Bezienswaardigheden AmerikaBlogWashington D.C.

Georgetown de oudste wijk van Washington D.C.

Georgetown Washington. Ik vind historische huizen prachtig en al helemaal in Amerika, want daar hebben ze er niet veel van. Mijn favoriete plek in Amerika, om historische huizen te bezichtigen, is misschien wel in Georgetown Washington D.C.

Ik kan het wel uitschreeuwen: “Sla Georgetown in Washington niet over hoor!”

Wat een gave huizen hebben ze daar en wat een charmante wijk is Georgetown met zoveel sfeer. Veel reizigers slaan deze wijk in Washington D.C. over in verband met tijdgebrek, maar ik zou het wel kunnen uitschreeuwen: “Absoluut niet doen hoor!”

Toen ik een keer in New York City was, nam ik de trein naar Washington D.C., gewoon om een dagje door te brengen in Washington. Het was onvermijdelijk dat ik weer in Georgetown zou belanden. Na nogmaals de oudste wijk van Washington D.C. te hebben bezocht, wordt het eens tijd om een ​​aantal bezienswaardigheden van Georgetown in Washington D.C. met jullie te delen.

 

national-park-magazine

 

Hoe kom ik in Georgetown, Washington D.C.

Je kunt op verschillende manieren de wijk Georgetown bereiken. Vanaf de belangrijkste bezienswaardigheden in Washington D.C. is het ongeveer een half uurtje lopen. Vanaf het dichtstbijzijnde metrostation bij Georgetown, wandel je in ongeveer 15 tot 18 minuten naar de wijk.

Met de metro.

Om met de metro in Georgetown te komen, neem je de blauwe / oranje / zilveren lijnen naar het Foggy Bottom-GWU-station. Vanaf daar is het ongeveer 15 minuten lopen naar het belangrijkste winkelgebied van Georgetown (3067 M St NW).

Je kunt ook de blauwe / oranje / zilveren lijnen nemen naar station Rosslyn, Virginia. Vanaf daar wandel je over de Francis Scott Key Bridge om in Georgetown te komen. Dit heb ik tijdens mijn laatste bezoek gedaan, omdat een wandeling over de Key Bridge al een hele ervaring is. De wandeling duurt ongeveer 18 minuten.

Met de bus.

Je kunt ook de bus naar Georgetown nemen. De DC Circulator-bus heeft twee gratis lijnen die je naar Georgetown brengen. Kijk voor meer informatie over de exacte routes op de website van DC Circulator. Er zijn tien DC-buslijnen die door Georgetown rijden, dus je kunt in Georgetown ook met de bus reizen.

 

Geschiedenis Georgetown, Washington.

Ik hou het kort hoor, maar wist jij dat de wijk Georgetown een fascinerende geschiedenis heeft. En is het niet zo dat juist de geschiedenis van een plek de plaats zo bijzonder maakt?

De wijk Georgetown werd  in 1751 opgericht en heeft niet altijd deel uitgemaakt van Washington D.C. Deze wijk kreeg de naam Georgetown ter ere van koning George II en werd al snel een succesvol scheepvaartknooppunt voor zowel Oost- als West-Indische handelsroutes.

Tijdens de Amerikaanse Revolutie was Georgetown een opslagplaats voor de verzending van militaire goederen. Georgetown werd pas officieel opgenomen in de stad Washington D.C. in 1871 en stond destijds bekend als een van de meest modieuze wijken van de stad.

Na de overstroming van het C & O-kanaal in 1890 kreeg de economie van Georgetown een zware klap te verduren. Waarna het een van de ergste sloppenwijken van de stad werd. Maar met de komst van de ‘New Deal van Franklin Roosevelt begon het tij gelukkig weer te keren en werd Georgetown weer chic en populair. Senator John F. Kennedy heeft in de jaren ’50 ook nog in Georgetown gewoond.

georgetown-washington-dc

 

Hotels in Georgetown, Washington D.C.

Tegenwoordig is Georgetown de oudste en een van de meest welvarende wijken van Washington D.C. en zijn er prachtige en luxueuze hotels te boeken. Je kunt uit veel hotels kiezen, maar hier zijn een aantal van mijn favorieten.

–> Georgetown Inn West End: 1121 New Hampshire Ave NW, Washington, DC 20037 – $$

–> Georgetown Inn: 1310 Wisconsin Ave NW, Washington, DC 20007 – $$$

–> Rosewood Washington, DC Georgetown: 1050 31st St NW, Washington, DC 20007 – $$$$

–> The Melrose Georgetown: 2430 Pennsylvania Ave NW, Washington, DC 20037 – $$$$

Bekijk alle hotels in Georgetown.

 

 

Bezienswaardigheden Georgetown Washington D.C.

Georgetown staat bekend om zijn statige huizen, vele winkelstraten en luxe restaurants. Het is een superleuk gebied om in rond te lopen. Er is ontzettend veel te doen en de wijk wordt bestempeld als ‘hip’. Ben je in Washington D.C. sla deze wijk dan absoluut niet over. Al wandel je er maar even doorheen.

Dit zijn de leukste bezienswaardigheden in Georgetown. 

 

1. Ga kayakken op de Potomac.

The Key Bridge Boathouse heeft kajaks, kano’s en paddleboards te huur. Varen in Washington D.C.? “Jazeker!” echt een leuke ervaring om te doen. Op deze manier zie je de stad van een heel andere kant. Een kano huren kost $25, maar dat is voor 3 personen. Twee Volwassenen en één klein kind. Hup, ga maar direct het avontuur aan.

Adres: 3500 Water St NW, Washington, DC 20007, Verenigde Staten.

 

2. Georgetown Waterfront Park.

Georgetown Waterfront Park zit bomvol tijdens warmere dagen, maar gezellig dat het hier is! Wandel langs de rivier of neem plaats aan het water zodat je tegelijkertijd je dagelijkse dosis vitamine D binnenkrijgt. Dit is dé perfecte plek om wat uit te rusten of je bezoek aan Georgetown te beginnen. Het park is bezaaid met bloemen en in de ochtend is het hier nog erg rustig.

Adres: 3303 Water St NW, Washington, DC 20007, Verenigde Staten.

 

3. Wandel over de Key Bridge.

De Key Bridge verbindt de wijken Arlington en Georgetown. Aan de andere kant van de rivier is niet veel te zien, behalve Arlington National Cemeterymaar de wandeling over de brug geeft je een mooi uitzicht op de Potomac en Georgetown University. Je kunt ook over de brug fietsen, maar daar kom ik zo nog op terug.

Adres: 3421 M St NW, Washington, DC 20007, Verenigde Staten.

 

4. Tudor Place Historic House & Garden.

Van 1805 tot 1983 was Tudor Place de woning van de nakomelingen van Martha Washington (de echtgenote van George Washington). Dit prachtige herenhuis ligt op een grote lap grond in het midden van Georgetown. Bezoekers kunnen een rondleiding door het huis krijgen om meer te weten te komen over het gezin en de geschiedenis van Washington DC.

Hoewel de tuin wat aan de kleine kant is, is deze ook zeker de moeite waard om te verkennen.

Adres: 1644 31st St NW, Washington, DC 20007, Verenigde Staten.

 

5. Georgetown University.

De campus van Georgetown University is prachtig om te zien en het lijkt bijna alsof je in een film terecht bent gekomen. De universiteit is opgericht in 1789 en ligt naast het belangrijkste winkelgebied van Georgetown. Geen excuus dus om er niet even langs te gaan.

Het duurt ongeveer een half uurtje om de campus te verkennen. Ondanks dat je niet bij de gebouwen naar binnen mag, is het toch de moeite waard om de universiteit te bezichtigen.

Adres: 3700 O St NW, Washington, DC 20057, Verenigde Staten.

 

6. Dumbarton Oaks Museum.

Het Dumbarton Oaks museum staat bekend om de Byzantijnse en Pre-Columbiaanse kunstcollecties. Als kunst niet jouw ding is, bekijk dan de gigantische tuin en maak hier een paar mooie foto’s. Je kunt bij Dumbarton Oaks meedoen aan rondleidingen, waaronder bijvoorbeeld een architectuurtour, een tuinrondleiding en een rondleiding door het museum.

Adres:  1703 32nd St NW, Washington, DC 20007, Verenigde Staten.

 

7. Ga op (Victoriaanse) huizen jacht.

Dat je niet in een van de duurste wijken van Washington D.C kunt wonen, wil nog niet zeggen dat je niet op huizenjacht kan gaan en ervan kunt dromen. Ik heb geen specifieke straten in gedachten om te verkennen, want bijna elke straat in deze wijk is mooi om te zien.

Als tip wil ik je wel meegeven om te beginnen in het belangrijkste winkelgebied van Georgetown (3301 M St NW) en van daaruit de huizenblokken richting Prospect St NW te bekijken. Een prachtige buurt.

Adres:  3301 M St NW, Washington, DC 20007, Verenigde Staten.

 

8. Ga wandelen met een local.

Normaal ben ik geen fan van ‘groep dingen’ doen op reis, maar voor wandelen met een local maak ik altijd graag een uitzondering. Get Your Guide en Viator bieden ontzettend leuke wandeltochten aan in Georgetown. Zoals bijvoorbeeld een tour van twee uur die je meeneemt naar alle historische plekken in Georgetown.

De gids die deze tour leidt, heeft twee boeken over Georgetown gepubliceerd, dus hij kent de plekjes.

Wandel met een local door Georgetown.

 

9. Exorcist Steps.

Als je de film The Exorcist uit de jaren ’70 hebt gezien, dan zien de ‘Exorcist tappen’ in Georgetown er misschien bekend voor je uit. De trappen waren altijd al een griezelig deel van de stad en stonden bekend als de ‘Hitchcock Steps’ voordat de film hier werd opgenomen. Het ‘Exorcist huis’, waar het jonge bezeten meisje woonde, ligt rechts van de trap.

Wil je de trappen zien? Ze zijn gratis te bekijken en de openingstijden zijn, wanneer jij het aandurft.

Leuk weetje: het spookt niet echt hoor, bij de trappen, maar griezelig is het wel – vooral als je weet dat de film gebaseerd is op een waargebeurd verhaal.

Adres: 3535 Prospect St NW, Washington, DC 20007, Verenigde Staten.

 

10. Old Stone House.

Old Toen House is het oudste gebouw in Washington D.C., gebouwd in 1765 door een Duitse immigrant, Christopher Laymen. Door de jaren heen is het huis een klokkenmakerij, een herberg en een kavel voor gebruikte auto’s geweest.

Het Old Stone House is tegenwoordig eigendom van National Park Service en is gerestaureerd in negentiende-eeuwse staat. Tijdens kantooruren kun je terecht in de boekwinkel en is er een Park Ranger beschikbaar om je vragen te beantwoorden. Buiten kantooruren kun je door de Engelse tuinen aan de achterkant van het huis wandelen.

Dit is gratis en de openingstijden zijn van 11.00 – 18.00 uur (afhankelijk van het seizoen).

Adres: 3051 M St NW, Washington, DC 20007, Verenigde Staten.

 

11. Chesapeake & Ohio Canal.

C & O Canal Georgetown. Het C & O-kanaal werd meer dan een eeuw lang gebruikt en was een reddingslijn voor Georgetown toen de rivier dichtslibde. Kolen, landbouw en andere producten reisden over deze waterweg en kanaalschippers en hun families creëerden hier een gemeenschap.

De beste plaats om te beginnen is op 1057 Thomas Jefferson Street, NW Washington, DC 20007 – technisch gezien strekt het kanaal zich over 297 kilometer uit naar Cumberland, Maryland.

Chesapeake & Ohio Canal-georgetown

 

Winkelen in Georgetown, Washington D.C.

Als je in Washington D.C. wilt winkelen, dan is Georgetown dé plek om dat te doen. Een groot deel van Georgetown bestaat namelijk uit winkels en restaurants, en het is ongelooflijk gemakkelijk om deze wijk te voet te verkennen.

Let op: De winkelstraten in Georgetown zijn in het weekend (vooral tijdens de zomermaanden) altijd bomvol, dus als je op zoek bent naar specifieke kleding of bij bepaalde winkels wilt snuffelen, probeer dit dan op een doordeweekse dag te doen. Zodat je in het weekend de belangrijkste bezienswaardigheden van Washington D.C. kunt zien.

Wat betreft winkelen in Georgetown, M Street NW en Wisconsin Ave NW is ’the place to be’. In deze twee straten vind je alles. Van lokale boetieks tot de bekendere ketens zoals bijvoorbeeld Anthropologie. Over het algemeen is winkelen in Georgetown een beetje aan de dure kant, maar ach je bent tenslotte op vakantie.

Ook als je niet van plan bent om iets te kopen, is dit een prachtige buurt om doorheen te wandelen.

 

Restaurants in Georgetown.

Zoals ik al eerder zei, zijn er veel goede restaurants in Georgetown, maar ik heb slechts een fractie van de restaurants gezien. De restaurants waar ik in Georgetown heb gegeten, vind ik absoluut het benoemen waard. Daarom hieronder een aantal aanbevelingen.

Restaurants in Georgetown, Washington DC (in willekeurige volgorde):

  • Thomas Sweet – Niet echt een restaurant, maar een ijssalon. Thomas Sweet heeft ontzettend veel smaken en de bolletjes zijn behoorlijk groot. In de zomer staat hier een rij voor de deur.
  • Luke’s Lobster – Luke’s Lobster is populair in New York City, dus ik was aangenaam verrast om het restaurant ook in Georgetown te zien. De kreeft-broodjes zijn niet goedkoop, maar al hun zeevruchten worden duurzaam gevangen, dus het is de prijs waard.
  • Georgetown Cupcake – Deze bakkerij is eigenlijk een verplichte stop tijdens je bezoek aan Georgetown. De cupcakes zijn niet heel groot, maar smaken heerlijk. De twee zussen zijn bekend geworden van hun serie bij TLC en je moet de cupcakes proberen om te ervaren waar de hype over gaat. Ook hier is het krankzinnig druk, dus ga er vroeg heen en neem je cupcake mee voor onderweg.
  • Baked & Wired – Ik ben een zoetekauw, dus deze mag ook in de lijst. De cupcakes zijn aan de grote kant en erg smaakvol. Ook de namen van de cupcakes zijn ook geweldig. De uniporn & rainho was heerlijk en het glazuur is zo lekker, om je vingers bij af te likken.
  • 1789 – Een leuk restaurant dat gevestigd is in een van Georgetown’s rijtjeshuizen. Het menu is Amerikaans en een etentje hier kost aardige wat centen, maar…. heerlijk!
  • Farmers Fishers Bakers – Farmers Fishers Bakers serveert Amerikaanse gerechten die erg goed zijn. Sommige voorgerechten zijn een beetje prijzig, maar als je voor een pizza, sandwich of salade gaat, past het eten hier in elk budget.
  • The Sovereign – Belgisch geïnspireerde gerechten in een gezellige sfeer. Er zijn 50 bieren van de tap en meer dan 350 soorten op fles. Neem er een kleine snack bij en je avond kan niet meer stuk.  

–> Uit eten met kinderen in Washington D.C

 

Ervaring Georgetown, Washington D.C.

En? Nieuwsgierig geworden naar de wijk Georgetown in Washington D.C.? Georgetown ziet er op de kaart bij Google vrij klein uit, maar vergis je niet, want je kunt hier het grootste gedeelte van de dag alleen al doorbrengen om te winkelen.

Dan heb je nog een paar uurtjes nodig om door de straten van Georgetown te dwalen om die prachtige Victoriaanse herenhuizen te bewonderen, een hapje te eten en je dag is voorbij. En dan heb je nog niet eens de bezienswaardigheden van Georgetown, Washington gezien!

Om het meeste uit je reis naar Georgetown te halen, bekijk je voor op reis gaat wat je wilt zien. Er zijn zoveel leuke dingen om te doen in de wijk, dus je bezoek is altijd een succes. Overnacht anders in Georgetown, als je in Washington bent. Dan kun je in ieder geval al het begin en het einde van je dag doorbrengen in Georgetown Washington D.C.

 


Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> De leukste hotspots van Washington D.C. 

–> Hier kun je lekker ontbijten in Washington

–> Het National Park Magazine, een must voor elke Amerika reiziger.

–> Ken jij deze bezienswaardigheden in de Verenigde Staten?

–> De mooiste Nationale Parken van Amerika.


 

Reizen Amerika

 

Op vakantie naar Amerika? Kijk dan eens bij een van mijn favoriete websites.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

Sommige artikelen op deze website bevatten affiliatelinks, wat betekent dat als je iets boekt via een van deze links, ik hiervoor een kleine commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden.

SOCIAL CHECK-IN

Ook leuk om te lezen

2 Comments

  1. Jammer dat Georgetown door tijdgebrek vaak wordt overgeslagen. Het is inderdaad een zeer sfeervolle wijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button