Badlands National ParkBlogTips

Fietsen in Badlands National Park.

Badlands National Park, fietsen. Badlands National Park ligt in South Dakota en is een prachtig National Park met uitgestrekte vlaktes. Maar in het park zie je ook schitterende rots- en zandformaties en het park herbergt de grootste grasprairie van Amerika.

Fietsen huur je via de website van Black Hills & Badlands.

Waarom dit National Park in hemelsnaam “badlands” wordt genoemd is voor mij een raadsel? Want Badlands National Park is namelijk mooi en een combinatie van extremen. Er lopen twee belangrijke wegen door het park, en wist jij dat je ook kunt fietsen in Badlands National Park?

Bezoekers die van plan zijn om het park per fiets te verkennen, mogen trouwens alleen fietsen op de toegestane aangewezen verharde, grind- en onverharde wegen in Badlands National Park. Het huren van fietsen kun je regelen via de website van Black Hills & Badlands. 

 

Amerikaanse prepaid simkaart

 

Fietsen in Badlands National Park.

Badlands Loop Road is een perfecte weg voor fietsers die graag op een verharde weg fietsen in Badlands National Park. Hoewel fietsen op Badlands Loop Road zijn toegestaan, is het niet zonder enig gevaar. De schilderachtige weg is namelijk smal en heeft veel bochten.

Campers met verlengde spiegels, zijn voor fietsers hier vaak een gevaar, omdat de campers behoorlijk breed op de weg ‘liggen’. Dus wil je op Badlands Loop Road fietsen, kijk dan goed uit.

Water. Tijdens je fietstocht in het park is er geen water langs de kant van de weg te vinden en/of beschikbaar. Om uitdroging te voorkomen, neem je dus voldoende water mee voor onderweg.

Verkeersregels. Houd je aan de verkeersregels tijdens het fietsen in het park en probeer om felle kleuren, beschermende kleding en een helm te dragen. Verschillende steile hoogteverschillen in het park kunnen voor sommige fietsers een uitdaging zijn.

Fietsen met bizons. In het park kom je veel bizons tegen en het is daarom niet ondenkbaar dat je naast een bizon komt te fietsen. Ga, zodra je een bizon ziet, naar de andere kant van de weg en gebruik, indien mogelijk, een auto als ‘buffer’ tussen jou en de bizon.

fietsen-in-badlands-national-park

 

Fietsen buiten de gebaande paden in Badlands National Park.

Wil je niet op een verharde weg zoals de Badlands Loop Road fietsen, dan kun je in het park ook fietsen op onverharde wegen. Er zijn drie verschillende routes waar je kunt fietsen in het park.

1. Sage Creek Loop (37 kilometer).

Deze route is een vrij gemakkelijke fietsrit door glooiend grasland. De kans dat je hier wildlife ziet, is erg groot. Begin met fietsen bij de kruising van Badlands Loop Road en de Sage Creek Rim Road. Volg de onverharde Sage Creek Road 11 kilometer in westelijke richting tot de kruising met County Road 502.

Volg vervolgens de borden naar Wall tot je bij een verharde weg komt. Sla rechtsaf de verharde weg op en rijd door tot je bij Highway 240 komt. In Badlands National Park heet Highway 240 de Badlands Loop Road.

Neem vervolgens Highway 240 in zuidelijke richting langs de Pinnacles Entrance en fiets terug naar de kruising van Sage Creek Rim Road. Ben je met de auto het park binnengekomen, vergeet dan niet je toegangsbewijs mee te nemen. Die moet je namelijk bij de ingang te laten zien.

 

2. Northeast-Big Foot Loop (43 kilometer).

Na een klim een heuvel op, is deze fietsrit lang, maar wel vrij gemakkelijk. De fietsroute voert je door Ranchland en Badlands-formaties. Begin met fietsen bij het Ben Reifel Visitor Center, rijd vervolgens de steile Cedar Pass op langs de Badlands Loop Road.

Eenmaal bovenaan de pas sla je linksaf de onverharde Old Northeast Road op. Volg deze weg 6,9 kilometer voorbij de parkgrens tot een splitsing. Rijd nu ongeveer 1,6 kilometer rechtdoor (noord) en volg dan de weg die linksaf Country Road CH12 op gaat.

Wees voorzichtig als je deze route neemt, want er kunnen op de weg puntige steentjes liggen. Neem altijd een set reservebanden mee.

Blijf 9,6 kilometer op County Road CH12 fietsen tot je bij een T-splitsing op Big Foot Road komt. Sla vervolgens linksaf (zuid) en rijd het park in tot aan de verharde Badlands Loop Road. Sla linksaf en keer terug naar het Ben Reifel Visitor Center.

 

3. Northeast Loop (27 kilometer).

Dit is ook een vrij gemakkelijke fietsrit nadat je de eerste klim naar Cedar Pass hebt gemaakt. Begin bij het Ben Reifel Visitor Center en rijd de steile Cedar Pass op. Eenmaal bovenaan sla je linksaf de onverharde Old Northeast Road op.

Volg deze route voor 10 kilometer voorbij de parkgrens naar een splitsing. Houd rechts aan (oost) en fiets parallel aan de Interstate 90 tot je Cactus Flat bereikt. Hier vind je een supermarkt, een camping en motel, benzine station, en het Minuteman Missile National Historic Site.

Sla zuidwaarts af op Highway 240 en rijd langs de ingang van het park naar het Ben Reifel Visitor Center. Ben je met de auto het park ingegaan, vergeet dan niet om je toegangsbewijs mee te nemen. Je moet deze namelijk bij de ingang laten zien.

 

Bezienswaardigheden Badlands National Park.

Is fietsen een te grote uitdaging tijdens je verblijf in Badlands National Park of heb je nu eenmaal te weinig tijd, dan kun je het park natuurlijk ook per auto of camper verkennen. Het park kent twee hoofdwegen en hieraan liggen de belangrijkste bezienswaardigheden van Badlands National Park.

Voor uitgebreide informatie over de bezienswaardigheden van het park, verwijs ik je graag naar mijn artikel over de ‘bezienswaardigheden van Badlands’. 

–> Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden in Badlands National Park.

 

 


Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> Het National Park Magazine een must voor je reis naar Amerika!

–> De stad Rapid City is een handige uitvalbasis voor trips in South Dakota.

–> Ken jij deze bezienswaardigheden in Denver, Colorado?

–> Mount Rushmore een granieten rots met vier presidenten.

–> De aller, aller mooiste reizen naar de Verenigde Staten.

–> Fiets over de Golden Gate Bridge in San Francisco.


 

Reizen Amerika

 

Wil je op vakantie naar Amerika? Kijk dan eens bij de beste reisspecialisten of kijk bij een van mijn favoriete websites.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

Deze blog bevat affiliate links. Mocht je via één van de links een bestelling doen, dan ontvang ik een kleine commissie, uiteraard zonder extra kosten voor jou.

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button