Bezienswaardigheden AmerikaBlogOahu

Is Pearl Harbor in Hawaii een bezoek waard?

Door de Hawaiianen werd Pearl Harbor in Hawaii vroeger Pu’uloa genoemd, wat letterlijk vertaald ‘parel water’ betekent. Pearl Harbor kreeg destijds deze naam vanwege de overvloed aan parels die ooit in deze wateren werden gevonden.

Tevens is Pearl Harbor de grootste natuurlijke haven van de staat Hawaï en de nummer één bezienswaardigheid op Oahu. Tot op de dag van vandaag is Pearl Harbor ook nog steeds een actieve militaire basis, het hoofdkwartier van de Pacific Fleet en een nationaal historisch monument met vier unieke attracties, die je kunt bezoeken.

Van de aanval op Pearl Harbor in Hawaii, waarmee het allemaal begon, tot de overgave van de Japanners op het dek van het machtige slagschip Missouri, vertellen deze vier historische attracties samen het verhaal van de oorlog in de Stille Oceaan en herdenken ze de prestaties van een vorige generatie.

Boek een reis naar Hawaii.

Verken prachtige bezienswaardigheden, het beroemde Pearl Harbor en het bekendste strand van de wereld, Waikiki Beach.

Pearl Harbor in Amerika.

De vraag of Pearl Harbor in Hawaii een bezoek waard is, daar kunnen we kort en krachtig over zijn: Ja! Honderd procent, ja! Een bezoek aan Pearl Harbor is indrukwekkend, leerzaam en brengt je binnen enkele seconden, na het betreden van Pearl Harbor, terug in de tijd.

Terug naar de verrassingsaanval van de Japanners op de Amerikanen in de haven van Oahu op 7 december 1941. En zoals de Amerikanen meester zijn in het groot maken van dingen, doen ze dat ook zo bij dit nationaal historisch monument. Want als je de vier attracties bij Pearl Harbor in Hawaii bezoekt, lopen de rillingen over je rug.

De vier bezienswaardigheden van Pearl Harbor:

  • USS Arizona Memorial
  • Battleship Missouri Memorial
  • USS Bowfin Submarine Museum
  • Pearl Harbor Aviation Museum

Indrukwekkend, respectvol, groots en historisch zijn woorden die na je bezoek aan Pearl Harbor in Hawaii in je opkomen. De vraag is dus niet of een je een bezoek aan Pearl Harbor moet brengen, maar wanneer je een bezoek aan Pearl Harbor brengt. Daarom een aantal tips, ticket informatie en praktische informatie over Pearl Harbor op een rij.

Boek een tour naar het monument.

Omdat dit nationaal monument het indrukwekkende, historische verhaal verteld over de aanval op Pearl Harbor in Hawaii worden er tientallen tours aangeboden naar het monument. Het is zelfs een van de meest bezochte bezienswaardigheden van Hawaï.

Er zijn verschillende tours die je naar het monument kunt boeken. Een tour vanaf de stad Honolulu voor een halve dag, één hele dag of bijvoorbeeld een paar uurtjes. Alles is mogelijk. Ook kun je Pearl Harbor vanuit een helikopter bewonderen of een combinatie tour maken. Bezoek in de ochtend Pearl Harbor en bekijk in de middag een andere bezienswaardigheid op het eiland. De keuze is reuze.

Heb je een auto gehuurd, dan kun je Pearl Harbor in Hawaii ook op eigen gelegenheid bezoeken.

Kaart van Pearl Harbor.

Pearl harbor ligt zo’n 30 minuten rijden van de stad Honolulu op het eiland Oahu en is één van de belangrijkste marinehavens van Amerika. Met bombardementen hoopten de Japanners de sterke vloot van de Verenigde Staten uit te schakelen. Bij deze verrassingsaanval kwamen duizenden om het leven.

Daarnaast was deze historische gebeurtenis de directe aanleiding voor de Amerikanen om zich te mengen in de Tweede Wereldoorlog. Op onderstaande kaart staan de bezienswaardigheden van Pearl Harbor vermeld met onder andere de USS Arizona Memorial. Hier worden de 1177 slachtoffers van Pearl Harbor in Hawaii herdacht.

Kaart Pearl Harbor.

Praktische informatie en tips over Pearl Harbor.

Voordat je de Amerikaanse militaire basis bezoekt, zijn er een aantal praktische zaken die je van tevoren moet weten. Praktische zaken zoals bijvoorbeeld parkeren, ticket(prijzen), restaurants, het bezoeken van de vier bezienswaardigheden enz. Daarom een aantal Pearl Harbor tips op een rij.

Parkeren en toegang tot het Pearl Harbor Visitor Center is gratis

Elke dag worden er 1300 gratis tickets aangeboden voor het USS Arizona Memorial. De gratis tickets worden uitgegeven bij het Pearl Harbor Visitor Center op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt. Wees er dus vroeg bij.

Kaartjes voor alle vier de attracties zijn verkrijgbaar bij de ticketbalie van Pearl Harbor Historic Sites, gelegen op de binnenplaats van het Pearl Harbor Visitor Center. Dit is dagelijks geopend van 7.00 uur tot 17.00 uur. Kaartjes kunnen ook al in Nederland worden gekocht.

Pearl Harbor in Hawaii is een actieve militaire basis. Om veiligheidsredenen zijn tassen (groter dan je hand) daarom niet toegestaan. Voor $ 5,00 per tas kunnen bezoekers rugzakken, tassen en bagage opslaan in de bagageopslag aan de voorkant van het Pearl Harbor Visitor Center. 

Er zijn verschillende plaatsen waar je snacks en drankjes kunt kopen. Snacks zijn te verkrijgen bij het bezoekerscentrum en de Bowfin-onderzeeër. Maaltijden zijn verkrijgbaar bij een foodtruck bij de ingang van het Battleship Missouri Memorial, en er is een restaurant in het Pearl Harbor Aviation Museum.

Wil jij alvast een kijkje nemen bij Pearl Harbor? Bekijk dan onderstaande video die je kennis laat maken met het Pearl Harbor National Memorial. Een ranger legt in de video uit wat je moet weten om je bezoek tot een succes te maken. Of neem een kijkje op de officiële website van Pearl Harbor.

Pearl Harbor video.

De vier belangrijke attracties van Pearl Harbor.

Er zijn vier unieke bezienswaardigheden bij Pearl Harbor in Hawaii te bezichtigen.

  • USS Arizona Memorial
  • Battleship Missouri Memorial
  • USS Bowfin Submarine Museum
  • Pearl Harbor Aviation Museum

Buiten deze vier attracties vind je op het terrein ook het USS Oklahoma Memorial. Een muur met daarbij de namen vermeld van slachtoffers.

Het USS Oklahoma Memorial is een monument ter nagedachtenis aan de 429 zeelieden en mariniers die omkwamen toen de USS Oklahoma zonk tijdens de aanval op Pearl Harbor in 1941. Het monument werd pas voltooid in 2007, meer dan 65 jaar na de Japanse aanval.

1. USS Arizona Memorial

Het USS Arizona Memorial is gebouwd over de overblijfselen van het gezonken slagschip USS Arizona, de laatste rustplaats voor veel van de 1.177 bemanningsleden die omkwamen op 7 december 1941, toen hun schip werd gebombardeerd door Japanse zeestrijdkrachten.

Dit verlies aan mensenlevens vertegenwoordigt meer dan de helft van de Amerikanen die zijn omgekomen tijdens de ergste scheepsramp in de Amerikaanse geschiedenis. Je werpt een blik op het gezonken schip. Erg indrukwekkend.

2. Battleship Missouri Memorial

De “Mighty Mo” (Battleship Missouri) was het laatste Amerikaanse slagschip dat ooit werd gebouwd en het laatste dat werd ontmanteld. De overgave van de Japanners op het dek van de Missouri maakte een einde aan de Tweede Wereldoorlog. Het schip heeft een carrière gekend van vijf decennia en drie oorlogen. 

Klim aan boord van de Missouri en treed in de voetsporen van generaal Douglas MacArthur. Loop over het dek van de Mighty Mo en bekijk de massieve kanonnen van de Missouri van dichtbij. Ga naar beneden voor een inspectie van de vertrekken en de rotzooi van de bemanning. Neem tenslotte plaats op de brug van de Missouri en bekijk het uitzicht vanaf de Captain’s Chair.

3. USS Bowfin Submarine Museum

Direct grenzend aan het Pearl Harbor National Memorial ligt de campus van het Pacific Fleet Submarine Museum. Het museum is onlangs gerenoveerd en voorzien van een onderzeeër uit de Tweede Wereldoorlog, USS Bowfin, een museum, een lanai (schaduwrijke patio), foodservice, cadeauwinkel en toiletten.

Het Pacific Fleet Submarine Museum is een van de weinige musea ter wereld waar bezoekers meer te weten kunnen komen over de geschiedenis van de Submarine Force van de Amerikaanse marine. Het museum is een mix van exposities, multimedia en interactieve displays.

4. Pearl Harbor Aviation Museum

Het Pearl Harbor Aviation Museum, dat zich uitstrekt over twee hangars uit de Tweede Wereldoorlog, bestaat uit een verkeerstoren en is de thuisbasis van tientallen vliegtuigen. Het museum heeft de onmiskenbare eer om Amerika’s eerste luchtvaartslagveld van de Tweede Wereldoorlog te tonen. 

Het museum maakt gebruik van de vliegtuigen die voor het eerst vlogen ter verdediging van Ford Island tijdens de beruchte aanval op Pearl Harbor in Hawaii op 7 december 1941.

Hoe lang duurt een bezoek aan Pearl Harbor.

De vraag hoe lang een bezoek duurt aan Pearl Harbor ligt eraan hoe snel je de vier locaties op het terrein bezoekt. Want waar de één uitgebreid de tijd neemt om alles te bekijken, wandelt de ander snel langs alle attracties. Gemiddeld neemt een bezoek aan Pearl Harbor vier tot zes uur in beslag.

Onze ervaring met Pearl Harbor in Hawaii.

Het is niet aan USA Roadtrip Fan om te vertellen of je wel of niet iets ‘moet’ bezoeken in de Verenigde Staten. Wij delen enkel onze ervaringen en vanuit dat perspectief kunnen reizigers zelf bepalen of ze iets wel of niet willen bezoeken in Amerika.

Voor het bezoeken van Pearl Harbor in Hawaii willen we graag een uitzondering maken. Ben je op het eiland Oahu dan kun je eerlijk gezegd niet om de bezienswaardigheid Pearl Harbor heen. Het monument is historisch, groots, indrukwekkend en leerzaam.

Met voorzichtigheid durven we dan ook te zeggen dat een bezoek aan Pearl Harbor in Hawaii eigelijk een ‘must’ is!

–> Op vakantie naar Amerika, dit wil je ook weten!

Regel zelf je reis naar Amerika.

Er gaat niets boven het plannen van een roadtrip naar de Verenigde Staten.

Vliegtickets
Huurauto
Hotels
Tours
ReizenOok leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button