Bezienswaardigheden AmerikaBlogNew York

Bezoek het vrijheidsbeeld in New York | Alle weetjes en feiten op een rij.

Wanneer je aan New York denkt, is het eerste wat in je op komt het Vrijheidsbeeld, de wolkenkrabbers of Central Park, omdat je deze iconen regelmatig ziet in films of op TV. Maar ook het Vrijheidsbeeld hoort zeker bij een van de eerste gedachten. Een bezoek aan New York zonder het Vrijheidsbeeld te bezoeken kan eigenlijk niet, omdat je dit gezien moet hebben. Maar hoe hoog is het Vrijheidsbeeld? Kun je het bezoeken? Waar staat het Vrijheidsbeeld voor?

Het vrijheidsbeeld is een standbeeld in de haven van New York. Het beeld staat symbool voor de vrijheid

Op al deze vragen geef ik je antwoord, maar laat ik je eerst vertellen wat het Vrijheidsbeeld in New York betekent. Het Vrijheidsbeeld oftewel The Statue of Liberty is een standbeeld in de haven van New York.

Het beeld staat symbool voor de vrijheid, een van de kernwaarden van Amerika, en geldt bovendien als een teken van verwelkoming voor terugkerende Amerikanen, gasten en immigranten.

 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

 

Stukje geschiedenis.

Het Vrijheidsbeeld in New York is nagebouwd van een origineel beeld. Het origineel beeld bestaat nog en bevindt zich in het stadspark Jardin du Luxembourg in Parijs. Het originele beeld stamt uit 1870 en is door Frédéric Bartholdi, een Frans ontwerper en beeldhouwer, gebruikt als basis voor het beeld in Amerika. Het verhaal gaat dat de moeder van Frédéric model heeft gestaan voor het beeld.

De grote variant in Amerika werd voorzien van een staalconstructie en  werd ontworpen door Gustave Eiffel. De volledige naam van het beeld luidt: La liberté éclairant le monde – de Vrijheid die de wereld verlicht -. Oorspronkelijk was het beeld bedoeld als reusachtige vuurtoren aan de ingang van het Suezkanaal, maar dit ging niet door, omdat Egypte geen geld  had voor het beeld.

Het beeld werd in juli 1884 voltooid in Frankrijk en werd aan de Verenigde Staten geschonken. In juni 1885 arriveerde het beeld in de haven van New York. Tijdens deze reis bestond het beeld uit 350 stukken en werd verdeeld over 214 kratten. In april 1886 was het nieuwe voetstuk klaar. In een tijdsbestek van 4 maanden werd het beeld in Amerika weer in elkaar gezet.

Op 28 oktober 1886 werd het Vrijheidsbeeld ingehuldigd. Het beeld bestaat uit koperen platen die bevestigd zijn aan een geraamte. De sokkel is van graniet gemaakt en de kroon bestaat uit zeven punten die symbool staan voor de zeven continenten en zeeën.

 


Regel je reis naar Amerika.

 

 

 Reizen

 

Hoe hoog is het Vrijheidsbeeld?

Het Vrijheidsbeeld is in totaal 93 meter hoog, dat is inclusief de fakkel van 27 meter. Het beeld zelf is 46 meter hoog en de sokkel waar het beeld op staat is 47 meter hoog. In totaal is het beeld dus 93 meter. De afmetingen van het beeld zijn dus enorm.

De wijsvinger van het beeld is bijvoorbeeld al 2,44 meter lang. Wanneer je het Vrijheidsbeeld van dichtbij bekijkt, kun je niet anders dan diep onder de indruk zijn.

hoe-hoog-is-het-vrijheids-beeld

 

Het Vrijheidsbeeld bezoeken.

Voor een bezoek aan het Vrijheidsbeeld moet je een boot nemen, omdat het beeld op een eiland staat. Dat eiland heet Liberty Island. Besef dat je voor het instappen in de boot een uitgebreide veiligheidsscan krijgt, omdat de Amerikanen sinds 9/11 erg voorzichtig zijn.

Een bezoek aan het Vrijheidsbeeld zelf vereist wederom een extra screening. Grote tassen, rugzakken en kinderwagens moeten op het eiland in kluisjes worden opgeborgen. Dit staat goed aangegeven en je huurt op het eiland al een kluisje voor $2.

 

–> Tickets voor het Vrijheidsbeeld en Ellis Island

 

 

Kun je het Vrijheidsbeeld van binnen bezoeken?

Na de aanslagen van 11 september 2001 kon je het Vrijheidsbeeld om veiligheidsredenen een aantal jaar niet meer bezoeken. Maar inmiddels kun je gelukkig weer tickets bestellen voor een bezoekje aan het beeld.

Neem de tijd om het Vrijheidsbeeld te beklimmen, want via een wenteltrap maak je een lange klim naar boven.

Er zijn twee manieren om het Vrijheidsbeeld te bezoeken: Je bezoekt het voetstuk van het beeld of je gaat de kroon in. Reserveer tijdig je tickets, want deze zijn snel uitverkocht.

 

Bezoek het voetstuk van het Vrijheidsbeeld.

Als je het voetstuk van het beeld bezoekt, dan is aan de bovenkant van het voetstuk een observatiedek. Wanneer je op het voetstuk staat, zie je het Vrijheidsbeeld van dichtbij en je hebt direct een spectaculair uitzicht over de skyline van Manhattan. Om bij het observatiedek te komen, moet je 215 traptreden beklimmen, maar wees gerust want voor dit deel kun je ook de lift nemen.

–> Voor een bezoek aan het voetstuk vind hier tickets.

 

Bezoek de kroon van het Vrijheidsbeeld.

Wanneer je de kroon van het beeld wilt bezoeken dan moet je nog iets verder omhoog en beklim je 354 treden via een smalle trap. Als je de kroon bezoekt, mag je alleen je ticket en camera mee naar boven nemen. Al je overige spullen moeten zoals ik al eerder aangaf in een kluisje worden opgeborgen.

–> Voor een bezoek aan de kroon vind hier tickets.

binnenkant-kroon-vrijheidsbeeld

Tip |

Reserveer je tickets zorg er dan altijd voor dat je naam op het ticket overeenkomt met de naam op je paspoort, omdat je anders de toegang ontzegd wordt.

Extra Tip |

Een bezoek aan het Vrijheidsbeeld duurt minstens vier uur, omdat je namelijk met de boot naar het eiland moet, je een veiligheidsscan krijgt en je het beeld bezoekt (en vaak hoort Ellis Island ook bij de tour).

Wil je geen halve ochtend of middag kwijt zijn aan een bezoek, maak dan –> een supergave boottocht in New York. Je vaart langs het Vrijheidsbeeld, maar je ziet ook andere bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld de Manhattan Bridge.

Extra, extra Tip | 

Wil je geen geld uitgeven aan tickets om het Vrijheidsbeeld te bezoeken, dan kun je het beeld ook gratis bezichtigen! Je vaart dan niet naar het eiland om het beeld te bezoeken, maar vaart met de gratis ferry om het Vrijheidsbeeld heen. Maak een gratis tocht met –> de gratis Staten Island Ferry.

 

Korting bezoek Vrijheidsbeeld.

Wanneer je in New York niet alleen het Vrijheidsbeeld, maar tientallen bekende en onbekende bezienswaardigheden wilt bezoeken dan raad ik aan om een van de kortingspassen van New York te overwegen, omdat je  hiermee meerdere bezienswaardigheden in New York kunt bekijken voor een gereduceerde prijs.

Bij zowel de:

–> New York Pass met snelle toegang

–> The New York Sightseeing-Pass

–> New York CityPASS

–> New York Explorer Pass

is een bezoek aan het Vrijheidsbeeld inbegrepen.

vrijheidsbeeld-amerikaanse-vlag

 

Weetjes en feiten over het vrijheidsbeeld.

  • Het beeld weegt in totaal 225 ton.
  • De fakkel die het beeld in haar rechterhand omhoog houdt, staat voor verlichting.
  • De vlam is van 24-karaats bladgoud.
  • In totaal heeft de kroon 25 ramen.
  • Het beeld heeft 22 verdiepingen en je beklimt 354 traptreden om bij de top te komen.
  • In de rechterhand van het beeld is een gedenkplaat met daarop de tekst: July IV MDCCLXXVI. Wat staat voor 4 juli 1776, de dag waarop de Amerikanen zich onafhankelijk verklaarden.
  • Bij de voeten van het beeld liggen verbroken ketenen die symbool staan voor het einde van de slavernij.
  • De fakkel die het beeld in haar rechterhand vasthoudt is niet het origineel, omdat de oorspronkelijke fakkel last kreeg van lekkage en tijdens een renovatie in 1986 vervangen moest worden. De originele fakkel is nog te bezichtigen in het bijbehorende museum.
  • Het Vrijheidsbeeld is pas sinds 1924 een Nationaal Monument. In 1935 werd geheel Bedlou’s Island één monument en werd het omgedoopt tot Liberty Island.  

weetjes-vrijheidsbeeld-new-york

 

Conclusie Vrijheidsbeeld New York.

Bezoek je New York, dan mag en bezoek aan het Vrijheidsbeeld niet ontbreken, omdat dit simpelweg een icoon is voor Amerika.

Of je het beeld nu vanaf de gratis ferry bezichtigt of je koopt tickets, een bezoek zonder het Vrijheidsbeeld te zien in New York zou niet compleet zijn.

Na het lezen van dit artikel weet je in ieder geval een paar weetjes en feiten over het Vrijheidsbeeld te benoemen. Je weet hoe het beeld ontstaan is, waar het origineel beeld zich bevindt, hoe hoog het Vrijheidsbeeld is en waar het voor staat.

Veel plezier tijdens je bezoek aan het Vrijheidsbeeld.

 


Ook leuk om te lezen over New York.

–> Hier boek je een helikoptervlucht in New York

–> De Vessel, de nieuwste attractie in New York!

–> Dit zijn goede betaalbare hotels in New York.

–> Op vakantie naar Amerika, dit wil je ook weten!

–> 100 super leuke dingen om te doen in New York City!

–> De leukste bezienswaardigheden van Williamsburg.


 

Stedentrips

 

Op vakantie naar New York City? Kijk dan eens bij een van mijn favoriete websites.

Rondreis naar New York City.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar New York City.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in New York City.

Zoek overnachtingen

Camper huren in New York City.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in New York City.

Vergelijk autoverhuurders

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button