling gebruikt, zoals bijvoorbeeld fruit, repen, gebruikt toiletpapier enzovoort.
 • Kijk uit met een kampvuur en zorg ervoor dat de omgeving veilig blijft.

Dit zijn slechts enkele regels waar je rekening mee dient te houden bij een bezoek aan een National Park in Amerika of camping.

Het volgen van de regels, om in Amerika gratis te kamperen, helpt de ongerepte natuur en de dieren die er wonen te beschermen.

Amerika the Beautiful Pass kopen.

Als je van plan bent om te gaan kamperen in Amerika en meerdere nationale parken wilt bezoeken, dan is het voordelig om de America the Beautiful pass aan te schaffen.

Voor $ 80 kun je een heel jaar lang, na aankoop, bijna alle nationale parken van de Verenigde Staten bezichtigen. De pas geeft toegang voor één auto/ camper en alle inzittenden of maximaal 4 volwassenen, voor maximaal 7 dagen achter elkaar.

Je kunt de Nationale parkpas bij elk National Park kopen waar entreegeld wordt gevraagd.

Wil je kamperen, een rondleiding of een lezing bijwonen in een National Park van Amerika? Dan wordt dit niet gedekt door de National parkpas en dien je voor zowel de overnachting, de rondleiding en lezing apart te betalen.

Gemiddeld betaal je $ 30 – 35 entree voor een national park in Amerika, dus je hebt de pas er snel uit.

Wil jij weten hoe je de America the Beautiful pass gratis kunt bemachtigen? Hier vind je uitgebreide informatie over de pas.

Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> Op vakantie naar Amerika, dit wil je weten!

–> Dit zijn de beste camping bij San Francisco.

–> Leuke kampeerplekken in de buurt van Los Angeles.

–> Ken jij deze bekende en onbekende steden in Amerika?

–> Parkeren in Key West: een uitdaging, maar zeker niet onmogelijk.

–> Vind een prachtige reis naar de Verenigde Staten.

Regel zelf je reis naar Amerika.

Er gaat niets boven het plannen van een roadtrip naar de Verenigde Staten.

Vliegtickets
Huurauto
Hotels
Tours
ReizenOok leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button