BlogLos Angeles

Hop-on Hop-off Bus in Los Angeles. Vink je gezellig mee?

Hop-on Hop-off Los Angeles. Ik val meteen met de deur in huis, want dan hebben we het maar gehad: Ik ben af en toe een ‘vink toerist’. Een wat? Een vink toerist. Volgens mij bestaat het woord niet eens, maar wij gebruiken het woord ‘vink toerist’ als wij tijdens onze vakantie weer eens in zo’n ‘vink bui’ zijn.

Je knipt een foto en door naar de volgende. “Vink”, roepen we dan.

Ken je dat? Dat je in een stad bent en eigenlijk alles van die stad wil zien, maar er niet genoeg tijd voor hebt of neemt. Wij hebben dat ook wel eens. Je sjeest langs de bezienswaardigheden, knipt een foto en door naar de volgende. “Vink”, roepen we dan. Bezienswaardigheid gezien en ‘vink’ hij gaat van ons lijstje.

Schaamteloos, ik weet het. Zeker omdat ik een Amerika blogger en liefhebber ben en het goede voorbeeld moet geven. Maar toch durf ik het hardop te zeggen, want ik ben namelijk niet de enige vink toerist op deze wereld. Nee, nee, hele bussen vol ‘vink toeristen’ doen gezellig met mij mee. Hoe wij dat doen? Dat leg ik je nu uit.

 

 

Hop-on Hop-off (bus) Los Angeles.

Het is natuurlijk al duidelijk dat wij ‘vinken’ in een Hop-on Hop-off bus en dat wij grote fans zijn van deze praktische tour bussen. Daar maak ik geen geheim van. Sterker nog, als we weer eens in een ‘vink bui’ zijn, dan geef ik er zelfs de voorkeur aan.

Tijdens ons verblijf in Los Angeles hebben wij gebruik gemaakt van onze huurauto, maar ook van –> de StarLine Hop-on Hop-off bus.

Op deze manier konden we zoveel mogelijk van de stad zien. De bovenkant van de bus geeft je namelijk een 360-graden uitzicht op de omliggende bezienswaardigheden, zodat je niets mist.

De Hop-on Hop-off bus tour omvat meer dan 50 stops in Los Angeles, waaronder bijvoorbeeld Beverly Hills, Santa Monica, Venice Beach, Hollywood en het centrum van Los Angeles.

 • Hop-on Hop-off heeft dubbeldekker bussen.
 • Keuze uit 24-, 48- of 72-uurs tickets.
 • Stap in en uit bij meer dan 50 haltes in Los Angeles.
 • Bekijk de bezienswaardigheden in je eigen tempo.
 • Leun achterover, geef je voeten rust en geniet van het uitzicht.
Vind hier tickets voor de StarLine hop on hop off in Los Angeles.

 

hop-on-hop-off-los-angeles-starline-bus-tour

 

Hop-on Hop-off Los Angeles, route.

Voor welke Hop-on Hop-off bus tour je ook kiest in Los Angeles, de meeste bus maatschappijen bieden ongeveer dezelfde routes aan. De meest verkochte tickets zijn de Hop-on Hop-off tickets die je recht geven op een volledige dag op de bus, inclusief 2 belangrijke routes.

De Starline Hop-on Hop-off bus heeft in totaal drie routes:

 • Hollywood tour
 • Santa Monica tour
 • Downtown LA tour  

De meeste reizigers kiezen voor de Hollywood tour en de Santa Monica tour. Je ziet dan de belangrijkste bezienswaardigheden van Los Angeles. Wij hebben Downtown Los Angeles wandelend en met onze huurauto ontdekt, omdat wij in downtown een appartement hadden gehuurd.

–> Bekijk ons huurappartement, Urban Living Loft, in Los Angeles.

Koop je tickets voor de Hop-on Hop-off bus dan heb je altijd de mogelijkheid om een keuze te maken. Je kunt bij de diverse busmaatschappijen vaak kiezen uit:

 • Een dag ticket, inclusief 2 routes.
 • 48 uurs Hop-on Hop-off tour, inclusief alle routes.
 • 72 uurs Hop-on Hop-off tour, inclusief alle routes.

 

Hop-on Hop-off Los Angeles, map (kaart).

Om een idee te krijgen langs welke bezienswaardigheden de bussen rijden, kun je een blik werpen op de map (kaart) van de bus maatschappij. Onderstaande Hop-on Hop-off map (kaart) is van de StarLine bus. Andere bus maatschappijen rijden ongeveer dezelfde route en dan met name de Hollywood tour en Santa Monica Tour.

hop-on-hop-off-los-angeles-map-kaart-route

Download hier de kaart (route) van de hop on hop off bus.

 

 

Hop-on Hop-off Los Angeles, stops.

Allemaal leuk en aardig natuurlijk, je zit in een bus met een 360-graden uitzicht op de omliggende bezienswaardigheden van Los Angeles, maar wat zie je dan allemaal?

Ten eerste kun je er voor kiezen om in je eigen tempo met de Hop-on Hop-off dubbeldekker te reizen. Je kunt blijven zitten in de bus en je rijdt vervolgens de hele route mee. De hele route duurt ongeveer 2 uur.

Of je stapt uit bij elke stop, bekijkt de bezienswaardigheid en stapt vervolgens weer op de bus om naar de volgende stop (bezienswaardigheid) te rijden.

 

Belangrijkste bezienswaardigheden van de Hollywood route:

 • TCL Chinese Theatres
 • Dolby Theatre
 • Hollywood Walk of Fame
 • Sunset Strip
 • Rodeo Drive
 • Melrose Avenue
 • Los Angeles County Museum of Art
 • La Brea Tar Pits and Museum
 • The Original Farmers Market
 • The Grove
 • Hollywood and Vine

 

Belangrijkste bezienswaardigheden van de Santa Monica route:

 • Rodeo Drive
 • Annenberg Space for Photography
 • Santa Monica Pier
 • Third Street Promenade
 • University of California, Los Angeles (UCLA)
 • Hammer Museum
 • Westfield Century City
 • Venice Beach

De Hop-on Hop-off bussen vertrekken vaak vanaf 9:00 uur in de ochtend en vertrekken ongeveer elke 30 minuten vanaf de 1e halte.

 

Bij de 48-uurs en 72-uurs tickets van StarLine Hop-on Hop-off zijn de volgende routes inclusief:

 • Downtown Route
 • LAX Hotels naar Santa Monica Shuttle Service
 • LAX Hotels naar Hollywood
 • Hollywood naar Universal Studios Hollywood Route

 

 

Andere leuke bus tours in Los Angeles.

De Hop-on Hop-off bus in Los Angeles is echt een uitkomst. De afstanden tussen de bezienswaardigheden in Los Angeles zijn namelijk groot en het verkeer is af en toe een complete chaos. Heerlijk toch, om dan in een dubbeldekker bus te zitten?

Toch is er een ding wat de dubbeldekker bussen niet aanbieden. Namelijk een stop bij de huizen van de bekendste beroemdheden van Los Angeles. Echte filmsterren, bekende you-tubers en Instagrammers zijn tegenwoordig eigenaar van de chicste huizen in de duurste wijken van Los Angeles.

En laat daar de Hop-on Hop-off bus nou net niet langs rijden, maar daar is natuurlijk een oplossing voor. Maak gebruik van een Hollywood Star Tour.

Neem plaats in een busje vol glitter en glamour en maak een stop bij de beroemdheden van Hollywood.

Er zijn diverse tour operators die een Hollywood Star Tour aanbieden. Je rijdt in een busje, met ingebouwde tv-schermen en kunt zowel de binnen- als de buitenkant van verschillende privéwoningen bekijken. De busjes maken vaak ook stops bij bijvoorbeeld: Hollywood Walk of Fame, het Chinese theater, Mulholland Drive en de herenhuizen van Beverly Hills.

Vind via Viator alle tours, bezienswaardigheden en attracties in Los Angeles.

 

 

Hop-on Hop-off Los Angeles, ervaring.

Ben je in Los Angeles en heb je niet veel tijd of wil je elke bezienswaardigheid in Los Angeles zien? Dan is de Hop-on Hop-off bus in Los Angeles écht een uitkomst. Zoals ik al aangaf zijn de afstanden tussen de bezienswaardigheden in Los Angeles groot en het verkeer is vaak een complete chaos.

Of je nu de ‘vink toerist’ in Los Angeles uithangt of niet, toch wil je de belangrijkste bezienswaardigheden in Los Angeles gewoon zien. De Hop-on Hop-off rijd je langs alle belangrijkste bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld Venice Beach, de Santa Monica (pier), Rodeo Drive,  Beverley Hills, Hollywood Walk of Fame en nog veel meer.

Laat je mij weten hoe de Hop-on Hop-off bus tour in Los Angeles ervaren hebt?

ho-on-hop-off-los-angeles-dubbeldekker-hollywood

 

Ook leuk om te lezen over Los Angeles.

–> Uitgebreide informatie over de bezienswaardigheden van Los Angeles.

–> Dit doe je en zie bij de Santa Monica Pier in Los Angeles.

–> Kn jij de 9 mooiste stranden van Los Angeles al?

–> Vind hier de mooiste reizen naar Los Angeles.

–> Dit kun  je doen en zijn de mooiste bezienswaardigheden bij Venice Beach?

 

Reizen Amerika

 

Op vakantie naar Los Angeles? Dit zijn de beste Amerika specialisten die schitterende reizen naar Los Angles aanbieden. Of neem eens een kijkje bij een van mijn favoriete websites voor Amerika.

Rondreis naar Los Angeles.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Los Angeles.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Los Angeles.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Los Angeles.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Los Angeles.

Vergelijk autoverhuurders

Deze blog bevat affiliate links. Mocht je via één van de links een bestelling doen, dan ontvang ik een kleine commissie, uiteraard zonder extra kosten voor jou.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button