BlogGrand Canyon National Park

Het weer in de Grand Canyon. Juli is de warmste maand.

Het weer in de Grand Canyon. De Grand Canyon is een van de bekendste en drukst bezochte Nationale Parken in Amerika en benoemd als een van de zeven wereldwonderen der natuur. De beroemde kloof is maar liefst 446 kilometer lang en de breedte varieert van 16 tot 29 kilometer.

De Grand Canyon spreekt tot ieders verbeelding. Unieke kleuren en niet te bevatten uitzichten.

Wil je in de Canyon naar beneden lopen? Succes, het diepste punt van de Grand Canyon is maar liefst 1.829 meter dus dat wordt een behoorlijke hike. De Grand Canyon spreekt tot ieders verbeelding. Unieke combinaties van geologische kleuren en niet te bevatten overweldigende uitzichten. Een must see tijdens elke reis in het zuidwesten van Amerika.

Maar wanneer bezoek je de Grand Canyon? Tijdens welke periode? Wat is de beste reistijd? Tijdens welke seizoenen reis je naar de Grand Canyon? En misschien wel het belangrijkste: Wat is het weer in de Grand Canyon? Op al deze vragen, geef ik het antwoord.

 

Weer en klimaat in de Grand Canyon.

Het weer en klimaat in de Grand Canyon kan behoorlijk verschillen en dit komt met name door het hoogteverschil van de Canyon. Zo is het in de hoger gelegen gedeeltes van de Canyon vaak warmer dan in de lager gelegen delen van de canyon.

De warmste maanden in de Grand Canyon zijn juni, juli en augustus en januari is de koudste maand van het jaar.

Maar er zijn ook periodes dat er sneeuw valt in de Canyon. Bezoek je de Grand Canyon in het na- of voorjaar? Wees je er dan van bewust dat in de hoger gelegen delen van de Grand Canyon sneeuw kan liggen. Beneden in de Canyon is het zeldzaam dat er sneeuw valt.

De Grand Canyon kent ook regenperiodes. Niet veel, maar er is kans op regen in de Grand Canyon. Met name de maanden augustus en september is de kans op een spat regen het grootst.

De meest extreme temperaturen die ooit in de Grand Canyon (Village) gemeten zijn, zijn ook echt extreem. Het koude record in de Grand Canyon staat namelijk op -28,9 graden Celsius en het warmte record op 40,6 graden Celsius.

Bezoek je de Grand Canyon? Dan is het verstandig om op de officiële website van de Grand Canyon de actuele weersverwachting en de wegen(afsluiting) te controleren.

–> Vind hier de weersvoorspelling op de officiële website van de Grand Canyon.

weer-grand-canyon-winter-sneeuw

 

Temperatuur Grand Canyon.

Gemiddelde Gemiddelde
max. min.
temperatuur temperatuur
januari 8 -6
februari 11 -4
maart 14 -2
april 19 2
mei 25 6
juni 31 11
juli 33 15
augustus 32 14
september 28 10
oktober 22 4
november 14 -1
december 9 -5

 

Beste reistijd voor de Grand Canyon

In het voorjaar, januari, februari en maart is het weer in de Grand Canyon slecht. Het is bijvoorbeeld 14°C als maximale temperatuur in de maand maart en je kan gedurende deze maand wat regen verwachten.

Het weer in april en mei is redelijk tot goed. De recordtemperatuur die ooit in de maand april is gemeten, is 27°C. Gemiddeld is de temperatuur in deze maanden 22°C.

De maanden juni, juli, augustus en september zijn goed voor zonaanbidders. De temperatuur is gemiddeld rond de 30°C graden en dit is de warmste periode in de Grand Canyon.

In het najaar en in de winter, oktober, november en december begint het koud te worden en is het weer in de Grand Canyon erg slecht. Er kan sneeuw vallen en de temperaturen kunnen onder het vriespunt dalen.

De beste reistijd voor de Grand Canyon zijn de maanden juni, juli, augustus en september.

 

Reisseizoenen van Grand Canyon.

Als je kijkt naar het beste reisseizoen van de Grand Canyon dan kun je een onderscheid maken tussen een hoogseizoen en een laagseizoen. Tussen deze twee periodes zit een verschil van klimaat, drukte van reizigers en een prijsverschil in de kosten van een overnachtingen in de Grand Canyon.

 • Hoogseizoen – mei, juni, juli, augustus en september.
 • Laagseizoen – Alle overige maanden.

 

Algemene informatie over Grand Canyon National Park.

De Grand Canyon is miljoenen jaren oud en ontstaan door erosie door het water van de Colorado River. Dit gigantische Park met een oppervlakte van 4.926 km² ligt op 120 op kilometer afstand van de stad Flagstaff in Arizona. Ongeveer 1½ uur rijden. De Grand Canyon is 446 kilometer lang, 29 kilometer breed en 1,6 kilometer diep.

–> Uitgebreide informatie over de bezienswaardigheden, hotels en wandelroutes in de Grand Canyon.

 

Wil jij weten hoe je goedkope vliegtickets naar de Grand Canyon boekt? Of waar je kunt overnachten bij de Grand Canyon? En bij wie je tickets kunt boeken voor attracties? Bij onderstaande organisaties vind je het antwoord.

 

Wat moet je echt zien in de Grand Canyon.

Als je op vakantie naar het zuidwesten van Amerika gaat, dan mag een bezoek aan de Grand Canyon natuurlijk niet ontbreken. Als je de Grand Canyon tijdens de zomerperiode bezoekt, dan ben je verplicht om van een shuttlebus gebruik te maken.

De shuttlebus rijdt langs alle bezienswaardigheden van de Grand Canyon, maar bij onderstaande stopplaatsen zou ik toch echt even uit de bus stappen.

 • Grandview Point
 • Grand Canyon Village
 • Rim Trail
 • Desert View Drive
 • Trailview Overlook
 • South Kaibab Trail
 • Hermit’s Rest
 • Grandview Trail
 • Maak een helikoptervlucht in de Grand Canyon

–> De mooiste bezienswaardigheden van de Grand Canyon op een rij.

 

Conclusie weer Grand Canyon.

Je leest het al. De Grand Canyon is spectaculair, magisch en mind-blowing. En wat het weer in de Grand Canyon betreft? Dit National Park wordt niet voor niets als een van de zeven wereldwonderen der natuur benoemd. Maakt het dan echt uit tijdens welke periode je naar de grand Canyon reist? Volgens mij niet.

Deze beroemde kloof is tijdens elke seizoen prachtig. Wat het weer in de Grand Canyon ook is, je kunt bijvoorbeeld altijd wel een wandeling maken, een spannende tour boeken of op de rug van een ezel de Canyon afdalen.

De meeste mensen bewonderen de Grand Canyon overigens gewoon veilig langs de kloofrand en dat kan tijdens ieder moment in het jaar.

 

Ook leuk om te lezen.

–> Lees het Grand Canyon National Park Magazine.

–> Dit zijn de mooiste wandelroutes van de Grand Canyon.

–> Vind een mooie reis naar de Grand Canyon.

–> Hier overnacht je bij de Grand Canyon.

–> De mooiste bezienswaardigheden van de Grand Canyon op een rij.

 

Reizen Amerika

 

Op vakantie naar Grand Canyon National Park? Dit zijn de beste Amerika specialisten die schitterende reizen naar de Grand Canyon aanbieden. Of neem eens een kijkje bij een van mijn favoriete websites voor Amerika.

Rondreis naar de Grand Canyon.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar de Grand Canyon.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in de Grand Canyon.

Zoek overnachtingen

Camper huren Grand Canyon.

Vergelijk verhuurders

Auto huren Grand Canyon.

Vergelijk autoverhuurders

Deze blog bevat affiliate links. Mocht je via één van de links een bestelling doen, dan ontvang ik een kleine commissie, uiteraard zonder extra kosten voor jou.

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button