BlogTips

Gevaarlijkste steden Amerika (2022). Hier schieten ze je neer!

Gevaarlijkste steden Amerika. Het woord ‘gevaarlijk’ is subjectief, want het woord betekent voor iedereen tenslotte weer iets anders. Maar de hoeveelheid gewelddadige misdaden, moorden, verkrachting, gewapende overvallen in een gebied, zijn nauwkeurige objectieve factoren van hoe gevaarlijk een omgeving bijvoorbeeld is.

Memphis, de gevaarlijkste stad in Amerika.

Zo heb ik eerder al eens geschreven over gevaarlijke wijken in Los Angeles en gevaarlijke wijken in New York. Tijdens dat onderzoek kwam bijvoorbeeld ook heel duidelijk naar voren dat de hoeveelheid misdaden wel degelijk aangeeft hoe gevaarlijk een omgeving is.

Zo blijkt uit recente gegevens van de FBI dat de stad Memphis, Tennessee op nummer 1 staat van de meest gevaarlijke steden van Amerika. Waarom deze stad op nummer 1 staat, heeft dus onder andere te maken met de hoeveelheid misdaden die in de stad plaatsvinden.

 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

 

Gevaarlijkste steden Amerika.

Buiten deze lijst van 10 gevaarlijkste steden van Amerika tonen rapporten van de FBI trouwens ook aan dat er in de Verenigde Staten een algehele daling is van criminaliteit. Gezien het hoge percentage misdaden van de afgelopen jaren in de Verenigde Staten is dit natuurlijk heel goed nieuws.

Bovendien zijn in het rapport alle categorieën van gewelddadige criminaliteit en overtredingen opgenomen. Onderstaande cijfers zijn afkomstig van de FBI uit de laatste helft van 2020 en de eerste helft van 2021.

 • Overval (-7.4 %)
 • Verkrachting (-7.3 %)
 • Moord en doodslag (-3.9 %)
 • Zware mishandeling (-0.3 %)

Vermogensdelicten daalde ook in dezelfde periode:

 • Inbraak (-11.1 %)
 • Diefstal van motorvoertuigen(-6.7 %)
 • Diefstal (-4.2 %)

 

Top 10 gevaarlijkste steden Amerika.

Ondertussen is er een nieuw rapport verschenen van de FBI met hierin cijfers van heel 2021. Uit dat rapport blijkt dat er in de Verenigde Staten ongeveer 369 incidenten, per 100.000 mensen, aan gewelddadige criminaliteit plaatsvinden.

Hoewel 369 incidenten wellicht hoog lijkt, is dit toch het laagste cijfer dat in de afgelopen 30 jaar gemeten is. Wat verder nog opvalt in het rapport is dat de geweldsmisdrijven niet gelijkmatig verspreid zijn over het hele land. Want de meeste criminaliteit vindt namelijk plaats in stedelijke gebieden.

Dit zijn ze, de 10 meest gevaarlijke steden van Amerika:

1. Memphis, TN.

Inwoners: 652,226
Ranking vorig jaar: 1
Criminaliteit per 100k : 1,943

2. Birmingham, AL.

Inwoners: 210,564
Ranking vorig jaar: Kwam niet in de lijst voor.
Criminaliteit per 100k: 1,911

3. Little Rock, AR.

Inwoners: 199,288
Ranking vorig jaar: 3
Criminaliteit per 100k: 1,446

4. St. Louis, MO.

Inwoners: 306,875
Ranking vorig jaar: 2
Criminaliteit per 100k: 1,800

5. Springfield, MO.

Inwoners: 168,537
Ranking vorig jaar: 4
Criminaliteit per 100k: 1,316

gevaarlijkste-steden-amerika-grafiti

6. Albuquerque, NM.

Inwoners: 560,235
Ranking vorig jaar: 5
Criminaliteit per 100k: 1,364

7. Wichita, KS.

Inwoners: 391,726
Ranking vorig jaar: 13
Criminaliteit per 100k: 1,943

8. Oakland, CA.

Inwoners: 430,230
Ranking vorig jaar: 6
Criminaliteit per 100k: 1,273

9. Chattanooga, TN.

Inwoners: 180,397
Ranking vorig jaar: 7
Criminaliteit per 100k: 1,048

10. Tulsa, OK.

Inwoners: 403,147
Ranking vorig jaar: 14
Criminaliteit per 100k: 1,065

 

De gevaarlijkste stad in Amerika: Memphis, Tennessee.

De gevaarlijkste stad in Amerika is Memphis, TN en omdat Memphis een bekende stad is, kan ik mij zo voorstellen dat deze stad op je Amerika to-do lijstje staat. Met name als je bijvoorbeeld een rondreis door het zuiden van Amerika maakt.

Maar, wees gerust, want de meeste reizigers bezoeken in de stad Memphis alleen Graceland en het centrum. Beide plekken kun je in Memphis gewoon veilig bezoeken. Maar de buitenwijken van Memphis zou ik wel vermijden tijdens je reis, want de criminaliteit is daar namelijk zeer hoog.

Wil je ondanks dat Memphis op nummer 1 van de lijst staat toch bezoeken? En wil je graag een attractie of tour boeken in de stad Memphis? Boek deze dan bijvoorbeeld bij een bekende organisatie.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan –> Viator.com (onderdeel van TripAdvisor) of –> Get Your Guide, beide bedrijven zijn bekend en betrouwbaar.

 

 

Veiligste steden in Amerika.

In tegenstelling tot gevaarlijke steden in Amerika, vraag jij je wellicht ook af wat de veiligste, duurste steden zijn in de Verenigde Staten? En maakt, in die dure en veilige steden in Amerika, geld gelukkig? Volgens recente studies blijkt, dat wanneer iemand in de Verenigde Staten $95.000 per jaar verdiend, deze persoon optimaal tevreden is.

Maar wat zegt dit cijfer eigenlijk, want is geluk überhaupt te meten?

De meeste inwoners uit onderstaande steden hebben het in ieder geval ‘financieel gemaakt’. Ze wonen namelijk in prachtige woningen, rijden nieuwe auto’s, verdienen een goed salaris en hebben een veelbelovende toekomst.

Ze betalen hiervoor wel een prijs. Want lange werkdagen betekent vaak meer stress en minder tijd voor het gezin, maar ze kunnen zich wel een woning veroorloven in een van de veiligste steden in Amerika.

In tegenstelling tot de gevaarlijkste steden in Amerika zijn dit de 10 veiligste steden van Amerika.

10 veiligste steden van Amerika:

 • Centennial, CO
 • Frisco, TX
 • Pearland, TX
 • Cary, NC
 • Fremont, CA
 • Olathe, KS
 • Overland Park, KS
 • San Mateo, CA
 • Bellevue, WA
 • Santa Clara, CA  

 

Gevaarlijke buurten in Amerika.

Maak jij een rondreis door de Verenigde Staten van Amerika? Dan is het wellicht handig om te weten welke gevaarlijke buurten je kunt vermijden tijdens je vakantie.

Wandel je bijvoorbeeld in Los Angels, laat in de avond, in de verkeerde buurt dan kan het nog wel eens gevaarlijk worden. Ze zullen je niet direct neerschieten, maar toch….

Daarom en aantal gevaarlijke buurten in de bekendste steden van Amerika op een rij:

Hoeveel mensen hebben een geweer in Amerika.

Op de vraag hoeveel mensen een vuurwapen in Amerika hebben, zal de uitkomst je misschien verbazen. Uit recent onderzoek blijkt namelijk dat ongeveer 40% van de volwassen Amerikanen een vuurwapen bezit. Of samenwoont met iemand die een vuurwapen heeft.

Een meerderheid van die wapenbezitters in Amerika noemt bescherming als hun belangrijkste reden om een ​​wapen te bezitten. De meesten zijn van mening dat het vuurwapen dat ze bezitten hun huis en privé omgeving veiliger maken.

Maar onderzoek in Amerika heeft ook aangetoond dat huishoudens met vuurwapens helemaal niet zo veilig zijn. Huishoudens in Amerika met vuurwapens hebben namelijk een aanzienlijk hoger risico op sterfgevallen door ongevallen, zelfmoorden en huiselijke moorden.

–> Uitgebreid artikel over vuurwapens in Amerika. 

 

Ervaring gevaarlijke steden Amerika.

Bezoek je de Verenigde Staten dan is Amerika nog steeds een veilig land om in te verblijven, ondanks dat bovenstaande lijst misschien anders doet vermoeden. Want de cijfers laten zien dat de criminaliteit in de Verenigde Staten de laatste jaren juist daalt.

En ja, er zijn zeker een aantal steden in Amerika die je maar beter kunt vermijden. Maar dan spreken we vaak over bepaalde buitenwijken in de stad. Hier kom je als toerist vaak niet als eerste terecht.

Bezoek je Amerika? Blijf dan, als het mogelijk is, uit de buurt van de ‘gevaarlijke buitenwijken’ en wandel in deze buitenwijken niet na middernacht over straat. Gebruik gewoon je gezond verstand, want dan is Amerika nog steeds een van de leukste, meest bijzondere en veiligste landen om te bezoeken.

 

 

Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> Dit zijn de mooiste Nationale Parken van Amerika.

–> Op vakantie naar Amerika, dit wil je weten!

–> Deze bezienswaardigheden wil je zien in Amerika.

–> Alle Amerikaanse steden op een rij. 

 

Stedentrips

 

Op vakantie naar Amerika? Dit zijn de beste Amerika specialisten die schitterende reizen naar de Verenigde Staten aanbieden. Of neem eens een kijkje bij een van mijn favoriete websites voor Amerika.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

Deze blog bevat affiliate links. Mocht je via één van de links een bestelling doen, dan ontvang ik een kleine commissie, uiteraard zonder extra kosten voor jou.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button