BlogGrand Canyon National Park

Grand Canyon kaart. Download gratis Grand Canyon maps.

Grand Canyon kaart. Als je op zoek bent naar een kaart van de Grand Canyon, dan ben je hier aan het juiste adres. Momenteel zijn er op het internet tientallen gratis kaarten te vinden van Grand Canyon National Park. Je kunt deze kaarten op diverse websites bekijken en zelfs downloaden.

Nu leek het mij handig om al deze kaarten te bundelen en op een plaats te verzamelen. Wel zo makkelijk, want dan hoef je niet het halve internet af te struinen als jij op zoek bent naar een bepaalde kaart van Grand Canyon National Park.

Heb jij een kaart van de Grand Canyon nodig? Geen probleem, hier vind je ze. Ik heb de beste, mooiste en meest praktische kaarten van de Grand Canyon voor je op een rij gezet.

 

Grand Canyon kaart.

Laat ik maar beginnen met de makkelijkste en meest visuele kaart van de Grand Canyon. En dan heb ik het niet over een Grand Canyon kaart die je kunt uitprinten of downloaden. Nee, dan heb ik het over Google Maps.

Want laten we eerlijk zijn, heb je een bezoek aan de Grand Canyon gepland dan wil je voor de vakantie toch al ‘beelden’ zien van dit schitterende natuur Park. ‘Wandel’ thuis eens door de Grand Canyon, het kan! Ga via Google Maps de Grand Canyon ‘in’ en krijg op deze manier direct een fantastische indruk van de Grand Canyon.

Bron video: Google Maps.

 

Grand Canyon kaart, gratis downloaden.

Onderstaand vind je een aantal PDF-bestanden en externe links die je kunt openen en/of downloaden in een nieuw venster. De kaarten die ik van de Grand Canyon verzameld heb, zijn bijvoorbeeld wandelkaarten, camping kaarten, kaarten van de shuttlebus en nog veel meer.

 

Dit is de nieuwste Grand Canyon National Park map, en toont het gehele Nationale Park inclusief de verre en wat minder bezochte locaties. Klik op de afbeelding voor een full size JPG (1,4 mb) of download het PDF bestand (15.5 mb).

 

Toch een beetje old school? Dit is de klassieke map/kaart van Grand Canyon National Park. Het is wellicht niet de mooiste kaart van de Grand Canyon, maar makkelijk te lezen en uit te printen. Klik op de afbeelding voor een full size GIF (500 kb) of download het PDF bestand (200 kb).

 

 

Grand Canyon wandel kaarten.

Als je gaat hiken/wandelen in de Grand Canyon, dan kan het handig zijn om je eerst te verdiepen in de wandelingen. Wat zijn de afstanden van de hike, de hoogte verschillen en hoe lang doe je over een wandeling?

Zeker met warme temperaturen is dit handig om te weten. Daarom een aantal kaarten van de bekendste wandelroutes op een rij.

 

De Grand Canyon trail map toont Grand Canyon National Park’s drie bekendste wandelroutes. Namelijk North Kaibab, South Kaibab en Bright Angel. Klik op de afbeelding voor een full size JPG (400 kb) of download het PDF bestand (250 kb).

 

Bovenstaande Grand Canyon trail map van de North Rim bevat omschrijvingen van wandelroutes, het aantal kilometers en de geschatte wandeltijd. Klik op de afbeelding voor een full size JPG (3 mb) of download het PDF bestand (650 kb).

–> De mooiste wandelroutes van de Grand Canyon op een rij.

 

Gedetailleerde Grand Canyon kaarten.

Voor gedetailleerde kaarten van de Grand Canyon zijn onderstaande kaarten wellicht handig om te gebruiken.

 

Op zoek naar een gedetailleerde kaart van de Grand Canyon South Rim? Op deze kaart vind je de belangrijkste gebieden van het National Park en waar de meeste hotels en restaurants zijn. Klik op de afbeelding voor een full size JPG (2.6 mb) of download het PDF bestand (14 mb).

 

De Grand Canyon Village map, gelegen aan de South Rim. In dit gebied vind je de meeste hotels, campings en winkeltjes. Klik op de afbeelding voor een full size JPG (500 kb) of download het PDF bestand (3.8 mb).

 

Een kaart van de Grand Canyon North Rim. Bij de North Rim is het veel rustiger dan bij de South Rim. En omdat het hier rustiger is en wegen in de winter vaak door sneeuwval afgesloten zijn, is de North Rim alleen tijdens bepaalde periodes bereikbaar. Klik op de afbeelding voor een full size JPG (700 kb) of download het PDF bestand (2.9 mb).

 

Kaart accommodaties Grand Canyon.

Om accommodaties in en rondom de Grand Canyon te vinden, kun je hieronder bij Booking.com op de kaart kijken. Je kunt de kaart in- en uitzoomen om zo de beste overnachtingen te vinden.

Standaard staat de kaart ingesteld op Grand Canyon Village, aan de South Rim, maar als je uitzoomt, zie je bijvoorbeeld ook accommodaties in Tusayan of Flagstaff. Stadjes die net buiten het Park liggen en waar accommodaties vaak goedkoper zijn.Booking.com

 

Grand Canyon camping kaarten.

 

Mather Campground (200 kb), ligt aan de South Rim in Grand Canyon Village, ten zuidoosten van de Lodging en ten zuidwesten van het Visitor Center. Mather Campground is de populairste camping van het park. Klik op de foto voor de kaart. 

 

Desert View Campground (500 kb), vind je aan de oost ingang van de Grand Canyon aan de South Rim. Deze camping is veel kleinere dan Mather Campground en dit gebied is wat rustiger dan bij Mather Campground. Klik op de foto voor de kaart. 

 

North Rim Campground (200 kb), ligt aan de…. nou, dat lijkt mij wel duidelijk, aan de North Rim :-). Deze camping vind je bij de Grand Canyon Lodge en Visitor Center en is misschien wel de meest rustige camping van heel de Grand Canyon. Klik op de foto voor de kaart. 

 

Grand Canyon wegen maps.

 

Benieuwd naar de wegen die rondom de Grand Canyon liggen? Bekijk dan deze wegen kaart van de Grand Canyon. Op de kaart zie je de wegen van de Grand Canyon en de weg naar Las Vegas. Klik op de afbeelding voor een full size JPG (200 kb) of download het PDF bestand (200 kb).

 

Deze kaart toont de wegen die naar diverse plaatsen rondom het National Park leiden. Je kunt de plaatsen binnen een dag bereiken dus wellicht handig om te zien vanaf waar je de Grand Canyon kunt bereiken. Klik op de afbeelding voor een full size JPG (700 kb) of download het PDF bestand (1.5 mb).

 

Grand Canyon kaart shuttlebus.

 

De Grand Canyon shuttle bus map. Op deze kaart van de Grand Canyon zie je het shuttlebus systeem van het Park. Je gaat via drie routes (rood, blauw en oranje) van Hermit’s Rest (west) naar Yaki Point (oost). Klik op de afbeelding voor een full size JPG (3.3 mb) of download het PDF bestand (1.5 mb).

Dit waren ze. De belangrijkste kaarten op een rij. Staat er een Grand Canyon kaart niet bij? Op de officiële website van Grand Canyon National Park kun je nog meer kaarten vinden.

–> Bekijk alle kaarten via de officiële website.

 

Wat wil je zien in de Grand Canyon.

Als je op vakantie naar het zuidwesten van Amerika gaat, dan mag een bezoek aan de Grand Canyon niet ontbreken. Bezoek je de Grand Canyon tijdens de zomerperiode dan ben je verplicht om gebruik te maken van de shuttlebussen in het Park.

De shuttlebussen rijden langs alle bezienswaardigheden van de Grand Canyon, maar bij onderstaande stopplaatsen zou ik toch echt even de bus uitstappen.

  • Grandview Point
  • Grand Canyon Village
  • Rim Trail
  • Desert View Drive
  • Trailview Overlook
  • South Kaibab Trail
  • Hermit’s Rest
  • Grandview Trail
  • Maak een helikoptervlucht in de Grand Canyon

–> Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden van de Grand Canyon.

 

Ook leuk om te lezen over de Grand Canyon.

–> De mooiste wandelroutes van de Grand Canyon.

–> Het weer in de Grand Canyon. Juli is de warmste maand

–> Vind een mooie reis naar de Grand Canyon.

–> Hier overnacht je bij de Grand Canyon.

–> De mooiste bezienswaardigheden van de Grand Canyon op een rij.

 

Reizen Amerika

 

Op vakantie naar Grand Canyon National Park? Dit zijn de beste Amerika specialisten die schitterende reizen naar de Grand Canyon aanbieden. Of neem eens een kijkje bij een van mijn favoriete websites voor Amerika.

Rondreis naar de Grand Canyon.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar de Grand Canyon.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in de Grand Canyon.

Zoek overnachtingen

Camper huren Grand Canyon.

Vergelijk verhuurders

Auto huren Grand Canyon.

Vergelijk autoverhuurders

Deze blog bevat affiliate links. Mocht je via één van de links een bestelling doen, dan ontvang ik een kleine commissie, uiteraard zonder extra kosten voor jou.

SOCIAL CHECK-IN

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button