BlogKosten

Goedkope vliegtickets Amerika.

Goedkope vliegtickets naar Amerika vinden, kan een uitdaging zijn. Een groot deel van het budget van je Amerika reis gaat op aan de kosten van vliegtickets. Ik probeer daarom altijd goedkope vliegtickets voor Amerika te bemachtigen.

Skyscanner is mijn allergrootste vriend voor mijn vliegtickets naar Amerika.

Hier kan ik echt zó enthousiast over worden. De website van Skyscanner is absoluut mijn favoriet. Of we nu naar Los Angeles, New York, Florida of waar dan ook in Amerika vliegen, ik gebruik altijd de website van Skyscanner.

Ze hebben namelijk een fantastische vergelijkingszoekmachine waar je de prijzen, voor een maand, per dag in een oogopslag kan zien!

Normaal vul je op een vliegticket site de dag in dat je vertrekt en krijg je alleen de prijs van de desbetreffende dag te zien. Maar bij Skyscanner zie je in een oogopslag of een dag eerder of later vertrekken goedkoper is. Zo ideaal! Dit heeft ons al veel geld bespaard met het boeken van onze vliegtickets.

Bovendien kun je bij Skyscanner ook een prijsalarm voor je bestemming instellen. Dan krijg je automatisch een e-mail wanneer de prijzen dalen of duurder worden. Super handig.

 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

 

Hoe vind je goedkope vliegtickets naar Amerika?

Zelf heb ik ondervonden dat het vinden van goedkope tickets naar Amerika kan afhangen van 4 belangrijke factoren.

 

1. Moment van boeken.

Het moment wanneer je vliegtickets naar Amerika boekt, daarmee kun je heel veel geld besparen. Ik boek mijn vliegtickets naar Amerika altijd 9 maanden van te voren. Vanaf maand 9 of zelfs al vanaf maand 10, kijk ik elke week wel een aantal keer op Skyscanner. Prijzen van vliegtickets kunnen namelijk per dag, per uur, per minuut wijzigen.

Op bovenstaande manier heb ik ooit goedkope vliegtickets naar Amerika, Atlanta geboekt. De vliegtickets waren voor in het hoogseizoen en voor de spotprijs van 245,- euro p.p.! Dit bedrag is natuurlijk absurd laag voor een vliegticket naar Amerika en ik heb dan ook geen moment getwijfeld en geboekt. Ik weet namelijk ook uit ervaring dat prijzen zo weer kunnen oplopen.

En dat gebeurde ook. Binnen drie uur waren de prijzen van de vliegtickets naar Atlanta verdubbeld. Dit gebeurt écht. Neem dus uitgebreid de tijd om op verschillende dagen en tijdstippen de prijzen van je vliegtickets te vergelijken. Je kunt écht goedkope vliegtickets boeken voor het hoogseizoen, naar Amerika, als je maar 9 maanden van te voren boekt.

Zoek naar goedkope vliegtickets bij Skyscanner

 

 

2. Op welke dag (periode) vertrek je.

Ik denk dat je al wel weet dat in het weekend vliegen vaak duurder is dan vliegen op een doordeweekse dag. Maar, omdat de prijzen bij Skyscanner van een maand in een duidelijk overzicht staan, zie je direct welke dag het goedkoopst is. Wil je in de zomervakantie naar Amerika? Vertrek dan niet gelijk de eerste dag van je vakantie. Maar wanneer je de mogelijkheid hebt, vlieg dan bijvoorbeeld op een dinsdag of woensdag.

skyscanner-2 goedkope vliegtickets Amerika

Bekijk bij Skyscanner de prijzen in een maandoverzicht

 

 

3. Vanaf welk vliegveld vertrek je naar Amerika.

Met het uitzoeken van een vliegveld heb ik eerlijk gezegd een beetje geluk, want ik woon in Brabant. Dit heeft als voordeel dat ik op de site van Skyscanner kan kiezen uit drie vliegvelden. Wij vliegen vanaf België, Düsseldorf of Amsterdam. Hemelsbreed maakt dat in kilometers voor ons niet zoveel verschil. Dus vanaf waar je het goedkoopste kan vliegen, vlieg!

 

4. Direct naar je bestemming vliegen of met een overstap. 

Het is een feit: een directe vlucht is duurder dan een vlucht met een overstap. Wanneer ik met familie, vrienden en kennissen spreek over onze goedkope vliegtickets naar Amerika met een overstap, merk ik dat veel mensen op dat moment wat huiverig reageren. “Waarom?” Vraag ik dan altijd.

De reactie is vaak dat de reis dan nog langer duurt, te lang wachten op een saai vliegveld, moeilijk gedoe met koffers, ik ken het vliegveld van mijn overstap niet, direct mis ik mijn vlucht. Ect, etc. Ik boek altijd vliegtickets met een tussenlanding van minimaal 1,5 uur tot 2,5 uur. Nooit langer! We hebben het dus over maximaal 2,5 uur langer reizen op je gehele reisdag.

Overstappen is easy. Je stapt het vliegtuig uit en volgt de borden. Die zijn er voldoende op het vliegveld. Ze willen namelijk ook niet dat je tijdens je overstap nog ergens rustig een bakkie gaat drinken en dan je vliegtuig mist. Het is echt heel duidelijk aangegeven waar je naar toe moet. Wij hebben nog nooit een vliegtuig gemist.

Moeilijk gedoe met koffers is geen excuus met een overstap. De koffers gaan in Amsterdam op het vliegtuig en komen op je eindbestemming pas weer uit het vliegtuig.

goedkope-vliegtickets-amerika-vertrek-bord

 

4 gouden tips.

Ik hoop dat ik met deze 4 punten heb laten zien dat je echt wel wat geld van je vliegtickets kunt afsnoepen. Doe je dit ook met je overnachtingen en het huren van je auto dan kun je dus echt voor een mooie prijs op vakantie naar Amerika.

Je kunt op deze wijze met je vriend(in), vrienden of gezin in het hoogseizoen of tijdens de schoolvakanties je droomreis naar Amerika maken. Die roadtrip maken waar je al zo lang van hebt gedroomd.

1. Boek 9 maanden van te voren je vliegtickets.

2. Vlieg niet gelijk je eerste vakantiedag.

3. Kijk naar de prijzen van verschillende luchthavens.

4. Vlieg goedkoper met een overstap.

Dit zijn de 4 punten die hét prijsverschil maken van je vliegticket.

Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan eens een kijkje op de site van Skyscanner. Je hebt nog 9 maanden de tijd ;-).

 


Regel je reis naar Amerika.

 

 

 Reizen

 

Dit hebben wij betaald voor onze vliegtickets naar Amerika.

Om te laten zien dat het echt de moeite loont om bovenstaande 4 punten toe te passen, heb ik opgezocht wat wij nu daadwerkelijk voor onze goedkope vliegtickets naar Amerika betaald hebben.

Onderstaande vluchten zijn in de afgelopen 6 jaar geboekt. Dit zijn niet alle vluchten naar Amerika.

  • 2014, New York        287,-  p.p.       In oktober, tijdens de herfstvakantie.
  • 2015, Los Angeles   315,- p.p.        Begin mei, buiten de schoolvakantie periode.
  • 2016, Florida             325,- p.p.        Oktober, hoogseizoen, tijdens de herfstvakantie.
  • 2016, Denver             365,-  p.p.       Kerstvakantie, hoogseizoen, wintersport.
  • 2017, Atlanta             245,-  p.p.       Juni, buiten de schoolvakantie periode.
  • 2017, Florida             315,- p.p.         In oktober, hoogseizoen, tijdens de herfstvakantie.
  • 2018, Los Angeles   350,-  p.p.        April, mei hoogseizoen, tijdens de meivakantie.
  • 2019, Calgary            450,- p.p.        December/ januari, tijdens de kerstvakantie.
  • 2020, New York         225,- p.p.        Januari, periode na de kerstvakantie.

 

 

Liever je vliegticket boeken bij een Amerika reisorganisaties?

Vind je het lastig om je reis naar Amerika zelf te regelen? Maak dan gebruik van een van de bekende Amerika reisorganisaties. Deze organisaties hebben de expertise in huis, nemen alles voor je uit handen en regelen de reis. Je vlucht, huurauto en hotels zitten dan vaak bij de prijs inbegrepen.

Een aantal bekende Amerika reisspecialisten op een rij:


–> TUI

–> 333Travel

–> FoxVerre Reizen (ANWB)


 

Conclusie goedkope vliegtickets Amerika.

Wanneer je op dit ogenblik in Skyscanner kijkt, zie je dat vliegtickets naar New York, Boston en Chicago vaak het goedkoopste zijn. Bestemmingen in Florida volgen daarna. Dan volgen de tickets naar Californië.

Maar, niets is zeker. Prijzen zijn zo veranderlijk als het weer. Andere mensen lezen in de ochtend eerst hun krant. Ik gooi Skyscanner als eerste open. Hé, iedere gek heeft zijn gebrek, maar ik zie dan wel de koopjes voorbij komen :-).

 

Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> Help! op welk vliegveld in New York moet ik vliegen.

–> Must: Aanschaf creditcard Amerika. 

–> De vliegvelden van Yellowstone National Park.

–> Wat kost een rondreis in Amerika eigenlijk?

–> 5 Betrouwbare websites voor overnachtingen in Amerika.

–> Goedkoop bellen en internet in Amerika? Dat doe je zo!

 

FOX Rondreizen Verenigde Staten

 

Op vakantie naar Amerika? Kijk dan eens bij een van mijn favoriete websites over Amerika.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

 

SOCIAL CHECK-IN

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button