BlogEverglades National ParkFort LauderdaleMiamiTips

Fietsen langs alligators bij Shark Valley! Everglades National Park.

Fietsen langs alligators bij Shark Valley in Everglades National Park! Ik dacht de eerste 20 minuten dat ik het in mijn broek deed, zo spannend vond ik het. Het is natuurlijk ook niet niks, fietsen langs alligators bij Shark Valley in de Everglades.

De alligators liggen hier langs de kant van de weg heerlijk te zonnen.

Eigenlijk is het ook een beetje abnormaal om op de fiets te stappen, een 24 kilometer lang fietspad (wandelpad) door het moeras te volgen en tussen de alligators te fietsen. De alligators liggen op nog geen paar meter afstand, langs de kant van de weg of in het moeras gewoon heerlijk te zonnen.

En toch kan ik het aanraden, want met de fiets langs alligators fietsen bij Shark Valley in Everglades National Park is behoorlijk veilig. Het klinkt allemaal net iets gevaarlijker en spannender dan het is. Alligators vallen namelijk zelden mensen aan, maar hier fietsen of wandelen blijft natuurlijk wel op eigen risico.

 

Fietsen langs alligators bij Shark Valley in Everglades National Park.

Heb je eenmaal besloten om te gaan fietsen in de Everglades? Dan moet je bij het Shark Valley Visitor Center zijn. De naam Shark Valley is misschien wat verwarrend want er zijn hier geen haaien (sharks) te spotten, maar alligators. Alhoewel er wel haaien voorkomen in de Everglades, maar dat is weer een heel ander verhaal. De naam Shark Valley komt van de Shark River.

Bij Shark Valley Visitor Center is een wandelpad aangelegd van ongeveer 24 kilometer lang. Dit wandelpad kun je te voet of met de fiets afleggen. Het pad is een Loop (rondje) en is niet beschut, dus houd er rekening mee dat je in de volle zon wandelt of fietst.

Op de helft van de Loop kom je bij een uitkijktoren: Shark Valley Observation Tower. Hier heb je een prachtig uitzicht over Everglades National Park.

Fietsen-everglades- Shark-Valley-Observation-Tower

 

Waar huur ik een fiets in Everglades National Park?

Om een fiets te huren, bezoek je het Shark Valley Visitor Center. Bij het Visitor Center krijg je uitgebreide informatie over de route, het wildlife wat je tegenkomt en het gebruik van de huurfietsen. Als je de route met de fiets aflegt, dan doe je er ongeveer 1,5 uur over. Inclusief stoppen.

Echte die-hards kunnen het wandelpad te voet afleggen en daar doe je ongeveer 4 tot 4,5 uur over. Je hoeft niet heel het pad af te wandelen, maar je kunt ook een deel van de route afleggen. Je wandelt dan bijvoorbeeld naar de Otter Cave Hammock Trail en bent dan ongeveer een half uurtje onderweg.

Of wandel vanaf het Visitor Center over de Bobcat Boardwalk Trailhead. Een kleine wandeling over een houten vlonder. Ook vanaf hier heb je zicht op alligators.

Adres Shark Valley Visitor Center:  36000 SW 8th St, Miami, FL 33194, Verenigde Staten.

Kosten huurfiets:  $10 per uur.

Coördinaten:  25.757026, -80.765271

Openingstijden: Elke dag geopend van 9:00 tot 17:00 uur.

 

 

Shark Valley Tram Tours.

Vind je dit nu allemaal net even iets te spannend, dan kun je vanaf het Visitor Center ook met een tram tour de route afleggen. De Shark Valley Tram tour legt precies dezelfde route af als fietsers en wandelaars. Je zit veilig, hoog en droog en in een 2 uur durende tramrit bekijk je de dieren vanaf een veilige afstand.

Deze tramtour is een goede vervanging als je met (kleine) kinderen de Everglades bezoekt, niet goed ter been bent of simpelweg de route niet in de brandende zon wil afleggen.

Prijs van de Shark Valley Tram Tours:

 • Volwassene $27
 • Kinderen (3-12) $14
 • Senior (62+) $21  
De leukste tickets voor de Shark Valley Tram Tour.

 

 

Tips fietsen in Everglades National Park.

Alligators vallen niet vaak mensen aan, maar gebruik gewoon je gezond verstand tijdens je fietstocht. Vaak zie je dat als je een alligator langs de kant van de weg ziet, veel gators het water inschieten als je dichterbij komt. Andere alligators hebben duidelijk geen ‘last’ van je en blijven gewoon aan de kant van de weg liggen.

 • Houd afstand van wildlife.
 • Het is verboden om dieren te voeren.
 • Maak nooit een selfie met een alligator!
 • Bij je fietsverhuur krijg je een helm. Een helm is verplicht voor kinderen van 16 en jonger.
 • Fietsverhuur is op first-come, first serve basis. Kom daarom vroeg.
 • Elektrische fietsen zijn toegestaan op de Shark Valley Loop.

dieren-everglades-national-park

 

Welke diersoorten kom ik tegen op de fiets?

Zoals ik al aangaf, struikel je op de route bijna over de alligators. Je ziet ze overal. In het moeras, langs de kant van de weg en als je op de Shark Valley Observation Tower staat, dan heb je helemaal een goed zicht op de dieren.

Besef wel dat wildlife of vroeg in de ochtend of later op de avond het meest actief is. Wees er dus vroeg bij om een blik te werpen op de dieren van Everglades National Park.

 • Alligators
 • Verschillende soorten vogels (bijvoorbeeld gieren en reigers)
 • Schildpadden
 • Slangen

 

Wat kan ik nog meer doen in Everglades National Park?

Natuurlijk kun je nog veel meer doen in de Everglades dan fietsen. Zo zijn er meerdere wandelpaden aanwezig in het National Park, vind je diverse uitkijkpunten, kun je een kano huren en nog veel meer. Om het je makkelijk te maken, heb ik een blog geschreven over de leukste bezienswaardigheden van Everglades National Park.

De leukste bezienswaardigheden in Everglades National Park.

 

Belangrijkste bezienswaardigheden in Everglades National Park:

 • Moeras boottocht 
 • Shark Valley 
 • Pa-Hay-Okee Outlook
 • Kleinste postkantoor van Amerika
 • Big Cypress Bend Boardwalk
 • Anhinga Trail

Fiets ze en veel plezier in Everglades National Park! –> Op vakantie naar Amerika, dit wil je ook weten!

 

Ook leuk om te lezen over Florida.

–> Waar spot je de Amerikaanse Alligator in Florida?

–> Must see: 50 prachtige bezienswaardigheden in Florida.

–> Alles wat jij wil weten over Miami.

–> Vind hier de mooiste reizen naar Florida.

–> Dit zijn ze: De leukste pretparken in Orlando.

–> Dit zijn de mooiste stranden van Florida.

 

 

Wil je op vakantie naar Florida? Kijk dan eens bij de beste reisspecialisten of kijk bij een van mijn favoriete websites.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

Deze blog bevat affiliate links. Mocht je via één van de links een bestelling doen, dan ontvang ik een kleine commissie, uiteraard zonder extra kosten voor jou.

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button