Overige

De vlag van Florida.

Sinds Europese ontdekkingsreizigers, aan het begin van de zestiende eeuw, voor het eerst voet aan wal zette in Florida, hebben er verschillende vlaggen boven de staat Florida gewapperd.

Zo heeft er namelijk ooit de vlag van Spanje boven Florida gewapperd, maar ook de Franse en de Engelse vlag. Tegenwoordig zie je bijna overal in Florida de huidige vlag fier boven de staat wapperen.

Maar er hebben ook talloze onofficiële vlaggen boven Florida gewapperd, maar hier zijn slechts schriftelijke beschrijvingen over te vinden en van die vlaggen zijn helaas geen beeldmateriaal beschikbaar. Ben je in Florida let dan eens op of je de vlag kunt spotten. En na het lezen van dit artikel weet je ook precies wat de vlag betekent.

Boeken over de geschiedenis van Florida.

Over het ontstaan van Florida, de geschiedenis tot prachtige reisgidsen.

Geschiedenis van de vlag van Florida.

De eerste vlag van Florida werd gehesen op 25 juni 1845, bij de inhuldiging van de eerste gouverneur, William D. Moseley. De vlag had vijf horizontale strepen (blauw, oranje, rood, wit en groen) en een lint met de inscriptie ‘Let us alone’. De symboliek van de vlag is duidelijk, maar de associaties van de kleuren zijn onbekend. De vlag lijkt in ieder geval niet op grote schaal te zijn gebruikt.

De volgende vlag werd in gebruik genomen op 13 januari 1861, na de afscheiding van Florida van de Unie. Het ontwerp, voorgeschreven door een commandant van de strijdkrachten, was in veel opzichten vergelijkbaar met de huidige Stars and Stripes vlag. De vlag bestond namelijk uit 13 rode en witte horizontale strepen en een witte ster op een blauw kanton.

Na de burgeroorlog was Florida de eerste zuidelijke staat die een eigen vlag kreeg. Op 6 augustus 1868 werd een staatszegel aangewezen om in het midden van een witte vlag te verschijnen. De staatszegel toonde een vrouw die zich uitstrekte in het water. Op de achtergrond stond een boot. Een band met de staatsnaam en het motto “In God we trust” maakte de vlag compleet.

Op 6 november 1900 kwam er een rood andreaskruis op de achtergrond van de vlag. Hierdoor zou de vlag niet meer op een symbool van overgave lijken. Op 21 mei 1985 vond een artistieke herziening van het zegel plaats, wat resulteerde in het huidige ontwerp.

Huidige vlag van Florida.

Vlag van Florida kopen.

Ben je op vakantie in Florida, dan ontkom je er niet aan; de huidige vlag van Florida hangt praktisch op elke hoek van de straat. Vol trots wappert de wit met rode vlag in de warme wind en strekt zich fier uit aan de vlaggenmasten.

Ben jij vergeten om een souvenir uit Florida mee naar huis te nemen? Overweeg dan om de vlag te kopen. Dit kan op de website van Bol.com of wereldvlaggen.nl.

Beiden websites hebben prachtige vlaggen van Amerika en Florida te koop.

–> Vind prachtige Amerikaanse vlaggen bij Bol.com

–> Vind prachtige Amerikaanse vlaggen bij wereldvlaggen.nl

Kort samengevat.

De vlag van Florida bestaat uit een rode saltire op een witte achtergrond, met het staatszegel in het centrum. Het huidige ontwerp van de vlag is in gebruik sinds 21 mei 1985, nadat het staatszegel van Florida grafisch werd gewijzigd en officieel werd goedgekeurd voor gebruik.

In 2001 plaatste een onderzoek van de North American Vexillological Association (NAVA) de staatsvlag van Florida als 34e in ontwerpkwaliteit van de 72 Canadese provinciale, Amerikaanse en Amerikaanse territoriale vlaggen.

De vlag is één van de drie vlaggen van de Amerikaanse staat met de woorden “In God We Trust” (het nationale motto van de VS), en de andere twee zijn die van Georgia en Mississippi.

Lees ook ons artikel: –> Op vakantie naar Amerika, dit wil je weten!

Wapperende vlag van Florida.

Regel zelf je reis naar Amerika.

Er gaat niets boven het plannen van een roadtrip naar de Verenigde Staten.

Vliegtickets
Huurauto
Hotels
Tours
ReizenGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button