BlogKosten

Goedkope vliegtickets Amerika.

Goedkope vliegtickets naar Amerika vinden, kan een uitdaging zijn. Een groot deel van het budget van je Amerika reis gaat op aan de kosten van vliegtickets. Wij proberen daarom altijd goedkope vliegtickets voor de USA te kopen.

Skyscanner is onze allergrootste vriend voor vliegtickets naar Amerika.

Maar wat is goedkoop? Een vliegticket van Amsterdam naar Amerika kost gemiddeld € 450. Maar de keuze van de bestemming heeft ook invloed op de hoogte van de kosten van de (goedkope) vliegtickets naar Amerika.

Buiten het feit dat de bestemming invloed heeft op de prijs van de tickets, telt tegenwoordig ook het Coronavirus mee. Want het reisadvies voor Amerika heeft vandaag de dag ook een grote impact op de kosten van de vliegtickets. Maar ondanks dat, hebben wij toch verschillende tips om goedkope vliegtickets naar Amerika te kopen!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Laatste update: april 2022.  

 

Goedkope vluchten naar Amerika tijdens Corona.

Voordat je goedkope vliegtickets naar Amerika koopt, raden wij aan om eerst het reisadvies voor de Verenigde Staten te bekijken.
 
Want kun je op dit ogenblik naar de VS reizen? Maar check ook of de verzekering alle kosten dekt als er calamiteiten ontstaan. Zoek van tevoren ook goed uit wat er open is op de locatie.
 
En ben je bijvoorbeeld verplicht om mondkapjes te dragen? Bekijk daarom altijd eerst het actuele reisadvies voor de Verenigde Staten, voordat je goedkope vliegtickets naar Amerika koopt.

 

 

Skyscanner is onze grootste vriend.

Hier kunnen wij zó enthousiast over worden. De website van Skyscanner is absoluut onze favoriet als het om goedkope vliegtickets naar Amerika gaat.

Of we nu naar het hippe Los Angeles, de bruidsende stad New York, het zonnige Florida of waar dan ook in Amerika vliegen, wij gebruiken altijd de website van Skyscanner.

Ze hebben namelijk een fantastische vergelijkingszoekmachine waar je de prijzen, voor een maand, per dag in één oogopslag kan zien.

Normaal vul je op een vliegticket site de dag in dat je vertrekt en krijg je alleen de vluchten en de prijs van de desbetreffende dag te zien. Maar bij Skyscanner zie je direct of een dag eerder of later vliegen goedkoper is.

Zo ideaal. Dit heeft ons al veel geld bespaard met het boeken van onze vliegtickets naar de USA. Bovendien kun je op de website ook een prijsalarm voor je bestemming instellen. Dan krijg je automatisch een e-mail wanneer de prijzen dalen of duurder worden. Superhandig!
 
 
 

 

Tip | Hoe vind je goedkope vliegtickets naar Amerika?

Zelf hebben wij ondervonden dat het vinden van goedkope vliegtickets naar Amerika kan afhangen van 4 belangrijke factoren.

 

1. Moment van boeken.

Het moment waarop je vliegtickets naar Amerika boekt, daarmee kun je veel geld besparen. Wij boeken onze vliegtickets naar de USA altijd 9 maanden van te voren. Kijk een week lang elke dag op Skyscanner, zodat je de goedkoopste vliegtickets naar Amerika bemachtigt.
 
Prijzen van vliegtickets kunnen namelijk per dag, per uur of zelfs per minuut wijzigen. Op bovenstaande manier hebben wij ooit super goedkope vliegtickets naar Amerika, Atlanta geboekt.
 
De vliegtickets waren voor in het hoogseizoen en voor de spotprijs van 245,- euro p.p., inclusief bagage.
Dit bedrag is natuurlijk absurd laag voor een retour vliegticket Amsterdam naar Amerika en wij hebben dan ook geen moment getwijfeld en geboekt.
 
 

2. Op welke dag (periode) vertrek je.

Een belangrijke tip is om niet tijdens het weekend te vliegen, want vliegen in het weekend is vaak duurder dan vliegen op een doordeweekse dag.
 
Maar, omdat de prijzen bij Skyscanner van één maand in een duidelijk overzicht staan, zie je direct welke dag het goedkoopst is.
 
Wil je in de zomervakantie vliegen naar Amerika? Vertrek dan niet direct de eerste dag van je vakantie. Maar zodra het weekend voorbij is. Vlieg bijvoorbeeld op een dinsdag of woensdag naar Amerika. Veel goedkoper.
 
skyscanner-2 goedkope vliegtickets Amerika
 
 

3. Vanaf welk vliegveld vertrek je naar Amerika.

Met het uitzoeken van een vliegveld hebben wij eerlijk gezegd een beetje geluk, want wij wonen in Brabant. Dit heeft als voordeel dat we op de site van Skyscanner kunnen kiezen uit drie vliegvelden.
 
Wij vliegen vanaf België, Düsseldorf of Amsterdam. Hemelsbreed maakt dat in kilometers voor ons niet zoveel verschil. Dus vanaf waar je het goedkoopste kan vliegen, vlieg!

 

4. Direct naar je bestemming vliegen of met een overstap. 

Het is een feit: een directe vlucht is duurder dan een vlucht met een overstap. Wanneer wij met familie, vrienden en kennissen spreken over onze goedkope vliegtickets naar Amerika met een overstap, merken we dat veel mensen op dat moment wat huiverig reageren.
 
Vaak geven ze aan dat de reis dan nog langer duurt, te lang moeten wachten op een saai vliegveld, moeilijk gedoe met koffers, het vliegveld van de overstap is niet bekend, direct missen we onze vlucht ect, etc.
 
Wij boeken vaak vliegtickets met een tussenstop van minimaal 1,5 uur tot 2,5 uur. Nooit langer. We hebben het dus over maximaal 2,5 uur langer reizen op je gehele reisdag.
 
Overstappen is easy. Je stapt het vliegtuig uit en volgt de borden van je volgende vlucht naar Amerika. Borden met vluchtgegevens zijn er voldoende op het vliegveld. Ze willen namelijk ook niet dat je tijdens de overstap nog ergens rustig een bakkie gaat drinken en je vliegtuig mist. Alles is heel duidelijk aangegeven en wij hebben nog nooit een vliegtuig gemist.
 
Moeilijk gedoe met koffers is geen excuus met een overstap, want de koffers gaan in Amsterdam op het vliegtuig en komen op je eindbestemming in Amerika pas weer uit het vliegtuig.
 
goedkope-vliegtickets-amerika-vertrek-bord  

 

De 4 gouden tips voor het boeken van goedkope vliegtickets.

Wij hopen dat we met deze 4 gouden tips hebben laten zien dat je echt wel wat geld van je vliegtickets kunt afsnoepen.
 
Doe je dit ook met je overnachtingen in Amerika en het huren van een toffe auto dan kun je dus voor een mooie prijs op vakantie.
 
Je kunt op deze wijze met je vriend(in), vrienden of gezin in het hoogseizoen of tijdens de schoolvakanties je droomreis naar Amerika maken. Die roadtrip maken, waar je al zo lang van hebt gedroomd.
 
Dit zijn de 4 punten die hét prijsverschil maken van je vliegticket.
 
1. Boek 9 maanden van te voren je vliegtickets.
2. Vlieg niet gelijk je eerste vakantiedag.
3. Kijk naar de prijzen van verschillende luchthavens.
4. Vlieg goedkoper met een overstap.
 

 

 

 

Prijs goedkope vliegtickets naar Amerika: retour.

We hadden net al aangegeven dat een vliegticket van Amsterdam naar Amerika gemiddeld € 450 kost. Dit betreft een retour vliegticket naar Amerika.
 
Let op! Bij de kosten van het vliegticket worden vaak nog extra kosten gerekend. Zo betaal je namelijk extra geld voor het inchecken van je koffers en de stoelen.
 
Wil je goedkope retour vliegtickets naar Amerika vinden, kijk dan goed welke extra kosten erbij komen. Om koffers in te checken, rekent de vliegtuigmaatschappij ongeveer  € 50 – € 75. Per vlucht, per persoon. De vliegtuigmaatschappij bepaalt de prijs voor de koffers en is dus per maatschappij verschillend.
 
Wil je zelf bepalen waar je komt te zitten tijdens je goedkope vlucht naar Amerika? Dan betaal je daar gemiddeld tussen de € 10 – 20 voor. Goedkope retour vliegtickets naar Amerika kunnen dus duurder uitvallen als je niet goed oplet.  
 
 
 
 

Wanneer kun je het beste goedkope vliegtickets naar Amerika boeken?

Vluchten naar de USA zijn het goedkoopst als je lange tijd voor jouw reis boekt. De reisorganisaties zeggen meer dan 5 maanden, maar wij hebben de ervaring dat zelfs 9 tot 10 maanden van te voren boeken loont.
 
1 of 2 maanden voor vertrek vluchten naar de USA boeken, is prijzig. De prijzen van vliegtickets naar Amerika zijn dan over het algemeen vrij hoog. Logisch ook, want je hebt te maken met de laatste lege stoelen in het vliegtuig.
 
Last-minute (binnen een week) naar Amerika vliegen valt nog duurder uit. De gemiddelde prijs van een vliegticket naar bijvoorbeeld Los Angeles schiet omhoog in de week voor vertrek.  

 

 

Wanneer zijn de vliegtickets naar Amerika het duurst?

Dit is een beetje een lastige vraag, want tijdens het hele jaar door kun je goedkope vliegtickets naar Amerika vinden. Want waar het in het ene deel van Amerika sneeuwt, schijnt in het andere deel de zon. Het ligt er maar net aan waar je voorkeur naar uitgaat.
 
Tijdens de winter zijn vliegtickets naar een wintersport bestemming in Amerika bijvoorbeeld duurder dan in de zomer.
 
Maar over het algemeen geldt dat de minst drukke maanden voor bijvoorbeeld vliegen naar New York januari, februari en maart zijn. De kerstperiode is dan voorbij en het is nog behoorlijk koud in New York.
 
Vlieg je van juni tot en met augustus naar Amerika dan zijn de vliegtickets vaak het duurst, omdat je tijdens vakanties en het hoogseizoen vliegt. Boek je vluchten naar de USA in het voor- en naseizoen dan kun je vaak goede aanbiedingen vinden.  

 

 

Ontdek de Nationale Parken van Amerika.

Heb je goedkope vliegtickets naar Amerika gekocht, vergeet dan niet om de Nationale Parken van de Verenigde Staten te bezoeken. De Nationale Parken in Amerika zijn oogverblindend mooi en een ervaring om nooit te vergeten.
 
USA Roadtrip Fan heeft een aantal prachtige digitale magazines over de National Parken uitgebracht. Van de imposante Rocky Mountains, het verbazingwekkende Yellowstone tot de diepte canyons van de Grand Canyon.
 

Plan je een bezoek aan één van de Nationale Parken van de Verenigde Staten? Bekijk dan één van onze edities van het National Park Magazine. Een uitgebreid magazine over de Nationale Parken van Amerika, met belangrijke tips, voorbeeldroutes, wildlife spots, handige overnachtingsplekken, prachtige wandelingen en nog veel meer.

national-park-magazine

 

Wat is de goedkoopste bestemming om op te vliegen in Amerika?

Wil je goedkoop naar de Verenigde Staten vliegen, dan zijn vliegtickets naar New York vaak het goedkoopst. New York is een populaire bestemming en er wordt vaak op gevlogen.
 
Maar laat je niet verblinden door de goedkope vliegtickets naar New York, Amerika, want een accommodatie boeken in New York is daarentegen prijzig.
 
De goedkoopste bestemmingen om naar te vliegen in Amerika zijn:
 
 • New York
 • Miami
 • Chicago
 • Boston

 

Welke vliegtuig maatschappijen vliegen naar Amerika?

Er gaan talloze rechtstreekse en indirecte vluchten naar Amerika. Deze vluchten worden onder andere door de volgende luchtvaartmaatschappijen aangeboden:
 
 • KLM (KL)
 • British Airways (BA)
 • United Airlines (UA)
 • American Airlines (AA)
 • Lufthansa (LH)
 • Delta (DL)
 • TUI Netherlands (OR)

 

Hoe lang is het vliegen naar Amerika?

Het is ongeveer 8 tot 11 uur vliegen naar de Verenigde Staten (directe vlucht), afhankelijk van je bestemming. Boek je een indirecte vlucht naar Amerika, dan duurt je vlucht gemiddeld tussen de 11 – 18 uur, afhankelijk van de tussenstop.
 
In onderstaande tabel vind je de vliegtijd naar de belangrijke steden in Amerika:
 
Vertrek vanaf Aankomst op Vliegtijd
Amsterdam Boston 7 – 8 uur
Amsterdam New York 8 uur
Amsterdam Chicago 8 uur
Amsterdam Orlando 9 – 10 uur
Amsterdam Los Angeles 10 uur
Amsterdam Miami 10 – 11 uur
Amsterdam San Francisco 11 uur
Amsterdam Las Vegas 11 uur
 

 

Wat kosten binnenlandse vluchten in Amerika?

Wil je in Amerika een roadtrip maken, dan heb je flink wat kilometers af te leggen. Je kunt een auto of camper huren en een prachtige roadtrip langs de bekendste bezienswaardigheden in Amerika maken.
 
Is dit niet genoeg voor je en wil je in korte tijd nog meer zien van de Verenigde Staten dan behoort een binnenlandse vlucht ook tot de opties.
 
Je kunt bijvoorbeeld vliegtickets van Amsterdam naar New York boeken om vervolgens na een aantal dagen naar de westkust van Amerika te vliegen. Of boek vliegtickets van Houston, Texas naar Florida om zo de zuidelijke charmes van de USA te ervaren. Er zijn tal van mogelijkheden.
 
Het mooiste aan een binnenlandse vlucht boeken in Amerika is dat je het voor de prijs niet hoeft te laten.
 
 
Zo zie je maar dat er ook zeer goedkope binnenlandse vliegtickets in Amerika te vinden zijn.  

 

 

Dit hebben wij betaald voor onze vliegtickets naar Amerika.

Om te laten zien dat het echt de moeite waard is om bovenstaande punten toe te passen, hebben wij opgezocht wat wij daadwerkelijk voor onze goedkope vliegtickets naar Amerika betaald hebben.
 
Onderstaande vluchten zijn in de afgelopen 6 jaar geboekt. Dit zijn niet al onze vluchten naar Amerika, maar de prijzen geven een indicatie.
 
 • 2014, New York        287,-  p.p.       In oktober, tijdens de herfstvakantie.
 • 2015, Los Angeles   315,- p.p.        Begin mei, buiten de schoolvakantie periode.
 • 2016, Florida             325,- p.p.        Oktober, hoogseizoen, tijdens de herfstvakantie.
 • 2016, Denver             365,-  p.p.       Kerstvakantie, hoogseizoen, wintersport.
 • 2017, Atlanta             245,-  p.p.       Juni, buiten de schoolvakantie periode.
 • 2017, Florida             315,- p.p.         In oktober, hoogseizoen, tijdens de herfstvakantie.
 • 2018, Los Angeles   350,-  p.p.        April, mei hoogseizoen, tijdens de meivakantie.
 • 2019, Calgary            450,- p.p.        December/ januari, tijdens de kerstvakantie.
 • 2020, New York         225,- p.p.        Januari, periode na de kerstvakantie.
   

 

Liever je vliegticket boeken bij een Amerika reisorganisatie?

Vind je het lastig om je reis naar Amerika zelf te regelen? Maak dan gebruik van een van de bekende Amerika reisorganisaties.
 
Deze organisaties hebben de expertise in huis, nemen alles voor je uit handen en regelen de reis. Je vlucht, huurauto en hotels zitten dan vaak bij de prijs inbegrepen.
 
Een aantal bekende Amerika reisspecialisten:
 
 

 

Conclusie goedkope vliegtickets Amerika.

Wanneer je op dit ogenblik in Skyscanner kijkt, zie je dat vliegtickets naar New York, Boston en Chicago vaak het goedkoopste zijn. Bestemmingen in Florida volgen daarna. Dan volgen de goedkope vliegtickets naar Amerika, Californië.
 
Maar, niets is zeker. Prijzen zijn zo veranderlijk als het weer. Andere mensen lezen in de ochtend eerst hun krant. Wij gooien Skyscanner als eerste open. Hé, iedere gek heeft zijn gebrek, maar wij zien dan wel de koopjes voorbij komen :-).
 

 

 

Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> Help! op welk vliegveld in New York moet ik vliegen.
 
 

 
Op vakantie naar Amerika? Kijk dan eens bij een van onze favoriete websites over Amerika.
 
Rondreis naar Amerika.
 
Vliegtickets naar Amerika.
 
Overnachten in Amerika.
 
Camper huren in Amerika.
 
Auto huren in Amerika.

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button