BlogHotelsYellowstone National Park

Hotels en campings in Yellowstone tijdens de winter.

Hotels en campings in Yellowstone tijdens de winter. Ontdek in dit artikel welke accomodaties in Yellowstone National Park het vuur in hun openhaard brandend houden tijdens de wintermaanden.

Er zijn 3 accommodaties in Yellowstone waar je de winter kunt overnachten.

Veel hotels en campings in Yellowstone National Park, waaronder bijvoorbeeld de beroemde Old Faithful Inn, zijn alleen tijdens het zomerseizoen geopend. In de wintermaanden bezoeken slechts een handjevol reizigers, in tegenstelling tot in de zomer, Yellowstone en daarom sluiten veel hotels in de winter hun deuren.

Er zijn echter 3 accommodaties in Yellowstone National Park waar je wel kunt overnachten tijdens de winter. Buiten Yellowstone National Park kun je altijd een accommodatie vinden. Winter of zomer. Dit zijn alle hotels en campings in Yellowstone tijdens de winter.

 

 

Hotels en campings in Yellowstone tijdens de winter.

Als je Yellowstone in de winter bezoekt, dan is het belangrijk bij het kiezen van een accommodatie rekening te houden met de wegen in Yellowstone. Bepaalde wegen in het Park sluiten namelijk al rond half oktober, in verband met de sneeuwval. In de eerste week van november sluiten bijna alle wegen in Yellowstone National Park.

De enige weg die het hele jaar door open is voor auto’s is de weg die loopt van de noordelijke ingang van Gardiner, Montana naar Cooke City, Montana (via Tower Junction).

Overnachten bij de oost- en zuidelijke ingang tijdens de winterperiode is daarom niet het meest praktisch in verband met afsluitingen van de weg.

Er zijn 3 accommodaties in Yellowstone National Park waar je kunt overnachten tijdens de wintermaanden.

–> Uitgebreide blog: Hier kun je het beste overnachten in Yellowstone.

  • Mammoth Hot Springs Hotel & Cabins (per auto bereikbaar)
  • Old Faithful Snow Lodge & Cabins (per snowcoach bereikbaar)
  • Mammoth campground (per auto/camper bereikbaar) 

 

Hotels in Yellowstone tijdens de winter.

Verblijf je in de winter in Yellowstone National Park, dan kun je in het Park slechts in twee hotels overnachten. Het Mammoth Hot Springs Hotel & Cabins en Old Faithful Snow Lodge & Cabins zijn je enige twee opties. Alle andere hotels in Yellowstone sluiten namelijk hun deuren tijdens de wintermaanden.

 

1. Mammoth Hot Springs Hotel & Cabins.

Het enige hotel dat je in Yellowstone National Park in de winter met je auto kunt bereiken is Mammoth Hot Springs Hotel & CabinsDit hotel ligt aan de noordwestelijke grens van Yellowstone, op enkele minuten rijden van de stad Gardiner in Montana.

Het hotel, gebouwd in 1883, was het eerste hotel in het Park dat gasten ontving. Reizigers kwamen in die periode met de trein naar Yellowstone en het hotel heeft tegenwoordig 141 kamers.

In de winter zijn er verschillende soorten kamers beschikbaar. Van een standaard hotelkamer tot een goedkope kamer zonder badkamer. Boek je een kamer zonder badkamer, dan zijn er gedeelde badkamers op de gang te vinden.

Verder heeft het hotel nog twee suites die zijn uitgerust met een slaapkamer, een zitkamer met een bank en een uitschuif bed. Je kunt in Mammoth Hot Springs Hotel ook nog kiezen voor een Cabin met een privé hot tub.

 

2. Old Faithful Snow Lodge & Cabins.

De enige manier om bij de Old Faithful Snow Lodge and Cabins in Yellowstone National Park te komen, is met een sneeuwcoach. Overnacht je hier, dan kun je Yellowstone’s beroemdste geiser, Old Faithful, om de hoek van je hotelkamer bewonderen.

Vanuit het hotel kun je de een na de andere prachtige geiser bezoeken, maar dit majestueuze gebied heeft nog veel meer te bieden. Verken de omgeving bijvoorbeeld met sneeuwschoenen, langlauf ski’s of een sneeuwcoach.

Old Faithful Snow Lodge & Cabin heeft verschillende kamers. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een kamer met meubels in western stijl of voor een luxe hut met uitgebreide voorzieningen.

Ter verduidelijking, Old Faithful Snow Lodge & Cabin is niet hetzelfde als de Old Faithful Inn, de meest historische herberg van Yellowstone die in 1904 is voltooid, want die sluit in de winter zijn deuren.

hotel-camping-yellowstone-skien-sneeuw

 

Campings in Yellowstone tijdens de winter.

Ben jij bereid het koude weer te trotseren en wil je een tent opzetten of in een camper overnachten in Yellowstone? Dan heb ik goed nieuws voor je. Er is in Yellowstone in de winter namelijk een camping (campground) geopend!

Hoewel de meeste campings in Yellowstone half september sluiten, is Mammoth Campground het hele jaar door geopend voor tenten en campers. Mammoth Campground wordt beheerd door het National Park en wie het eerst komt, het eerst maalt. De camping accepteert geen reserveringen.

 

 

Hotels buiten Yellowstone tijdens de winter.

Het is natuurlijk fantastisch om tijdens de winterperiode in het National Park te overnachten, maar ik kan mij voorstellen dat bovenstaande hotels niet je eerste keuze zijn. Ten eerste moet je maanden van te voren reserveren en ten tweede is het niet goedkoop om in deze accommodaties te overnachten.

Gelukkig is er nog een derde optie. Je kunt namelijk ook buiten het Nationaal Park overnachten. De accommodaties zijn daar goedkoper, je hebt meer voorzieningen, zoals bijvoorbeeld winkels en restaurants en je hebt meer bewegingsvrijheid, omdat je buiten het Park overnacht.

Zoals ik al aangaf is overnachten bij de oost- en zuidelijke ingang tijdens de winterperiode niet het meest praktische in verband met afsluiting van de wegen.

Plaatsen aan de noord- en west ingang zijn aan de andere kant wel goede opties.

TIP | Vanaf december tot en met april kun je bij de west ingang niet met je huurauto het National Park in. Wegen zijn afgesloten, dus je moet gebruik maken van buscoaches. De noord ingang is het hele jaar open en per auto bereikbaar. 

Plaatsen noord ingang:

Plaatsen west ingang:

Vind overnachtingen in Yellowstone National Park tijdens de winter.

 

 

Conclusie hotels, campings in Yellowstone tijdens de winter.

Volgens mij heb ik voldoende informatie gegeven om een accommodatie in Yellowstone National Park te vinden tijdens de winter. Naar Yellowstone reizen in de winter is trouwens niet iets wat je zomaar doet. Hier gaat namelijk behoorlijk veel planning aan vooraf.

Bijna alle wegen zijn in de winter in Yellowstone National Park afgesloten en het Park op eigen houtje ontdekken, is in bepaalde delen van het Park niet toegestaan. Toch zijn er genoeg redenen om Yellowstone tijdens de winter wél te bezoeken.

In de winter kun je bijvoorbeeld verschillende bezienswaardigheden bezichtigen, sneeuwscooter- en wandeltochten maken, zwemmen in Hot Springs of combineer Yellowstone met een skivakantie in Jackson, Wyoming of Salt Lake City, Utah.

–> De leukste bezienswaardigheden en dingen om te doen in Yellowstone in de winter.

Fijne vakantie!

 

Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> 25 prachtige bezienswaardigheden in Yellowstone.

–> Wat te doen in Yellowstone tijdens de winter.

–> Vind hier de mooiste reizen naar Yellowstone National Park.

–> De leukste steden van de Verenigde Staten op een rij.

–> Wat kost een rondreis in Amerika eigenlijk?

–> Goedkoop bellen en internet in Amerika.

 

 

Wil je op vakantie naar Amerika? Kijk dan eens bij de beste reisspecialisten of kijk bij een van mijn favoriete websites.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

Deze blog bevat affiliate links. Mocht je via één van de links een bestelling doen, dan ontvang ik een kleine commissie, uiteraard zonder extra kosten voor jou.

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button