Bezienswaardigheden AmerikaBlogWashington D.C.

De grootste bibliotheek ter wereld is in Washington D.C.

Waar vind je de grootste bibliotheek ter wereld? In Washington D.C. Washington D.C. heeft de grootste bibliotheek ter wereld en deze bibliotheek is de droom van elke boekliefhebber.

Washington D.C. heeft de grootste bibliotheek ter wereld.

Over de hele wereld zijn bibliotheken te vinden en je hebt ze in alle maten en vormen. Veel van deze bibliotheken zijn niet alleen een architectonisch hoogstandje, maar zijn ook nog eens goed gevuld met ontelbaar veel kennis.

Veel bibliotheken, verspreid over de hele wereld, zijn prachtige gebouwen en bezitten tienduizenden boeken met items van historisch en cultureel belang. En de grootste bibliotheek ter wereld: de Library of Congress in Washington D.C. is in het bezit van beide.

 

De grootste bibliotheek ter wereld vind je in Washington D.C.

Sinds 1800 fungeert de United States Library of Congress als de officiële onderzoeksbibliotheek voor leden van het Congres en in de praktijk als nationale bibliotheek van de Verenigde Staten.

De Library of Congress in Washington D.Cis de oudste federale instelling van de Verenigde Staten. Het is een belangrijk historisch gebouw en in het bezit van meer dan 170 miljoen items.

Deze items omvatten 39 miljoen boeken en ander gedrukt materiaal, beschikbaar in 470 talen. De bibliotheek is daarnaast ook nog in het bezit van 73 miljoen manuscripten.

De Library of Congress in Washington D.C. is niet alleen de grootste bibliotheek ter wereld, maar heeft ook de grootste collectie zeldzame boeken van Noord-Amerika, evenals de grootste collectie films, kaarten, bladmuziek en geluidsopnamen.

Er zijn maar liefst meer dan 14,8 miljoen foto’s en 4,1 miljoen audio-opnamen opgenomen in deze indrukwekkende collectie.

 

Grootste bibliotheek ter wereld: De Library of Congress.

Van de drie hoofdgebouwen van de Library of Congress in Washington D.C., is het Thomas Jefferson-gebouw het oudste en opvallendste. Het gebouw is namelijk in bezit van ontelbaar veel fresco’s, muurschilderingen, beelden en mozaïeken.

De grote leeszaal is iconisch te noemen. De zaal is namelijk gevuld met gigantische marmeren zuilen met daarop allegorische vrouwenfiguren die 3 meter hoog zijn en verschillende aspecten van het leven en denken vertegenwoordigen.

Zo beelden de vrouwenfiguren kunst, handel, geschiedenis, rechten, filosofie, poëzie, religie en wetenschap uit.

Al deze fascinerende kunstwerken en planken vol met boeken maken de Library of Congress in Washington D.C. niet allen de grootste bibliotheek ter wereld, maar ook de meest sensationele bibliotheek ter wereld. Een boekenwurm kan hier makkelijk verdwalen.

library-of-congres-bibliotheek

 

De grootste bibliotheek ter wereld bezoeken.

Wil jij tijdens je vakantie of stedentrip in Washington D.C. de grootste bibliotheek ter wereld bezoeken? Geen probleem. De bibliotheek is gevestigd op Capitol Hill en is gratis te bezoeken.

De meeste bezoekers gaan eerst naar het historische Thomas Jefferson Building. De hoofdingang bevindt zich bovenaan de Grand Staircase en kijkt uit op First Street.

Adres Thomas Jefferson Building: 10 First Street SE Washington, DC 20540, Verenigde Staten.

De toegang tot de bibliotheek is gratis en kaartjes zijn daarom niet vereist. Bezoekers zijn welkom om de Grote Zaal en de verschillende tentoonstellingen in hun eigen tempo te bezoeken, met behulp van beschikbaar gedrukt materiaal of om deel te nemen aan een rondleiding.

 

Hoe bereik ik de grootste bibliotheek ter wereld.

De Library of Congress is te voet of per metro bereikbaar, want bij de bibliotheek is geen parkeergelegenheid. De dichtstbijzijnde metrostations zijn Capitol South of Union Station. 

  • Capitol South: blauwe / oranje / zilveren lijn – 2 blokken lopen.
  • Union Station: rode lijn – 800 meter lopen.

 

Rondleidingen in de grootste bibliotheek ter wereld.

In de bibliotheek geven docenten begeleide rondleidingen door het historische Thomas Jefferson Building. Tijdens de rondleiding krijg je uitleg over de symbolische kunst en architectuur van het gebouw en de geschiedenis van de oudste federale instelling van het land.

Begeleide tours zijn beschikbaar van maandag tot en met zaterdag, 10.30 uur, 11.30 uur, 12.30 uur, 13.30 uur, 14.30 uur en 15.30 uur.

 

Bezienswaardigheden Washington D.C.

Naast de grootste bibliotheek ter wereld heeft Washington D.C. natuurlijk nog veel meer bezienswaardigheden. Wist jij trouwens dat de stad is vernoemd naar George Washington? De eerste president van Amerika en dat er ruim 700.000 mensen wonen.

Het Witte Huis is misschien wel de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad, maar wat dacht je van bezienswaardigheden zoals het Capitool en Arlington National Cemetery. Of het Smithsonian National Museum of Natural History? Washington heeft het allemaal!

–> Dit zijn de leukste en beste bezienswaardigheden in Washington D.C. 

 


Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> Hier ga je uit eten met kinderen in Washington D.C

–> Het National Park Magazine, een must voor elke Amerika reiziger.

–> Dit kun je doen in Georgetown: De oudste wijk van Washington D.C.

–> Lees alle artikelen over Washington D.C.

–> Dit zijn de favoriete steden van USA Roadtrip Fan.


 

Reizen Amerika

 

Op vakantie naar Amerika? Kijk dan eens bij een van mijn favoriete websites.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

Sommige artikelen op deze website bevatten affiliatelinks, wat betekent dat als je iets boekt via een van deze links, ik hiervoor een kleine commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden.

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button