Bezienswaardigheden AmerikaNationale Parken

Goblin Valley State Park: Een top bezienswaardigheid.

Goblin Valley State Park ligt in het zuidoosten van de staat Utah. Dit staatspark, met zijn prachtige bezienswaardigheden, ligt praktisch om de hoek bij Arches en Canyonlands National Park. Met zijn hoodoos, paddenstoelen rotsen en korte wandelpaden, is dit park een groot plezier om te bezoeken.

Kinderen zijn ook dol op Goblin Valley State Park in Utah, omdat ze hier mogen klauteren en klimmen op sommige bezienswaardigheden. Het grootste gedeelte van de hoodoos en goblins zijn gratis te bezichtigen en je mag in het park hier en daar zelfs van de wandelpaden afwijken.

In het park zijn een aantal wandelpaden en een paar uitkijkpunten die je kunt bezoeken. Goblin Valley State Park is erg compact, dus in een paar uurtjes heb je het park gezien. De naam Goblin Valley is gekozen, omdat veel mensen in de rotsfiguren, die op paddestoelen lijken, ook kabouters zien. Wij hebben ze niet gezien….

Prachtige reizen naar het zuidwesten van Amerika.

Steden zoals San Francisco en Las Vegas en fascinerende nationale parken. Dit is het állerbeste van het zuidwesten.

Hoe bereik je Goblin Valley State Park in Utah?

Goblin Valley State Park ligt in de staat Utah, aan State Route 24, ten noorden van het gehucht Hanksville. Op relatief korte afstand van Goblin Valley vind je een aantal bekende plaatsen en bezienswaardigheden.

  • Hanksville: 51 kilometer, 35 minuten 
  • Capitol Reef: 95 kilometer, 1 uur
  • Moab: 180 kilometer, 1 uur en 50 minuten
  • Arches: 150 kilometer, 1 uur en 30 minuten 
  • Canyonlands: 175 kilometer, 1 uur en 45 minuten

Als je het park binnenrijdt, betaal je $ 15 per auto entree bij de kassa. Net voorbij het betaalhokje splitst de weg zich.

Neem je de weg naar links, dan zie je de bezienswaardigheid de Three Sisters en kun je parkeren op een grote parkeerplaats. Vanaf de parkeerplaats is het een gemakkelijke wandeling naar beneden (in de vallei) en heb je toegang tot een aantal wandelpaden.

Neem je vanaf het betaalhokje de weg naar rechts, dan ga je naar de camping en de Trailhead Curtis Bench Trail. Goblin Valley State Park is dagelijks geopend van 6:00 uur tot 22:00 uur.

Drones mogen in Goblin Valley State Park worden gebruikt, maar hiervoor betaal je bij de kassa $ 5.

Bezienswaardigheden Goblin Valley State Park.

Het hoofdgedeelte van het park, met de toepasselijke naam Goblin Valley, is een groot, relatief open gebied dat bezaaid is met waanzinnig uitziende rotsformaties. Dit is dé plek om langs de hoodoos en goblins te dwalen. Als je eenmaal in de vallei bent, lijkt het alsof je op een andere planeet loopt.

Goblin Overlook.

Goblin Overlook is je eerste blik op Goblin Valley State Park in Utah. Aan het einde van de parkeerplaats, vlak voordat je de trap afloopt, kijk je zo een hoodoo vallei in. Je hebt hier een prachtig uitzicht op het park.

Ontdek de drie valleien van Goblin Valley.

Vanaf Goblin Overlook kijk je dus de Goblin Valley in. Er zijn in deze vallei geen gemarkeerde wandelpaden, dus je bent vrij om te wandelen waar je maar wilt. Goblin Valley kent drie gedeeltes. Ontdek de drie valleien van Goblin State Park in Utah.

Valley 1 ligt het dichtst bij de parkeerplaats en begint bij Goblin Overlook. De hoodoos zijn hier kleiner en meer verspreid en er zijn een paar heuvels die je kunt beklimmen, zodat je mooie foto’s kunt maken van het park.

Valley 2 ligt direct naast Valley 1. Ze vloeien naadloos in elkaar over. Een klein gebied met veel uitgestrekte vlaktes.

Het verst van de parkeerplaats ligt Valley 3. Voor ons bezoek aan het park hadden wij al gehoord dat dit de beste plek is om hoodoos te zien, en daar zijn we het volledig mee eens. Er zijn veel hoeken en gaatjes om te verkennen en je kunt de heuvels op wandelen voor een prachtig uitzicht. Kinderen vinden dit gedeelte van het park helemaal top.

Om terug te keren naar de parkeerplaats, kun je dezelfde weg terug wandelen of de vlakke en zanderige weg aan de westkant van de valleien oplopen. Vanuit het grootste deel van de vallei is de parkeerplaats zichtbaar, dus het is bijna onmogelijk om te verdwalen. 

Het kan 1 tot 3 uur duren om de drie valleien te verkennen, afhankelijk van hoeveel tijd je hier wilt doorbrengen.

Hoodoos bij Goblin Valley State Park.

De wandelpaden van Goblin Vallet State Park in Utah.

Er zijn in totaal vijf wandelroutes in Goblin Valley State Park. Wij hebben overigens maar één wandeling gemaakt in het park, omdat wij nog het naastgelegen Little Wild Horse Canyon (slotcanon) wilde bezoeken.

The Three Sisters: 3 kilometer (heen en terug), makkelijk. The Three Sisters is een rotsformatie van drie hoodoos die hoog bovenop een grote rots staan. Je ziet de hoodoos zodra je het park komt binnenrijden. Een makkelijke wandeling die de moeite waard is, omdat je tijdens deze wandeling de hoodoos van dichtbij kunt bekijken.

Curtis Bench Trailhead: 5 kilometer (heen en terug), makkelijk. Dit wandelpad gaat langs een bergkam en biedt uitzicht op het park en de Henry Mountains.

Entrada Canyon Trailhead: 5 kilometer (heen en terug), gemiddeld. Deze wandeling begint bij de camping en eindigt bij een uitzichtpunt over het park. 

Carmel Canyon Trail: 4 kilometer (heen en terug), gemiddeld. Deze wandeling biedt uitzicht op de Three Sisters. Je wandelt door een korte slotcanyon en je moet onderweg over rotsen en grote stenen klauteren.  

The Three Sisters, Goblin Valley State Park, Utah.

Hoeveel tijd heb ik nodig voor Goblin Valley?

Een paar uurtjes is meer dan voldoende om hier langs de hoodoos te dwalen, foto’s te maken en één van de wandelpaden te bewandelen. Je kunt een groot gedeelte van het park zelfs in één of twee uurtje zien. Een leuke stop voor onderweg.

Goblin Valley in twee uur: Verblijf je één tot twee uur in het park, dan raden wij aan om de drie valleien te verkennen, aangezien dit de gemakkelijkste en snelste manier is om de goblins en hoodoos te zien. 

Valley State Park in een halve dag: besteed een paar uur aan het verkennen van de valleien en wandel over de Carmel Canyon Trail.  

Goblin Valley in één dag: Breng een paar uur door met het verkennen van de valleien. Wandel over de Curtis Bench Trailhead én de Entrada Canyon Trailhead.

Bezoek Goblin Valley én Little Wild Horse Canyon.

Ongeveer tien kilometer ten westen van Goblin Valley State Park ligt een van de leukste slotcanyons van Utah: Little Wild Horse Canyon. Little Wild Horse Canyon is namelijk een superleuke canyon met nauwe doorgangen, prachtige geschulpte muren, en je klautert hier over rotsen. 

Deze wandeling wordt meestal gedaan als een Loop (rondje), waarbij Little Wild Horse Canyon wordt gecombineerd met Bell Canyon. Wandel je de hele Loop, dan is de wandeling ongeveer 12,6 kilometer (heen en terug). De wandeling kan 3 tot 6 uur duren, afhankelijk van hoe snel je wandelt. 

Je kunt deze wandeling inkorten door slechts heen en weer te wandelen in Little Wild Horse Canyon. Als je dit doet, wordt het een wandeling van ongeveer 6 kilometer en duurt het 2 tot 4 uur.

Tip |

Kom je van Capitol Reef National Park en wil je naar Moab, maak dan een stop bij Goblin Valley State Park en rijd vervolgens door naar Little Wild Horse Canyon. Wij hebben Goblin Valley voor twee uurtjes bezocht en hebben daarna Little Wild Horse Canyon + Bell Canyon Loop gewandeld en zijn toen naar Moab gereden. 

Als je zowel Goblin Valley als Little Wild Horse Canyon wilt bezoeken, is dat op één dag goed te doen. Houd er wel rekening mee dat parkeren een probleem kan worden. Beide plekken zijn namelijk enorm populair in de lente- en zomermaanden.

Little wild Horse Canyon in Utah.

Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> Utah: De meest veelzijdige staat van Amerika.

–> Heb jij ooit gehoord van Dead Horse Point State Park?

–> Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden van Canyonlands National Park.

–> 7 prachtige wandelroutes in Arches National Park.

–> Capitol Reef National Park: Een onontdekte parel.

Regel zelf je reis naar Amerika.

Er gaat niets boven het plannen van een roadtrip naar de Verenigde Staten.

Vliegtickets
Huurauto
Hotels
Tours
ReizenOok leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button