Bezienswaardigheden AmerikaBlogGrand Canyon National Park

Havasu Falls. Zet jij ‘m op je (Amerika) bucket-list?

Havasu Falls is een waterval in Havasu Creek, gelegen in de Grand Canyon, Arizona, Verenigde Staten. Zoals we allemaal weten zijn watervallen prachtige natuurverschijnselen, want als je een waterval eenmaal bereikt, dan kunnen ze een verpletterende indruk op je maken.

De dertig meter hoge Havasu Falls heeft Caribbean blauw gekleurd water.

Havasu Falls is zo’n verpletterend mooie waterval en misschien wel één van de mooiste verborgen pareltjes van de Verenigde Staten. Je vindt deze Caribbean blauw gekleurde waterval in de buurt van Grand Canyon National Park.

De waterval ligt binnen het Havasupai Indian Reservation in Havasu Canyon en wordt ook wel Havasupai Falls genoemd. De Havasupai-indianen noemen de waterval Havasu ’Baaja. In feite is de waterval vernoemd naar de Havasupai-indianen en betekent het “mensen van de blauw-groene wateren”. Om Havasu Falls te bereiken, maak je een wandeling over de beroemde Havasupai Trail.

 

Bron video: A Jouney to Wonderland.

 

(Laatste update maart 2022)

Hoe bereik ik Havasu Falls.

De beste manier om de waterval te bereiken, is vanaf highway 66 (W Historic Route 66). Eenmaal daar aangekomen ga je 11 kilometer ten oosten van Peach Springs, de Indian Rd 18 op. 

Het moment dat je Indian Rd 18 oprijdt, volgt er een 97 kilometer lange weg naar Hualapai Hilltop. Bij Hualapai Hilltop is een parkeerplaats en vanaf daar wandel je in ongeveer 12 kilometer naar Supai Village. Vanuit het afgelegen dorpje Supai Village wandel je in 3 kilometer, via Havasu Creek, naar Havasu Falls.

Vanaf de parkeerplaats ben je in totaal (heen en terug) dus ongeveer 30 kilometer aan het wandelen. Mocht je deze hike willen maken, bereid je dan goed voor, want het is een pittige uitdaging.

Om de wandeling wat minder zwaar te maken, kun je in de Havasupai Lodge of op een camping overnachten. Een ideaal rustpunt en op deze manier kun je in alle vroegte aan je hike beginnen. Als je eenmaal bij Havasu Falls bent, dan kun je nog naar Mooney Falls wandelen.

Coördinaten: Parkeerplaats Hualapai Hilltop  36.157608, -112.710092
Adres: Havasupai, Supai, AZ 86435, Verenigde Staten.

–> Vind hier informatie over je overnachting bij Havasu Falls.

 

 

De Havasu Falls Trail.

Om bij de waterval te komen, wandel je over de Havasu Falls Trail, in totaal ongeveer 15 kilometer. Het is een lange, maar geen moeilijke hike. Het is een mooie wandeling die je door een oranje gekleurde kloof leidt en vervolgens naar de spectaculaire waterval brengt.

Onderweg wandel je door diverse canyons, waar het op sommige plekken erg smal wordt. Tijdens je hike kom je meerdere terrassen tegen, waar het water langzaam overheen stroomt.

Vergeet tijdens de wandeling zeker niet om goed om je heen te kijken, want je spot hier gemakkelijk diverse soorten wildlife. Waaronder bijvoorbeeld herten, steenbokken, eekhoorns en veel bijzondere vogelsoorten.

kaart-havasu-falls-map

 

Let op! Op dit moment is er geen dagtrip naar Havasu Falls mogelijk.

Helaas kun je op dit moment (2022) niet in een dag (in 1x) naar de Falls hiken. De enige optie om op dit moment de Falls te bereiken, is via een overnachting op een camping of in een Lodge. Hikers die voor slechts één dag komen, worden niet toegelaten!

Ook het aantal mensen dat wordt toegelaten bij de Falls is beperkt, dus wees er op tijd bij als je deze hike wilt maken. Houd er dus rekening mee dat je kampeerspullen mee moet nemen, wat de wandeling naar de Falls extra zwaar maakt.

Om toegang tot de Falls te krijgen, moet je vooraf online een toegangsbewijs (permit) kopen en je overnachting regelen. Op de website van het National Park Service kun je lezen hoe je dit regelt. Vergunningen voor Havasu Falls zijn beschikbaar van februari tot en met november.

–> Toegangsbewijs (permit) National Park Services.

 

 

Alternatieve manieren om Havasu Falls te bereiken.

Als een wandeling van 30 kilometer te lang is, want Supai Village én de Falls zijn nu eenmaal niet via de weg te bereiken, dan zijn er nog alternatieve manieren om de Falls te bezoeken.

Misschien zijn die alternatieve manieren wel het overwegen waard, want een wandeling door de woestijn is niet geheel ongevaarlijk. Het gebied wordt namelijk, meerdere malen per jaar, getroffen door plotselinge overstromingen. Maar gelukkig kun je de Falls ook nog op andere manieren bereiken.

Alternatieve manieren om Havasu Falls te bereiken: 

  • Maak gebruik van muilezels.
  • Bereik de Falls met een paard.
  • Maak een helikoptervlucht naar Havasu Falls. 

Bovenstaande opties zijn wellicht niet de goedkoopste manieren om de Falls te bereiken, maar het scheelt je wel een zeer intensieve wandeling én overnachting.

–> Per paard of muilezel naar Havasu Falls.

 

 

Fotograferen en drones bij Havasu Falls.

Havasu Falls is een waar paradijs voor fotografen. Vergeet je camera dus vooral niet mee te nemen, maar houd er rekening mee dat drones NIET zijn toegestaan ​​in het Havasupai-reservaat.

Bij de camping staan borden waarop vermeld staat dat het gebruik van drones verboden is. Het is eigenlijk ook wel logisch, want als iedereen hier zijn drone gebruikt, dan gaat dit gepaard met een hoop lawaai en de drones verstoren de rust bij de Falls.

Deze regel is ingesteld om zo de natuurlijke omgeving, het landschap en de ervaringen van anderen mensen te beschermen.

 

Hoe hoog is Havasu Falls?

Havasu Falls is ongeveer 37 meter hoog en het water van deze bijzondere waterval valt nooit stil, al verandert de loop van het water wel geregeld. Dit komt omdat eind jaren ’90 en afgelopen jaren het gebied veel te maken heeft gehad met overstromingen.

Door deze overstromingen spoelde er veel zand rond de waterval weg en een dam zorgt er nu voor dat het water over de rotsen naar beneden blijft stromen.

De 37 meter hoge waterval bevindt zich in een hoge kloof met rode rotswanden. Opvallend is de prachtige turkoois-groene kleur van het water, waarin je mag zwemmen en de weelderige vegetatie bij de waterval. Deze bestaat o.a. uit cottonwood bomen, wilgen, druivenranken en allerlei andere mooie planten.

Havasu-Falls

 

Beste reistijd om Havasu Falls te bezoeken.

De beste reistijd of periode om Havasu Canyon te bezoeken, is misschien wel de de lente of de herfst. Tijdens het voor- en/of najaar is het namelijk warm genoeg om te zwemmen, maar niet te warm voor lange wandelingen.

Tijdens de zomerperiode is het vaak erg heet bij de waterval en de temperatuur kan dan oplopen tot boven de 40º Celcius. Vooral de hike naar de Falls is dan erg zwaar. Houd er rekening mee dat in de maanden juli en augustus soms zware regenbuien voorkomen die overstromingen veroorzaken.

Februari – april:

De temperaturen zijn tijdens deze maanden vaak lager en het is misschien nog net iets te koud om te zwemmen. Wandelen zal tijdens deze koelere maanden wel heel goed kunnen.

Mei – juni:

In de maanden mei en juni is het weer iets warmer, maar het kan nog steeds wisselvallig zijn. De gemiddelde temperaturen liggen rond de 30-35 graden Celsius.

Juli – augustus:

Juli en augustus zijn de heetste maanden met een gemiddelde temperatuur van 37 graden Celsius. Tijdens deze twee maanden is het ook het regenseizoen. Bij plotselinge overstromingen, zoals in 2018, is het mogelijk dat vergunningen worden geannuleerd. Je kunt je vergunning omboeken of je ontvangt een restitutie.

September – november:

De temperaturen kunnen in september nog steeds behoorlijk hoog zijn, maar als je in oktober en vooral november Havasu Falls bezoekt, verwacht dan lagere temperaturen.

Kortom, de beste reistijd om Havasu Falls te bezoeken, zijn de maanden april, mei en oktober als je het beste van twee werelden wilt: gematigde temperaturen voor je wandeling en  tevens een heerlijke periode om bij de Falls te zwemmen.

 

 

Grand Canyon National Park.

Het Havasupai Indian Reservation in Havasu Canyon is een bijzondere, magische plek en hoe geweldig de Havasupai watervallen (Havasu Falls) ook zijn, er zijn nog veel meer avonturen te beleven in deze omgeving.

Grand Canyon National Park ligt bijvoorbeeld bijna ‘om de hoek’ en is misschien wel een van de meest unieke en spectaculaire Nationale Parken ter wereld. Het Park heeft prachtige uitzichten over de Canyon, een geweldige geologische geschiedenis en je kunt er spectaculaire wandelingen maken.

–> Maak een spectaculaire helikoptervlucht in de Grand Canyon.

–> Huur fietsen en bekijk de Grand Canyon vanaf een fiets.

–> Grand Canyon Hummer Tour en uitzicht op de zonsondergang.

Ben jij geïnteresseerd om in de Grand Canyon deel te nemen aan een van de vele tours die worden aangeboden? Kijk dan eens bij onderstaande operators. Zij bieden diverse tours aan in de Grand Canyon, die je bezoek aan dit gebeid nog spectaculairder maken!

Dit zijn de mooiste tours en attracties in de Grand Canyon.

 

 

Conclusie Havasu Falls.

Havasu Falls, een spectaculaire waterval die zich bevindt in Havasu Creek, gelegen in de Grand Canyon, Arizona, Verenigde Staten. Deze Caribbean blauw gekleurde waterval is 37 meter hoog en maakt een verpletterende indruk.

De wandeltocht er naar toe, is een uitdaging, maar er zijn gelukkig ook alternatieve manieren om de waterval te bereiken. En als Havasu Falls bereikt, dan word je beloond met een groots, mooi en oogverblindend uitzicht.

Zet jij Havasu Falls op je (Amerika) bucket-list?

 

Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> De Niagara watervallen een wereld wonder

–> De leukste en bekendste steden in de Verenigde Staten.

–> Goedkoop bellen en internet in Amerika? Zo doe je dat!

–> Wat kost een rondreis door Amerika eigenlijk?

–> Zo vind je goedkope vliegtickets naar Amerika (4 gouden tips).

–> Dit zijn ze! De mooiste Nationale Parken van Amerika.

 

Reizen Amerika

Op vakantie naar Amerika? Kijk dan eens bij een van mijn favoriete websites over Amerika.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

Deze blog bevat affiliate links. Mocht je via één van de links een bestelling doen, dan ontvang ik een kleine commissie, uiteraard zonder extra kosten voor jou.

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button