BlogEverglades National ParkMiamiOrlandoTips

De Florida State Parks Pass.

Wist jij dat Florida maar liefst 175 staatsparken, wandelpaden, historische locaties en drie Nationale Parken heeft? Van sensatiezoekers en natuurliefhebbers tot geschiedenisliefhebbers, Florida – The Sunshine State – heeft voor iedere soort reiziger wel een State Park in de aanbieding.

De State Parks van Florida beslaan meer dan 3200 vierkante kilometer en beschikken over prachtige turquoise warmwaterbronnen, wildlife, heldere watervallen, bekroonde stranden en mysterieuze grotten. Een schoonheid waar veel Florida reizigers vaak geen weet van hebben.

Maar waarom zou je tijdens je vakantie in Florida alleen de Keys, Miami, de Everglades en de pretparken van Orlando bezoeken? Koop de Florida State Parks Pass – jaarpas – om geld te besparen en bezoek de schitterende State Parks van Florida.

Boek een vakantie naar Florida.

Maak een roadtrip door het zonnige Florida en bezoek een aantal prachtige State Parks in de Sunshine State.
Een selectie van drie schitterende reizen, die je gedurende het hele jaar door in Florida kunt maken. Vind bij de beste Amerika reisorganisaties een Florida reis die bij je past.

Florida State Park Pas strand zee

Key West

1.640

Romantisch Naples, alligators in de Everglades en Caribische sferen op Key West.

Florida State Park Pass kopen

Fly Drive

2.115

Bruisend Miami
Caribische sferen op
Key West. Bezoek het strand van Fort Myers.

Florida State Park jaarpas

Pretparken

1.363

Orlando, Miami, Key West
Everglades National Park
Walt Disney World en Universal Studios.

De Florida State Parks Pass.

Met de Florida State Parks jaarpas krijg je toegang tot alle staatsparken van Florida. De Florida State Parks Pass geeft je namelijk toegang tot alle Florida State Parks, waar je onder andere kunt fietsen, wandelen, zwemmen, kajakken, snorkelen, varen, duiken en nog veel meer.

Wat kost de Florida State Parks Pass.

De jaarlijkse Florida State Parks toegangspassen kunnen worden gekocht bij alle ingangen van een State Park en bij musea. Passen kunnen 365 dagen per jaar tijdens kantooruren worden gekocht. 

De Florida State Parks jaarpas kost $60 en biedt dagtoegang tot het park voor één met naam genoemde pashouder. Extra personen die een houder van een individuele jaarlijkse toegangspas vergezellen, betalen $ 2 per persoon.

Behalve bij Ellie Schiller Homosassa Springs Wildlife State Park en Weeki Wachee Springs State Park, waar de standaard toegangsprijs van toepassing is.

Family Annual Entrance Pass – $ 120 

Ben je met meer dan twee personen op vakantie in Florida, overweeg dan om de Florida Family Annual Entrance Pass te kopen. De Florida Family Entrance Pass kost $120 en biedt dagtoegang tot het park voor maximaal acht personen die als groep een park binnenkomen.

Behalve bij Ellie Schiller Homosassa Springs Wildlife State Park en Weeki Wachee Springs State Park waar de familiepas goed is voor de entree van maximaal twee personen, inclusief de pashouder. Extra personen betalen bij deze twee parken de standaard toegangsprijs.

Kun je de State Parks Pass ook voor Nationale Parken gebruiken?

Het antwoord hierop is kort en krachtig: Nee. De Florida State Parks jaarpas kun je niet bij de drie Nationale Parken van Florida gebruiken. Om Everglades National Park, Dry Tortugas National Park en Biscayne National Park te bezoeken, koop je de Annual National Park Pass.

Is het kopen van de Florida State Parks Pass het overwegen waard?

Veel reizigers vragen zich af of het kopen van de Florida State Parks jaarpas het overwegen waard is. Ook hier kan ik heel kort in zijn; dat ligt eraan hoeveel State Parks je in Florida bezoekt.

De toegangsprijs voor de meeste staatsparken in Florida varieert van $ 4 tot $ 10 per voertuig, voor maximaal acht personen. 

Bezoek je één tot zes staatsparken tijdens je reis in Florida, dan ben je goedkoper uit om de toegangsprijs bij het park te betalen. Bezoek je zeven of meer staatsparken tijdens je verblijf in Florida, dan is het kopen van de Florida State Parks Pass het overwegen waard.

Blue Spring State Park, Florida.

Welke staatsparken bezoek ik in Florida.

Omdat Florida ontzettend veel staatsparken heeft, kan het moeilijk zijn om een keuze te maken uit één van de 175 staatsparken van Florida. Want welke staatsparken in Florida zijn een bezoek waard? Onderstaande staatsparken in Florida worden hoog aangeschreven.

De bekendste en leukste staatsparken van Florida:

 • Blue Spring State Park
 • Myakka River State Park
 • Caladesi Island State Park
 • Honymoon Island State Park
 • John Pennekamp Coral Reef
 • Florida Cavern State Park
 • Weeki Wachee Springs
 • Little Manatee River State Park
 • Wekiwa Springs State Park
 • Silver Springs State Park
 • Big Talbot Island State Park
 • Little Talbot State Park
 • Fort De Soto Park
 • John D. MacArthur Beach
 • Wakulla Springs State Park
 • Big Talbot Island State Park
 • Bahia Honda State Park
 • Crystal River Preserve State Park
 • Florida Cavern State Park

Wat is het grootste State Park in Florida? 

Het grootste State Park in Florida is Fakahatchee Strand Preserve State Park en vind je ten noorden van Everglades National Park. Fakahatchee State Park herbergt een verscheidenheid aan planten- en diersoorten die nergens anders in de Verenigde Staten voorkomen.

Het Park wordt door veel Florida reizigers overgeslagen in verband met het beroemde nabijgelegen Everglades National Park.

Onze ervaring met de Florida State Park Pass.

USA Roadtrip Fan is meerdere malen naar Florida gereisd en heeft daarom een (persoonlijke) mening over de Florida State Park Pass. De Florida State Park jaarpas is net zoals de Annual National Parkpas een uitkomst, maar er zit een maar aan.

De Florida Stae Park jaarpas is alleen voordelig als je zeven of meer staatsparken in Florida bezoekt. De gemiddelde reiziger die naar Florida afreist, haalt dit niet en bezoekt gemiddeld maar twee tot drie staatsparken in Florida.

Kijk voor vertrek dus goed welke staatsparken in Florida je bezoekt en of het rendabel is om de Florida State Park Pass aan te schaffen.

Fijne reis.

Regel zelf je reis naar Amerika.

Er gaat niets boven het plannen van een roadtrip naar de Verenigde Staten.

Vliegtickets
Huurauto
Hotels
Tours
ReizenOok leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button