BlogPhoenixTips

Pas op! Dit zijn gevaarlijke wijken in Phoenix.

Net zoals in elke andere Amerikaanse stad heeft ook de stad Phoenix in Arizona verschillende wijken. Je vindt er bijvoorbeeld hipsterwijken, buurten waar studenten goed gedijen, maar er zijn ook gevaarlijke wijken in Phoenix. Je kunt over Phoenix eigenlijk zeggen dat er voor iedereen wel een ‘soort buurt’ te vinden is.

Is het dan heel gevaarlijk in Phoenix, tijdens je rondreis in Amerika? Nou, nee. Wij kennen wel gevaarlijkere steden, maar er zijn wijken in Phoenix die je beter kunt vermijden tijdens je Amerika-reis. Het is namelijk niet overal rozengeur en maneschijn in Phoenix.

Sommige buurten zijn bijvoorbeeld niet zo veilig als andere. Dus de vraag rijst, welke wijken in Phoenix zijn het gevaarlijkst en welke de beste? Realistisch gezien kun je niet verwachten dat alle wijken in een stad goed zijn, hoewel de wijk Desert View in Phoenix er met kop en schouders boven uitsteekt. Dit zijn de 9 gevaarlijkste wijken in Phoenix, waar wij geen overnachting zouden boeken.

Boek een all-inclusief huurauto.

Wie de veelzijdigheid van het Amerikaanse landschap écht wil ervaren, gaat voor een te gekke roadtrip. Het liefst doe je dat natuurlijk in een all-inclusive huurauto.

Gevaarlijke wijken Phoenix, Arizona.

De beste wijk van Phoenix is Desert View, maar wat is nu de gevaarlijkste wijk van Phoenix? Volgens de meest recente gegevens lijkt Central City de gevaarlijkste buurt in Phoenix te zijn. Hier wil je geen hotelkamer boeken, zullen we maar zeggen. Ze schieten je in Central City niet direct neer, maar wij raden aan om deze buurt in Phoenix gewoon te vermijden.

Wij zeggen niet dat het in heel Phoenix gevaarlijk is. Sterker nog, er zijn meer dan genoeg leuke dingen te beleven in de stad, bijvoorbeeld in het centrum of in de hippe wijken van Phoenix. Neem bijvoorbeeld de wijk Encanto Village, daar vind je de bezienswaardigheid Heard Museum.

Beland je ‘per ongeluk’ toch in een van onderstaande wijken, dan valt het overdag allemaal nog wel mee, maar vermijd de buurten zeker in de avond. Of nee, kom eigenlijk gewoon maar helemaal niet in een van deze 9 gevaarlijke buurten in Phoenix. Dat is wel zo veilig.

Top 9 gevaarlijke wijken Phoenix.

Veel van de slechtste en gevaarlijkste wijken van Phoenix zijn vaak ook de goedkoopste buurten. In de slechtste buurten van Phoenix wonen veel mensen zonder werk; en voor de meeste van deze mensen is door de overheid gesubsidieerde huisvesting de enige optie.

Dit zijn ze! De 10 gevaarlijkste wijken in Phoenix:

1. Central City.

Inwoners: 55,934
Huiswaarde: $92,265
Gemiddelde inkomen: $26,395

2. South Mountain.

Inwoners: 123,300
Huiswaarde: $107,310
Gemiddelde inkomen: $42,577

3. Estrella.

Inwoners: 90,255
Huiswaarde: $85,516
Gemiddelde inkomen: $38,644

4. Maryvale.

Inwoners: 224,370
Huiswaarde: $84,540
Gemiddelde inkomen: $36,517

5. Alhambra.

Inwoners: 134,116
Huiswaarde: $138,611
Gemiddelde inkomen: $43,225

Alhambra, Phoenix, Arizona.

6. North Mountain.

Inwoners: 169,088
Huiswaarde: $138,865
Gemiddelde inkomen: $50,524

7. Laveen.

Inwoners: 55,112
Huiswaarde: $178,000
Gemiddelde inkomen: $68,008

8. Camelback East.

Inwoners: 144,021
Huiswaarde: $247,059
Gemiddelde inkomen: $56,425

9. New Village.

Inwoners: 5,653
Huiswaarde: $172,650
Gemiddelde inkomen: $96,497

In welke wijken boek ik wél een hotel in Phoenix?

Als je Phoenix bezoekt, kom je niet snel in een van bovenstaande gevaarlijke wijken in Phoenix terecht. Want de belangrijkste bezienswaardigheden van Phoenix bevinden zich namelijk niet in deze buurten. De gevaarlijke wijken van Phoenix zijn vaak buitenwijken, dus je komt hier niet snel ‘per ongeluk’ terecht.

Maar in welke wijken kun je dan wel veilig overnachten in Phoenix? De belangrijkste bezienswaardigheden van Phoenix bevinden zich in de wijken

Downtown

Encanto Village

Scottsdale

Mesa

Tempe

Deze wijken zijn veilig en hier bevinden zich ook de meeste hotels en accommodaties.

Bezienswaardigheden Phoenix, Arizona.

De stad Phoenix heeft een aantal bekende bezienswaardigheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het Heard Museum, Hole in the Rock en Goldfield Ghost Town. Vergeet overigens ook de Apache Junction Trail niet. Een geweldige route met veel bochten, steile wegen en schitterende uitzichten. 

Het is dus niet allemaal kommer en kwel in de stad en niet alle wijken in Phoenix zijn dus gevaarlijk.

Andere gevaarlijke wijken in het zuidwesten van Amerika.

Maak jij een rondreis door het zuidwesten van Amerika? Dan is het wellicht handig om te weten welke gevaarlijke wijken je nog meer kunt vermijden tijdens je vakantie. Daarom en aantal gevaarlijke wijken in de steden van het zuidwesten van Amerika op een rij.

Gevaarlijke wijken in Amerika.

Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> Maak een rondreis door de staat Arizona. Mooiste highlights.

–> Op vakantie naar Amerika, dit wil je weten!

–> Dit zijn de beste restaurants van Phoenix.

–> Sla de stad Sedona, vlakbij Phoenix, niet over!

–> Ken jij deze bezienswaardigheden in Joshua Tree National Park?

–> De hipste bezienswaardigheden van San Diego op een rij.

Regel zelf je reis naar Amerika.

Er gaat niets boven het plannen van een roadtrip naar de Verenigde Staten.

Vliegtickets
Huurauto
Hotels
Tours
ReizenOok leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button