Antelope CanyonBezienswaardigheden AmerikaBlogMonument Valley Tribal ParkPage

Hierom bezoek je Horseshoe Bend bij Page, Arizona.

Eigenlijk is dit artikel een beetje schaamteloos. Al jaren prijkt de foto van Horseshoe Bend fier op de voorkant van deze website, maar ik heb nog nooit een artikel over dé bezienswaardigheid van Page, Arizona geschreven. Horseshoe Bend in Arizona is misschien wel de bekendste hoefijzer- of haarspeldbocht van de Verenigde Staten.

En Horseshoe Bend doet het de laatste jaren ook erg goed op social media en is een van de drukst bezochte plaatsen van het recreatiegebied Glen Canyon. De parkeerplaats en het wandelpad naar Horseshoe Bend bevinden zich langs de US Highway 89, ongeveer 8 kilometer ten zuiden van het Carl Hayden Visitor Center.

Misschien heb ik nog nooit over Horseshoe Bend, Arizona geschreven, omdat er de laatste jaren veel veranderingen hebben plaatsgevonden en ik jullie de juiste informatie wilde geven. Hoe dan ook, de tijd is aangebroken, een artikel over waarom jij Horseshoe Bend, in het zuidwesten van Amerika, absoluut ‘moet’ bezoeken.

Boek een all-inclusief huurauto.

Wie de veelzijdigheid van het Amerikaanse landschap écht wil ervaren, gaat voor een te gekke roadtrip. Het liefst doe je dat natuurlijk in een all-inclusive huurauto.

Hoe is Horseshoe Bend in Arizona ontstaan?

Het gebied rondom Horseshoe Bend is ongeveer 200 miljoen jaar geleden gevormd toen een gigantische massa zandduinen het landschap van Arizona tot Wyoming bedekte. Deze gebieden worden door geologen “ergs” genoemd. Na verloop van tijd versteenden de duinen. 

Ophoping van water en mineralen creëerde een stevige, uniforme laag zandsteen die in bepaalde gebieden meer dan 600 meter dik was. Toen het gesteente van dit roodachtige Navajo-zandsteen eenmaal was gevormd, kwamen er sedimentlagen bovenop.

De lagen bestaan ​​voornamelijk uit zandsteen, modder, calciet en kalksteen. Toen de lagen werden blootgesteld aan weer en wind, begonnen delen ervan weg te slijten.

De plek die tegenwoordig bekend staat als de bezienswaardigheid Horseshoe Bend ligt aan de Colorado River en werd ongeveer 5 miljoen jaar geleden gevormd. Het Colorado-plateau kwam plotseling omhoog en water uit de rivieren stroomde langs het plateau. 

De Colorado River begon door de rotslagen ’te snijden’ en toen hij Horseshoe Bend tegenkwam, creëerde de Colorado River dit prachtige natuurlijke landschap. De rivier ging uiteindelijk om het plateau (Horseshoe Bend) heen en er vormde zich een bocht van 270 graden in de rivier, de beroemde hoefijzer-vorm.

En simpel gezegd, zo is Horseshoe Bend in Arizona zo ontstaan.

Horseshoe Bend, zijkant.

Hoe bereik ik Horseshoe Bend?

Horseshoe Bend ligt ten zuidwesten van Page, Arizona, vlak bij Highway 89. 

Adres Horseshoe Bend: 1001 Page Parkway, Page, AZ 86040, Verenigde Staten.

Coördinaten Horseshoe Bend parkeerplaats: 36.876278, -111.500978  

Wanneer je de stad Page bereikt, rijd je naar het zuiden op Highway 89 en ga je op zoek naar een afrit aan de westkant van de weg. De ingang van Horseshoe Bend bevindt zich tussen de mijlpalen 544 en 545. Zodra je de inrit inrijdt, zie je borden die je naar de parkeerplaats leiden.

Maak het jezelf gemakkelijk en vul bovenstaande coördinaten in op je navigatiesysteem. Je komt dan direct bij de parkeerplaats van Horseshoe Bend uit.

Vanaf de parkeerplaats naar het uitkijkpunt bij Horseshoe Bend wandelen, is ongeveer 1,6 kilometer. Een wandeling van ongeveer 15 minuten.

Waar overnacht je in de buurt van Horseshoe Bend?

Er zijn tal van plaatsen waar je kunt overnachten in de buurt van Horseshoe Bend, Arizona, maar de stad Page is het meest praktische en voor de hand liggend. Waar je overnacht, kan trouwens ook afhangen van je reisschema en budget.

In Page zijn talloze accommodaties te vinden, van gezinsvriendelijke hotels, Airbnb’s tot luxe resorts. Als je een roadtrip door het westen van Amerika maakt, zorg er dan voor dat je ruim van tevoren je verblijf boekt, omdat veel accommodaties, vooral in de zomer, snel volgeboekt zijn. 

Als je in Page verblijft, dan raden wij het Hyatt Place Page Lake Powell hotel aan. Dit luxe, moderne hotel ligt op slechts elf kilometer van Lake Powell, heeft veel voorzieningen en je hebt een prachtig uitzicht vanaf je balkon.

Kamperen: Als je met een camper op pad bent, dan zijn er in de buurt van Horseshoe Bend ook een aantal plekken waar je kunt overnachten op een camping.

  • Waheap camping – 112 plekken waarvan 90 met aansluitingen. Prijzen van deze camping beginnen bij $30 per nacht en hebben douches, WiFi en wasfaciliteiten. Reserveringen worden geaccepteerd. 
  • Page Lake Powell – RV-park met moderne voorzieningen en kost ongeveer $ 45 per nacht. 
  • Lee’s Ferry camping – 54 plekken op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt. De kosten bedragen $ 20 en er zijn toiletten aanwezig, maar er geen douches. Vooraf reserveren is niet toegestaan.

Entree betalen en parkeren bij Horseshoe Bend.

Tegenwoordig moet je entree betalen om Horseshoe Bend te zien. Je betaalt namelijk een parkeertarief om het parkeerterrein van Horseshoe Bend te betreden. Deze tarieven worden bepaald door de stad Page, Arizona en kunnen aan verandering onderhevig zijn. 

Momenteel zijn de kosten $ 10 voor personenauto’s (inclusief alle inzittenden) en $ 5 voor motoren. De entree kun je betalen bij een van de drie tolhuisjes, voordat je het parkeerterrein oprijdt. Helaas is de America the Beautiful Pass (parkpas) hier niet geldig.

Video van Horseshoe Bend, Arizona.

Na al deze praktische informatie is het tijd geworden om de Horseshoe Bend in Arizona te laten zien. Wellicht heb je al tientallen foto’s van dit prachtige natuurwonder gezien, maar heb jij Horseshoe Bend ooit al eens op YouTube gezien?

Grouded Life Travel heeft een video gemaakt van de beroemdste haarspeldbocht van de Verenigde Staten. Op de video zie je de nieuwe parkeerplaats, het volledige wandelpad en het omheinde hek. Geniet ze.

Wandelen via de Horseshoe Bend Trail.

Om bij het uitkijkpunt van Horseshoe Bend te komen, moet je vanaf de parkeerplaats een wandeling maken over de Horseshoe Bend Trail. De wandeling is ongeveer 3,2 kilometer (heen en terug).

De meeste mensen vinden de wandeling naar Horseshoe Bend Overlook niet moeilijk, behalve bij warm weer of regen. Het wandelpad is breed, meestal vlak, en het pad bestaat volledig uit hard grind. De wandeling terug naar de auto gaat op bepaalde stukken lichtelijk bergopwaarts.  

Er zijn 2-3 schaduwrijke plekken (banken) langs het wandelpad, maar die zijn vaak bezet met toeristen die willen uitrusten. Verder zijn er geen schaduwplekken om uit te rusten. 

Tip | Neem tijdens de wandeling een volle fles water mee, vooral in de zomer, want er is geen drinkwater beschikbaar bij Horseshoe Bend.

Tours: Vliegen en kajakken bij Horseshoe Bend.

Om Horseshoe Bend in Arizona ‘slechts’ vanaf het uitkijkpunt te bekijken, is natuurlijk niet hip, hot en happening. Daarom worden er tours aangeboden, zodat je dit natuurwonder van alle kanten kunt bekijken.

Boek een helikoptervlucht boven Horseshoe Bend, vlieg er met een klein vliegtuigje over of huur een kajak en vaar over de Colorado River langs Horseshoe Bend.

Ongelukken bij Horseshoe Bend.

Omdat er in de afgelopen jaren bij Horseshoe Bend in Arizona meerdere ongelukken gebeurd zijn, heeft National Park Services in 2018 maatregelen genomen. Mensen zijn namelijk gestorven, omdat ze een selfie wilden maken, zijn uitgegleden van de rotsen of omdat ze te dicht bij de rand kwamen.

Daarom is het uitzichtpunt tegenwoordig omheind. Voorheen was er geen hek bij het uitkijkpunt en keek je zo honderden meters de diepte in. Leuk zo’n spectaculaire foto, maar niet zo veilig. Dat blijkt wel aan het aantal dodelijke ongelukken.

Het linker en rechter deel van het uitkijkpunt zijn nog steeds niet omheind en in 2022 worden er beslissingen genomen om het laatste deel van Horseshoe Bend, voor ieders veiligheid, ook te omheinen. Wandel je door naar de niet omheinde delen, wees dan a.u.b. voorzichtig.

Mag je een drone gebruiken bij Horseshoe Bend?

Mag je met een drone vliegen bij Horseshoe Bend in Arizona? Nee. Horseshoe Bend (en dat deel van de Colorado River) bevindt zich namelijk gedeeltelijk in het Glen Canyon National Recreation Area, dat geen drone-zone is, dus je mag bij Horseshoe Bend geen drone gebruiken.

De parkeerplaats en het wandelpad naar Horseshoe Bend behoort officieel tot de stad Page en de Navajo Nation. Dus dat is een beetje een grijs gebied, als het om drones gaat.

Het uitkijkpunt zelf is weer eigendom van de Navajo Nation en zonder vergunning mag je niet met drones vliegen op Navajo-gebied. Om een lang verhaal kort te maken: je mag niet vliegen met een drone bij Horseshoe Bend.

Zo maak je de mooiste foto’s van Horseshoe Bend.

De Horseshoe Bend Overlook kijkt uit naar het westen, wat betekent dat de uren voor zonsopgang en na zonsondergang een fantastisch uitzicht op de Colorado River beneden je geven.

Afhankelijk van het seizoen en het tijdstip waarop je Horseshoe Bend fotografeert, kunnen je foto’s er soms wat schimmig en vlekkerig uitzien. Overdag kun je dit natuurwonder in al zijn schoonheid bekijken, maar de helderheid is misschien net iets te veel voor je camera.

De perfecte foto van Horseshoe Bend maak je daarom vroeg in de ochtend of iets later op de avond.  

Horseshoe Bend, Arizona.

Bezienswaardigheden in de omgeving van Horseshoe Bend.

Heb je eenmaal de beroemdste haarspeldbocht van Amerika gezien, dan is het tijd voor andere bezienswaardigheden in Arizona. En maak je borst maar nat, want dat zijn er nogal wat. De Grand Canyon, Monument Valley, Antelope Canyon en Lake Powell liggen praktisch om de hoek bij Horseshoe Bend, Arizona.

1. Antelope Canyon.

Page is misschien wel de gelukkigste stad van Amerika, want Page heeft zowel Horseshoe Bend als Antelope Canyon als bezienswaardigheid. Antelope Canyon is een buitengewoon prachtige slotcanyon en is opgesplitst in twee delen: Upper Antelope Canyon en Lower Antelope Canyon. Elke canyon heeft zijn eigen unieke schoonheid en voor- en nadelen.

Antelope Canyon kun je alleen bezoeken via een rondleiding. Als je het gebied tijdens het hoogseizoen bezoekt, zorg er dan voor dat je je tours van tevoren boekt. Dat wil je absoluut niet missen. 

Antelope Canyon ligt 10 minuten verwijderd van Horseshoe Bend, Arizona.

2. Page, Arizona.

Page is, zeker voor Amerikaanse begrippen, een kleine stad in de staat Arizona, vlak tegen de grens van Utah. Er woonden in 2017 slechts 7.500 mensen in de stad. De dichtstbijzijnde grote steden Las Vegas en Phoenix liggen op 440 kilometer afstand.

Toch reizen er jaarlijks ontzettend veel toeristen naar deze kleine stad. Je vindt hier namelijk niet alleen een van de drukstbezochte Canyons van Amerika, maar de stad is ook een perfecte uitvalsbasis om de nabijgelegen overweldigende bezienswaardigheden te ontdekken.

Page ligt 10 minuten verwijderd van Horseshoe Bend, Arizona.

3. Glen Canyon Dam en Lake Powell.

Ooit gehoord van Glen Canyon Dam? Glen Canyon Dam ligt net buiten Page, Arizona, vlakbij de grens met Utah. De dam ligt in een afgelegen stuk woestijn, maar als je naar Horseshoe Bend reist, dan kom je de dam vanzelf tegen.

Glen Canyon Dam is de belangrijkste wateropslag-eenheid van het Colorado River Storage Project en is het op één na grootste stuwmeer van de Verenigde Staten. De dam werd gebouwd tussen 1956 en 1966. Toen de dam eenmaal klaar was, vulde Glen Canyon – het huidige Lake Powell – zich en zo is Lake Powell ontstaan.

Glen Canyon Dam ligt 10 minuten verwijderd van Horseshoe Bend, Arizona.

4. Grand Canyon.

Grand Canyon National Park spreekt tot ieders verbeelding. Unieke combinaties van geologische kleuren en niet te bevatten overweldigende uitzichten.

Om je een idee te geven een paar feitjes: de Grand Canyon is 446 kilometer lang, 29 kilometer breed en 1,6 kilometer diep. De Grand Canyon is miljoenen jaren oud en ontstaan door erosie door het water van de Colorado-river.

Grand Canyon ligt 2 uur verwijderd van Horseshoe Bend, Arizona.

5. Monument Valley.

Monument Valley bezoeken, is voor velen een lang gekoesterde droom. Het buitenaards landschap van Monument Valley wordt door fotografen en filmmakers al decennia lang vastgelegd. De oranje pieken van Monument Valley zijn hierdoor een icoon geworden en belichamen de ultieme schoonheid van het Amerikaanse Zuidwesten.

Droom jij er ook van om de mooiste bezienswaardigheden van Monument Valley te bezoeken?

Monument Valley ligt 2 uur verwijderd van Horseshoe Bend, Arizona.

6. Sedona.

Sedona is een stadje in de staat Arizona met iets meer dan 10.000 inwoners. In de jaren ’60 groeide Sedona uit van een boerendorpje naar een stad, omdat destijds veel kunstenaars zich hier vestigde. Dit zie je ook terug in het aantal kunstgalerijen in Sedona.

Daarnaast werd de stad een belangrijk centrum voor spiritualiteit. Men beweert dat er spirituele vortexen aanwezig zijn. Al met al heeft dit er voor gezorgd dat Sedona is uitgegroeid tot een gezellige en mooie stad. Maar ook de omgeving  is zeker de moeite waard.

Sedona ligt op ongeveer 1360 meter hoogte, in het midden van diverse natuurgebieden en twee geweldige State Parks. De stad is omgeven door schitterende roodkleurige rotsformaties met spectaculaire kleurschakeringen en prachtige riviertjes.

Sedona ligt 2 uur en 45 minuten verwijderd van Horseshoe Bend, Arizona.

Sedona, Arizona.

Beste tijd om Horseshoe Bend in Arizona te bezoeken.

Er is niet echt een beste tijd om Horseshoe Bend te bezoeken, tenzij je de voorkeur geeft aan wat koelere temperaturen, dan zijn de herfst en het vroege voorjaar ideaal.

Voor zonneaanbidders is de zomer natuurlijk een goede keuze, maar onthoud, dan bezoek je Horseshoe Bend samen honderden andere toeristen.

In termen van welk tijdstip van de dag je Horseshoe Bend, Arizona het beste kunt bezoeken, hangt echt af van je reisschema. Zowel zonsopgang als zonsondergang zijn prachtige tijden, want je kunt dan een aantal behoorlijk indrukwekkende foto’s maken. 

Sommige bezoekers adviseren om tijdens het middaguur weg te blijven van Horseshoe Bend. Niet alleen staat de zon dan op haar hoogtepunt, maar je foto’s zien er ook wat vlekkerig en flets uit.

Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> Dit doe je en zie je bij Grand Canyon North Rim.

–> Ken jij deze bezienswaardigheden van Lake Powell?

–> Rainbow Bridge: een groot geheim bij Lake Powell.

–> Staan de Mighty 5 van Utah al op jouw Amerika bucketlist?

–> De mooiste bezienswaardigheden van Canyonlands National Park.

Regel zelf je reis naar Amerika.

Er gaat niets boven het plannen van een roadtrip naar de Verenigde Staten.

Vliegtickets
Huurauto
Hotels
Tours
ReizenOok leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button