Bezienswaardigheden AmerikaBlogNew York

Het Empire State Building bezoeken? Dat doe je zo!

Het wereld beroemde Empire State Building bezoeken, wie wil dit niet? Deze koning der koningen onder de wolkenkrabbers staat in het centrum van Midtown Manhattan, New York City. Het Empire State Building is 381 meter hoog en kon zijn titel van hoogste gebouw van de wereld voor bijna 40 jaar verdedigen. De langste periode in de geschiedenis.

Bezoek het Empire State Building op de 86e en 102e verdieping waar je een onvergetelijk 360° uitzicht hebt.

Het Empire State Building was namelijk het hoogste gebouw van New York van zijn voltooiing in 1931 tot 1972 en van 2001 tot 2013. Het Empire State Building is nog steeds beroemd om zijn ongelooflijke panoramisch uitzicht, evenals zijn neon verlichting die ter gelegenheid van kleur verandert.

Bezoek het Empire State Building op de 86e en 102e verdieping waar observatoria zorgen voor een onvergetelijk 360° uitzicht van de stad New York. Of je nu voor een dag of een week in Manhattan bent, een bezoek aan New York is niet compleet zonder een bezoek te brengen aan het Empire State Building.

 

Video: Aljazeera.

 

Informatie over het Empire State Building.

Het Empire State Building is een 381 meter hoge wolkenkrabber in New York City. In 2016 was het het op twee na hoogste gebouw van New York en stond het vijfde op de lijst van hoogste gebouwen van de Verenigde Staten.

Door de American Society of Civil Engineers werd het Empire State Building uitgeroepen tot een van de zeven moderne wereldwonderen.

 

Hoe kwam het Empire State Building aan zijn naam.

Wie heeft de naam van de wolkenkrabber bedacht en waarom heet het gebouw het Empire State Building? Dit heeft alles te maken met de staat New York en Henry Hudson.

De staat New York heeft namelijk als bijnaam: de Empire State, wat heeft geleid tot de naam van het Empire State Building.

De legende is dat toen Henry Hudson over de Hudson Rivier zeilde, hij zo gecharmeerd was door de schoonheid en grootsheid van het gebied dat hij zei: “This is the new empire.”

 

Hoogte Empire State Building met en zonder antenne.

De hoogte van het Empire State building is 381 meter zonder antenne en 443 meter met antenne. Bovenop het gebouw staat een enorme spits. Deze was oorspronkelijk ontworpen als mast waaraan luchtschepen konden aanmeren. In de praktijk bleek dit echter niet werkbaar vanwege de harde wind.

De antenne op het Empire State Building is er niet voor niets en heeft ook daadwerkelijk een functie. De technologie op de antenne ondersteunt namelijk de levering van diverse omroepsignalen via kabel en satelliet-systemen.

Deze signalen bereiken direct televisie- en radio-ontvangers van meer dan 7,4 miljoen huishoudens, wat neerkomt op ongeveer 6,5% van alle huishoudens met televisies in de Verenigde Staten.

Bezienswaardigheden-Empire-State-Building

 

Verdiepingen.

Het gebouw telt 102 verdiepingen en het trappenhuis van het Empire State Building telt 1860 treden. Verder zijn er 73 liften in het gebouw. Geloof het of niet, maar er zijn mensen die met de trap naar de top van het Empire State Building willen.

Dit kan overigens alleen als je deelneemt aan de jaarlijkse Empire State Building Run-Up, omdat de trappen op alle andere tijden gesloten zijn voor bezoekers. Sorry, dat ik jullie moet teleurstellen met dit verdrietige nieuws.

 

Hoe lang doe ik over een bezoek aan het Empire State Building.

Er zit geen tijdslimiet aan je bezoek aan het Empire State Building. Je mag de beroemde wolkenkrabber zo lang bezoeken als je zelf wil.

Reken ongeveer op een uur voor je bezoek, en misschien zelfs iets meer wanneer je zowel het hoofddek (86e verdieping) als het bovendek (102e verdieping) bezoekt.

 

 

Tickets Empire Sate Building.

Al onze tours, activiteiten, bezienswaardigheden en tickets in Amerika boek ik via de websites van Get Your Guide.nl en Viator.com.

Voor wij op vakantie gaan, kijk ik op mijn gemak welke tours, activiteiten of tickets we nodig hebben en bestel deze vervolgens online. Echt super handig!

Vooraf je tickets van het Empire State Building kopen, bespaart je ook tijd. Wanneer je tickets koopt, kun je kiezen uit standaard tickets of express tickets. Met express tickets omzeil je de wachtrij.

–> Alle Tours & Activiteiten Empire State Building.

 

 

Openingstijden van het Empire Sate Building.

Het Empire State Building is elke dag geopend, inclusief feestdagen, 365 dagen per jaar. Dus weer of geen weer er is geen excuus om geen bezoek aan het Empire State Building te brengen.

De openingstijden zijn 08:00 uur in de ochtend tot 2:00 uur in de avond/nacht. De laatste lift, in het Empire State Building, gaat om 01:15 uur omhoog.

 

Prijs.

Je betaalt voor een ticket van het Empire State Building ongeveer tussen de €35 en €100. Deze prijs varieert, omdat je het zo gek kunt maken als je zelf wilt.

Bezoek je alleen het observatiedek op de 86e verdieping dan ben je minder geld kwijt dan wanneer je ook de 102e verdieping bezoekt, het museum bezoekt of een VIP behandeling wilt.

 

Beste tijd om het Empire State Building te bezoeken.

De beste tijd om het Empire State Building te bezoeken varieert een beetje. Want de minst drukke uren dat reizigers het Empire State Building bezoeken, is bijvoorbeeld rond 8 uur in de ochtend of rond 15:00 uur in de middag, maar deze bezoekuren kunnen per seizoen variëren.

Wil je de drukte een beetje omzeilen? Bezoek het Empire state Building dan gewoon 2 keer! Er zijn namelijk tickets beschikbaar waarmee je het observatiedek twee keer binnen een dag kunt bezoeken.

Voel zowel de levendigheid en romantiek van Manhattan door het Empire State Building bij daglicht te zien en bezoek na 21:00 uur het observatiedek nogmaals voor de miljoenen lichtjes die de stad rijk is.

Bezoek het Empire State Building 2x.

 

Wachtrijen.

Met name tijdens het hoogseizoen (de zomermaanden) kan het erg druk zijn bij de ingang van het Empire State Building. Wachtrijen van 45 minuten tot een uur zijn geen uitzondering. Niet veel tijd, maar toch op de top van het Empire State Building staan? Omzeil de wachtrij door een ‘Express ticket’ te kopen.

Afhankelijk van de geselecteerde optie, kun je de ticketrij met een algemeen ticket overslaan of alle rijen met het Express Ticket overslaan.

Het Express Ticket heeft een flexibele datum. Kies zelf wanneer je een bezoek brengt, maar dit dient binnen 1 maand na je geplande ticket datum te zijn. Ook bij je ticket inbegrepen: de nieuwe Multimedia Experience, te downloaden in 9 talen.

Koop hier je Express ticket.

 

Het adres van het Empire State Building.

Observatory bezoekers kunnen de ingang nemen bij het Visitor Center op 20 W. 34th St.20 W 34th St, New York, NY 10001, Verenigde Staten.

Observationdek-Empire-State-Building-new-york

 

‘Gratis’ naar het Empire State Building? Koop de New York City Explorer Pass.

Als je een New York Explorer Pass of een New York Pass koopt, krijg je daarmee gratis toegang tot het Empire State Building. Verder bespaar je tot 55% korting op toegang tot meer dan 85 attracties en iconische bezienswaardigheden in New York City, waaronder het Empire State Building.

Bij de Pass ontvang je een stadsgidsje in het Engels, Duits of Spaans en kies uit diverse attracties en tours. Ook krijg je met de Pass extra kortingen en speciale aanbiedingen bij bepaalde winkels, restaurants en andere activiteiten. Je kunt de Explorer Pass direct ontvangen: gebruik hem op je telefoon of print hem uit.

Bekijk al de attracties van de Explorer Pass.

 

Feitjes en weetjes over het Empire State Building.

Aantal bezoekers: Per jaar bezoeken meer dan 3,5 miljoen bezoekers het Empire State Building.

Bedrijven: In de beroemde wolkenkrabber zijn de volgende bedrijven gevestigd: LinkedIn Corp, Bank of America Corp, Walgreens Boots Alliance Inc., Empire State Realty Trust Inc. en Coty Inc..

Verboden voorwerpen: Er zijn een aantal items niet toegestaan ​​in het Empire State Building. Zoals bijvoorbeeld: wapens, glaswerk zoals flessen, alcoholische dranken, een skateboard, rolschaatsen, muziekinstrumenten, grote koffers en verkleed kostuums en maskers. Er zijn geen lockers voor persoonlijke bezittingen aanwezig.

LED verlichting: Het Empire State Building heeft LED verlichting die het gebouw in verschillende kleurcombinaties kan verlichten. De kleuren worden aangepast aan het seizoen of voor een speciale gebeurtenis en tijdens feestdagen. Wil je weten welke kleur de wolkenkrabber heeft tijdens jouw bezoek aan New York? –> Neem dan hier een kijkje op de lichtkalender.

Expositie: Op de begane grond is een permanente expositie over de actrice Fay Wray, die de hoofdrol vertolkte in de film King Kong. Tijdens de film beklimt King Kong (een enorme aap) het Empire State Building en zet Fay Wray voorzichtig neer op het beroemde observatieplatform.

Souvenirwinkel: Op de 80e verdieping vind je een souvenirwinkel waar je alles kunt vinden in het thema van het Empire State Building. De souvenirwinkel is elke dag geopend van 8:00 uur in de ochtend tot 02:00 uur in de nacht. Je kunt items uit de souvenirwinkel ook online kopen.

Audio tour Empire State Building: Ja, er is een gratis multimedia tour wanneer je het Empire State Building bezoekt. Download gratis de app in de Apple Store of via Google Play of connect met de gratis Wi-Fi in het gebouw. De audio tour is in meerdere talen, zoals bijvoorbeeld Engels, Duits, Portugees, Frans, Italiaans en in het Chinees.

Huwelijk: 1x per jaar is er op Valentijnsdag een bruiloften wedstrijd, waar paren op 14 februari kunnen trouwen op het meest romantische gebouw van New York.

Via de Facebook pagina van het ESB vind je hierover meer informatie. Een huwelijksaanzoek kan natuurlijk altijd worden gedaan en het Empire State Building stimuleert dit zelfs. Met name wanneer de saxophonist speelt, op 86e verdieping, van donderdag tot en met zaterdag van 10:00 tot 01:00 uur. Mijn zegen heb je.

 

Ook leuk om te lezen over New York.

–> Hudson Yards Observation Deck. Wauw!

–> Dit zijn goede en betaalbare hotels in New York City.

–> Must see: 100 super leuke dingen om te doen in New York!

–> Kermist in New York. Dit zie je en doe je tijdens de feestdagen.

–> Zo bezoek je het Vrijheidsbeeld in New York.

–> Hoe werkt de metro in New York City?

 

Stedentrips

 

Wil jij een stedentrip naar New York City maken? Kijk dan eens bij een van mijn favoriete websites.

Rondreis naar New York.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar New York.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in New York.

Zoek overnachtingen

Camper huren in New York.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in New York.

Vergelijk autoverhuurders

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button