Bezienswaardigheden AmerikaBlogSan Francisco

Golden Gate Bridge in San Francisco. Leuke weetjes.

Golden Gate Bride, San Francisco. De Golden Gate Bridge staat bij de ingang van de San Francisco Bay in Californië als symbool van Amerikaanse vindingrijkheid en vastberadenheid. De brug is gebouwd tijdens de Grote Depressie.

De Golden Gate Bridge is een technisch wereldwonder.

Tegenwoordig ‘vervoert’ dit internationale icoon, een echt technisch wereldwonder, ongeveer 40 miljoen voertuigen per jaar en dient de brug niet alleen als transportverbinding, maar ook als een belangrijke reisbestemming voor miljoenen bezoekers van over de hele wereld.

Reizigers willen fietsen over de Golden Gate Bridge, wandelen en bij verschillende uitkijkpunten de Golden Gate Bridge bewonderen. Een bucketlist dingetje, zullen we maar zeggen. En terecht, want de brug zien, is alleen al een onvergetelijke ervaring. In dit artikel neem ik je mee naar de iconische Golden Gate brug in San Francisco.

 

national-park-magazine

 

Geschiedenis Golden Gate Bridge.

De iconische Golden Gate Bridge in San Francisco is ontworpen door ingenieur Joseph Strauss. De brug moest San Francisco verbinden met Marin County. De bouw van de brug ging van start op 5 januari 1933 en op 27 mei 1937 werd de brug opengesteld voor voetgangers. Een dag later werd de brug opengesteld voor voertuigen.

–> Zo betaal je tol bij de Golden Gate Bridge.

De geschiedenis in tijdlijn. 

 • 1916 – James H. Wilkins komt op het idee om Noord-Californië te verbinden met het schiereiland San Francisco.
 • December 1924 – Het Amerikaanse Ministerie van Oorlog, de overheidsinstantie die verantwoordelijk is voor het hele gebied rond de zeestraat, keurt het project goed.
 • 1928 – De Golden Gate Bridge en Highway District worden gevormd en Joseph B. Strauss wordt aangesteld als architect / ontwerper.
 • 5 januari 1933 – De bouw van de Golden Gate Bridge begint.
 • 27 mei 1937 – De brug is voltooid en gaat open voor voetgangers. De brug is gebouwd voor ongeveer $35,5 miljoen en valt binnen het budget en ligt voor op schema.
 • 28 mei 1937 – De Golden Gate Bridge wordt opengesteld voor voertuigen.

 


Op vakantie naar Amerika.

Vind hier prijzen voor vliegtickets, prachtige reizen en meer….

 

 

 Reizen

 • 7 augustus 1937 – WO I-veteraan Harold Wobber zegt naar verluidt: ‘Hier stap ik uit’ en springt dan naar zijn dood. Het is de eerste zelfmoord op de Golden Gate Bridge.
 • 1939 – Een veiligheidsleuning om zelfmoorden te voorkomen wordt geïnstalleerd.
 • 8 mei 2012 – Opening van het Golden Gate Bridge-paviljoen.
 • 27 juni 2014 – De raad van bestuur van de brug keurt unaniem een ​​financieringspakket goed van in totaal $ 76 miljoen voor een ​​zelfmoord-afschriknet.
 • April 2017 – Twee tieners in Wisconsin beklimmen de noordelijke toren zonder opgemerkt te worden door de beveiliging. Ambtenaren zijn pas weken later op de hoogte van de gebeurtenissen toen de tieners een video van hun klim naar YouTube uploadden.
 • 1 juli 2019 – Districtstol en tarieven worden verhoogd voor chauffeurs die San Francisco binnenkomen. De tolverhogingen gaan door tot 2023 om het budgettekort van $ 75 miljoen van de Golden Gate Bridge, Highway and Transportation District te verminderen.
 • Juni 2020 – De Golden Gate Bridge begint geluiden te maken die tot op vijf kilometer afstand te horen zijn. De ‘muziektonen’ die van de brug komen, zijn het resultaat van een project om de brug meer aerodynamisch te maken onder harde wind en is noodzakelijk om de veiligheid en structurele integriteit van de brug voor de komende generaties te waarborgen.

 

 

Fietsen over de Golden Gate Bridge.

Fietsen over de Golden Gate brug vergt wat planning tijdens je vakantie. Er zijn namelijk geen fietsverhuur locaties bij het bezoekerscentrum van de brug te vinden. Dus als je de zeebries in je haren wilt voelen, huur je bijvoorbeeld fietsen bij:

 • Viator
 • GetYourGuide
 • Sports Basement
 • Golden Gate Bridge Bike Rentals
 • Parkwide Bike Rentals & Tours

Elektrische fietsen zijn tegenwoordig ook toegestaan op de brug, maar hiervoor gelden bepaalde snelheden. De verhuur-locatie kan je hier alles over vertellen. Verder kun je niet alleen fietsen over de brug, maar ook tours boeken waar je bijvoorbeeld zowel met een fiets over de brug fietst én met een boot onder de brug vaart. Combi-tours die vaak worden aangeboden door Viator of GetYourGuide. 

Fietsers hebben toegang tot zowel het oostelijke als het westelijke trottoir. Voetgangers mogen enkel het oostelijke trottoir bezoeken. Dus als je hier fietst, kom je voetgangers tegen, dat lastig kan zijn tijdens het passeren.

Fietsen over de brug gaat een stuk sneller dan lopen, want een fietstocht over de Golden Gate duurt ongeveer 30 minuten tot 1 uur, afhankelijk van het verkeer en hoe vaak je stopt.

 

Wandelen over de Golden Gate Bridge.

Als je niet wilt fietsen over de brug, dan is een wandeling over de Golden Gate Bridge in San Francisco een goed alternatief. Een wandeling over de brug (heen en terug) duurt ongeveer één tot twee uur, afhankelijk van hoe vaak je stopt om naar het adembenemende uitzicht te kijken.

Het is dus ook een goede manier om na je Amerikaans ontbijt of lunch wat calorieën te verbranden. Voetgangers hebben toegang tot het oostelijke trottoir van de brug, dat toegankelijk is vanaf zowel het noorden als het zuiden tijdens de volgende uren:

 • 05:00 – 18:30 uur van de eerste zondag van november tot de tweede zondag van maart.
 • 05:00 – 21:00 uur vanaf de tweede zondag in maart tot de eerste zondag van november.

Hoewel de brug prachtig is, kan deze soms in een mist worden gehuld waardoor het moeilijk is om de gehele brug te zien. Verder zou ik rekening houden met flinke wind. Het kan namelijk nogal eens behoorlijk waaien bij de brug.

De beste tijd van het jaar om een ​​wandeling over de brug te maken is tussen de maanden september en oktober. De weersomstandigheden zijn dan op zijn ‘best’.

 

 

Prachtige uitkijkpunten Golden Gate Bridge.

De iconische Golden Gate brug kan vanaf veel punten in San Francisco en Marin County worden bekeken. Geniet van de prachtige uitzichten en bekijk de brug van verschillende invalshoeken. Een aantal prachtige locaties op een rij.

 

1. Fort Point National Historic Site. 

Gelegen onder de brug, biedt dit bakstenen fort uit de burgeroorlog een uniek perspectief op de brug en is het de perfecte achtergrond voor een selfie. Deze locatie ligt vlakbij het Golden Gate Bridge Welcome Center.
Adres: Long Ave & Marine Dr, San Francisco, CA 94129, Verenigde Staten.

 

2. Baker Beach.

Voel zand tussen je tenen en geniet vanaf dit prachtige strand van een panoramisch uitzicht op de Marin Headlands, Golden Gate Strait en Point Bonita. Deze locatie ligt aan de zuidwestkant van de Golden Gate Bridge en biedt een perfect uitzicht op het beroemde bouwwerk.
Adres: Lincoln Blvd, San Francisco, CA 94129, Verenigde Staten.

 

3. Crissy Field. 

Een favoriete plek voor zowel de lokale bevolking als reizigers. Dit voormalige militaire vliegveld is een prachtige plek om te wandelen of fietsen op een vlakke, drukke promenade met iconisch uitzicht op de San Francisco Bay en Golden Gate Bridge.
Adres: 1199 E Beach, San Francisco, CA 94129, Verenigde Staten.

 

4. Golden Gate Overlook.

Gelegen boven een historische fort aan de zuidwestkant van de Golden Gate Bridge, biedt dit uitkijkpunt een prachtige blik op de brug. Een leuke plek voor fietsers, wandelaars en hardlopers.
Adres: Langdon Ct, San Francisco, CA 94129, Verenigde Staten.

 

Golden-gate-bridge-uitkijkpunten

 

Weetjes over de Golden Gate Bridge.

De naam Golden Gate Bridge is genoemd naar de Golden Gate Strait, het smalle, turbulente, 90 meter diepe stuk water onder de brug, die de Stille Oceaan in het westen verbindt met de Baai van San Francisco in het oosten. John Fremont gebruikte een Griekse term voor de brug: Chrysopylae – in het Engels, Golden Gate.

 • De lengte van de Golden Gate Bridge is 2.737 meter en de brug bevat ongeveer 88.000 ton staal.
 • Het totale gewicht van de Golden Gate Bridge is 887.000 ton.
 • Er zijn twee torens die de twee staalkabels ondersteunen die de brug verankeren. Er zit 27.572 meter draad in elk van de twee staalkabels.
 • De torens steken 225 meter boven het water. Ze wegen elk 44.000 ton en staan ​​1.280 meter uit elkaar.
 • De brug is 30 meter breed. Er zijn zes rijbanen en twee trottoirs en het wegdek ligt 60 meter boven het water.
 • De kleur van de Golden Gate Bridge heet “GGB International Orange.”
 • De brug heeft een geavanceerd beveiligingssysteem met bewegingsdetectoren en beveiligingscamera’s.

 


Ook leuk om te lezen over San Francisco.

–> 41 gratis bezienswaardigheden in San Francisco.

–> Leuke fietstochten in San Francisco.

–> Dit zijn de leukste winkelgebieden van San Francisco.

–> Bixby Creek Bridge een schitterend onderdeel van de highway 1.

–> De mooiste bezienswaardigheden van de Highway one.


 

ReizenReizen

 

Op vakantie naar San Francisco? Kijk eens bij een van mijn favoriete websites.

Rondreis naar San Francisco.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar San Francisco.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in San Francisco.

Zoek overnachtingen

Camper huren in San Francisco.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in San Francisco.

Vergelijk autoverhuurders

Sommige artikelen op deze website bevatten affiliatelinks, wat betekent dat als je iets boekt via een van deze links, ik hiervoor een kleine commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden.

SOCIAL CHECK-IN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button