Bezienswaardigheden AmerikaBlogGrand Canyon National Park

Grand Canyon North Rim bezienswaardigheden.

Grand Canyon North Rim bezienswaardigheden. Hoewel Grand Canyon National Park in Arizona ligt, kun je de North Rim (de bovenkant) van Grand Canyon National Park het beste bereiken vanuit de staat Utah. De North Rim ligt namelijk aan de noordrand van de Grand Canyon, net tegen de staat Utah.

De mooiste Grand Canyon North Rim bezienswaardigheden vind je aan de Scenic Drive.

Grand Canyon National Park bestaat in feite dus uit twee delen, namelijk de South Rim en de North Rim. De North Rim en de South Rim zijn twee afzonderlijke parken (hoewel de toegangsprijs voor beide parken geldig is).

De South Rim is het meest bezochte deel van de Grand Canyon. Slechts 10% van de bezoekers van Grand Canyon National Park bezoekt de North Rim. Dit heeft niets te maken met de schoonheid van de North Rim, maar puur met de ligging. De South Rim ligt nu eenmaal meer op de ‘route’ tijdens een reis door het zuidwesten.

 


Op vakantie naar Amerika.

Vind hier prijzen voor vliegtickets, prachtige reizen en meer….

 

 

 Reizen

 

Hoe bereik je Grand Canyon North Rim.

De Grand Canyon North Rim ligt in de noordwestelijke hoek van Arizona, ongeveer 48 kilometer van Jacob Lake. Het is ongeveer anderhalf uur rijden van het plaatsje Kanab, vlakbij de grens met Utah. Vanaf Zion National Park rijd je in ongeveer twee uur naar de North Rim en vanaf Bryce Canyon bereik je de North Rim in drie uur.

De stad Page (de thuisbasis van Antelope Canyon en Horseshoe Bend) is slechts twee uur verwijderd van de North Rim.

Wil je met de auto of camper van de South- naar de North Rim rijden, dan liggen deze ongeveer 338 kilometer van elkaar verwijderd. Wil je van de South Rim naar de North Rim wandelen, dan is dit slechts 34 kilometer. Dit doe je via de Kaibab Trail. Je loopt via dit wandelpad dwars door de Grand Canyon.

 

Openingstijden Grand Canyon South Rim.

Grand Canyon National Park South Rim is het gehele jaar open, maar de North Rim is tijdens de winterperiode gesloten. De North Rim sluit namelijk als er te veel sneeuw ligt. Meestal is dit vanaf half oktober tot en met half mei.

Cabins, campings, restaurants en het bezoekerscentrum zijn van 15 mei tot 15 oktober geopend.

Kosten Grand Canyon North Rim:

 • $35 per voertuig
 • $30 per motor
 • $20 per persoon, per fiets, te voet

Geldig voor een week. Als je de toegangsprijs aan de South Rim hebt betaald, dan is deze binnen 7 dagen ook geldig voor de North Rim.

 

Grand Canyon North Rim bezienswaardigheden.

Het prachtige landschap rondom de North Rim is te bezichtigen vanaf de North Rim Scenic Drive oftewel Grand Canyon Highway 67. Aan deze kronkelende Highway vind je verschillende uitkijkpunten en plaatsen waar je een (korte) wandeling kunt maken.

De North Rim Scenic Drive strekt zich vanaf het Kaibab Plateau Visitor Center zo’n 70 kilometer uit tot aan het North Rim Visitor Center. De uitzichten worden aan het einde van de rit mooier en mooier. De Scenic Drive duurt zonder stoppen (heen en terug) ongeveer twee uur.

Tijdens je rit op Highway 67 kom je onderweg een aantal prachtige stops en uitkijkpunten tegen. Het wordt tenslotte niet voor niets de North Rim Scenic Drive genoemd.

Populaire bezienswaardigheden aan de North Rim Scenic Drive:

 • Bright Angel Point
 • Cape Royal
 • Point Imperial
 • Walhalla Overlook
 • Roosevelt Point
 • Vista Encantada
 • Cape Final
 • Uncle Jim Point
 • Widforss Trail
 • Point Sublime  

–> Vind hier de mooiste bezienswaardigheden van de Grand Canyon South Rim. 

bezienswaardigheden-grand-canyon-north-rim

Foto Walhalla Overlook: Meer dan 900 jaar geleden was dit plateau de thuisbasis van de Kayenta Anasazi, van wie wordt gezegd dat ze de voorouders zijn van de huidige Hopi-indianen, die ten oosten van de Grand Canyon wonen.

 

Wandelen aan de North Rim.

Om de North Rim te verkennen kun je gebruik maken van de Scenic Drive of maak je een wandeling aan de rand van de Canyon. Een aantal populaire wandelingen aan de North Rim op een rij.

 

Bright Angel Point Trail.

Bij aankomst op de North Rim is Bright Angel Point Trail een echte aanrader. Het wandelpad is slechts 650 meter lang en brengt je naar een van de meest spectaculaire uitzichten van de North Rim. Een lust voor het oog. Het wandelpad begint bij de parkeerplaats van het bezoekerscentrum of bij de achterkant van Grand Canyon Lodge.

Transept Trail.

Nog een prachtige wandeling vanaf het bezoekerscentrum van de North Rim. De Transept Trail verbindt Grand Canyon Lodge met North Rim Campground en volgt de rand van een zij-canyon genaamd Transept. Hoewel het wandelpad niet geasfalteerd is, is het een gemakkelijke wandeling.

Uncle Jim Trail.

Deze trail begint bij de parkeerplaats North Kaibab Trail en is acht kilometer lang (heen en terug). Het pad slingert door het bos en komt uit op een spectaculair punt dat uitkijkt over de Grand Canyon en de haarspeldbochten van de North Kaibab Trail.

grand-canyon-north-rim-wandelen

De North Kaibab Trail.

De North Kaibab Trail is het enige pad vanaf de North Rim dat helemaal doorloopt naar de South Rim (en andersom). Om de overkant te bereiken wandel je ongeveer 34 kilometer. De North Kaibab Trail is géén dagwandeling.

Omdat dat dit geen makkelijke wandeling is, raad ik aan om een deel van de wandeling te maken. Bijvoorbeeld naar de Coconino Overlook, een van de mooiste uitzichtpunten vanaf de North Rim. Vanaf Coconino Overlook kun je door wandelen naar de Supai Tunnel.

Hier zijn toiletten en een waterkraan aanwezig. Dit is overigens een belangrijk keerpunt voor wandelaars die niet verder willen wandelen.

Cape Royal Trail.

Dit is een wandeling van ongeveer 30 minuten heen en terug. Een gemakkelijke wandeling over een vlak, verhard pad met uitzicht op de Canyon, Angels Window en de Colorado-rivier.

Roosevelt Point Trail.

Ondanks een korte wandeltijd van ongeveer 20 minuten, heen en terug, krijg je tijdens deze wandeling prachtige uitzichten. Een afgelegen bospad met spectaculaire vergezichten. Aan de rand van de Canyon staan banken om van het schitterende uitzicht te genieten.

 

 

Grand Canyon National Park Magazine.

Omdat Grand Canyon National Park groot is, heeft USA Roadtrip Fan een prachtig digitaal magazine over de Grand Canyon gemaakt. Dit magazine is een aanvulling op je droomreis naar Amerika. In het magazine vind je namelijk de allerbeste Grand Canyon tips, staan de mooiste uitkijkpunten en de beste fietsroutes vermeld.

national-park-magazine

Het digitale magazine sluit af met drie handige dagindelingen van een verblijf van 1, 2 en 3 dagen in Grand Canyon Nation al Park. Op deze manier mis je geen enkele belangrijke bezienswaardigheid.

Bekijk het Grand Canyon National Park Magazine.

 

 

De mooiste bezienswaardigheden van Grand Canyon South Rim.

Grand Canyon National park is fenomenaal en de prachtige vergezichten vanaf de South Rim zijn soms niet te bevatten, zo mooi. De Grand Canyon is niet alleen prachtig, maar ook heel erg groot.

Daarom heb ik de mooiste uitzichtpunten van de Grand Canyon voor je op een rij gezet. Op deze manier haal jij het beste uit je reis naar aan de South Rim.

Mooiste uitkijkpunten Grand Canyon South Rim.

 


Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> Alle wandelroutes van de Grand Canyon op een rij.

–> De mooiste uitzichtpunten van de Grand Canyon. Wauw!

–> Outlets Malls in Vegas. Dé plek om je kledingkast aan te vullen. 

–> Heb jij deze steden in Amerika ooit al eens bezocht?

–> Vind hier de mooiste reizen naar de Verenigde Staten.


 

Reizen Amerika

 

–> Op vakantie naar Amerika, dit wil je weten!  Kijk ook eens bij de beste reisspecialisten of bij een van mijn favoriete websites.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

SOCIAL CHECK-IN

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button