BlogFort LauderdaleMiamiTips

Pas op! Dit zijn gevaarlijke wijken in Miami.

Miami en zijn gevaarlijke wijken. Miami is een levendige stad die inwoners en reizigers de zonnige kant van Miami in de staat Florida laat zien. Het altijd bruisende Miami heeft namelijk prachtige stranden, hippe restaurants, een ‘wild’ nachtleven en een mix van culturen waar iedereen, die hier woont of Miami bezoekt, verliefd op wordt. 

Hoewel dit allemaal fantastisch klinkt, is het leven in een flitsende stad zoals Miami niet helemaal zonder gevaren. Het kan bijvoorbeeld zo maar zijn dat bestuurders die even niet opletten, auto-ongelukken, voetgangersongevallen en andere gevaarlijke situaties veroorzaken. 

Mede vanwege die gevaarlijke bestuurders, is Miami een van de gevaarlijkste steden voor voetgangers en automobilisten in de Verenigde Staten. Laten we eerst eens kijken naar de gevaarlijke wegen van Miami en dan naar de gevaarlijke wijken in Miami. Want dan kun jij tijdens je vakantie in Amerika op een veilig manier de stad Miami ontdekken.

Boek een reis naar Florida.

Verken bezienswaardigheden in Miami, spot alligators in Everglades National Park, bezoek pretparken in Orlando en ga naar het bekendste strand van Florida: Daytona Beach.

Gevaarlijke wegen in Miami.

In vergelijking met sommige andere delen van Florida heeft Miami veel gevaarlijke kruispunten en wegen. Bezoek je Miami, steek dan in bepaalde straten of op kruispunten voorzichtig over. De volgende wegen en kruispunten staan als gevaarlijk betiteld in Miami: 

  • I-95 
  • SR 821 / Beter bekend als de “Ronald Reagan Turnpike” of Florida’s Turnpike 
  • SR-976 / Bird Road 
  • State Road 826 / Palmetto Expressway 
  • US Route 441
  • US Route 1 

Het is geen verrassing dat de I-95 één van de gevaarlijkste wegen is, niet alleen rondom Miami, maar in heel Florida. De I-95 is voor veel mensen in Miami een noodzakelijke weg om van en naar het werk te komen, maar deze snelweg staat bekend als erg gevaarlijk.

Iedereen die wel eens langs de I-95 heeft gereisd, heeft bijvoorbeeld lange files gezien die werden veroorzaakt door een auto-ongeluk. De meeste ongevallen op de I-95 worden vaak veroorzaakt doordat bestuurders even niet opletten, wat ertoe leidt dat ze achterop een auto rijden of auto’s op een andere manier raken. Voorzichtig rijden dus op de I-95. En dan nu de gevaarlijke wijken in Miami.

Gevaarlijke wijken in Miami.

Wat gewelddadige misdaden betreft, is Miami misschien wel één van de gevaarlijkste steden van de Verenigde Staten. De meeste criminele activiteiten spelen zich in bepaalde wijken in Miami af. Het is dus niet zo dat heel Miami gevaarlijk is, maar vermijd onderstaande wijken tijdens je vakantie. In ieder geval later in de avond.

Je wordt in de gevaarlijke wijken van Miami nu ook weer niet direct neergeschoten, maar wees hier gewoon oplettend en voorzichtig. 9 gevaarlijke wijken in Miami waar wij geen hotel overnachting zou boeken.

1. Model City

Inwoners: 25,023
Gemiddelde woningwaarde: $94,396
Gemiddeld inkomen: $24,441

2. Overtown

Inwoners: 9,640
Gemiddelde woningwaarde: $103,747
Gemiddeld inkomen: $19,558

3. Little Haiti

Inwoners: 33,229
Gemiddelde woningwaarde: $88,631
Gemiddeld inkomen: $26,758

4. Allapattah

Inwoners: 48,322
Gemiddelde woningwaarde: $107,908
Gemiddeld inkomen: $26,668

Wijk Wynwood in Miami.

5. Wynwood

Inwoners: 17,923
Gemiddelde woningwaarde: $157,808
Gemiddeld inkomen: $53,417

6. Upper Eastside

Inwoners: 7,723
Gemiddelde woningwaarde: $341,260
Gemiddeld inkomen: $51,180

7. South Coconut Grove

Inwoners: 7,957
Gemiddelde woningwaarde: $538,740
Gemiddeld inkomen: $83,676

8. West Flagner

Inwoners: 49,734
Gemiddelde woningwaarde: $229,267
Gemiddeld inkomen: $31,236

9. Downtown Miami

Inwoners: 30,065
Gemiddelde woningwaarde: $273,209
Gemiddeld inkomen: $71,374

Dit waren ze – gevaarlijke wijken in Miami met Model City bovenaan de lijst. En zoals we al eerder zeiden, zijn de wijken in Miami niet allemaal gevaarlijk. Neem de wijk Coral Gables, Miami Beach en South Beach dit zijn bijvoorbeeld de beste wijken in Miami.

Bezienswaardigheden in Miami.

In de wijken in Miami waar het niet gevaarlijk is, kun je natuurlijk gewoon de bezienswaardigheden van Miami bezoeken. Zo kun je bijvoorbeeld naar het bekendste strand van Miami: South Beach. Of drink cocktails in een van de leukste rooftopbars van Miami. Bekijk en ontdek Ocean Drive of bezoek de fleurige wijk Little Havana.

Kortom: er zijn niet alleen gevaarlijke wijken in Miami, maar er zijn ook tal van leuke bezienswaardigheden in Miami die je gewoon veilig kunt bezoeken..

Regel zelf je reis naar Amerika.

Er gaat niets boven het plannen van een roadtrip naar de Verenigde Staten.

Vliegtickets
Huurauto
Hotels
Tours
ReizenGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button