BlogNew York

Heb jij Hudson Yards Vessel in New York al bezocht?

Sinds de officiële opening van de wijk Hudson Yards, is New York City een attractie rijker geworden. We hebben het dan over de Vessel in New York of ook wel de New York’s Staircase genoemd. De Vessel is een combinatie tussen een gebouw, een monument en een kunstwerk.

Een gigantisch gebouw dat bestaat uit 154 onderling verbonden platformen.

De Vessel is een gigantisch gebouw dat bestaat uit 154 onderling verbonden platformen, die een ongelooflijk mooi uitzicht op de stad, de rivier en de omgeving geven. De bewoners van New York geven aan dat het gebouw een beetje lijkt op een omgekeerde bijenkorf. Sinds zijn debuut in het voorjaar van 2019, is dit een hotspot in Manhattan geworden.

De Vessel is te vinden in de ‘Public Square and Gardens at Hudson Yards’, een park vol planten en bomen. Als je een wandeling maakt over de High Line, zie je het gebouw al in de verte liggen. En weet je wat het leukste is aan de Vessel in New York? Je kunt het gratis bezoeken!


Bron video: Kike Pasten.

 

Hudson Yards Vessel in New York.

Het gebouw de Vessel is ontworpen door Thomas Heatherwick, die bekend staat om zijn hedendaagse stedelijke ontwerpen.

De Vessel op Hudson Yards is een kunstwerk dat je kunt beklimmen en heeft maar liefst 2.500 treden en 80 uitkijk platformen. Het schip (de Vessel) is gemaakt van gebronsd staal en beton en kost ongeveer $150 miljoen.

Hudson Yards, bestaat verder uit acht gebouwen die allen een verschillend doel hebben. Namelijk als kantoor-, woon- en winkelruimte en er is een cultureel instituut aanwezig, genaamd The Shed.

Hudson-Yard-Vessel-New York

 

Praktische informatie over de Vessel.

Wanneer is de Vessel geopend: De Vessel werd gebouwd als onderdeel van de Hudson Yards Redevelopment Project in Manhattan, New York City. De bouw begon in april 2017 en het gebouw werd geopend op 15 maart 2019.

Wanneer kun je de Vessel bezoeken: Van maandag tot en met zondag van 10:00 tot 21:00 uur.

Wat is de prijs van een ticket: Je kunt de Vessel gratis bezoeken, tickets boek je online.

Is er een lift aanwezig in de Vessel: Ja, er is een lift aanwezig in de Vessel.

Hoeveel trappen en treden heeft de Vessel: Er zijn 154 trappen, 2500 treden en 80 uitkijkplatforms.

Hoeveel verdiepingen heeft de Vessel: 16 verdiepingen.

Mag ik eten en drinken meenemen: Doorzichtige, plastic water flessen zijn toegestaan. Voedsel of andere drank is verboden.

Hoe lang doe je over de Vessel: een bezoekje duurt ongeveer een half uur tot een uur.

 

 

Boek tickets voor de Vessel in New York.

Wil je tickets boeken voor de Vessel, wees er dan snel bij. Tickets zijn namelijk al weken van te voren uitverkocht. De tickets zijn gratis, maar je moet ze wel vooraf reserveren.

–> Boek hier je gratis online tickets voor de Vessel in New York.

Zijn bovenstaande (dag)tickets voor je bezoek aan de Vessel uitverkocht? Geen probleem, je kunt de Vessel namelijk ook bezoeken met een gids. Je boekt dan een tour naar de Hudson Yards Vessel én je bezoekt High Line Park.

De tour begint bij Chelsea Market en hier begint ook je wandeling over de High Line. High Line is een park boven de grond. Oude treinrails zijn hier omgebouwd tot een park. Aan het einde van de High Line kom je uit bij Hudson Yards. Je ziet de Vessel al van veraf liggen.

–> Boek hier je tickets voor de High Line én de Vessel.

 

Hoe bereik ik de Vessel in New York.

Taxi:

De beste plaats voor een taxi pick-up of drop off is op 10 Hudson Yards (10th Avenue en West 30th Street), maar ook met het adres 55 Hudson Yards (West 34th Street en 11th Avenue) moet bij een taxichauffeur geen problemen opleveren.

Metro:

Als je de Vessel wil bezoeken met de metro dan neem je de paarse lijn en stap je uit bij 34th St-Hudson Yards Subway Station.

Adres Vessel:

The Shops en Restaurants bij Hudson Yards, New York, NY 10001, Verenigde Staten. Naast de High Line op West 30th Street.

 

Hudson Yards Observation Deck.

Dan denk je dat New York City met Hudson Yards de Vessel weer even vooruit kan als nieuwste attractie, maar niets is minder waar. Hudson Yards is namelijk al weer een nieuwe wolkenkrabber aan het bouwen: Gebouw 30 Hudson Yards.

In deze wolkenkrabber komt op de 100e verdieping, op 335 meter hoogte, het Edge Hudson Yards Observation Deck. Niet heel spannend zul je denken, maar het Hudson Yards Observation Deck wordt het hoogste uitkijkpunt van New York City in de buitenlucht!

—> Uitgebreide informatie over Hudson Yards Observation Deck.

 

Ook leuk om te lezen over New York.

–> Dit zijn goede betaalbare hotels in New York.

–> 100 super leuke dingen om te doen in New York City.

–> Dit doe je en zie in High Line Park.

–> Wil jij het Vrijheidsbeeld bezoeken? Dat doe je zo!

–> 5 heerlijke lunch hotspots in New York.

 

Stedentrips

 

Wil je op vakantie naar New York? Kijk dan eens bij de beste reisspecialisten van New York of kijk bij een van mijn favoriete websites.

Rondreis naar New York.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar New York.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in New York.

Zoek overnachtingen

Camper huren in New York.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in New York.

Vergelijk autoverhuurders

Deze blog bevat affiliate links. Mocht je via één van de links een bestelling doen, dan ontvang ik een kleine commissie, uiteraard zonder extra kosten voor jou.

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button