BlogTips

Inpaklijst Amerika: download de handige checklist.

Ga je op vakantie of op zakenreis naar de Verenigde Staten? Maak dan gebruik van onze handige Amerika inpaklijst. Het is natuurlijk van belang om geen belangrijke documenten te vergeten, zoals je paspoort, vliegtickets, de papieren van de huurauto, een ESTA en je creditcard.

Dit zijn eigenlijk de belangrijkste items op de Amerika checklist. Een koffer en handbagage vergeet je niet snel, want waar stop je anders je kleding, laptop enz. in? Maar om toch niet voor verrassingen te komen staan, hebben wij voor je vakantie een overzichtelijke Amerika inpaklijst gemaakt.

Op onze checklist staan handige items, nuttige gadgets en belangrijke documenten die je meeneemt naar de Verenigde Staten. De vier allerbelangrijkste zaken die op de ultieme Amerika inpaklijst staan, zijn je betaalpas, paspoort, vliegtickets en ESTA.

Reisartikelen.

Hét adres voor alle reisartikelen en accessoires. Voor elk reistype hebben we alles wat je nodig hebt. Ook voor jouw perfecte reis.

Belangrijke documenten.

Het verschilt allemaal niet zoveel van elkaar hoor. Of je nu naar Amerika reist of naar een ander land buiten Europa, maar toch is het handig om de juiste spullen in te pakken. Een inpaklijst voor Amerika is dus geen overbodige luxe.

Ben je iets vergeten, geen paniek, want er zijn genoeg winkels in de USA. Alles is te koop. Maar laten we beginnen met zaken die je al in Nederland kunt inpakken: de belangrijkste documenten.

1. Paspoort.

Om de Verenigde Staten binnen te komen, is het essentieel dat je je kunt identificeren met je paspoort. Let op: je dient het paspoort mee te nemen dat is gebruikt bij de aanvraag van je ESTA of visum. Als je in de tussentijd een nieuw paspoort hebt gekregen, is dit niet geldig voor je reis.

Je moet dan een nieuw ESTA of Amerikaans visum aanvragen om toch naar Amerika te kunnen reizen. Zorg ervoor dat je paspoort ook geldig is voor je gehele verblijf in Amerika, anders wordt je niet toegelaten.

2. Esta of Visum.

Naast het paspoort is het belangrijk om een ​​geldige ESTA te hebben aangevraagd. Een ESTA is een reisvergunning die wordt afgegeven door de Amerikaanse overheid en is verplicht voor alle reizigers die per vliegtuig naar de Verenigde Staten reizen.

Check hier ons artikel over de aanvraag van een ESTA. Als je van plan bent langer dan 90 dagen in de Verenigde Staten te blijven, is een ESTA niet voldoende en moet je een Amerikaans visum aanvragen. Let op de geldigheid van een aangevraagde ESTA via het ESTA-formulier. Een must op je inpaklijst voor Amerika.

3. Vliegtickets.

Het is tegenwoordig niet meer nodig om je vliegticket uit te printen. Je kunt namelijk bij de balie of incheck-machine ook inchecken met alleen je paspoort. Het is echter nog steeds aan te raden om voor de zekerheid je vliegtickets uit te printen. Op deze manier heb je de belangrijkste papieren bij de hand.

USA Roadtrip Fan boekt zijn goedkope vliegtickets via Skyscanner. Omdat je via Skyscanner in één handig overzicht verschillende prijzen ziet, zodat je altijd de goedkoopste vliegtickets boekt naar Amerika.

4. Papieren voor de huurauto of camper.

Ook de papieren van een huurauto of camper kun je printen en bij jouw belangrijke Amerika documenten voegen. Je kunt er zelfs voor kiezen om de documenten in het Engels uit te printen, zodat bij aankomst direct duidelijk is om welke huurauto of camper het gaat.

5. Internationaal rijbewijs.

Een Nederlands rijbewijs is gewoon geldig in de Verenigde Staten. Het enige dat nodig is, is dat je minimaal een jaar in het bezit bent van je rijbewijs. Als je dus van plan bent een auto of camper in Amerika te huren, heb je geen speciaal internationaal rijbewijs nodig, maar het mag wel.

Bij de ANWB vraag je binnen een paar minuten een internationaal rijbewijs aan. Neem je paspoort en je rijbewijs mee naar de winkel en ze maken het klaar. Het internationaal rijbewijs is een jaar geldig. Een internationaal rijbewijs is dus geen must voor de inpaklijst van Amerika, maar een rijbewijs wel.

6. Reisverzekering, inclusief alarmnummers.

Afgezien van je ESTA en paspoort, kan de Amerikaanse immigratiedienst je ook vragen om documenten te overleggen die bewijzen dat je een reis- en ziektekostenverzekering hebt. Ook voor jezelf kan het handig zijn om deze informatie bij de hand te hebben, zoals bijvoorbeeld een alarmnummer dat je kunt bellen bij problemen.

Heb je nog geen reisverzekering? Dan is het handig om een reisverzekering af te sluiten voor je naar de Verenigde Staten reist. Voor drie weken Amerika kun je een kortdurende reisverzekering afsluiten, maar ga je vaker op reis, dan is een langdurige reisverzekering zeker een optie. Op deze manier ben je het hele jaar verzekerd.

Kijk welke verzekering het beste bij jou past, want de maandelijkse kosten en voorwaarden verschillen per verzekering.

–> Heb jij al een goede reisverzekering voor Amerika afgesloten?

7. Pasje ziektekostenverzekering.

Nederlanders gaan jaarlijks tussen de 30 en 40 miljoen keer op vakantie of maken een verre reis. Maar ben je medisch verzekerd in de Verenigde Staten en waarvoor? In hoeverre regelt je zorgverzekering zorg en waar moet je op letten.

Wat moet je doen als je te maken krijgt met zorgkosten in de Verenigde Staten? Neem daarom voor vertrek altijd nog even contact op met je zorgverzekeraar, zodat jij weet hoe je medisch verzekert bent. Vergeet je zorgpas niet in te pakken.

8. Papieren voor de accommodaties.

Reizigers staan er niet altijd bij stil dat een accommodatie boeken voor Amerika iets is wat je tijdig moet regelen. Met name in of rondom de nationale parken van Amerika zijn accommodaties schaars en al maanden van tevoren volgeboekt.

Wij printen de reservering van onze accommodatie vaak uit, zodat je deze kunt tonen bij aankomst. Geen gezeur met het uitspreken van je naam enz. Wil je geen papieren uitprinten, dan kun je natuurlijk ook een App gebruiken. Geen must voor Amerika inpaklijst, maar wel handig.

9. Betaalpas op wereld zetten.

Een kopje koffie afrekenen in New York, contant geld opnemen om leuke souvenirs te kopen in Californië of een spannende excursie in Amerika betalen. Dat kan, maar vergeet dan niet de betaalpas op ‘Wereld’ te zetten.

Want zet je de betaalpas op wereld, dan kun je bijna overal ter wereld betalen en contant geld opnemen in vreemde valuta. Kijk daarom in de internetbankieren App hoe je een betaalpas op Wereld zet of neem contact op met je bank.

10. Contant geld.

Naast al de belangrijke documenten die je meeneemt naar Amerika, nemen wij vaak ook al een aantal Amerikaanse dollars mee. Zodra we uit het vliegtuig stappen is er altijd wel iemand die dorst heeft of je hebt contant geld bij om een taxi te betalen.

Op het vliegveld zijn ook betaalautomaten (ATM), maar soms is het zoeken geblazen waar ze staan. Wil jij geen gedoe en niet op zoek naar een ATM in Amerika, bestel dan thuis online Amerikaanse dollars via het GWK grenswisselkantoor. Superhandig.

11. Creditcard.

Vrijwel alle veelvoorkomende creditcards in Nederland en België werken ook in de Verenigde Staten. Vooral MasterCard, Visa en American Express zijn populaire betaalmethoden in Amerika.

Over het algemeen is het goedkoper om met een pinpas te betalen, aangezien creditcards vaak een iets hoger tarief voor transacties in rekening brengen. Om je reis zo gemakkelijk mogelijk te maken, kun je het beste beide soorten betaalkaarten meenemen.

Wanneer en hoe je gebruik maakt van een creditcard in Amerika, lees je in ons uitgebreid artikel over de creditcard. Er wordt in het artikel ook ingegaan op het gebruik van een prepaid creditcard in Amerika en het aanvragen van een creditcard. Een creditcard is een must en behoort op je Amerika inpaklijst te staan.

Belangrijke documenten voor Amerika.

Tip | Download een app voor al je belangrijke documenten.

Niets is vervelender dan het verliezen van belangrijke documenten tijdens een reis. Een belangrijke tip is daarom om kopieën te maken van je paspoort, vliegtickets, creditcard, visum en rijbewijs. Een kopie wordt niet altijd als geldig geaccepteerd, maar het kan toch van pas komen als je het origineel kwijtraakt.

Zorg ervoor dat je de kopieën op een aparte locatie bewaart, en niet bij de originele papieren. Je kunt ook een digitale kopie in je telefoon bewaren.

Wil je geen papieren meenemen naar de Verenigde Staten, download dan een aantal handige apps op je telefoon. Dit schilt enorm veel papierwerk en geleur met uitgeprinte papieren.

Een aantal handige Apps om te downloaden voor jouw Amerika reis:

–> Skyscanner app

–> Booking.com app

–> Google Maps app

–> Airbnb app

Inpaklijst voor Amerika.

Een reis naar Amerika is natuurlijk niet niks. Drie weken heerlijk genieten tijdens een roadtrip in het westen van Amerika of de ongerepte natuur ontdekken in Yellowstone National Park. Waar je ook naar toe op vakantie gaat in de USA, er zaken die niet kunt én moet vergeten.

Belangrijke documenten, handige items en nuttige gadgets horen op je inpaklijst voor Amerika te staan. Natuurlijk kun je ook veel dingen in Amerika kopen, maar goed voorbereid op reis gaan is het halve werk. Dit zijn de belangrijkste spullen voor je reis naar Amerika.

Voordat je gaat.

 • Controleer de vervaldata van je paspoort
 • Zet je betaalpas op ‘Wereld’
 • Controleer de geldigheid en limiet van de creditcard
 • Check 24 tot 48 uur in voor vertrek op de website van de luchtvaartmaatschappij
 • Regel een reisverzekering
 • Regel iemand voor de post en de planten
 • Breng je huisdier(en) onder
 • Maak de koelkast leeg
 • Inpakken navigatie systeem
 • Haal stekkers uit elektrische apparaten
 • Sluit alle deuren en ramen
 • Zet de verwarming lager of uit
 • Maak fotokopieën van belangrijke documenten
 • Laat batterijen op van camera, telefoon, tablet enz.
 • Maak een roadbook of reisbeschrijving

Inpaklijst Amerika: Documenten.

 • Paspoort 
 • ESTA
 • Pas / Papieren van de verzekering
 • Geldig rijbewijs of internationaal rijbewijs 
 • Creditcard / Betaalkaart
 • Contant geld (Amerikaanse dollars) 
 • Reserveringen van accommodaties 
 • Vliegtickets
 • Telefoonnummers en adressen 
 • Contactpersoon in geval van nood 
 • Pen en papier

Toiletspullen.

 • Zeep en shampoo 
 • Tandenborstel / Tandpasta
 • Deodorant
 • Scheermes + scheerschuim (of elektrisch scheerapparaat) 
 • Haarborstel / Kam 
 • Reisziekte medicatie 
 • Anti-diarree medicatie 
 • Nagelvijl / Nagelknipper / Pincet
 • Wasmiddel
 • Make-up
 • Haarelastiekjes
 • Handspiegeltje
 • Bril / Contactlenzen 
 • Zonnebrandcrème / Aftersun
 • Insect afweermiddel (op DEET-basis) 
 • Aspirine (of andere pijnstillers) 
 • Persoonlijke medicijnen 
 • Handgel
 • EHBO-kit

Kleding.

 • Ondergoed 
 • Sokken 
 • Koele kleding (shorts, t-shirts, tops, jurken, enz.) 
 • Warme kleding (jeans, broeken, trui, enz.) 
 • Goede wandelschoenen
 • Sandalen / Slippers
 • Regenjas / Windjack
 • Zonnehoed / Petje
 • Sjaal 
 • Pyjama 
 • Badpak / Zwembroek
 • Handdoeken

Inpaklijst Amerika: Accessoires.

 • Koffer / Rugzak / Hangbagage
 • TSA-slot (koffer)
 • Zonnebril 
 • Waterfles 
 • Camera + oplader 
 • Videocamera + oplader 
 • Laptop
 • Statief / Selfie stick 
 • Geheugenkaart 
 • Mobiele telefoon + oplader 
 • Powerbank
 • Koptelefoon
 • Vuilniszakken (vuile kleding) 
 • Muziek / Playlist 
 • Föhn 
 • Travel kussen en oordopjes (vliegtuig) 
 • Apparaat voor internetbankieren
 • Wereldstekker + stekkerdoos
 • Reisspelletjes
 • Reisgidsen / Boeken om te lezen 
 • GoPro

Download en print de Amerika inpaklijst.

Bovenstaande checklist is ervoor om te zorgen dat je niets vergeet te doen of in te pakken voordat je naar Amerika vertrekt. Aangezien het nogal veel informatie is, hebben we alle items, documenten en gadgets in één superhandig overzicht gezet.

Check hier de paklijst voor Amerika.

Om de ultieme Amerika inpaklijst af te drukken, klik je op “print de Amerika checklist” in onderstaande button.

Waar koop je de spullen van onze Amerika checklist?

Superhandig natuurlijk zo’n inpaklijst voor Amerika, maar eerlijk is eerlijk, je kunt al je spullen ook gewoon in Amerika kopen. Kleding pak je natuurlijk al bij voorbaat in en welke kleding in je koffer gaat, is afhankelijk van het gebied dat je in de USA bezoekt.

Een laptop, je camera en andere apparatuur, kun je in Nederland kopen en alvast inpakken, maar ook deze spullen zijn in Amerika te koop.

Vergeet ook niet je outdoor spullen in je koffer te doen, want ‘hiken’ is een normale bezigheid in Amerika. Al onze spullen, dus ook de spullen die op de Amerika inpaklijst staan, kopen wij vaak al in Nederland, omdat we dan gewoon weten wat voor kwaliteit we kopen.

Winkels waar wij graag onze spullen voor Amerika kopen zijn:

–> Bol.com

–> Reisartikelen.nl

–> Decathlon

–> Bever.nl

Vergeet je Amerika reisgidsen niet.

Veel informatie, voor onze reizen naar Amerika, verzamelen wij via internet of social media. Maar zelfs in deze digitale wereld waar je bijna alles online kunt vinden, gebruiken wij nog steeds reisgidsen over de Verenigde Staten. Natuurlijk kun je veel online vinden, maar de pareltjes van onze reizen vinden we toch altijd nog in een van onderstaande reisgidsen.

Vergeet daarom niet een reisgids in te pakken en zet je Amerika reisgids op je inpaklijst! Onze favoriete Amerika reisgidsen zijn:

Reisgidsen Californië.

Dit zijn de beste reisgidsen over de westkust van Amerika. In de reisgidsen staan meer dan 300 kleurige foto’s over Californië en een overzicht met kaarten.

Je vindt bijvoorbeeld informatie over de prachtige kustroute (Highway 1) van Los Angeles naar San Francisco. Vervolgens lees je over de toeristische routes naar Tucson, Flagstaff, Las Vegas en de Nationale Parken. Deze twee gidsen bevatten alle belangrijke regio’s van het zuidwesten van de Verenigde Staten.

Reisgidsen New York.

Onderstaande twee reisgidsen over New York zijn Nederlandstalig en in handig zakformaat. In de reisgidsen worden diverse wandelingen besproken en de mooiste bezienswaardigheden van New York uitgelicht.

In de New York reisgidsen vind je ook uitklapbare kaarten met routes, de hipste restaurants en waar je het beste kunt shoppen.

Reisgidsen Florida.

In Florida vaar je tussen alligators in de Everglades en lig je te luieren op de parelwitte stranden van de Keys. Maar Florida heeft ook een aantal grote steden vol bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld Miami, Orlando en St. Augustine.

De twee Florida reisgidsen staan boordevol hoogtepunten, originele tips en schitterende wandelroutes. Anderzijds vind je in de reisgidsen praktische informatie zoals openingstijden van musea, tips voor overnachtingen en stadsplattegronden.

Reisgids over het zuiden van Amerika.

Onderstaande reisgids over het zuiden van Amerika hebben wij tijdens onze laatste reis naar Amerika gelezen. Het boek over Florida en de zuidelijke staten van Amerika bevat nuttige en zeer uitgebreide informatie over de bezienswaardigheden en belangrijkste steden.

Reisgidsen over de Nationale Parken van Amerika.

Het National Park Magazine is een aanvulling op je droomreis naar Amerika en behoort ook op de ultieme inpaklijst van Amerika te staan. Het magazine geeft je namelijk een exclusieve kijk in de mooiste Nationale Parken van de Verenigde Staten.

Het National Park Magazine bestaat uit maar liefst 100 pagina’s. Dit digitale tijdschrift staat boordevol met prachtige foto’s, tips en inspirerende verhalen over de Nationale Parken van Amerika. Elke uitgave geeft je als lezer inzicht in het park, het landschap, de geschiedenis, de wilde dieren, de belangrijkste bezienswaardigheden en nog veel meer.

Met schitterende fotografie en verhelderende artikelen inspireert dit National Park tijdschrift je om de wonderschone Nationale Parken van Amerika te bezoeken.

–> Bekijk hier alle edities van het National Park Magazine.

national-park-magazine

Video: 13 tips om je koffer in te pakken.

In onderstaande video krijg je 13 superslimme tips om je koffer in te pakken. Met name tip nummer vier, vijf, acht en tien in de video zijn een aanrader!

Worstel jij ook elke keer als je je koffer moet inpakken? Of je nu op een lange strandvakantie naar Amerika gaat, een kortere citytrip naar New York City maakt of gewoon drie weken gaat roadtrippen in Californië, je koffelijkt altijd te klein te zijn.

Maar dankzij deze 13 handige tips is je bagage inpakken geen opgave meer.

Inpaklijst Amerika: Koop een simkaart.

Wie op vakantie naar Amerika gaat, heeft meestal geen simkaart op zijn inpaklijst van Amerika staan. Je bent hier niet mee bezig of je verwacht dat het bellen en internetten binnen je bundel valt.

Binnen de EU bel je inderdaad vanuit je Nederlandse bundel, maar in Amerika is dit niet het geval. Dus reken er maar op dat je tijdens je vakantie extra kosten maakt voor het bellen en internet gebruik in Amerika.

Natuurlijk vind je in bijna elk hotel gratis Wifi, maar voor het gebruik van Wifi onderweg en het bellen gebruik je toch echt extra kosten. En deze zijn hoog!

Een sim-kaart hoort dus ook op je inpaklijst voor Amerika te staan. Lees daarom ons artikel over het gebruik en het bestellen van een sim-kaart voor Amerika.

Bezoek de parken van Amerika “gratis” met de Nationale Parken Pass.

De natuurparken in de Verenigde Staten worden beheerd door National Park Service (NPS) en om toegang tot de Nationale Parken van Amerika te krijgen, betaal je entree. Dit kun je per bezoek betalen of je koopt de Nationale Parkpas voor Amerika – De America the Beautiful Pass-.

Als je een National Park in Amerika bezoekt, wees er dus op voorbereid dat er entreegeld gevraagd wordt. De prijzen liggen over het algemeen tussen $10 en $35 voor één auto/camper met inzittenden.

De handige America the Beautiful Pass kun je al in Nederland kopen en is soms zelfs “gratis”. Hoe en waar je de pas koopt en hoe je er “gratis” gebruikt van maakt, lees je in ons artikel: De America the Beautiful Pass.

Vergeet dus niet om de America the Beautiful Pass op de inpaklijst voor Amerika te plaatsen.

Een navigatie voor in Amerika.

Waarom staat er een navigatie systeem op de ultieme Amerika inpaklijst? Dat komt omdat veel Amerika reizigers ons de vraag stellen of ze een navigatie systeem moeten huren in Amerika of er één moeten kopen in Nederland?

Het antwoord op deze vraag is voor ons helder. Een navigatie systeem huur je niet in Amerika, maar koop je in Nederland. Dit is namelijk goedkoper én soms zelfs gratis.

Ga je op vakantie naar Amerika, dan heb je een huurauto met navigatie nodig. Een navigatie systeem huren bij een verhuurbedrijven kost geld, veel geld. Namelijk zo’n € 15 per dag.

Reken maar uit. Ga je drie weken op vakantie naar Amerika dan kost een navigatie systeem al gauw € 310. Dat geld kun je in Amerika wel anders besteden.

Check hier hoe je een navigatie voor Amerika “gratis” kunt kopen.

Wat moet je gezien hebben in Amerika?

Zodra je een inpaklijst voor je Amerika vakantie gebruikt, is je reis natuurlijk al geboekt, maar toch willen we nog een aantal bezienswaardigheden in Amerika aanstippen die absoluut op je to-do lijst kunnen.

Dat brengt ons bij een aantal verschillende bestemmingen. Amerika bestaat uit 50 staten, waarbij de staten aan de kust het meest populair zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Florida en California, maar ook aan New York City. De hoofdstad Washington D.C. in het oosten van de USA wordt ook veel bezocht.

Bezoek jij tijdens je Amerika vakantie een van bovenstaande bestemmingen, vergeet dan vooral niet onze artikelen te lezen. De populaire bezienswaardigheden en bestemmingen van Amerika zijn:

Inpaklijst Amerika voor kinderen.

Ga je met de kinderen op vakantie met de auto, dan is inpakken geen enkel probleem. Het gaat al een stukje ingewikkelder worden als je met kinderen gaat vliegen.

Vlieg je naar Amerika dan ben je al gauw zo’n 8 tot 10 uur onderweg. En bezoek je het zuiden van Amerika, dan krijg je ook nog eens te maken met zeer warme temperaturen.

Daarom hebben wij naast de handige Amerika inpaklijst ook een Amerika kinder-checklist gemaakt.

Natuurlijk neem je voor de kinderen ook de belangrijkste documenten, toiletartikelen en kleding mee. Onderstaande Amerika inpaklijst voor kinderen zijn artikelen waar kinderen graag gebruik van maken.

Houdt er wel rekening mee dat koffers inpakken voor een baby, peuter of tiener verschilt. Daarom hebben wij een algemene Amerika vakantie inpaklijst voor kinderen gemaakt.

Zijn we iets vergeten of heb jij nog een handig artikel dat we aan de Amerika checklisten kunnen toevoegen? Laat het ons weten via een reactie, onderaan dit artikel.

Fijne reis!

Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> De belangrijkste Nationale & State Parken van Amerika op een rij.

–> Vind een prachtige reis naar Amerika via onze partners.

–> De mooiste steden in Amerika: dit zijn ze!

–> Auto rijden in Amerika: de regels en wetten.

–> 7 spectaculaire routes in west Amerika.

–> Op vakantie naar Amerika, dit wil je weten!

Regel zelf je reis naar Amerika.

Er gaat niets boven het plannen van een roadtrip naar de Verenigde Staten.

Vliegtickets
Huurauto
Hotels
Tours
ReizenOok leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button