Bezienswaardigheden AmerikaBlogYosemite National Park

Half Dome in Yosemite. 5x super (mooie) uitkijkpunten.

De Half Dome in Yosemite National Park is een iconische granieten berg die je misschien wel kent van je Mac-desktop screensaver. Kijk maar eens naar de foto’s in dit artikel en je herkent de Half Dome direct. De Half Dome in Yosemite is een van de meest herkenbare rotsformaties van Californië.

De beroemde granieten koepel ligt aan de oostkant van Yosemite Valley in Yosemite National Park. Half Dome reikt meer dan 1444 meter boven het dal uit en heeft een hoogte van zo’n 2695 meter boven zeeniveau. Als je Yosemite National Park bezoekt, dan kun je niet om de granieten berg heen.

Je kunt de Half Dome in Yosemite vanaf verschillende uitkijkpunten bekijken. Het ene uitzichtpunt in Yosemite is nog mooier dan het andere, maar wat is nu het beste uitzichtpunt om de Half Dome te zien? Vijf schitterende uitkijkpunten in Yosemite National Park om zo de Half Dome in Yosemite op zijn mooist te zien.

Vind een reis naar het westen van Amerika.

Vind hier de beste en mooiste reizen naar het zuidwesten van Amerika. Het Walhalla van de roadtrips. Je reserveert direct bij onze vertrouwde partners.

Half Dome in Yosemite uitkijkpunten.

1. Glacier Point.

Glacier Point is het bekendste en meest onbelemmerde uitzichtpunt om de Half Dome te zien, omdat je praktisch recht tegenover de Half Dome staat. De vallei voor de Half Dome komt ook heel mooi uit op foto’s.

Glacier Point is ook een mooie plek om sterren te kijken, omdat je de omtrek van Half Dome onder de sterren kunt zien. Daarnaast is het ook een trendy plek om de zonsondergang te zien, omdat je hier geweldige foto’s kunt maken van het laatste zonlicht dat bovenop de Half Dome schijnt.

Glacier Point is misschien wel de beste plek om Half Dome in Yosemite te zien.

Adres Glacier Point: Glacier Point Rd, Yosemite Valley, CA 95389.

Coördinaten Glacier Point: 37.730463, -119.573673

2. Washburn Point.

Washburn Point ligt op slechts 1,6 km van Glacier Point en biedt een prachtig en duidelijk uitzicht op de Half Dome. Terwijl je bij Glacier Point recht op de Half Dome uitkijkt, zie je de Half Dome bij Washburn Point iets meer van opzij. Dit punt is net zo mooi als Glacier Point, maar alleen je ziet de granieten koepel net van een andere kant.

Adres Washburn Point: 5202 Glacier Point Rd, Yosemite Village, CA 95389.

Coördinaten Washburn Point: 37.720742, -119.573078

3. Cook’s Meadow.

Cook’s Meadow is een van onze favoriete uitkijkpunten om de Half Dome in Yosemite te zien. Het is een prachtige open plek (weide), waar je ook veel oude bomen ziet. De Half Dome wordt bij Cook’s Meadow ook vaak door bekende fotografen gefotografeerd.

Voor nog specialere foto’s, ga je naar deze plek als er sneeuw ligt. De sneeuw voegt namelijk net dat beetje extra toe, met name bij zonsondergang.

Adres Cook’s Meadow: Yosemite Valley, CA 95389, Verenigde Staten.

Coördinaten Cook’s Meadow: 37.745721, -119.593631

Yosemite National Park Magazine.

De Yosemite National Park reisgids is een aanvulling op je droomreis naar Amerika. Het magazine geeft je namelijk een exclusieve kijk in een van de mooiste Nationale Parken van de Verenigde Staten. 

100 pagina’s bomvol inspiratie, artikelen, tips, routes en schitterende foto’s. Er zijn meerdere National Park reisgidsen beschikbaar. De Yosemite National Park reisgids is te bestellen voor € 6,95.

National Park reisgids

4. Sentinal Dome. 

Taft Point Trailhead naar Sentinal Dome is een van de mindere populaire wandelingen in Yosemite National Park, maar dit wandelpad bij Glacier Point Road geeft een vergelijkbaar beeld van de Half Dome als bij Glacier Point, maar dan van hogerop.

De bovenkant van Sentinal Dome bevindt zich namelijk bijna op dezelfde hoogte als die van de Half Dome, dus je krijgt hier een behoorlijk episch uitzicht. Wij raden deze wandeling in het park dus ten zeerste aan.

Adres Taft Point Trailhead: Yosemite Village, CA 95389, Verenigde Staten.

Coördinaten Taft Point Trailhead: 37.713367, -119.586413

5. Mirror Lake. 

Het volgende en laatste uitkijkpunt is vanaf Mirror Lake, een korte wandeling in Yosemite Valley. Tijdens de wandeling kun je van onderaf naar de voorkant van de Half Dome in Yosemite kijken. Mirror Lake is misschien wel een van de meest uitgesproken uitzichten omdat je hier heel dicht bij de Half Dome komt, waardoor de rots erg prominent aanwezig is.

Adres Mirror Lake: Yosemite Valley, CA 95389, Verenigde Staten.

Coördinaten Mirror Lake: 37.740099, -119.559776

Half Dome Yosemite.

Half Dome in Yosemite. Feiten en weetjes.

Buiten het feit dat je de Half Dome van verschillende uitzichtpunten kunt bekijken, zijn er natuurlijk nog meer weetjes en feiten over de Half Dome in Yosemite National Park te vermelden. Daarom de meest gestelde vragen over de Half Dome op een rij.

Hoe lang duurt een wandeling naar de top van de Half Dome?

10 tot 12 uur 
De meeste wandelaars doen er 10 tot 12 uur over om naar de Half Dome en terug te wandelen. Als je van plan bent om de wandeling te maken, is het slim om rond zonsopgang (of eerder) te vertrekken.
Vind hier uitgebreide informatie over de wandeling.

Hoeveel doden zijn er gevallen tijdens een wandeling naar de Half Dome?

13 doden 
Sinds 2005 zijn er 13 doden, 291 ongevallen en 140 zoek- en reddingsmissies op Half Dome geweest.

Heb je een vergunning nodig om de Half Dome te beklimmen?

Ja
Een vergunning voor de Half Dome kost $ 10. Met de vergunning heb je toestemming om het wandelpad te gebruiken, dat is voorzien van metalen kabels, die je naar de 8800 meter hoge top leiden.

Is het gevaarlijk om de Half Dome in Yosemite te beklimmen?

Ja
De gevaren van de Half Dome zitten met name in de stalen kabels en de steile klim. De klim om de Half Dome te bereiken is steil en moeilijk. De laatste 130 meter op de oostelijke helling zijn zo hoog dat Yosemite kabels heeft aangelegd waaraan je je kunt vastklampen terwijl je jezelf omhoog trekt.

Hoe hoog is de Half Dome in Yosemite?

1444 meter
Half Dome reikt meer dan 1444 meter boven het dal uit en heeft een hoogte van zo’n 2695 meter boven zeeniveau.

Yosemite National Park, Half Dome.

Het Yosemite National Park Magazine.

Yosemite is een van de bekendste Nationale Parken van Amerika en de Half Dome is een van de bekendste bezienswaardigheden van het park.

Als je van natuurgeweld houdt, kun je in Yosemite je lol op, want buiten het bekijken van de Half Dome zie je bijvoorbeeld ook nog watervallen, gletsjers, prachtige weides en sequoia bomen. En omdat het park zo groot is en zoveel te bieden heeft, heeft USA Roadtrip Fan een magazine gemaakt over Yosemite National Park.

100 pagina’s met handige tips, bezienswaardigheden, voorbeeld routes, prachtige foto’s en nog veel meer. De Yosemite National Park reisgids is een aanvulling op je droomreis naar Amerika. Dit digitale magazine geeft je namelijk een exclusieve kijk in een van de mooiste Nationale Parken van de Verenigde Staten. 

Overige bezienswaardigheden Yosemite National Park.

Natuurlijk heeft Yosemite nog veel meer te bieden dan de spectaculaire Half Dome. Tientallen prachtige bezienswaardigheden, uitkijkpunten, bossen en watervallen zijn slechts een kleine greep. Om een goed overzicht van Yosemite te krijgen heeft USA Roadtrip Fan meerdere artikelen geschreven over het park en op één plaats verzameld.

Op deze manier word je bezoek aan Yosemite en de Half Dome een stuk overzichtelijker.

Ook leuk om te lezen over Yosemite National Park.

Regel zelf je reis naar Amerika.

Er gaat niets boven het plannen van een roadtrip naar de Verenigde Staten.

Vliegtickets
Huurauto
Hotels
Tours
ReizenOok leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button