Bezienswaardigheden AmerikaBlogMonument Valley Tribal ParkTips

Four Corners Monument: Een bezienswaardigheid van 4 staten.

Staat de bezienswaardigheid Four Corners Monument ook op jouw Amerika bucketlist? Doen, hoor! Het is namelijk de enige plaats in de Verenigde Staten waar je tegelijkertijd in vier staten en drie soevereine naties kunt staan.

Four Corners Monument is dé plek waar Colorado, New Mexico, Arizona en Utah elkaar ontmoeten. De Navajo- en Ute-naties overlappen op dit punt de Verenigde Staten en jaarlijks reizen tienduizenden bezoekers naar het monument.

Four Corners Monument is het enige punt waar vier Amerikaanse staten samenkomen en daarom is dit ietwat afgelegen monument een bezienswaardigheid op zich geworden. Wij geven in dit artikel antwoord op alle vragen die jij hebt over het Four Corners Monument.

Boek een Amerika Vakantie.

Vind hier de mooiste reizen naar Amerika. Het Walhalla van de roadtrips. Je reserveert direct bij onze vertrouwde partners.

Wat is het Four Corners Monument?

Het Four Corners Monument is waar Colorado, Utah, New Mexico en Arizona elkaar allemaal op één plek ontmoeten. Het is de enige plek in Amerika waar je in vier staten tegelijk kunt staan. Een ‘4 staten punt’ in de USA zullen we maar zeggen.

Maar er gaan geruchten dat de bezienswaardigheid Four Corners Monument helemaal niet op de echte grens van de vier staten ligt. 

Toen de landmeters namelijk het ontmoetingspunt voor die vier staten in 1868 markeerden, plaatsten ze het op de verkeerde plaats. Hun apparatuur was destijds natuurlijk niet zo nauwkeurig als die van tegenwoordig, dus markeerden ze een plek op ongeveer 548 meter afstand van het punt waar de vier staten elkaar ontmoeten. 

Maar geen zorgen, want lang geleden heeft de Amerikaanse regering de verkeerde markering aangenomen als de wettelijke grens van de vier staten, precies waar het monument staat.

Dus…., je kunt de bezienswaardigheid Four Corners Monument gewoon bezoeken en je staat daadwerkelijk in vier staten tegelijk.

Four Corners Monument bezienswaardigheid
De vier staten bij Four Corners Monument.

Waar ligt de bezienswaardigheid Four Corners Monument?

Op de vraag waar Four Corners Monument ligt, is het antwoord: In the middle of nowhere!

Zorg er dus voor dat je voldoende benzine in die gave, vette Amerikaanse huurauto hebt, eten en drinken of wat je verder nog nodig hebt voor je roadtrip naar Four Corners.

Het dichtstbijzijnde benzinestation ligt op ongeveer 40 kilometer afstand, in Aneth, Utah, maar buiten het benzinestation, een tiental huizen en een aantal loslopende dieren heb je het hier wel gezien.

Kaart van Four Corners Monument.

Als je de bezienswaardigheid Four Corners Monument bezoekt dan zijn de hoge vlaggenmasten het eerst wat je ziet. Er hangen namelijk 7 schitterende grote vlaggen te wapperen bij Four Corners.

De vlaggen van de Navajo en Ute Nations wapperen hier zij aan zij met de vlaggen van Utah, Colorado, New Mexico en Arizona.

De Navajo Nation overlapt de delen van Utah, Arizona en New Mexico en de Utes bezetten de zuidwestelijke hoek van Colorado. 

Kaart Four Corners Monument.

Het adres van Four Corners Monument.

Het adres dat je in de navigatie kunt invoeren voor Four Corners Monument is:

597 NM 597, Teec Nos Pos, AZ 86514

Tip | Als je onderstaande coördinaten invoert, kom je direct bij de parkeerplaats uit:

36.998291, -109.044677

De bezienswaardigheid Four Corners Monument is bereikbaar via U.S. Route 160 en New Mexico State Road 597 (4 Corners Rd). Het dichtstbijzijnde plaatsje is Teec Nos Pos, 10 kilometer van het Monument.

Openingstijden en prijzen.

De openingstijden van Four Corners Monument zijn als volgt:

Maandag tot en met zondag8:00 – 16:45 uur 1 okt tot 31 maart 
Maandag tot en met zondag8:00 – 17:45 uur 1 april tot 30 april
Maandag tot en met zondag8:00 – 18:45 uur1 mei tot 23 mei
Maandag tot en met zondag8:00 – 19:45 uur24 mei tot 15 aug
Maandag tot en met zondag8:00 – 18:45 uur16 aug tot 30 sept
Openingstijden Four Corners Monument.

Four Corners Monument is gesloten tijdens alle belangrijke Navajo Nation feestdagen en tijdens
Thanksgiving Day (25 november), NN Family Day (26 november), Eerste Kerstdag (25 december) 
en Nieuwjaarsdag (1 januari).

De parkeerplaats bij Four Corners Monument is redelijk groot en er is een gedeelte gereserveerd voor campers.

Er zijn geen parkeervakken, dus je kunt de auto overal parkeren. De parkeerplaats is onverhard en hobbelig, maar je kunt er prima met je auto rijden.

De toegang is $ 5 per persoon voor kinderen van 7 jaar en ouder. Kinderen van 0-6 jaar mogen gratis naar binnen. Contant geld of creditcards worden geaccepteerd.

–> De Amerika Nationale Park Pass wordt niet geaccepteerd. 

Verwacht een (lange) rij.

Wij waren verrast door hoeveelheid mensen bij Four Corners Monument, aangezien de bezienswaardigheid in the middle of nowhere ligt. 

Verwacht bij je bezoek aan het monument een (lange) rij van ongeveer 10 – 15 minuten wachttijd, voordat je een foto van het punt kunt maken.

Bijna iedereen die Four Corners bezoekt, wil namelijk in alle vier de staten tegelijk een foto van zichzelf maken. Maar er is een bord bij het monument geplaatst dat bezoekers vraagt ​​om maximaal drie foto’s te nemen.

Wat je ziet is dat de persoon achter je, indien nodig, graag een foto van je maakt, zodat de rij langzaam weer vooruit gaat.

Een rij bij Four Corners Monument.

Bezienswaardigheden bij Four Corners Monument.

Bezoek je Four Corners Monument dan is het punt van de vier staten natuurlijk de grootste bezienswaardigheid, maar er is meer te zien en te doen.

1. Navajo kraampjes.

Tijdens je bezoek aan Four Corners zie je een aantal Navajo-verkopers die kraampjes bij het monument hebben. Bijna allemaal verkopen ze sieraden of andere Navajo-items. De meeste van hen zijn ambachtslieden en hebben de voorwerpen zelf gemaakt en kunnen je daarom alles vertellen over de items.

Je kunt bij de kraampjes turquoise sieraden, handgeweven tapijten, ceremoniële manden, dromenvangers, souvenirs en andere traditionele kunst kopen. Wees niet verbaasd, want afrekenen gaat hier gewoon met een creditcard. 

2. Eten bij de Navajo’s

Bij het monument zijn niet alleen kraampjes met sieraden te vinden, maar ook verkopers die typische Navajo-brood en -drankjes verkopen, afhankelijk van wanneer je gaat. Het schijnt dat de kraampjes namelijk alleen tijdens de zomer aanwezig zijn.

De broodjes die je kunt kopen variëren in prijs van $ 5 tot $ 15. Je kunt bijvoorbeeld voor $ 5 simpele Navajo- taco’s kopen, maar ook een groot Navajo-broodje met vlees, bonen, kaas, tomaten, sla en uien voor $ 15.

3. Monument Valley.

Monument Valley, een iconisch symbool van het Amerikaanse Westen en het heilige hart van de Navajo Nation, is de ideale plaats voor je volgende avontuur in de warme woestijn van het zuidoosten van Utah.

Bezoekers kunnen de 27 kilometer lange weg in Monument Valley in een (huur)auto verkennen of een jeeptour boeken om met de hulp van een lokale gids de binnenwegen van het gebied te verkennen.

Monument Valley Navajo Tribal Park herbergt torenhoge zandstenen rotsformaties die in de loop van de tijd zijn gevormd en 120 tot 300 meter boven de vallei ‘zweven’. Gecombineerd met de omliggende plateaus, buttes en woestijnomgeving, is Monument Valley een natuurlijk wonder te noemen.

–> Vind hier uitgebreide informatie over Monument Valley.

4. Mesa Verde National Park.

Al meer dan 700 jaar geleden bouwden de voorouderlijke Pueblo-mensen bloeiende gemeenschappen op de plateaus en in de kliffen van Mesa Verde. Tegenwoordig beschermt het park het rijke culturele erfgoed van 26 stammen en biedt het bezoekers een spectaculair kijkje in het verleden.

De naam van dit gebied, Mesa Verde, betekent ‘groene tafel’. In het zuiden van Mesa Verde liggen veel ravijnen, waar de Indianen op beschutte plekken rotswoningen hebben gebouwd. Omstreeks het einde van de 13e eeuw lieten ze hun woningen om nog onopgehelderde redenen in de steek, waarbij ze veel van hun persoonlijke bezittingen achterlieten.

Dit International Dark Sky Park herbergt meer dan honderd verschillende soorten woningen.

–> Uitgebreide informatie over Mesa Verde National Park.

Mesa Verde National Park.

5. Dead Horse Point State Park.

Dead Horse Point State Park in Utah wordt een beetje overschaduwd door de gigantische oranje zandsteen bogen van het nabijgelegen Arches en Canyonlands National Park. Dit prachtige State Park in Utah vind je direct om de hoek, bij het charmante stadje Moab en ligt 280 kilometer verwijderd van de bezienswaardigheid Four Corners Monument.

Dead Horse Point wordt voornamelijk gekenmerkt door steile kliffen en een bijzondere rivierbocht. Het is moeilijk te bevatten hoe mooi dit park is en foto’s doen de plek nauwelijks eer aan. Je krijgt hier epische uitzichten op een prachtige canyon en de Colorado-River.

–> Uitgebreide informatie over Dead Horse Point State Park.

6. Lake Powell

Lake Powell ligt in de staat Arizona en Utah en is een groot stuwmeer dat ontstaan is door de aanleg van de Glen Canyon Dam. Glen Canyon Dam en Lake Powell liggen ongeveer vijf kilometer ten noorden van de bruisende stad Page aan de Colorado River. Officieel is Lake Powell geen meer, maar een reservoir.

Jaarlijks bezoeken meer dan 3 miljoen mensen Lake Powell en het is het tweede grootste stuwmeer van de Verenigde Staten, dat ooit door mensen is gemaakt. Ben je in de buurt van Four Corners dan is Lake Powell absoluut een bezoekje waard.

–> uitgebreide informatie over de bezienswaardigheden bij Lake Powell.

7. Arches en Canyonlands National park.

Arches National Park en Canyonlands National Park liggen in het oosten van de staat Utah. De belangrijkste dichtstbijzijnde stad bij beide parken is het charmante stadje Moab. Moab is de perfecte uitvalsbasis voor Arches en Canyonlands.

Arches en Canyonlands vormen samen met Bryce Canyon, Capitol Reef en Zion de ‘Mighty Five’ van Utah. Ze worden niet voor niets zo genoemd, want deze 5 schitterende parken zijn machtig mooi. En dit alles op ‘slechts’ 230 kilometer verwijderd van de bezienswaardigheid Four Corners Monument.

–> Lees hier alles over het schitterende Arches National Park.

–> Lees hier alles over het bijzondere Canyonlands National Park.

8. Grand Canyon National Park.

Grand Canyon National Park spreekt tot ieders verbeelding. Unieke combinaties van geologische kleuren en niet te bevatten overweldigende uitzichten.

Om je een idee te geven een paar feitjes: de Grand Canyon is 446 kilometer lang, 29 kilometer breed en 1,6 kilometer diep. De Grand Canyon is miljoenen jaren oud en ontstaan door erosie door het water van de Colorado River.

Deze gigantische bezienswaardigheid ligt op 120 kilometer afstand van de stad Flagstaff, Arizona en op ongeveer 3 uur en 45 minuten rijden van Four Corners Monument.

–> Dit wil jij weten voordat je de Grand Canyon bezoekt.

national-park-magazine
–> Bestel hier het Grand Canyon Magazine.

Hotels bij Four Corners Monument.

Overnachten bij Four Corners is niet mogelijk, maar er zijn uitstekende accommodaties zoals hotels, campings en motels te vinden in bijvoorbeeld Monument Valley, Cortez, Colorado en in Bluff, Utah.

De dichtstbijzijnde hotels liggen ongeveer 65 kilometer naar het noordoosten in Cortez, Colorado. Bluff, Utah ligt op 70 kilometer afstand van Four Corners en Monument Valley op 160 kilometer.

Wij hebben tijdens ons bezoek aan Four Corners Monument een goedkope overnachting geboekt in het Super 8 Hotel in de stad Cortez.

–> Vind hier een hotel in de buurt van het Four Corners Monument.

Wat is de dichtstbijzijnde stad bij Four Corners Monument?

Aangezien Four Corners in de middle of nowhere ligt, is het misschien handig om te weten wat de dichtstbijzijnde stad is.

Teec Not Pos is het dichtstbijzijnde gelegen stadje bij Four Corners Monument. Teec Not Pos ligt op 10 kilometer afstand van Four Corners.

Bij de steden Cortez, Colorado, Bluff, Utah en Page, Arizona is overigens meer plezier te beleven.

Is het waard om de bezienswaardigheid Four Corners Monument te zien?

Tja, dat is een moeilijke vraag, want waar de een het bijzonder vindt om in vier staten tegelijkertijd te staan, heeft de ander hier totaal niets mee.

Maar hoe je het monument ook bestempelt, Four Corners Monument is een unieke en authentieke bezienswaardigheid, omdat je dit nergens anders in de Verenigde Staten vindt.

Ben je in de buurt van Monument Valley of Mesa Verde National Park, maak dan zeker een stop. Vanuit Arches of Canyonlands National Parks kun je zelfs een dagtripje maken naar Four Corners Monument.

De vier staten van Four Corners Monument.

Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> Hier overnachten je in en rondom Monument Valley.

–> Onze top 10 bezienswaardigheden in Amerika.

–> Dit zie je en doe je in de staat Colorado.

–> Rondeis Utah: Ontdek de bezienswaardigheden.

–> Zien, maar vooral doen in de staat Arizona.

Regel zelf je reis naar Amerika.

Er gaat niets boven het plannen van een roadtrip naar de Verenigde Staten.

Vliegtickets
Huurauto
Hotels
Tours
ReizenOok leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button