Bezienswaardigheden AmerikaBlogFlagstaff

Flagstaff Arizona: 11x (super) bezienswaardigheden.

Flagstaff, Arizona en de bezienswaardigheden vind je op een hoogte van 2.135 meter, in het midden van ’s werelds grootste ponderosa-dennenbos. De stad is vriendelijk en er hangt een gemoedelijke sfeer. Een wandeling door het historische centrum onthult trendy restaurants, brouwerijen en galerieën waar lokale kunstenaars hun kunst tentoonstellen.

De stad trekt het hele jaar door outdoor liefhebbers aan door de prachtige vergezichten en koele, schone berglucht. En tijdens de wintermaanden wordt Flagstaff bestormt door talloze skiërs en snowboarders. De meeste reizigers gebruiken Flagstaff als uitvalbasis voor de bezienswaardigheid Grand Canyon National Park, dat op ‘slechts’ 130 kilometer afstand ligt.

Liefhebbers van historie genieten in Flagstaff van de nostalgie van Route 66, musea en bezienswaardigheden gewijd aan Indiaanse cultuur. De bergen in de omgeving maken Flagstaff tot een zeer gastvrije plek voor reizigers die willen ontsnappen aan de hitte. O ja, en vergeet ook de superleuke nabijgelegen stad Sedona niet te bezoeken. Je bent er nu toch.

Huur een all-inclusief auto in Amerika.

Geen onverwachte kosten, inclusief alle verzekeringen én geen eigen risico. Op deze manier ga je rustig op reis.

Flagstaff bezienswaardigheden.

Gebruik je Flagstaff als uitvalbasis voor de Grand Canyon en de prachtige uitzichtpunten, vergeet dan niet wat extra uurtjes in te plannen voor de bezienswaardigheden van Flagstaff. Ze zijn het namelijk meer dan waard. Dit zijn ze: Elf superleuke bezienswaardigheden in Flagstaff, Arizona.

1. Downtown Flagstaff.

Het historische oude centrum van Flagstaff is gecentreerd rond een oude spoorlijn en het station, waar je tevens ook het bezoekerscentrum vindt. Het Visitor Center heeft erg veel informatie over Flagstaff, Route 66, de bezienswaardigheden van de stad en mooie plekken in de omgeving.

Het historische centrum is een levendig gebied, bezaaid met winkels, restaurants en bars. Historic Route 66 loopt dwars door Downtown. Karma Sushi Bar & Grill, tegenover het station, is trouwens een aanrader. Parkeren kan aan de zijkant van het station.

Adres Visitor Center Flagstaff: 1 E Rte 66, Flagstaff, AZ 86001, Verenigde Staten.

2. Heritage Square.

Heritage Square, een plein dat midden in Downtown ligt, is een leuke bezienswaardigheid in Flagstaff. Op het plein zijn vaak live optredens, kunstfestivals en filmvertoningen te zien. Het maakt niet uit wanneer je Heritage Square bezoekt, er is altijd wel iets te doen.

Maak ook een stop bij Mozelle’s Downtown Bakery, want ze hebben hier superlekker zelfgebakken koekjes. Echt, om je vingers bij af te likken.

Adres Heritage Square: 6 E Aspen Ave Suite 200, Flagstaff, AZ 86001, Verenigde Staten.

3. Museum of Northern Arizona.

Een bezoek aan Flagstaff is niet compleet zonder een bezoek te brengen aan het Museum of Northern Arizona. Het museum is een ideale bezienswaardigheid in Flagstaff voor als er plotseling een regenbui valt. Het museum is ook leuk voor jongere kinderen. 

De verschillende exposities nemen je mee op reis door de geschiedenis van Arizona, van dinosaurussen en geologie tot Indiaanse stammen. Het museum is ondergebracht in een prachtig lavastenen gebouw en heeft een tuin met planten die in de omgeving groeien.

Tickets kosten $ 15 per persoon. Kinderen van 10 tot 17 jaar betalen $ 10 en kinderen vanaf 9 jaar mogen het museum gratis bezoeken.

Adres Museum of Northern Arizona: 3101 N Fort Valley Rd, Flagstaff, AZ 86001, Verenigde Staten.

4. Riordan Mansion State Historic Park. 

In 1904 werden voor de gebroeders Riordan en hun vrouwen, die de Arizona Lumber and Timber Company leidden, historische herenhuizen gebouwd. De familie leverde een belangrijke bijdrage aan de stad, waaronder de oprichting van het eerste elektriciteitsbedrijf, maar toonde ook betrokkenheid bij het bankwezen en de politiek. 

Een rondleiding door het landhuis toont het goede leven van de families. De originele meubels en bezittingen van de gebroeders zijn nog steeds te zien. Belangrijke aandachtspunten zijn de unieke, gerestaureerde ramen van de herenhuizen. Parkeren op het terrein kost $2, een tour door het huis $ 12 per persoon.

Adres Riordan Mansion: 409 W Riordan Rd, Flagstaff, AZ 86001, Verenigde Staten.

5. Walnut Canyon National Monument.

Net ten oosten van Flagstaff ligt de bezienswaardigheid Walnut Canyon, zo genoemd vanwege de populatie walnoot bomen in de omgeving. De canyon ligt in een prachtige omgeving, met meer dan 400 plantensoorten, maar je kunt hier ook wildlife spotten, als je geluk hebt.

Er zijn verschillende wandelpaden rond het nationale monument, het meest interessante wandelpad is de Loop die afdaalt in de canyon. Hier zie je bijvoorbeeld 25 oude kalkstenen grotwoningen die door de Sinagua-bevolking zijn achtergelaten. 

Het Sinagua-volk verdween op mysterieuze wijze rond 1250 uit de canyon. Experts denken dat dit te maken heeft met het gebrek aan water. Ze lieten in totaal meer dan 80 grotwoningen achter in het gebied.

Adres Walnut Canyon: 3 Walnut Canyon Rd, Flagstaff, AZ 86004, Verenigde Staten.

Walnut Canyon National Monument.

6. Wheeler Park.

Een korte wandeling vanaf het Visitor Center brengt je naar Wheeler Park, een groen stadspark met veel bomen, midden in het hart van Downtown Flagstaff. Niet echt een hele spectaculaire bezienswaardigheid, maar wel een lekkere plek om even te rusten

In Wheeler Park worden ook regelmatig evenementen georganiseerd, zoals bijvoorbeeld parkruns of weekend kunstfestivals zoals Hullabaloo en Art in the Park. 

Adres Wheeler Park: 212 W Aspen Ave, Flagstaff, AZ 86001, Verenigde Staten.

7. Sunset Crater Volcano National Monument.

Als je over de Interstate 40 rijdt, zie je het misschien niet, maar tussen Flagstaff en Williams liggen meer dan 600 vulkanen. Sunset Crater Volcano is de jongste hiervan en het landschap hier is werkelijk buitengewoon te noemen.

De krater zelf ziet eruit als een enorme zwarte zandduin, met kleine lavakorrels die langs de steile helling naar beneden rollen. Wandelpaden lopen langs de basis. Sommige paden zijn breed en verhard, andere lopen door het natuurgebied.

Je kunt bij de krater een ingestorte lavabuis zien die zich een weg baant door het veld. Als je tijd hebt voor slechts één bezienswaardigheid in Sunset Crater, Flagstaff, wandel dan over de Lava Flow Trail. Het pad is slechts 1,6 kilometer lang en heel gemakkelijk. 

Voorbij Sunset Crater, langs dezelfde weg, ligt Wupatki National Monument. Toegang tot de vulkaan geeft je ook toegang tot Wupatki, een leuke combinatie. 

Adres Sunset Crater: 6082 Sunset Crater Road, Flagstaff, AZ 86004, Verenigde Staten.

8. Wupatki National Monument.

De meeste mensen combineren een bezoek aan Wupatki met het Sunset Crater Volcano National Monument, omdat de toegangsprijs voor beide monumenten geldt.

Wupatki National Monument ligt ten noorden van Flagstaff en heeft een aantal fascinerende en goed bewaard gebleven ruïnes. De verzameling pueblo’s, verspreid over het monument, geeft een glimp van de manier van leven van de periode 1100 tot 1200.

De indrukwekkende bouwwerken, die in sommige gevallen twee of meer verdiepingen hoog zijn, zijn gemaakt van steen en modder. De ruïnes die je onder ander kunt bezichten zijn: Wukoki Pueblo, Wupatki Pueblo, Lomaki Pueblo en de Nalakihu en Citadel Pueblos.

Wandel bij het monument naar de Citadel Pueblo voor een prachtig 360-graden uitzicht vanaf de top van de citadel. Het landschap is gevarieerd en in alle richtingen even indrukwekkend.

Adres Wupatki: 25137 N Wupatki Ln, Flagstaff, AZ 86004, Verenigde Staten.

9. Arizona Snowbowl.

Skiën bij Arizona Snowbowl is een unieke ski-ervaring, maar ook tijdens de zomer is Arizona Snowbowl een leuke bezienswaardigheid in Flagstaff. Gelegen op de helling van een oude vulkaan, die bekend staat als de San Francisco Peaks, is de top van dit skigebied maar liefst 3.503 meter hoog.

Het uitzicht vanaf de top strekt zich uit over het vlakke plateau beneden je. Je kijkt uit over vulkaan gebied, bossen, gras en velden met wilde bloemen. Bij helder weer kun je zelfs tot de Grand Canyon kijken. Een spectaculair uitzicht.

Elk ticket met de Arizona Gondola is geldig voor één retourrit. De gondel doet er ongeveer 10-15 minuten over om de top te bereiken.

Adres Arizona Snowbowl: 9300 N Snow Bowl Rd, Flagstaff, AZ 86001, Verenigde Staten.

10. Pioneer Museum. 

Het Pioneer Museum langs Highway 180 is gemakkelijk te zien, dankzij de goed bewaard gebleven stoommachine en goederenwagon uit 1929, die voor het hoofdgebouw zijn opgesteld. 

Het museum is gehuisvest in een voormalig ziekenhuis uit 1908 en toont voorwerpen uit de begintijd van Flagstaff. De focus van het museum ligt met name op de ontwikkeling van Flagstaff van 1880 tot 1960 en geeft informatie over de geschiedenis van de houtkap en de veeteelt van het gebied. 

Buiten het hoofdgebouw bevindt zich een uitgestrekt terrein met onder andere een Ford T-model uit 1915 en een brandweerwagen die het nabijgelegen Riordan Mansion heeft gered.

Een ticket voor het museum kost $ 8,00, senioren (65+) en studenten (14+) betalen $ 7,00, jeugd (7-13) $ 4,00 en kinderen van 6 en jonger mogen het museum gratis bezoeken.

Adres Pioneer Museum: 2340 N Fort Valley Rd, Flagstaff, AZ 86001, Verenigde Staten.

11. Lowell Observatory.

Midden in Flagstaff, op een heuvel hoog boven de straten van de stad, geeft het Lowell Observatory je een kans om verschillende hemellichamen te zien en te leren kennen. 

Overdag en ’s avonds worden op gezette tijden korte programma’s over uiteenlopende onderwerpen gegeven. De meeste programma’s duren 30 minuten tot een uur en het is zeker de moeite waard om de agenda van Lowell Observatory te bekijken voordat je langsgaat. 

Ook bijzonder in het gebouw is het Putnam Collection Center, met items uit het leven van Percival Lowell, waaronder zijn auto uit 1911 en zijn allereerste telescoop.

Adres Powell Observatory: 1400 W Mars Hill Rd, Flagstaff, AZ 86001, Verenigde Staten.

Lowell Observatory, Flagstaff.

Bezienswaardigheden in de omgeving van Flagstaff.

In de omgeving van Flagstaff vind je talloze bezienswaardigheden en leuke steden. Waarschijnlijk heb je niet genoeg tijd om alles te bezichtigen, maar wie weet kun je één van onderstaande attracties, bezienswaardigheden of steden aan je reis toevoegen.

Lava River Cave 

Een zeer bijzondere bezienswaardigheid bij Flagstaff is de 700.000 jaar oude Lava River Cave. 

Lava River Cave is anderhalve kilometer lang en er is geen Visitor Center of begeleiding bij de grot aanwezig, dus als je van plan bent om naar binnen te gaan, zorg er dan voor dat je goed voorbereid bent. Er is geen verlichting in de grot, dus neem een zaklantaarn mee.

Zodra je de grot betreedt, zie je stenen ijspegels, samen met andere unieke rotsen die de vloer het uiterlijk van een bevroren rivier geven. In sommige delen is de grot 9 meter hoog en in andere delen splitst de grot zich op in twee gangen die uiteindelijk weer samenkomen.

De temperatuur in de grot is constant koud, zo rond de 1 tot 4 graden Celsius, en de rotsen zijn scherp en glad, dus draag stevige wandelschoenen. De Lava River Cave ligt op ongeveer 30 kilometer van Flagstaff, zo’n 30 minuten rijden.

Meteor Crater.

Zo’n 50.000 jaar geleden, toen wolharige mammoeten nog rondzwierven op het Colorado-plateau, was er een meteoor inslag die Meteor Crater in Flagstaff, Arizona maakte. 

Meteor Crater is een indrukwekkende bezienswaardigheid om te zien in Flagstaff en zeker de moeite waard. Bij de krater vind je een bezoekerscentrum waar je meer te weten komt over meteorieten door middel van films, tentoonstellingen en het Discovery Center. Vergeet natuurlijk geen wandeling te maken langs de rand van de krater.

Je hebt ook de mogelijkheid om een interessante winkel op het terrein te bekijken, waar je verschillende mineralen, kristallen, kwarts en versteend hout kunt kopen. Meteor Crater ligt ongeveer op 45 minuten rijden van Flagstaff.

Adres Meteor Crater: Meteor Crater Rd, Winslow, AZ 86047, Verenigde Staten.

Sedona.

Sedona wordt vaak als doorreis bestemming gebruikt en dat vinden wij jammer. Want Sedona en de omgeving is prachtig en zeker de moeite waard om te bezoeken. Vanaf het zuidwesten rijden reizigers snel langs de stad om zo de Grand Canyon te bezoeken.

Niet doen! Kom je tijdens je reis in de buurt van Sedona? Neem dan de tijd om Sedona en de bezienswaardigheden te bezoeken. Sedona ligt ongeveer 45 minuten rijden van Flagstaff.

Petrified Forest National Park.

Petrified Forest National Park was voor ons een klein cadeautje. Voor we het park bezochte stelde we ons namelijk een dorre woestijn en een paar oude, versteende boomstronken voor. Maar in plaats daarvan werden we getrakteerd op de kleurrijke heuvels van de Painted Desert, prachtige versteende bomen en wandelpaden waar je geen mens tegenkwam.

De bezienswaardigheid Petrified Forest National Park ligt ongeveer anderhalf uur rijden van Flagstaff.

Grand Canyon National Park.

Grand Canyon National Park spreekt tot ieders verbeelding. Unieke combinaties van geologische kleuren en niet te bevatten overweldigende uitzichten. De Grand Canyon is 446 kilometer lang, 29 kilometer breed en 1,6 kilometer diep. De Grand Canyon is miljoenen jaren oud en ontstaan door erosie door het water van de Colorado River.

Dit prachtige park ligt op 130 kilometer afstand van de stad Flagstaff in Arizona. Ongeveer 1½ uur rijden.

Plan je een bezoek aan één van de Nationale Parken van de Verenigde Staten? Bekijk dan –> één van onze edities van het National Park Magazine. Een uitgebreid magazine over de Nationale Parken van Amerika, met belangrijke tips, voorbeeldroutes, wildlife spots, handige overnachtingsplekken, prachtige wandelingen en nog veel meer.

Grand Canyon National Park.

Ook leuk om te lezen over Arizona.

–> Een rondreis door de staat Arizona: ontdek alle bezienswaardigheden.

–> Ken jij deze bijzondere bezienswaardigheden van Phoenix?

–> Dit zijn de leukste dingen om te doen in Joshua Tree National Park.

–> Ga er maar eens voor zitten: al onze artikelen over Las Vegas.

–> Vind een prachtige reis naar Amerika via onze vertrouwde partners.

–> Op vakantie naar Amerika, dit wil je weten!

Regel zelf je reis naar Amerika.

Er gaat niets boven het plannen van een roadtrip naar de Verenigde Staten.

Vliegtickets
Huurauto
Hotels
Tours
ReizenOok leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button