Bezienswaardigheden AmerikaBlogNationale ParkenTips

Florida Caverns State Park in Florida.

Terwijl je ondergronds duikt om de schitterende kalksteen grotten van Florida Caverns State Park te verkennen, lijkt het alsof je kilometers verwijderd bent van de bewoonde wereld. Maar niets is minder waar. Dit onontdekte pareltje in de Panhandle van Florida ligt amper 2 kilometer verwijderd van de stad Marianne, Florida.

Oké, Florida Caverns State Park ligt niet helemaal op je route tijdens je roadtrip in Florida, maar is het bezoeken absoluut waard. Op minder dan één uur rijden van de grotten vind je een aantal bekende Florida bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld Panama City (Beach) en de hoofdstad van Florida: Tallahassee.

Florida Caverns State Park in Marianna is een grottenstelsel van 38 miljoen jaar oud en heeft torenhoge kalksteen formaties. Boek een wandeling door de grot van ongeveer 35 tot 40 minuten en laat je verbazen door de schoonheid van de stalagmieten in de grot.

Vind een reis naar Florida.

Vlucht inclusief autohuur, alligators in de Everglades, Key West en het bruisend Miami.

Florida Caverns State Park.

Buitengewoon prachtige stalagmieten, stalactieten, rimstone-poelen (een heeft de vorm van Zuid-Amerika) en kalksteen dat op een frisdrank-rietje lijkt, zijn slechts enkele voorbeelden van de bijzondere creaties in de grotten.

Florida Caverns State Park is 365 dagen per jaar geopend van 08.00 uur tot zonsondergang. Rondleidingen door de grotten zijn dagelijks beschikbaar van 9.00 uur – 17.00 uur. De giftshop is dagelijks geopend van 9.00 uur tot 17.30 uur.

Het staatspark heeft twee overdekte paviljoens, een kleine speeltuin, een wandelpad van ongeveer anderhalve kilometer lang en een bezoekerscentrum, waar je een tentoonstelling en een video kunt bekijken.

Kosten toegang Caverns State Park.

  • Kosten $ 5 per voertuig (twee tot acht personen)
  • $ 4 per voertuig (eenpersoons)
  • $ 2 voetgangers en fietsers

Prijzen grottentour Caverns State Park.

  • 13 jaar en ouder: $ 10,75 per persoon
  • Van 3 tot 12 jaar: $ 5 per kind
  • 2 jaar en jonger: gratis toegang

Visitor Center.

In het Visitor Center van Florida Caverns State Park kun je een korte film bekijken, waarin de geschiedenis van de grotten worden uitgelegd. Het gaat eigenlijk om één grot, maar de grot heeft meerdere gangenstelsels. Heb je het Visitor Center bezocht, dan kun je deelnamen aan een tour. De grot-tour duurt ongeveer 35 tot 40 minuten.

Wil je een ​​aandenken van de grot mee naar huis nemen? Bezoek dan ook de Florida Caverns Gift Shop nadat je een grottour gemaakt hebt. Je vindt er unieke souvenirs die met de grot te maken hebben.

Adres Florida Caverns Visitor Center: 3345 Caverns Rd, Marianna, FL 32448, Verenigde Staten.

Grottentour Florida Caverns State Park.

Er zijn dagelijks rondleidingen beschikbaar, die vertrekken vanaf het bezoekerscentrum vanaf 9.00 uur tot 17.00 uur. Maximaal mogen er 25 bezoekers per rondleiding mee. 

Grotrondleidingen worden aangeboden op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt, en tickets kunnen op de dag van aankomst worden gekocht. Wees er dus vroeg bij om teleurstelling te voorkomen.

Voordat de tour begint, krijg je een korte uitleg over de veiligheidsmaatregelen. Je moet in de grot namelijk veel bukken en wat smalle gangen door. De trap naar beneden bevat ongeveer 35 treden en als het water in de grot hoog staat, moet je ook weer 35 treden omhoog lopen.

Je wandelt in de grot via gladde oppervakken en loopbruggen en je mag in de grot niets aanraken. De tour is in een rustig tempo en je wandelt door tientallen grotkamers waar je via de gids meer te weten komt over de geschiedenis van de Florida Caverns.

In de grotten is ook wildlife aanwezig, zoals bijvoorbeeld vleermuizen, muizen, grotkrekels, salamanders, grotspinnen en af ​​en toe een slang of kikker.

Als de tour eindigt, beklim je een loopbrug om uit de grot te komen. Direct bij het verlaten van de grot kom je in een bos uit, waar je op eigen tempo terug kunt wandelen naar het bezoekerscentrum of de parkeerplaats.

Caverns State Park, Florida.

Overnachten in Florida Caverns State Park.

Wil je overnachten in het staatspark? Dat kan, maar je kunt alleen kamperen in het park. Er zijn geen hotels aanwezig in Florida Caverns State Park. De dichtstbijzijnde hotels vind je in de stad Marianna, Florida.

Voor een kampeerplek in het staatspark betaal je $ 20 per nacht plus belasting, plus reserveringskosten van $ 6,70. De kampeerplek is inclusief water en elektriciteit. 

Beste tijd om Florida Caverns State Park te bezoeken.

De beste tijd om Florida Caverns State Park te bezoeken is van oktober tot en met december, wanneer de lucht koel is en er niet te veel luchtvochtigheid is. Ook is het in die maanden minder druk om het park te bezoeken. Als je het staatspark liever in het voorjaar bezoekt, dan raden we je aan om half maart tot en met mei de grot te bezoeken. Tijdens de zomerperiode is het erg warm in grot.

Blue Hole Spring.

Als je in Florida Caverns State Park bent, maak dan ook een stop bij Blue Hole Spring, gelegen aan de achterzijde van het staatspark. Dit is namelijk buiten de grotten om nog de enigste bezienswaardigheid van het park. Blue Hole Spring staat ook bekend als Jug Spring, een waterbron die van de Chipola-rivier afkomt. 

Werp een blik op het helderblauwe water of neem een duik in Blue Hole Spring. Bezoekers bezoeken deze plek vaak om te zwemmen, zonnebaden of te picknicken. Er is een drijvend vlot en een soort kiosk aanwezig, waar je informatie over het ontstaan van Blue Hole Spring vindt.

Blue Hole Spring, Florida Caverns State Park.

Ervaring Florida Caverns State Park.

Heerlijke koele lucht, het geluid van druipend water, een reeks van mysterieuze stalactieten, stalagmieten en draperieën – dat is wat bezoekers zien wanneer ze de diepten van de Florida Caverns verkennen.

Via een trap, met leuning, daal je af in de grotten van het staatspark en je ziet heel even geen hand voor ogen. Zo donker is het in de grot. Maar na een kleine afdaling komen de gekleurde lichten, van de lampen in de grot, je tegemoet en zie je direct een prachtig grottenstelsel.

De gids geeft goede uitleg tijdens de tour en als je geluk hebt, zie je ook nog een aantal vleermuizen hangen die je uitgebreid kunt fotograferen. Ben je in de buurt van Florida Caverns State Park? Dan raden we je aan om voor slechts $ 5 (plus $10 p.p. voor de tour) een kijkje te nemen in het ondergrondse gangenstelsel van Florida.

Ook leuk om over Florida te lezen.

–> Moet je de Florida State Park Pass kopen?

–> De leukste bezienswaardigheden van Everglades National Park.

–> Ontdek Florida tijdens een roadtrip.

–> Dit zijn de 13 mooiste stranden in Florida. Mis ze niet!

–> Must see: 50x bezienswaardigheden in Florida.

Regel zelf je reis naar Amerika.

Er gaat niets boven het plannen van een roadtrip naar de Verenigde Staten.

Vliegtickets
Huurauto
Hotels
Tours
ReizenOok leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button