BlogTips

2022: Deze feestdagen vieren ze in Amerika.

Tijdens onze reizen naar Amerika hebben wij het geluk gehad, om meerdere malen bij een aantal feestdagen in Amerika aanwezig te zijn geweest. Zo hebben wij Kerstmis en oud- en nieuwjaar in Amerika gevierd. En waren we in Californië toen het grote feest van 4th of July losbarstte. Bovendien hebben wij ook een aantal keer de deur van ons huurhuis in Florida opengedaan tijdens Halloween.

Tijdens je vakantie een Halloween ’trick or treat’ beleving meemaken is iets wat je altijd bijblijft.

De Amerikanen hebben, vergeleken met ons Nederlanders, bijzonder weinig vakantiedagen. Wellicht schrik je hier een beetje van, maar Amerikanen hebben echt maar 14 vakantiedagen in een heel jaar. In Amerika heeft namelijk niemand automatisch recht op betaalde vakantie.

De meeste Amerikanen krijgen vrij tijdens 8 feestdagen en pas na een vijfjarig dienstverband kunnen ze drie tot vier weken vakantie krijgen, mits je een baan hebt in het hogere segment.

Je begrijpt dat daarom elke feestdag in Amerika wordt aangegrepen en uitbundig wordt gevierd. Amerikanen houden wel van een feestje en ik moet eerlijk bekennen dat ik het ook wel erg leuk vond om tijdens de feestdagen in Amerika te zijn.

 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
(Laatste Update: 14 dec 2021)

 

Feestdagen in Amerika.

Ga je op vakantie naar Amerika, dan is het zoals ik al aangaf een hele beleving om een van de feestdagen bij te wonen. Met name Independence Day oftewel 4th of July is een groot feest voor de Amerikanen. Want het draait die dag om vuurwerk, vrijheid en nationale trots. En dat laatste bezitten de Amerikanen in overvloed.

Kerstmis in Amerika is net even iets anders als bij ons. De Amerikanen eten zich, net zoals bij ons in Nederland, niet twee dagen tonnetje rond, maar de Amerikanen kennen alleen eerste kerstdag.

Ga je tijdens de herfstvakantie naar Amerika, dan kan het nog wel eens zo uitpakken dat je samen met de Amerikanen Halloween kunt vieren. Als je over straat rijdt, zie je continu mensen verkleed en met kinderen langs de deuren gaan voor snoepjes of gezonde snacks. Erg leuk om te zien.

 

2021: Alle feestdagen in Amerika op een rij.

 • 1 januari – New Year’s Day: Het begin van een nieuw jaar volgens de Gregoriaanse kalender.
 • 20 januari – Martin Luther King Day: Men viert het leven van Dr. Martin Luther King, Jr. die streed voor gelijke rechten en tegen rassensegregatie.
 • 17 februari – Presidents’ Day: Is een feestdag ter ere van alle Amerikaanse presidenten.
 • 25 mei – Memorial Day: Is vergelijkbaar met 4 en 5 mei in Nederland.
 • 4 juli – Independence Day : Een feestdag van democratie, vrijheid en nationale trots.
 • 7 september – Labor Day: Een feestelijke afsluiting van de zomer.
 • 11 september – Patriot Day: Herdenking slachtoffers van het World Trade Center op 11 september 2001.
 • 12 oktober – Columbus Day: Ontdekking van Amerika door Christopher Columbus.
 • 31 oktober – Halloween: Kinderen gaan griezelig verkleed langs de deuren met de leus ’trick or treat’.
 • 11 november – Veterans day : Amerikaanse veteranen worden geëerd en bedankt voor hun bewezen diensten.
 • 26 november – Thanksgiving. Familie en vrienden komen samen en genieten van een grootse maaltijd, vaak met gevulde kalkoen, aardappelpuree en cranberrysaus.
 • 25 december –  Kerstmis. In de meeste Amerikaanse staten kent men alleen eerste kerstdag.

 


Op vakantie naar Amerika.

Vind hier prijzen voor vliegtickets, prachtige reizen en meer….

 

 

 Reizen

 

Independence Day – 4 juli in Amerika.

Zoals ik al aangaf zijn wij ooit in juli op vakantie geweest in Amerika en hebben 4th of July – Independence Day- meegevierd met de Amerikanen. Wat een bijzonder feest is dat zeg! Officieel is 4th of July een feestdag van democratie, vrijheid en nationale trots. Amerikanen vieren dit uitbundig met parades en er wordt op diverse plaatsen vuurwerk afgestoken.

Tijdens die dag zie je cheerleaders voorbij marcheren, militairen, fanfares en praalwagens. Maar ook Amerikanen volledig uitgedost op een paard voorbij zien komen, is geen uitzondering.

Het is echt een fantastisch feest en als je in Amerika bent, hoop ik dat je getuige mag zijn van een van de vele parades of vuurwerk dat wordt afgeschoten.

feestdagen-amerika-parade-4-july

Tijdens het feest moet er natuurlijk ook gegeten worden. Grote pakken vlees worden uit de supermarkten gehaald en hamburgers, hot dogs en biefstuk worden die dag in grote hoeveelheden op de barbeque gegooid.

De een viert 4th of July met de hele buurt en de ander viert het juist weer met familie of vrienden. Independence Day is voor Amerikanen altijd een goede reden voor een tuinfeestje.

 

Feestdag Amerika 7 september – Labor Day.

Boek je een vakantie naar Amerika in september en dan met name rond 7 september, houd dan rekening met het boeken van een overnachting. Boek je (hotel)overnachting tijdig, want op 7 september vieren de Amerikanen namelijk de feestdag Labor Day.

Deze feestelijke dag is bedoeld om werknemers te bedanken voor hun bijdrage aan de Amerikaanse economie. Peter McGuire is een bekende strijder voor betere werkomstandigheden.

In 1872 kreeg hij ongeveer 100.000 arbeiders samen om te staken voor betere werkomstandigheden, zonder al te veel resultaat overigens, maar de toon was gezet.

Een jaar later werd in New York de eerste Labor Day parade gehouden en in 1894 werd het door de regering erkent als een nationale feestdag. Bedrijven en scholen in Amerika zijn op 7 september gesloten. Labor Weekend ziet men tegenwoordig als einde van het zomerseizoen.

Veel Amerikanen gaan er dan een weekend op uit en hotels, cabins en andere overnachtingsplaatsen zijn vroegtijdig volgeboekt.

 

Halloween in Amerika.

Halloween is afgeleid van de woorden Hallow Even – Hallow-e’en-, oftewel All Hallows Eve: de avond voor het Katholieke ‘Allerheiligen’. Op die dag worden de heiligen herdacht, de volgende dag – Allerzielen- herdenkt men de doden. In Amerika vieren ze op 31 oktober Halloween.

Halloween is een feestdag waarbij kinderen zich verkleden en, als het donker wordt, aanbellen bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen, lichtjes en enge maskers en roepen ‘trick or treat’. Waarbij de keuze wordt gegeven tussen slachtoffer van een plagerijtje worden (trick) of iets lekkers (treat, meestal snoepjes) geven.

Tijdens Halloween zijn er ook veel feesten te vinden in de stad.

Wij zijn tijdens onze vakantie in Florida naar Universal Studios geweest en hebben daar Halloween Horror Night meegemaakt. Dit is een absolute aanrader om een keer mee te maken. Een deel van Universal is omgebouwd en in de attracties van het park wordt je de stuipen op het lijf gejaagd. Niet erg geschikt voor kleine kinderen.

Vreemde wezens die met bijlen en bebloede kettingzagen voorbij lopen, vinden het een uitdaging om je aan het schrikken te maken. Maar ze mogen je nooit aanraken.

De hele avond hoor je gegil, zie je voorbij lopende gillende tieners en volwassenen die net doen alsof ze niet bang zijn, maar toch even moeten slikken.

Wij zijn op een maandag geweest. Het is dan iets minder druk in het park en de tickets zijn die dag goedkoper. Halloween Horror Night is absoluut de moeite waard.

feestdagen-amerika-parade-4-july

 

Thanksgiving in Amerika.

Thanksgiving werd voor het eerst gevierd in 1621, want in 1620 waren er namelijk kolonisten naar Massachusetts gekomen. Ze kwamen helaas te laat in het jaar aan om hun gewassen nog op tijd te planten. Als resultaat daarvan stierf de halve kolonie door hongersnood.

De oorspronkelijke bewoners, de indianen, schoten de kolonisten te hulp. Ze leerden de kolonisten hoe ze maïs en andere gewassen moesten planten.

Daarnaast droegen ze hun kennis over hoe het land het beste bewerkt kon worden. Met als gevolg dat er een jaar later een goede oogst en voldoende eten was. Ze besloten een groot feest te houden om de indianen te bedanken. Vandaar de naam Thanksgiving.

Toen Amerika eenmaal een zelfstandig land was geworden, besloot het congres om er een nationale feestdag van te maken.

Tegenwoordig staat dit feest volledig in het teken van dankbaarheid en komt tijdens Thanksgiving de hele familie samen om stil te staan bij de waardevolle dingen in hun leven.

–> Uitgebreide blog over Thanksgiving en Black Friday. 

Voor de indianen in de Verenigde Staten is Thanksgiving een minder feestelijke dag. Er zijn namelijk nog stammen die ‘vieren’ dat op deze dag het moment was waarop hun volk de ondergang tegemoet ging.

 

Kerst in Amerika.

Tijdens onze wintersport in Amerika hebben wij kerstmis en nieuwjaar meegemaakt. Kerstmis in Amerika roept beelden op van felverlichte huizen en sokken aan een open haard. En zo vieren de meeste Amerikanen ook inderdaad Kerstmis.

Je rijdt langs huizen die volledig zijn uitgedost met lichtjes, kerstmannen, elven en opblaas snoepjes van wel 3 meter hoog. Niets is ze te gek. De kerstmannen vliegen je werkelijk om de oren in de voortuinen van de gemiddelde Amerikaan.

Tijdens deze feestdag hangen veel kinderen sokken aan de openhaard. De kerstman klimt door de schoorsteen om die dag cadeautjes te brengen. Als dank voor de kerstman, die met zijn arrenslee en rendieren over de daken vliegt, zet men vaak koekjes neer en een wortel voor de rendieren.

Op kerstochtend mogen de cadeautjes worden uitgepakt. Bijzondere kledingstukken die tijdens kerst in Amerika gedragen worden zijn de Christmas Sweaters. Truien met een kerstthema zoals rendieren of sneeuwsterren. Ook in Nederland dragen we steeds vaker deze trui tijdens de kerst.

feestdagen-amerika-wintersport-kerstdagen

 

Feestdagen Canada.

Ga je niet op vakantie naar de Verenigde Staten, maar naar Canada, houd dan rekening met de feestdagen in Canada. Deze verschillen met de feestdagen in de Verenigde Staten. Canada heeft namelijk een lange geschiedenis, waar ze uitgebreid bij stilstaan, maar ook een culturele samenleving die behoorlijk wat feestdagen oplevert.

In Canada vieren ze natuurlijk ook Kerstmis en Pasen, maar ze vieren in Canada ook feestdagen zoals bijvoorbeeld Victoria Day en Canada Day. 

 

Feestdagen in Canada.

Dit zijn alle feestdagen van Canada op een rij.

New Year’s Day: 1 januari.
Nieuwjaarsdag is in Canada vergelijkbaar met in Nederland: men gaat op bezoek bij familie en maakt goede voornemens.

Commonwealth Day: Tweede maandag in maart.
Elke tweede maandag in maart wordt de band tussen het Verenigd Koninkrijk en Canada gevierd.

Vendredi Saint: vrijdag voor pasen.
Op Goede Vrijdag herdenken christenen wereldwijd de kruisiging van Jezus Christus.

Easter: datum variabel.
Pasen is in Canada samen met Kerstmis een van de belangrijkste feestdagen.

Victoria Day: de maandag voor 25 mei.
Victoria Day is gewijd aan Queen Victoria, die regeerde over Groot-Brittannië van 1837 tot 1901.

Canada Day: 1 juli.
Men viert de Canadese onafhankelijkheid van 1 juli 1867. Overal in Canada zijn optochten en vuurwerkshows.

Labour Day: eerste maandag in september.
Deze dag staat in het teken van de arbeiders. Tijdens Labour Day-weekend gaan veel Canadezen op pad.

Thanksgiving: tweede maandag in oktober.
Families komen bijeen om samen te eten en hun dank uit te spreken voor de positieve dingen in hun leven.

Remembrance Day: 11 november.
Tijdens Remembrance Day herdenkt men de Canadese oorlogsslachtoffers sinds de Eerste wereldoorlog. De herdenkingsceremonie vindt plaats om 11:00 uur en gaat gepaard met twee minuten stilte.

Kerst: 25 december.
In Canada is alleen Eerste Kerstdag een officiële feestdag. Tweede kerstdag vieren de Canadezen alleen in Ontario. Het heet dan Boxing Day, omdat er cadeautjes worden uitgepakt.

 

 

Conclusie feestdagen in Amerika.

Is er tijdens je vakantie in Amerika een feestdag, ga dit niet uit de weg, maar vier die dag gezellig met de Amerikanen. Houd er wel rekening mee dat veel winkels op bepaalde feestdagen gesloten zijn of aangepaste openingstijden hebben.

Ook in de Nationale Parken kan het voorkomen dat het Visitor Center op bepaalde feestdagen gesloten is. Check dit altijd even op de officiële website van de Nationale Parken van Amerika.

Aangezien de Amerikanen een 24/7 mentaliteit hebben, zul je zien dat je ook op feestdagen gewoon je Amerika reis kan voortzetten en vaak alles open is. Maar kerstmis is toch wel een uitzondering voor de Amerikanen. Veel winkels en officiële gebouwen zijn die dag gesloten.

Veel plezier tijdens de feestdagen in Amerika.

 


Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> Leuke weetjes en feiten over de Verenigde Staten.

–> Goedkoop bellen en internet in Amerika? Dat doe je zo. 

–> Tijdens de feestdag Halloween in Amerika?

–> Zo winkel je goedkoop in Amerika. Coupons en kortingen.

–> Handig om te weten: Wat is jouw Amerikaanse maat. 


 

Reizen Amerika

 

Op vakantie naar Amerika.

Op zoek naar de beste Amerika reisspecialisten voor een heerlijke vakantie in Amerika? Dan vind je hier de beste Amerika deals op een rij.

Voor al onze reizen naar Amerika maak ik gebruik van onderstaande websites. Neem eens een kijkje bij een van mijn favoriete websites.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button