Bezienswaardigheden AmerikaBlogSequoia National Park

General Sherman Tree. De grootste boom ter wereld.

De General Sherman Tree wordt aangeprezen als de ‘grootste boom ter wereld’. Maar eigenlijk is deze boom helemaal niet de grootste boom, maar omdat sequoia’s zo groot zijn, is de General Sherman Tree wél de grootste sequoia boom ter wereld.

De General Sherman Tree is ’s werelds grootste boom, gemeten naar volume.

Hoe dan ook, het is bijzonder en leuk om deze boom te zien. De Generaal Sherman Tree is een mammoetboom in Sequoia National Park en te vinden in de Amerikaanse staat Californië. Bezoek de boom maar gewoon, dan heb je toch mooi de grootste mammoetboom ter wereld gezien. Vink √.

De General Sherman Tree is ’s werelds grootste boom, gemeten naar volume. De boom is 83 meter lang en heeft een diameter van meer dan 11 meter, gemeten bij de stam. General Sherman is 2500 jaar oud en je kunt de boom bezoeken via de General Sherman Tree Trail in Sequoia National Park. 

 

national-park-magazine-Amerika

 

Hoe bezoek je de General Sherman Tree.

Zoals ik al eerder aangaf, kun je de boom bezoeken door een wandeling te maken via de General Sherman Tree Trail. Dit wandelpad kun je vanaf twee kanten benaderen. Het maakt niet uit vanaf welk punt je start, want ongeveer halverwege het pad kom je bij de General uit.

Parkeren doe je bij de General Sherman Tree Car Park bij Wolverton Road of bij de parkeerplaats op Generals Highway. Volg gewoon de borden, het is niet te missen

Het wandelpad loopt ongeveer 800 meter naar beneden tot aan de boom. Het pad heeft een paar trappen en is bestraat. Terwijl je loopt, wandel je door het Giant Forest-sequoia-bos. Exposities langs het wandelpad vertellen de geschiedenis van de reuzensequoia’s.

Rolstoelgebruikers kunnen parkeren op het kleine parkeerterrein bij Generals Highway. Van daaruit leidt een rolstoel-toegankelijk pad je naar de boom.

Een andere optie om de boom te bezoeken, is via de shuttlebussen van het park. De bussen zetten je bij de parkeerplaats aan de Generals Highway af en halen je daar ook weer op.

Eenmaal bij de boom aangekomen, wordt het een uitdaging om de grote boom in zijn geheel op de foto te krijgen. De boom is namelijk groot, heel groot! Je mag de boom niet aanraken, want een hek beschermt de wortels van de Sherman Tree.

general-sherman-tree-wandelpad

 

General Sherman Tree Trail.

De General Sherman Tree Trail is een korte wandeling en geschikt voor jong en oud. Een kort overzicht van wat je kunt verwachten.

 • Afstand: 800 meter
 • Type: Loop (rondje)
 • Tijd: 20 – 30 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • Beste tijd om General Sherman Tree te bezoeken: juni-aug
 • Entree: Tarief Sequoia National Park: $ 35

Ik begrijp niet helemaal waarom dit een Trail wordt genoemd, want de wandeling stelt niet veel voor. Wellicht omdat de parkeerplaats een eindje van de boom verwijderd is? Het wandelpad is breed, bestraat en je moet een stukje heuvelafwaarts. Dit betekent natuurlijk ook dat je op de terugweg weer omhoog gaat.

Langs het wandelpad zijn houten vangrails geplaatst en ook rondom de boom. Er zijn verschillende banken en plekken om te zitten om zo de boom te observeren en ook een plaquette die uitlegt waarom het de grootste boom ter wereld is.

general-sherman-tree-sequoia

 

Statistieken over de General Sherman Tree.

Een aantal feiten over de grootste mammoetboom ter wereld.

 • Hoogte boven de basis: 83,8 meter
 • Omtrek op de grond: 31,1 meter
 • Maximale diameter bij de basis: 11,1 meter
 • Diameter (18,3 m) boven de basis: 5,3 meter
 • Diameter (54,9 m) boven de basis:  4,3 meter
 • Omtrek van de grootste tak: 2,1 meter
 • Hoogte van de eerste grote tak boven de basis: 39,6 meter

 

Bezienswaardigheden Sequoia National Park.

Sequoia National Park ligt in Californië op ongeveer 327 kilometer vanaf Los Angeles. Het park grenst direct aan Kings Canyon National Park en heeft een oppervlakte van 1.635 km2.

De naam Sequoia zegt het eigenlijk al: Het park staat vol met prachtige reuze sequoia bomen, maar er is meer te zien en te doen in dit national park. Daarom de mooiste bezienswaardigheden van Sequoia National park op een rij.

De mooiste bezienswaardigheden van Sequoia.

 

 


Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> Het National Park Magazine, een must voor elke Amerika reiziger.

–> Alle bezienswaardigheden van Yosemite National Park op een rij

–> Ken jij deze prachtige bezienswaardigheden in de Verenigde Staten?

–> De mooiste Nationale Parken van Amerika op een rij.

–> Dit zijn de favoriete steden van USA Roadtrip Fan.


 

Reizen Amerika

 

Op vakantie naar Amerika? Kijk dan eens bij een van mijn favoriete websites.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

SOCIAL CHECK-IN

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button