Bezienswaardigheden AmerikaBlog

Rondreis in Idaho: ontdek de bezienswaardigheden.

Wist jij dat de staat Idaho in de Verenigde Staten de laatste jaren behoorlijk in opkomst is? Er zijn namelijk belangrijke mensen die een rondreis door Idaho en langs de bezienswaardigheden sterk aanprijzen. Eind vorig jaar noemde het US Census Bureau Idaho de snelstgroeiende staat van Amerika en behaalde Idaho zelfs de top 10 van vakantielijsten.

Idaho heeft kilometers aan ongerepte natuur, meer dan elders in de Verenigde Staten. Deze gebieden zoals, nationale bossen en staatsparken bieden toegang tot spectaculaire watervallen, oude lavastromen, verrassende zandduinen, stromende rivieren, glinsterende meren en torenhoge bergen (Rocky Mountains).

Tijdens een rondreis door Idaho bieden steden en dorpen voldoende accommodaties, restaurants en bezienswaardigheden. Rijd over een van de schitterende scenic drives van Idaho, want zo kom je meer te weten over de geschiedenis, geologie en de bijzondere bezienswaardigheden van Idaho.

Schitterende reizen naar Idaho.

Op zoek naar zoek eenzaamheid, prachtige uitzichten en onbeperkte recreatiemogelijkheden. De staat Idaho heeft het allemaal!

Vind jouw reis

Waarom Idaho bezoeken.

Wist jij dat meer dan 60% van Idaho is aangewezen als natuurgebied? Daarom kun je de binnenwegen van Idaho perfect met een auto of camper ontdekken, op zoek naar eenzaamheid, prachtige uitzichten en onbeperkte recreatiemogelijkheden.

Of je nu een wandelaar bent, kampeerder, fietser, vogelaar of hoe je jezelf ook wilt noemen, Idaho heeft het. Ben je gek op bijzondere natuur, dan is een rondreis langs de bezienswaardigheden van Idaho een must do.

Idaho ligt tussen een aantal schitterende staten, zoals bijvoorbeeld Oregon, Washington, Wyoming, Nevada en Montana. Je kunt de staat Idaho daarom perfect combineren met een roadtrip door één van deze staten.

Kaart Idaho.

Kaart-Idaho
Kaart Idaho.

Idaho ligt in het noordelijke Westen van de Verenigde Staten. De staat meet 216.632 km² in oppervlakte en heeft ongeveer 1,8 miljoen inwoners.

Idaho grenst in het noorden aan Canada, in het westen aan Washington en Oregon, in het oosten aan de staten Montana en Wyoming en in het zuiden aan Utah en Nevada.

Rondreis in Idaho.

Wie een rondreis door de staat Idaho maakt, komt verschillende bezienswaardigheden tegen, zoals natuur, steden en uitgestrekte bossen. Dit maakt een rondreis door Idaho divers, afwisselend en avontuurlijk.

Idaho bezienswaardigheden rondreis

Uniek Idaho

Tijdens deze rondreis kom je onder andere door de staten Washington, Oregon en Wyoming. Geniet je van de geweldige bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld stranden, Nationale Parken en idyllische stadjes.

Bekijk deze reis

Bezienswaardigheden in de staat Idaho.

Met als bijnaam de ‘Gem State’ vind je tijdens je rondreis door Idaho een overvloed aan bezienswaardigheden en ongerepte wildernis. Idaho heeft ruwe rivieren, schrille bergen en een glinsterende sterrenhemel. Het oosten van Idaho wordt omarmd door de Rocky Mountains, terwijl de Snake River dwars door de woestijn van Zuid-Idaho kronkelt.

Een aantal bezienswaardigheden, die je tijdens je rondreis in Idaho absoluut niet mag overslaan:

1. Craters of the Moon National Monument.

Ten westen van de stad Idaho Falls, in het zuidoosten van Idaho, ligt een soort maanlandschap dat tussen 15.000 en 2000 jaar geleden is ontstaan ​​door vulkaanuitbarstingen. Craters of the Moon National Monument is een gebied van lavastromen dat kan worden verkend via een cirkelvormige route.

Hoewel de vulkaan de afgelopen twee millennia niet is uitgebarsten, is dit gebied nog steeds geologisch actief. Gedetailleerde informatie en exposities over het landschap zijn te vinden in het bezoekerscentrum. 

Craters of the Moon National Monument bevat ook vijf grotten die je kunt verkennen. Neem vooral een jas mee, want het kan behoorlijk koud zijn in de grotten. Om de grotten te verkennen, heb je een gratis vergunning nodig en deze haal je bij de ingang bij het Robert Limbert Visitor Center.

2. Hell’s Canyon National Recreation.

Gelegen in het Wallowa-Whitman National Forest in het noorden van Idaho, is Hell’s Canyon de diepste rivierkloof in Noord-Amerika. Hell’s Canyon is uitgehouwen door de Snake River over een afstand van 152 kilometer langs de grens met Washington en Oregon. 

Populaire manieren om tijdens je rondreis van de bezienswaardigheid Hell’s Canyon in Idaho te genieten, zijn bijvoorbeeld door te gaan wandelen, te kamperen of een rafttocht te maken over de stroomversnellingen van de Snake River. Tijdens de wintermaanden worden Hell’s Canyon en het omliggende National Forest een toevluchtsoord voor skiërs en sneeuwscooters.

3. Shoshone Falls.  

Shoshone Falls in de staat Idaho staat bekend als de “Niagara van het Westen”. De 212 meter hoge Shoshone Falls vind je aan de noordoostelijke rand van de stad Twin Falls. Deze enorme waterval, gecreëerd door de turbulente kracht van de Snake River, stroomt het hele jaar door, maar stroomt het hardst tussen april en juli. 

Het gebied rond de watervallen, ligt vol met wandelpaden, zwemplekken en schilderachtige uitzichten. Een van de meest populaire dingen om te doen bij Shoshone Falls is lunchen met je blik op de watervallen.

4. Lake Coeur d’Alene.

Het bootverkeer op Lake Coeur d’Alene begon in 1889, toen de meren en rivieren werden gebruikt om voorraden naar mijn- en houtkampen te vervoeren. Het meer zelf is ruim voor die tijd ontstaan ​​en het ontstaan ​​ervan kan geologisch worden teruggevoerd op gletsjerafzettingen uit de laatste ijstijd. 

De bezienswaardigheden van dit door bergen omringde meer in Noord-Idaho zijn gemakkelijk te zien met slechts één bezoek. Het meer is namelijk maar 40 kilometer lang en wordt omgeven door een bos vol wandelpaden. Varen, zeilen en vissen zijn populaire activiteiten tijdens de zomermaanden.

5. Bruneau Dunes State Park. 

Bruneau Dunes State Park is een van de meest unieke bezienswaardigheden die je tijdens je rondreis in Idaho tegenkomt. Dit staatspark, een uur ten zuidoosten van Boise, herbergt namelijk een van de grootste zandduinen in Noord-Amerika.

Dit intrigerende landschap ervaar je het beste te voet of met een sandboard. 

Een wandelpad van ongeveer 10 kilometer strekt zich uit van het bezoekerscentrum en doorkruist de zandduin. Een wandeling in Bruneau Dunes State Park kun je beter vermijden tijdens hoogzomer, want op bepaalde dagen kun je door de warmte het zand amper aanraken.

Het staatspark heeft meer dan 80 camping-plekken, verdeeld over twee campings, die plaats bieden aan zowel tenten als campers.

Bruneau Dunes State Park, Idaho.

Zien en doen in Idaho.

Natuurlijk kun je nog veel meer zien en doen tijdens je rondreis in Idaho. Bovenstaande voorbeelden zijn namelijk niet alle bezienswaardigheden. Daarom nog een aantal leuke en bijzondere bezienswaardigheden, die tijdens je rondreis in Idaho, zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

 • Sun Valley
 • Sawtooth National Recreation Area
 • The Boise River Greenbelt
 • Museum of Idaho
 • Seven Stars Alpaca Ranch
 • City of Rocks National Reserve
 • Old Idaho Penitentiary State Historic Site
 • Idaho Botanical Garden
 • Lava Hot Springs
 • Idaho Museum of Natural History
 • Silverwood Theme Park
 • Yellowstone Bear World
 • Warhawk Air Museum
 • Yellowstone National Park
 • Idaho Potato Museum

De belangrijkste steden in Idaho.

De hoofdstad van de staat Idaho is Boise, gelegen in de uitlopers van de Rocky Mountains, en hierdoor mag je best zeggen dat Idaho een avontuurlijke staat is.

De steden die je tijdens je rondreis door Idaho bezoekt, hebben meer dan voldoende bezienswaardigheden. Ze liggen vaak verscholen tussen torenhoge bergen, glinsterende meren en ongerepte natuur.

Dus of je nu op zoek bent naar het bekende Idaho Falls, de ongerepte natuur van Boise of de skipistes van Sun Valley, de steden van Idaho stellen absoluut niet teleur.

Onderstaande steden in Idaho zijn aanraders om te bezoeken:

 • Boise
 • Moscow
 • Sun Valley
 • Meridian
 •  Stanley
 • Coeur d’ Alene
 • Ketchum
 • Ammon
 • Idaho Falls
 • Twin Falls
 • McCall
 • Pocatello
 • Eagle
 •  Hailey
 • Garden City

Nationale Parken en State Parken van Idaho.

Tijdens je rondreis langs de bezienswaardigheden van Idaho kom je slechts één National Park tegen, maar dat is dan direct een van de bekendste en mooiste parken van de Verenigde Staten. Yellowstone National Park ligt voor een heel klein gedeelte in de staat Idaho. Hét National Park van Amerika.

Reis je verder door de staat Idaho dan rijd je langs prachtige State Parks, schitterende Historical Sites, betoverende National Reserves en interessante Nationale Monumenten.

1. City of Rocks National Reserve. 

In het zuidelijke deel van de staat, niet ver van de grens met Nevada en Utah, ligt het prachtige City of Rocks National Reserve. City of Rocks National Reserve is populair onder wandelaars en bergbeklimmers en heeft, waar je ook kijkt, enorme rotsblokken en epische landschappen. 

Beschermd als onderdeel van een National Park sinds 1957, is City of Rocks National Reserve vernoemd naar een buitengewone cirkel van grijze granieten rotsen die met elkaar zijn verbonden.

Verspreid over het park vind je mooie paden om over te wandelen en rotsen om te beklimmen te midden van de kolossale 100 meter hoge rotsblokken. Daarnaast heeft City of the Rocks ook gezellige campings om te overnachten.

2. Yellowstone National Park.

Hoewel het grootste deel van Yellowstone in Wyoming ligt, zijn er ook prachtige bezienswaardigheden te vinden in de staten Montana en Idaho.

Yellowstone, het eerste nationale park ter wereld, werd in 1872 gesticht om zijn natuurlijke bezienswaardigheden te beschermen. Een zeer vulkanisch gebied, met indrukwekkende geisers, talloze warmwaterbronnen en modderpoelen die borrelen zoals je nog nooit hebt gezien.

Grand Prismatic Spring en Old Faithful zijn het populairst in Yellowstone National Park vanwege hun grootte en pracht. Terwijl de prachtige geothermische gebieden veel mensen aantrekken, zijn de groene bossen, steile ravijnen en majestueuze bergen net zo betoverend in het park.

Plan je een bezoek aan één van de Nationale Parken van de Verenigde Staten? Bekijk dan –> één van onze edities van het National Park Magazine. Een uitgebreid magazine over de Nationale Parken van Amerika, met belangrijke tips, voorbeeldroutes, wildlife spots, handige overnachtingsplekken, prachtige wandelingen en nog veel meer.

national-park-magazine

Omdat er veel elanden, grizzlyberen en wolven leven in de afgelegen uithoeken van het park, gaan veel bezoekers op zoek naar wilde dieren. Met zoveel ongerepte natuur is Yellowstone National Park echt een van de meest ontzagwekkende plekken om te bezoeken in de Verenigde Staten.

3. Hagerman Fossil Beds National Monument.

Een van de meest fascinerende plaatsen met fossielen in de Verenigde Staten is misschien wel Hagerman Fossil Beds National Monument. Hagerman Fossil Beds National Monument ligt net ten noordwesten van het stadje Twin Falls.

Dit National Monument heeft een groot aantal fossielen en een scala aan informatieve en interactieve tentoonstellingen over de geschiedenis van de regio en al zijn beroemde vondsten. 

In de Hagerman Horse Quarry zijn een reeks fossielen opgegraven, waardoor het een van de belangrijkste paleontologische vindplaatsen van de verenigde Staten is. Deze dateren uit het late Plioceen en omvatten alles van vissen en kikkers tot grondluiaards en sabeltand-katten.

Het hoogtepunt van het park zijn de Hagerman-paarden, die een sleutelrol hebben gespeeld bij het bevorderen van het begrip van de evolutie van paarden.

Overigen parken in Idaho om te bezoeken zijn:

 • Farragut State Park
 • Hells Canyon National Recreation Area
 • Craters of the Moon National Monument
 • Bruneau Dunes State Park
 • Shoshone Falls Park
 •  Minidoka National Historic Site
 • Nez Perce National Historical Park
 • Thousand Springs State Park
 •  Lucky Peak State Park

Reisgids Idaho.

Het is moeilijk om enkel een reisgids van de staat Idaho te vinden, omdat de staat vaak wordt aangedaan met een reis naar Yellowstone National Park en/of Oregon, Washington.

Maar maak je een rondreis door het noorden van Amerika en het zuidwesten van Canada, dan worden in bepaalde reisgidsen ook de staat Idaho en de bezienswaardigheden apart vernoemd.

reisgids Idaho

Reisgids Idaho

Ga tijdens je rondreis van de gebaande paden en ontdek bezienswaardigheden die niet iedereen kent. Want als je niet van doorsnee houdt, zit je met deze reisgids zeker goed.

Bekijk deze reisgids

Belangrijke wegen en Scenic Drives.

Ervaar de diversiteit tijdens je rondreis in Idaho: zie bezienswaardigheden zoals oude lavastromen, de woeste Snake River, diepe canyons, majestueuze bossen en de mystiek van de bergen.

Deze bezienswaardigheden in Idaho hebben één groot ding gemeen: een overvloed aan schoonheid waardoor je uitkijkt naar een roadtrip over de belangrijkste wegen en Scenic Byways van Idaho.

1. Teton Scenic Byway.

Wat een mooie en spectaculaire weg is dit: De Teton Scenic Byway. Deze prachtige weg vind je aan het Teton-gebergte in het oosten van Idaho. De Teton Scenic Byway doorkruist de westelijke hellingen van de Tetons, en dit deel van de Tetons krijgt veel minder aandacht dan de Tetons – aan de andere kant – bij Jackson, Wyoming, maar het is een pareltje dat je wilt ontdekken.

2. Salmon River Scenic Byway. 

Deze route volgt de Salmon River door het Salmon-Challis National Forest naar de prachtige en ruige Sawtooth Mountains in het midden van Idaho. Wil je spectaculaire landschappen zien, dan is de Salmon River Scenic Byway een aanrader.

De kleine stadjes Challis en Stanley zijn zeldzame juweeltjes die je absoluut niet mag missen. De weg volgt het verleden van Lewis en Clark toen ze in 1805 op zoek waren naar een gemakkelijkere route naar de Stille Oceaan.

3. Lake Coeur d’Alene Scenic Byway.

De panhandle van Noord-Idaho, zoals het noordelijkste, uitstekende punt van Idaho ook wordt genoemd, is buitengewoon mooi met zijn enorme hoge alpenmeren.

Langs Highway 97 en langs het meer van Coeur d’Alene, is deze 56 kilometer lange rit de perfecte gelegenheid om Amerikaanse zeearenden, de grootste populatie van broedende visarenden en statige huizen te zien.

4. Payette River Scenic Byway. 

Je zult versteld staan ​​van deze schilderachtige Byway die 177 kilometer beslaat op State Highway 55 in het oosten van Idaho. Must-stops zijn McCall, Smiths Ferry, Horseshoe Bend, Rainbow Bridge en Boise, de hoofdstad van de staat Idaho.

Tijdens je rondreis over de Payette River Scenic Byway in Idaho zie je natuurlijke bezienswaardigheden zoals wildwater rivieren, bossen, bergen en ga zo maar door. Maak een stop voor activiteiten zoals raften, kamperen, kajakken of ga zelfs even vissen.

Meer bijzondere Scenic Drives in Idaho zijn:

 • Peaks to Craters Scenic Byway
 •  Mesa Falls Scenic Byway
 • Pioneer Historic Byway
 • Pend Oreille Scenic Byway
 •  Thousand Springs Scenic Byway
 • International Selkirk Loop Scenic Drive
 • City of Rocks Back Country Scenic Byway
 •  Sawtooth Scenic Byway

Tip | Bekijk de officiële brochure van VisitIdaho voor een kaart en uitgebreide informatie over alle Scenic Byways van Idaho.

Feiten over Idaho.

Idaho heeft tijdens een rondreis veel meer te bieden – bezienswaardigheden – dan de meeste reizigers denken. Deze interessante feiten over de staat Idaho geven inzicht in de geschiedenis, de cijfers, tradities en de charme van de staat.

Een aantal belangrijke feiten over de staat Idaho:

 • Staat sinds: 3 juli 1890
 • Hoofdstad: Boise
 • Bevolking: 1,8 miljoen
 • Oppervlakte: 216.632 km²
 • Bijnaam: Gem State en Potato State
 • Motto: “Esto perpetua” (Let it be Forever)
 • Boom: Pinus monticola. Amerikaanse witte den
 • Bloem: The Syringa (Philadelphus lewisii)
 • Vogel: Bergsialia (familie van de lijster)
 • Tijdsverschil: Idaho – 8

Beste reistijd Idaho (klimaat en weer).

De beste reistijd voor een rondreis langs de bezienswaardigheden van Idaho is van mei tot en met september. Want in deze periode zijn de temperaturen in Idaho namelijk aangenaam en daarnaast valt er in deze periode amper neerslag.

De hoogste gemiddelde temperatuur in Idaho ooit gemeten is 22 °C in juli en de laagste is -4 °C in januari. 

De staat Idaho heeft een landlimaat. De gemiddelde temperaturen in Idaho en wanneer de meeste regen of sneeuw valt, zie je in onderstaand overzicht. Aan de hand hiervan kun je voor jezelf de beste reistijd naar Idaho bepalen.

janfebmrtaprmeijunjulaugsepoktnovdec
-4 ºC-3 ºC-1 ºC2 ºC9 ºC15 ºC22 ºC21 ºC17ºC8 ºC0 ºC-4 ºC
26
mm
42
mm
27
mm
31
mm
29
mm
30
mm
33
mm
30
mm
35
mm
23
mm
26
mm
30
mm
gemiddelde temperaturen en neerslag in Idaho.

De tijd in Idaho. Hoe laat is het in Idaho.

Je wil tijdens je rondreis langs de bezienswaardigheden van Idaho natuurlijk ook weten hoe laat het is in Idaho. In de staat Idaho is het 8 uur vroeger dan in Nederland.

In de zomertijd valt Idaho in de tijdzone UTC -6 en in de wintertijd in UTC -7.

Hierop bestaan twee uitzonderingen. Ten eerste tussen de tweede en laatste zondag van maart. Ten tweede tussen de laatste zondag in oktober en de eerste zondag in november. In die perioden is het 7 uur vroeger in Idaho.

Interessante weetjes over Idaho.

Maak je een rondreis langs de bezienswaardigheden van Idaho, dan is het ook leuk om een aantal weetjes over de staat te kennen. Daarom een aantal interessante weetjes over Idaho op een rij.

Wist jij bijvoorbeeld dat de naam van de staat Idaho is afgeleid van een Indiaans woord dat ‘het land van vele wateren’ betekent? En dat Idaho de ‘Gem State’ genoemd wordt, omdat er bijna 72 soorten edelstenen in de staat te vinden zijn. 

Zo verbouwt Idaho bijna een derde van de Amerikaanse aardappelen, maar Idaho produceert naast aardappelen ook andere gewassen. De staat staat ook bekend als de Linzenhoofdstad van de wereld. 

Vrouwen mogen ook best trots zijn op Idaho, want Idaho heeft het enige staatszegel in de Verenigde Staten dat door een vrouw is ontworpen. De vrouw was Emma Edwards Green en haar ontwerp werd in 1891 gekozen.

Idaho staat misschien bekend om zijn gewassen en edelstenen, maar anderzijds kunnen horrorliefhebbers hun lol op in Idaho. Er zijn namelijk diverse spookstadjes. Silver City en de Burke zijn de meest bekende spooksteden, maar er zijn er nog veel meer.

En ons laatste weetje over Idaho: Idaho is de thuisbasis van de hoogst bevaarbare rivier ter wereld. De rivier heet St. Joe River en stroomt van een hoogte van bijna 2.133 meter. 

Onze ervaring met Idaho.

Veel reizigers slaan Idaho en de bezienswaardigheden vaak over tijdens een rondreis door de Verenigde Staten. Idaho ligt niet op de route of er wordt snel doorheen gereden, omdat ze snel bij Yellowstone National Park willen komen. Logisch, want je hebt nu eenmaal maar een beperkt aantal vakantiedagen.

Toch wil USA Roadtrip Fan de tip geven om een aantal Idaho bezienswaardigheden tijdens je rondreis in Amerika te bezoeken. Zo kun je bijvoorbeeld Craters of the Moon National Monument gemakkelijk aan je reis toevoegen. Maar Hagerman Fossil Beds National Monument en Coeur d’Alene liggen wellicht ook op je route.


Boise is de hoofdstad van de staat Idaho en deze stad heeft superleuke bezienswaardigheden. Boise is een unieke stad met een bruisende sfeer en heeft alles wat je van een hoofdstad mag verwachten. Wij hopen na het lezen van dit artikel dat Idaho en de bezienswaardigheden tijdens je rondreis in Amerika op je to do lijstje komt te staan!

–> Op vakantie naar Amerika, dit wil je weten!

Overige rondreizen door de staten van Amerika.

–> Een rondreis in Oregon: ontdek de bezienswaardigheden.

–> Rondreis door de staat Montana: ontdek de bezienswaardigheden.

–> Een rondreis in Arizona: ontdek de bezienswaardigheden.

–> Rondreis door de staat Kentucky: ontdek de bezienswaardigheden.

–> Een rondreis in Alabama: ontdek de bezienswaardigheden.

Regel zelf je reis naar Amerika.

Er gaat niets boven het plannen van een roadtrip naar de Verenigde Staten.

Vliegtickets
Huurauto
Hotels
Tours
ReizenOok leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button