BlogGrand Canyon National ParkNationale Parken

Grand Canyon bezienswaardigheden. Waardevolle info en tips.

De Grand Canyon in Amerika.

De Grand Canyon, is een van de bekendste nationale parken in Amerika en benoemd als een van de zeven wereldwonderen der natuur. De beroemde kloof is 446 kilometer lang en de breedte varieert van 16 tot 29 kilometer. Het diepste punt van de Grand Canyon is maar liefst 1.829 meter.

Seeing the Grand Canyon for yourself is priceless!

Bij Grand Canyon National Park zijn volop bezienswaardigheden en je kunt de beroemde kloof op diverse manieren bezichtigen.

Je kunt bijvoorbeeld via wandelpaden in het ravijn afdalen. Maar ook een spannende tour boeken en al raftend over de Colorado River. En wat te denken op de rug van een ezel de Canyon af te dalen? Of laat je heerlijk rijden door de shuttlebus.

Maar het uiterste van het uiterste is toch wel met een helikoptervlucht over en in de Canyon vliegen! De meeste mensen bewonderen de Grand Canyon en zijn prachtige bezienswaardigheden overigens gewoon veilig langs de kloofrand.

 


Regel je reis naar Amerika.

 

 

 Reizen

 

Hoe bereik je Grand Canyon.

Wanneer je op Los Angeles vliegt, rijd je in ongeveer 9 uur naar Grand Canyon Village. Een tussenstop om te overnachten is dus geen overbodige luxe. Vlieg je op Las Vegas dan bereik je in ongeveer 4,5 uur Grand Canyon Village.

In mijn blog goedkope vliegtickets naar Amerika leg ik uit wat de beste periode is om je vliegtickets zo goedkoop mogelijk te bemachtigen. En bij welke reisorganisaties je kunt boeken voor de goedkoopste prijs.

 

Openingstijden Grand Canyon.

De Grand Canyon wordt door de Colorado-rivier verdeelt in twee delen. Namelijk de North Rim en de South Rim. De North Rim is in de wintermaanden gesloten (ongeveer van oktober tot en met half mei), maar de South Rim is 24 uur per dag, 365 dagen per jaar geopend.

Daarmee is de South Rim ook de toegankelijkste en meest bezochte bezienswaardigheid van de Grand Canyon.

–> uitgebreide blog over de bezienswaardigheden van Grand Canyon North. 

 

Toegangsprijs Grand Canyon.

Voor de toegang tot het park dien je entree te betalen. Voor actuele prijzen kijk je op de officiële site van Grand Canyon National Park. Je kunt er ook voor kiezen om America the Beautiful Pass te kopen.

Deze pas is een jaar geldig, kost $80 en met deze jaarpas bezoek je ruim 2000 parken in Amerika. De pas is geldig voor alle inzittenden van een auto of camper.

Tip | Op Marktplaats wordt de pas voor ongeveer 40 euro aangeboden. Wij kopen de pas altijd op Marktplaats. Zijn we weer terug van onze Amerika reis, dan verkopen we de pas gewoon weer. Zo bezoeken wij de nationale parken in Amerika toch maar mooi gratis!

grand-canyon-bezienswaardigheden

Ingang van de Grand Canyon.

Er zijn drie ingangen bij de Grand Canyon. De North- East en South Entrance. De North Entrence bereik je door ter hoogte van het plaatsje Jacob Lake de State Route 67 naar het zuiden te nemen. Rijd deze 70 kilometer af en je bereikt de North Rim.

Ga vanaf State Route 89 (vanaf Page) naar het westen via de State Route 64, deze afslag ligt net ten zuiden van het plaatsje Cameron. Na ongeveer 50 kilometer bereik je dan de East Entrance.

De weg die vanuit het zuiden de South Entrance ingaat, heeft twee weg nummers: State Route 64 en de 180. Vanaf de stad Williams neem je de 64 naar het noorden en is het nog ongeveer 95 kilometer rijden naar Grand Canyon Village.

Vanuit de stad Flagstaff heb je State Route 180 en deze gaat op den duur over in de 64. Wanneer je de 64 opgaat, is het nog 50 kilometer naar Grand Canyon Village.

–> Dit zijn leuke hotel tips en mooie bezienswaardigheden in Flagstaff, Arizona. 

 

Grand Canyon Village.

Grand Canyon Village ligt in het zuidelijke deel van de Grand Canyon. Hier vind je het Visitor Center, de parkeerplaatsen, restaurants en wat souvenirwinkels.

Grand Canyon Village is hét startpunt van al de toeristen die maar al te graag in de Grand Canyon de bezienswaardigheden willen bezoeken.

Vanaf Grand Canyon Village kun je bovendien het uitzichtpunt Mather Point zien en je allereerste eerste blik op de Grand Canyon werpen.

 

Overnachten Grand Canyon.

In Grand Canyon National Park zijn in totaal zeven hotels aanwezig.

Phantom Ranch ligt op de bodem van de Grand Canyon, maar daar zullen velen van ons waarschijnlijk nooit komen. De wandeltocht duurt namelijk 2 dagen.

De Grand Canyon Lodge ligt aan de North Rim en de overige vijf hotels liggen allemaal aan de South Rim. Dit zijn: 

Tip | Vorig jaar hebben wij aan de Rim een Lodge gehuurd voor ongeveer $200. Niet goedkoop en bijna een jaar van te voren geboekt, maar wat een belevenis.

Je ziet hierdoor een schitterende zonsondergang en – opkomst. En wat een rust om langs de kloofrand te lopen, wanneer de meeste toeristen het park verlaten hebben. Een aanrader dus.

Buiten het park zijn ook voldoende accommodaties aanwezig om te overnachten.

Kijk bijvoorbeeld eens voor een –> hotel in het charmante Tusayan of neem een –>overnachting in het schitterende Flagstaff. Weliswaar 1,5 uur rijden, maar je betaalt een stuk minder voor je overnachting.

tent-grand-canyon-bezienswaardigheden

 

Campings Grand Canyon.

In Grand Canyon National Park zijn 4 campings aanwezig, maar ook buiten het park zijn diverse campings waar je kunt overnachten.

  1. Mather Campground is de grootste camping en is het hele jaar geopend. De camping ligt net iets ten zuiden van het Visitor Center in de Village. De camping heeft plaats voor zowel tenten als RV’s.
  2. Trailer Village ligt naast Mather Campground en is het hele jaar open. De camping heeft plaats voor 84 trailers.
  3. Desert View Campground heeft 50 plaatsen voor tenten en kleine RV’s. De camping ligt 45 kilometer ten oosten van de Village en is open van midden april tot midden oktober. Reserveren voor een plaatsje is niet mogelijk.
  4. De North Rim Campground heeft plaats voor tenten en RV’s en ligt op ongeveer 2 kilometer afstand van de North Rim. Het is verplicht om hier een plaats te reserveren. De camping is open van half mei tot eind oktober. Maar dit ligt aan de weersomstandigheden. Op de officiële site van de camping vind je actuele informatie over de openingstijden.

 

Shuttlebussen Grand Canyon.

Om in Grand Canyon de bezienswaardigheden te bezoeken, moet je in de zomer gebruik maken van de gratis shuttlebussen (in de winterperiode mag je met je huurauto de route zelf rijden). Op het park zijn vier verschillende routes aanwezig, deze worden met 4 verschillende kleuren aangegeven.

De blauwe route rijdt voornamelijk langs de campgrounds, de village en het Visitor Center. Dan is er nog de paarse route. Deze rijdt vanaf het Visitor Center op en neer naar het stadje Tusayan.

Maar de oranje en rode route rijden in de Grand Canyon langs de –> bezienswaardigheden en mooiste uitkijkpunten.

Van mei tot en met september rijdt er tussen zonsopgang en zonsondergang iedere 15 minuten een bus. Vanaf zonsondergang tot een uur daarna, gaat er iedere 30 minuten een bus.

Zoals ik al aangaf rijdt de bus van de paarse route niet in de Grand Canyon langs de bezienswaardigheden, maar van het Visitor Center naar Tusayan en omgekeerd. De bus stopt in Tusayan op vier verschillende plaatsen. Overnacht je in Tusayan dan is het dus erg handig om gebruik te maken van deze bus. Want dan kun je de huurauto bijvoorbeeld laten staan bij je hotel of motel. Dit bespaart je een hoop tijd bij de ingang van het park en bij het vinden van een parkeerplaats.

Op de officiële pagina van Grand National Park vind je de –> volledige uitleg over de shuttlebussen. 

 

Grand Canyon bezienswaardigheden.

De rode route: Hermit Road Route. South Rim.

Hermit Road Route (red) shuttle bus loop map

Trailview Overlook: schitterend uitzicht over de Grand Canyon, in het bijzonder over Bright Angel Trail.

Maricopa Point en Powell Point.

Hopi Point: vanaf dit punt kun je diep de Canyon in kijken. Je heb ook een schitterend uitzicht over een deel van de Colorado Rivier. Bij dit uitkijkpunt zijn tevens toiletten aanwezig.

Mohave Point: wederom een prachtig uitzicht op de Colorado Rivier.

The Abyss: vanaf dit uitkijkpunt kun je diep de Canyon inkijken. Wel 914 meter de diepte in.

Monument Creek.

Pima Point: hier vind je een weids uitzicht. Van alle uitzichtpunten kun je hier het beste de rivier zien.

Hermit’s Rest: hier heb je de gelegenheid om wat te eten (kleine snack), er is een gift shop en er zijn ook hier toiletten aanwezig.

grand-canyon-uitzichtpunt bezienswaardigheden

De Desert View Drive loopt van het Visitor Center bij Grand Canyon Village naar Desert View bij de oostelijke parkingang. Je mag deze route met je eigen auto rijden (behalve Yaki Point) en de route is 35 kilometer lang.

Yaki Point: dit uitzichtpunt bereik je met een shuttlebus (oranje). Bij dit punt begint de South Kaibab Trail.

Grandview Point: dit is het hoogste uitzichtpunt van de Grand Canyon. Je kunt zowel links als rechts de Canyon inkijken.

Moran Point: heeft een schitterend uitzicht. Hier kun je ‘de lagen in de Canyon’ goed zien.

Lipan Point en Navajo Point: dit is het hoogste uitzichtpunt aan de East Rim Drive. Vanaf dit punt kun je de toren van Desert Point goed zien.

Desert viewpoint: dit is het eerste punt wat je tegenkomt als je het national park via de oostelijke ingang binnenkomt of het laatste punt voordat je het park aan de oostkant verlaat. Een super mooi uitzichtpunt. Je kunt in de toren, er zijn Rangers aanwezig voor uitleg en er is tevens gelegenheid om een klein souvenirtje te kopen. Ook hier zijn toiletten aanwezig.

desert-view-grand-canyon-bezienswaardigheden

De North Rim is tijdens je rondreis door zuidwest Amerika niet de eerste stop waar je aan denkt bij de Grand Canyon. Begrijpelijk, want je moet inderdaad een stukje omrijden, maar ook op de North Rim vind je tal van oogverblindende uitzichtpunten.

Point Imperial: is het hoogste punt aan de North Rim (2.683 meter). Je kijkt hier uit over de zogenaamde Painted Desert. Een hoogtepunt is toch wel het uitzicht op het “eiland” Mt. Hayden, waar je de sterke kleurcontrasten in de kloof ziet.

Cape Royal: je kijkt bij dit uitkijkpunt op, in én over de Grand Canyon. Je bereikt het punt door een korte wandeling vanaf de parkeerplaats. Bij heel helder weer zie je de Desert View Watchtower op de South Rim. Cape Royal is een populaire plek voor het bekijken van de zonsopgang en zonsondergang.

Roosevelt PointWalhalla OverlookBright Angel Point.

Vanaf de North Rim is de North Kaibab Trail het enige wandelpad waarmee je de Canyon in kunt. De route bedraagt 45 kilometer (round trip), maar is niet in één dag te lopen. Wij hebben een klein stukje gewandeld, naar Coconino Overlook (2,4 km round trip) of je kunt naar Supai Tunnel (6,5 km round trip). Op deze manier krijg je echt wel een goed beeld van Grand Canyon North.

 

Grand Canyon tips.

Helikoptervlucht Grand Canyon.

In mijn artikel bezienswaardigheden in Amerika heb ik al eerder, kort geschreven over mijn spectaculaire ervaring in de Grand Canyon. Ik heb daar namelijk een helikoptervlucht gemaakt. Het is niet goedkoop, ik weet het, maar jeetje wat een natuur spektakel komt daar aan je voorbij. Die helikoptervlucht staat voor altijd in mijn geheugen gegrift.

Je wordt naar een helikopter gebracht en vervolgens vlieg je over de Grand Canyon, waardoor je adembenemende uitzichten ziet. De helikopter landt vervolgens in de Grand Canyon en wij zijn daarna over de Colorado River gevaren.

Na een half uurtje stop je aan de kant van de rivier en krijg je een heerlijke lunch. Vervolgens vlieg je weer terug dóór de Grand Canyon en word je weer netjes bij je hotel afgezet. Echt, ik kan niet omschrijven hoe bijzonder zo’n vlucht is, bizar, een spektakel, ontzagwekkend, fenomenaal, machtig mooi…….!

Heb je de mogelijkheid, vlieg dan boven, in én door de Grand Canyon. De kosten van een vlucht beginnen volgens mij vanaf 180 euro. Een belevenis die je werkelijk nooit meer vergeet.

Wij hebben onze tickets bij –> Viator.com geboekt, maar ook de website van –> Get Your Guide biedt de tickets aan.

grand-vanyon-bezienswaardigheden-helikopter

 

Wandelen in de Grand Canyon.

Je hebt de keuze uit diverse verschillende wandelingen in en rondom de Grand Canyon. Hieronder geef ik in het kort de meest belangrijke en interessante wandelingen.

Rim Trail: 19 kilometer lang en goed begaanbaar. Het pad loopt langs de zuidelijke rand van de Grand Canyon. Druk wandelpad.

Bright Angel Trail is een wandeling voor ervaren wandelaars. Vooral als je naar Indian Garden of Plateau Point wilt wandelen. Plateau Point ligt meer dan 19 kilometer van het beginpunt van de wandeling in Grand Canyon Village en is niet in één dag heen en terug te bewandelen.

Hermit Trail begint bij Hermit’s Rest en gaat over 11 kilometer (heen en terug) naar ofwel Santa Maria Spring (8 kilometer heen en terug) ofwel naar Dripping Springs (11 kilometer heen en terug).

South Kaibab Trail is een populaire wandeling die begint bij Yaki Point (uitsluitend per shuttlebus bereikbaar). Deze wandeling heeft prachtige zichten op de Grand Canyon. Het grappig genaamde uitzichtpunt “Ooh Aah Point” is bij vele een leuk stoppunt.

Grandview Trail begint bij Desert View Drive en is 10 kilometer lang (heen en terug). Tijdens de zomermaanden raadt het national park aan om niet verder te wandelen dan Coconino Saddle in verband met de warmte (3,5 kilometer heen en terug). Het wandelpad is steil en rotsachtig.

wandelaars-grand-canyon-bezienswaardigheden

 

Hoe lang ga je naar de Grand Canyon.

Heb je niet veel tijd tijdens je rondreis? Plan dan minimaal één volledige dag in voor de Grand Canyon. Dit heb je echt nodig voor de belangrijkste highlights. Het mooiste is om in de Grand Canyon een overnachting te boeken. Zeker als je nog een wandeling wil maken. Plus je krijgt er dan een bonus bij van een schitterende zonsopgang en zonsondergang!

 

Conclusie Grand Canyon.

Nou, dit waren van de Grand Canyon toch wel de belangrijkste bezienswaardigheden en tips op een rij. Ik weet het, het was veel informatie, maar een dag de Grand Canyon en zijn bezienswaardigheden bezoeken, vergt echt even wat uitzoekwerk.

Doe je dit van te voren in Nederland, dan kun je het beste uit je dag of dagen in de Grand Canyon halen. Ik hoop dat ik je met deze blog wat op weg heb kunnen helpen. Wist jij dat USA Roadtrip Fan een handig magazine over de Grand Canyon heeft uitgebracht?

–> Bekijk het inkijkexemplaar van het Grand Canyon National Park Magazine.

Veel plezier in de Grand Canyon!

 

Ook leuk om te lezen.

–> Het weer en klimaat van Grand Canyon National Park

–> Alle Nationale & State Parken van Amerika op een rij.

–> Goedkoop bellen en internet in Amerika? Dat doe je zo!

–> Overnacht in en rondom de Grand Canyon. Hier moet je zijn.

–> Dit zijn ze. De mooiste wandelroutes van de Grand Canyon.

 

Reizen Amerika

 

Op vakantie naar Amerika? –> Op vakantie naar Amerika, dit wil je weten! Kijk ook eens bij een van mijn favoriete websites over Amerika.

Rondreis naar Grand Canyon National Park.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Grand Canyon National Park.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Grand Canyon National Park.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Grand Canyon National Park.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Grand Canyon National Park.

Vergelijk autoverhuurders

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button