BlogBryce Canyon National ParkNationale Parken

Het mooiste van Bryce Canyon | Bezienswaardigheden en wandelpaden.

Bryce Canyon is een Nationaal Park gelegen in het zuidwesten van de Amerikaanse staat Utah. Bryce Canyon en zijn bezienswaardigheden zijn voornamelijk beroemd om de unieke, felgekleurde, oranje rotsformaties. Door de samenwerkende krachten van vriezen en dooien worden de kalk- en zandsteenformaties langzaam afgeslepen en vormen de zogenaamde hoodoos (smalle rotspilaren).

Veel reizigers kiezen Bryce Canyon Nationaal Park uit als een van de mooiste Parken van Amerika.

Veel reizigers die naar het zuidwesten van Amerika reizen, kiezen Bryce Canyon Nationaal Park uit als een van de mooiste Parken van Amerika. Bryce Canyon is een soort hoefijzervormige kloof die vol staat met muren en torens (hoodoos) van uiteenlopende kleurnuances.

Je kunt Bryce Canyon National Park bereiken via de 29 kilometer lange Rim Road. Deze weg volgt de hele canyon rand en eindigt in het einde van het Park. Wanneer je met de shuttlebus of je auto de Rim Road volgt, zie je de mooiste uitkijkpunten en bezienswaardigheden van Bryce Canyon. Wil je graag naar de bodem van de kloof? Ook dit is mogelijk in Bryce Canyon. Maak een stop bij een van de vele uitkijkpunten van het Park en wandel via de wandelpaden zo de kloof in.

 

ReizenReizen

 

Hoe bereik je Bryce Canyon.

Wanneer je op Las Vegas vliegt, rijd je in ongeveer 4 uur naar Bryce Canyon National Park. Vlieg je op Los Angeles dan bereik je in ongeveer 9 uur Bryce Canyon National Park. Een tussenstop om te overnachten is dus geen overbodige luxe.

In mijn blog goedkope vliegtickets naar Amerika leg ik uit wat de beste periode is om je vliegtickets zo goedkoop mogelijk te bemachtigen en bij welke reisorganisaties je kunt boeken voor de goedkoopste prijs.

–> Vind hier betaalbare vliegtickets naar de Verenigde Staten. 

 

Openingstijden Bryce Canyon.

Wil je Bryce Canyon een bezoekje brengen tijdens zonsondergang of zonsopgang, dan heb je geluk want het Park is 24 uur per dag open, het hele jaar door.

Er kunnen wel tijdelijke wegafsluitingen zijn tijdens en kort na de winterperiode. Wegen blijven tijdens deze periode gesloten totdat de sneeuw volledig van de weg is verwijderd en de omstandigheden voor bezoekers weer veilig zijn.

 

Visitor Center Bryce Canyon.

Het Visitor Center van Bryce Canyon vind je op 4.5 miles ten zuiden van de kruising van Hwy. 12 oftewel 1.5 miles in Bryce Canyon National Park’s van de noordgrens van het park. Je kunt het eigenlijk niet missen. Volg je de Rim Road (63), dan rijd je vanzelf langs het Visitor Center.

Bij het Visitor Center kun je terecht met al je vragen en er zijn toiletten aanwezig, een boekwinkeltje en een Ranger Information Desk.

Heb je voor je bezoek in Bryce een Permit nodig dan zijn deze te verkrijgen bij de Information Desk van het Visitor Center.

Openingstijden Visitor Center.

Zomer Mei – September 8:00 a.m. – 8:00 p.m.
Herfst Oktober 8:00 a.m. – 6:00 p.m.
Winter November – Maart 8:00 a.m. – 4:30 p.m.
Lente April 8:00 a.m. – 6:00 p.m.

 

 

Toegangsprijs Bryce Canyon.

Voor de toegang tot het Park dien je entree te betalen, $35 per auto of camper. Bezoek je het Park te voet of per fiets dan betaal je $20, ben je met de motor dan zijn de kosten $30.

Voor actuele prijzen, kijk je op de officiële site van –> Bryce Canyon National Park.

Je kunt er ook voor kiezen om America the Beautiful Pass te kopen. Deze pas is een jaar geldig, kost $80 en met deze jaarpas bezoek je ruim 2000 parken in Amerika. De pas is geldig voor alle inzittenden van een auto of camper.

Tip | Op Marktplaats wordt de pas voor ongeveer 40 euro aangeboden. Wij kopen de pas altijd op Marktplaats. Zijn we weer terug van onze Amerika reis, dan verkopen we de pas gewoon weer. Zo bezoeken wij de Nationale Parken in Amerika helemaal gratis!

 

Overnachten Bryce Canyon.

Aangezien wij tijdens ons laatste bezoek aan Bryce Canyon geen rondreis in Amerika hebben gemaakt, maar op een plek logeerde, hebben wij op ons gemak en in alle rust wederom van Bryce Canyon kunnen genieten.

Tijdens die mei vakantie verbleven wij met de kinderen een dag of tien in de omgeving van Duck Creek Village en zijn vanaf daar naar Zion National Park en Bryce Canyon gereden.

Wil je een overnachting in de buurt van Bryce Canyon vinden dan is het –> plaatsje Bryce de dichtstbijzijnde plaats. Hier vind je een aantal hotels, motels en cabins waar je een overnachting kunt boeken. Omdat het zo dicht bij het park ligt, zijn de prijzen van een hotelkamer niet goedkoop. Wees dus tijdig met boeken en in het hoogseizoen kan het hier behoorlijk druk worden.

–> Gevonden! De beste hotels bij Bryce Canyon National Park

Wil je iets goedkoper overnachten en vind je het geen probleem om iets verder van het Park af te zitten dan is het plaatsje Duck Creek Village, Panguitch of Hatch wellicht een goede uitvalbasis.Booking.com

 

Campings Bryce Canyon.

Wil je overnachten op een camping in Bryce Canyon, dan is dit ook mogelijk. Er zijn in Bryce Canyon National Park namelijk twee campings:

Beide campings liggen vlak bij het Visitor Center bij Bryce Canyon Lodge. Sunset Campground ligt iets dichter bij Sunset Point.

Op de camping is het toegestaan om met maximaal 10 personen te overnachten, waarvan de groep niet meer dan uit 6 volwassene mag bestaan (volwassene = 16 jaar en ouder), drie tenten en twee auto’s. Het is op de camping niet toegestaan om hangmatten tussen de bomen op te hangen.

Voor het jaar 2023 geldt: De camping raakt tijdens de vroege ochtend al snel vol gedurende de zomermaanden. Voor alle overnachtingen op de camping geldt: First-come-first-serve. Je kunt dus niet reserveren.

Kijk op de officiële site van Bryce Canyon voor actuele informatie.

campground-bryce-canyon-national-park

 

Shuttlebussen Bryce Canyon

Wil je Bryce Canyon bezoeken dan mag je gewoon met je dikke, vette Amerikaanse huurauto het Park in. Wel is het zo dat, wegens beperkte parkeergelegenheid in het Park van april tot en met oktober, het Park tijdens shuttlebus uren niet toegankelijk is voor campers van 6 meter of langer.

Reis je van april tot en met oktober met een camper door Amerika, dan raad ik je aan om de camper te parkeren bij het Shuttle Station en vanuit daar met de gratis shuttlebussen het Park te verkennen.

De shuttlebussen van Bryce Canyon rijden om de vijftien minuten, vanaf 8:00 uur in de ochtend en de bussen stoppen bij veertien haltes. Deze 14 haltes zijn de populairste uitkijkpunten langs de Rim Road.

Bryce Canyon Shuttle Service 
April 12 – May 7 8:00 A.M. to 6:00 P.M.
May 8 – September 27 8:00 A.M. to 8:00 P.M.
September 28 – October 21 8:00 A.M. to 6:00 P.M.

 

Wij hebben Bryce Canyon in de maand mei bezocht en hadden totaal geen last van drukte. Hierdoor konden wij heerlijk met onze huurauto alle bezienswaardigheden van Bryce Canyon op ons gemak ontdekken. Parkeren langs de uitkijkpunten was destijds ook geen enkel probleem.

In het hoogseizoen en in de weekenden kan ik mij zo voorstellen dat de beperkte parkeerruimtes bij de verschillende bezienswaardigheden gewoonweg te weinig zijn en raad ik eigenlijk iedereen aan om gebruik te maken van de gratis shuttlebussen.

Shuttle map bezienswaardigheden Bryce Canyon

 

Kaart Bryce Canyon.

Wanneer je Bryce Canyon bezoekt, krijg je bij de ingang van het Park een gratis kaart van Bryce Canyon. Deze kun je trouwens ook nog bij het Visitor Center ophalen. Op de kaart staan alle bezienswaardigheden van Bryce Canyon vermeld.

Nu is het gelukkig niet heel ingewikkeld, want Bryce Canyon National Park heeft maar een weg door het Park lopen. Deze weg loopt van Noord naar Zuid en stop je bij alle uitzichtpunten, dan moet je ook weer via dezelfde weg rijden om het Park te verlaten.

Wil je nu al wat voorpret beleven aan je bezoek aan Bryce Canyon, dan kun je op de officiële site van Bryce Canyon National Park kijken. Hier vind je meerdere kaarten, uitgebreide informatie over het wildlife in het Park, wandelroutes met bijbehorende afstanden en recreatie mogelijkheden.

 

map bryce canyon bezienswaardigheden

 

 

Bezienswaardigheden Bryce Canyon.

Onder de bezienswaardigheden van Bryce Canyon verstaan we de uitkijkpunten van het Park. Het Park telt 14 uitkijkpunten en heeft meer dan voldoende wandelroutes die je kunt lopen. Ben je niet zo van de wandel? Geen probleem, dan kun je bij diverse uitkijkpunten ook heerlijk genieten van het uitzicht.

Of loop bij het uitzichtpunt een paar honderd meter door en vanaf daar zie je weet het ene naar het andere mooie uitzicht. Het Park heeft dus voor ieder wat wils.

Je kunt foto’s vanaf de parkeerplaats schieten, lange wandelingen maken of loop enkel een kleine 100 meter vanaf het uitzichtpunt.

 

1. Fairyland Point.

Dit uitzichtpunt ligt net voor de ingang van het Park, aan de linkerkant van het Visotor Center. Fairyland is een van de eerste uitzichten waar je kennis kunt maken met Bryce Canyon.

Vanaf de parkeerplaats loop je zo naar het uitkijkpunt. Je ziet hier al direct een aantal hoodoos. Niet het meest spectaculaire punt, maar het wordt vanaf hier alleen maar weidser en mooier.

Ga voor een mooie zondsondergang naar Fairyland Point. Je hebt diverse wandelpaden hier die de kloof inlopen en zo krijg je een hele mooie afsluiting van je dag. Omdat dit het eerste punt is, ben je ook zo weer het Park uit.

bryce-canyon-bezienswaardigheden-fairyland-point

 

2. Sunrise Point.

Vanaf de parkeerplaats, met toiletten, loop je naar Sunrise Point. Bij dit uitkijk punt kijk je direct in de diepte. Je ziet hoodoos naast elkaar in rijen opgesteld en kunt daarom goed de kloof inkijken. Vanaf hier zijn er meerdere gave wandelingen in Bryce Canyon te maken.

–> Wandelingen in Bryce Canyon die je absoluut niet mag missen. 

 

3. Sunset Point.

Sunset Point biedt een goed alternatief voor een mooi uitzicht op het amfitheater. Je hebt hier goed uitzicht over de hoodoos en de rotsformatie die hier ‘Thor’s Hammer’ worden genoemd.

Voor een schitterende zonsopgang moet je op Sunset Point zijn. Vanaf Sunset Point lopen er diverse trail en de bekendste is de Navajo Loop Trail.

bezienswaardigheden-Bryce-Canyon

 

4. Inspiration Point.

Persoonlijk vind ik dat je vanaf Inspiration Point een van de mooiste uitzichten over het amfitheater hebt. Ook Inspiration Point wordt benoemd als een mooie plek voor de zonsopgang.

 

5. Bryce Point.

Bij Bryce Point heb je een fantastisch uitzicht over het amfitheater. Vanaf dit punt zie je de diverse kleuren in de steenlagen goed.

Bryce Point is volgens kenners de mooiste plek om te kijken naar de zonsopgang. De hoodoos staan hier bijvoorbeeld perfect opgesteld voor het schitterende ochtendlicht.

bryce-canyon-bezienswaardigheden-bryce-point

 

6. Parview Point

Kijkt uit over hoodoos in het Amphitheater, die zijn gevormd door de Yellow Creek. In het zuiden zie je de White Cliffs. Je kijkt uit over de Paria River Valley en over het Aquarius Plateau.

 

7. Swamp Canyon.

Via de Whiteman Bench Connecting Trail kun je een mooie blik werpen op Swamp Canyon. Zoals het woord doet vermoeden, kom je hier geen Swamp tegen, maar kijk je uit op een bebost gedeelte van de kloof.

bryce-canyon-bezienswaardigheden-swamp-canyon

 

8. Piracy Point.

Piracy punt kun je alleen bereiken via een korte wandeling vanaf de parkeerplaats van Farview Point.

 

9. Farview Point.

Bij Farview Point vind je een weidse blik over de aangrenzende plateaus en bergen. Net zoals bij Rainbow Point is het ook bij Farview Point mogelijk om tijdens helder weer in het zuiden het Kaibab Plateau van de Grand Canyon te zien liggen.

 

10. Natural Bridge.

Op dit punt kom je, denk ik, een van de meest gefotografeerde punten van Bryce Canyon tegen. Natural Bridge is een natuurlijke boog die door wind, regen en ijs gevormd is.

Deze oranje 38 meter hoge boog vormt een mooi contrast met het groene bos van de Canyon. Vergeet hier zeker niet te stoppen, het is een van de mooiste bezienswaardigheden van Bryce Canyon National Park.

bryce-canyon-bezienswaardigheden-natural-bridge

 

11. Agua Canyon

Dit vind ik persoonlijk een heel mooi uitzichtpunten van Bryce Canyon, met veel contrasten in licht en kleur. Let ook op de kleine boompjes die boven op een hoodoo’s staan.

 

12. Ponderosa Canyon.

Bij Ponderosa Canyon heb je een goed uitzicht op de veelkleurige hoodoos in de gelijknamige vallei en op het Aquarius Plateau in het noorden.

 

13. Rainbow Point.

Helemaal aan het eind van de Rim Road ligt Rainbow Point, op het hoogste punt van het park. Of helemaal aan het begin. Het is maar net waar je begint natuurlijk. Is het mooi en helder weer, dan heb je hier een fantastisch uitzicht over het Kaibab Plateau van de Grand Canyon in Arizona, zo’n 150 kilometer verderop.

 

14. Yovimpa Point.

Om bij Yovimpa Point te komen, zul je een klein stukje moeten wandelen vanaf Rainbow point. De wandeling is goed te doen en absoluut niet zwaar.

Bij Yovimpa Point Overlook krijg je een goede indruk van de gesteentelagen die de Grand Staircase genoemd worden. De bovenste laag, waarop je staat, heet de Pink Cliffs. Vanaf Yovimpa heb je ook een zeer goede kijk op de bossen die beneden in de kloof liggen.

bryce-canyon-bezienswaardigheden-yovimpa-point

 

 

Hoeveel tijd heb ik in Bryce Canyon nodig.

Heb je niet veel tijd tijdens je rondreis? Plan dan minimaal één volledige dag in voor Bryce Canyon. Dit heb je echt nodig om de belangrijkste bezienswaardigheden van Bryce Canyon te zien. Zeker als je nog een wandeling wil maken naar de kloof.

Het mooiste is natuurlijk om in Bryce Canyon of dicht in de buurt een overnachting te boeken. Je krijgt dan bijvoorbeeld een spectaculair uitzicht op de Canyon tijdens zonsopkomst of zonsondergang.

Wij hebben twee dagen aan Bryce Canyon besteed. De eerste dag kun je dan op je gemak alle uitzichtpunten van Bryce bekijken en de tweede dag kun je diverse schitterende wandelingen naar de bodem van de kloof maken.

 

Bryce Canyon wandelingen.

–> Bryce Canyon heeft verschillende wandelpaden. Veel van die wandelpaden zijn met elkaar verbonden. De meest populaire wandelingen zijn bijvoorbeeld combinaties van twee of meerdere paden.

Het Park heeft de wandelroutes daarom verdeeld in drie categorieën van moeilijkheid:

Makkelijke wandelingen in Bryce Canyon

Gemiddelde wandelingen in Bryce Canyon

Zware wandelingen in Bryce Canyon

bezienswaardigheden Bryce Canyon

 

 

 

Tips Bryce Canyon.

Wanneer je Bryce Canyon bezoekt, rijd dan direct door naar het laatste uitzichtpunt van het Park. Iedereen begint namelijk vooraan en het kan dan al snel druk worden bij de uitzichtpunten. Begin je achteraan dan heb je minder mensen voor je staan.

Het andere voordeel van doorrijden, is dat alle parkeerplaatsen aan de rechterkant van de weg liggen. Op deze manier parkeer je direct aan de juiste zijde van het uitzichtpunt.

  • Bij het Sunrise Nature Center worden tentoonstellingen gehouden en kun je terecht voor uitgebreide informatie over het Park. Het Sunrise Nature Center is te vinden bij de parkeerplaats van Sunrise Point, maar is enkel tijdens de zomermaanden geopend.
  • In en rondom het Park zijn twee winkels aanwezig. Namelijk bij de parkeerplaats van Sunrise Point en bij hotel Ruby’s Inn.
  • Heb je behoefte aan een douche of wil je voor vertrek uit Bryce Canyon nog en wasje draaien, dan kan dat bij Sunrise Point.
  • Er zijn een aantal restaurants aanwezig voor de ingang van het Park en er is een restaurant te vinden in het Park zelf. Deze vind je bij Bryce Canyon Lodge.
  • Wil je een kaartje versturen dan kan dit bij het postkantoor bij Bryce Canyon Lodge.
  • In het Park zijn een aantal toiletgebouwen aanwezig. Je vindt ze bij Sunset Point, bij Yovimpa Point en in het zuidelijke gedeelte van de North Campground.
  • Bryce Canyon ligt ongeveer 2.700 meter boven zeeniveau en daarom is het hier minder warm dan in de lager gelegen gebieden in Utah. Neem voor de zekerheid een jas of vest mee tijdens je bezoek in het voor- of najaar.  

Hoodoo-bryce-canyon-bezienswaardigheden

 

Weer en klimaat Bryce Canyon.

Wanneer je Bryce Canyon in het voorjaar bezoekt, dan zijn de dagtemperaturen mild, met maxima temperaturen van ongeveer 10 tot 18 graden.

In het voorjaar kan het ’s nachts nog wel eens vriezen. Zo hebben wij in de maand mei op diverse plekken in de Canyon sneeuw zien liggen.

De temperaturen in de zomer zijn zeer aangenaam. In de maand juni kan het overdag bijvoorbeeld rond de 23 graden zijn en in juli en augustus kunnen de temperaturen wel tot 26 graden oplopen. Het najaar in Bryce Canyon is over het algemeen zonnig en helder.

De temperaturen liggen dan tussen de 18 en 21 graden. Maar ook in het najaar kan het ’s nachts behoorlijk koud worden. De nachttemperatuur daalt flink en in de herfst komen de temperaturen rond het vriespunt uit.

gemiddelde maximum gemiddelde minimum
temperatuur. temperatuur.
januari 1 -7
februari 2 -6
maart 6 -3
april 12 -1
mei 18 3
juni 23 8
juli 26 13
augustus 25 12
september 21 8
oktober 14 2
november 7 -4
december 1 -8

 

Conclusie Bryce Canyon.

Wanneer je Bryce Canyon bezoekt, kun je met deze informatie volgens mij wel even vooruit en ben je helemaal voorbereid voor een fantastische reis naar Bryce Canyon. Je kunt een keuze maken uit de mooiste bezienswaardigheden van Bryce Canyon. En wil je een wandelingen in de kloof maken? Ga je gang. Er zijn genoeg hikes waar je uit kunt kiezen.

Veel plezier met de mooiste bezienswaardigheden van Bryce Canyon.

Ben je nog op zoek naar goedkope vliegtickets voor Amerika? In mijn artikel goedkope vliegtickets naar Amerika geef ik je 4 gouden tips om zo goedkoop mogelijk een vliegticket naar Amerika te bemachtigen.

 

Ook handig om te lezen voor je zuidwest Amerika reis | 

–> Death valley bezoeken in een dag.

–> Yosemite National Park bezoeken? Dat doe je zo.

–> De mooiste bezienswaardigheden van de Grand Canyon.

–> Bezienswaardigheden Highway One.

–> Lake Tahoe het mooiste meer van Californië.

 

Reizen Amerika

 

Op vakantie naar Amerika? Kijk dan eens bij een van mijn favoriete websites over Amerika.

Rondreis naar Bryce Canyon.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Bryce Canyon.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Bryce Canyon.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Bryce Canyon.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Bryce Canyon.

Vergelijk autoverhuurders

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button