Everglades National Park | Tips en bezienswaardigheden.

Wist je dat Everglades Nationaal Park het grootste sub-tropische wildernis reservaat op het Noord-Amerikaanse continent is? Dat het Nationaal Park op de kruising ligt van het gematigde en sub-tropische Amerika? Zoet en brak water hier elkaar kruisen? Ondiepe baaien en diepere wateren in het Park ontstaan door een ingewikkeld leefsysteem en blijven bestaan door de aanwezigheid van flora en fauna?

Spot de belangrijkste bewoner: de alligator.

Maar dit is nog niet alles. De Everglades zijn het grootste mangrove ecosysteem van het westelijk halfrond. Het heeft de grootste aaneengesloten sawgrass en in de Everglades vind je de meest belangrijke broedplaatsen voor vogels in heel Noord-Amerika. Dit is een hele mond vol, maar volgens vele Amerikanen zijn de Everglades dan ook een klein natuurwonder.

Het is inderdaad verbazingwekkend hoe abrupt het stedelijk gebied rond Miami ophoudt en hoe snel Everglades National Park begint. Wanneer je het Park bezoekt, ondervind je geen enkel probleem om de belangrijkste bewoner van het Park te spotten: de alligator. Wij zagen tientallen alligators, al zonnebadend op fietspaden, in het water en langs de kant van de weg.

Ben je ooit in Zuid-Florida? Neem dan een ​​dag de tijd om de Everglades te bezoeken, want het is de belangrijkste natuur attractie van de staat.

 

 

Hoe bereik je Everglades National Park.

Het dichtstbijzijnde vliegveld bij het Park is Miami International Airport. Je vliegt vanaf Nederland in ongeveer 10 tot 13 uur naar Miami.

Prijzen voor een vliegticket bedragen tussen de €300 en €500 per persoon. Boek tijdig je vliegtickets naar Miami om zo de beste deal te krijgen.

Er vliegen geen luchtvaartmaatschappijen rechtstreeks vanaf Nederland naar Miami International Airport. Een vlucht met overstap is dus een must. Wanneer je eenmaal in Miami of elders in Florida bent, huur dan een auto bij een van de auto huurmaatschappijen.

Wij huren onze vette Amerikaanse huurauto, inclusief alle verzekeringen in Amerika vaak bij Sunny Cars en zijn hier zeer tevreden over.

–> In het artikel goedkope vliegtickets naar Amerika, geef ik je 4 gouden tips om de beste vliegtickets deals voor Amerika te krijgen.

 

Ingang en Visitor Center Everglades National Park.

Er zijn drie ingangen en vier visitors centers in Everglades National Park.
 • Zuidelijke ingang van het Park: Ernest F. Coe Visitor Center. Het visitor center is gelegen op 40001 State Road 9336 in Homestead, Florida. Vanaf Miami naar de zuid ingang van het Park doe je ongeveer 1 uur.
 • Hoofdingang, noordelijke ingang in het Park: Shark Valley Visitor Center. Het visitor center is gelegen op 36000 SW 8th St, Miami, Florida. De noordelijke ingang ligt op ongeveer 50 minuten rijden vanaf Miami.
 • Verder heeft het Park het Flamingo Visitor Center. Adres: 1 Flamingo Lodge Hwy, Homestead, Florida. Dit visitor center ligt helemaal onderin het Park.
 • Kom je vanaf Marco Island, dan tref je hier de Naples ingang: het Gulf Coast Visitor Center. Adres: 815 Oyster Bar Lane
  Everglades City, Florida. 

 

Openingstijden Everglades National Park.

Het Park is 24 uur per dag geopend, 365 dagen per jaar. Openingstijden van visitors centers kunnen variëren in verband met de verschillende seizoenen in het Park.

Kijk voor de juiste openingstijden van de diverse visitors centers op de officiële pagina van het Park.

everglades national park visitor center

 

Toegangsprijs Everglades National Park.

De Toegangsprijs van het Everglades National Park is $30 per voertuig, goed voor 7 opeenvolgende dagen. Motors betalen $25 en voetgangers en fietsers betalen $15.

–> Je kunt je toegangsticket online of bij één van de ingangen in Homestead en Shark Valley kopen.

Maar als je verschillende Amerikaanse Nationale Parken bezoekt tijdens je reis in Amerika, dan is het voordeliger om de America the Beautiful Pass voor slechts $80 te kopen. De pass is een jaar geldig en kun je gebruiken in alle Nationale Parken. Zo bespaar je  wat geld uit tijdens je roadtrip.

Tip | 

Je kunt de pass ook op Marktplaats kopen, voor ongeveer €40. Ben je weer terug van je vakantie, dan bied je de pass weer op Marktplaats aan voor andere Amerika reizigers.

Op deze manier bezoek je de Nationale Parken van Amerika gratis. Maar wees je er wel van bewust dat wanneer je de pass in Nederland koopt, de Parken in Amerika hun commissie mislopen.

bezienswaardigheden-everglades-national-park-alligator

 

Overnachten Everglades National Park.

Wil je Everglades National Park bezoeken tijdens je reis in Florida? Dan kun je op diverse plaatsen overnachten.

Miami. Een verblijf in Miami is misschien wel de makkelijkste manier om de Everglades tijdens een dagtrip te bezoeken, omdat dit de dichtstbijzijnde grote stad is. Er zijn tal van accommodaties in Miami waar je kunt overnachten.

–> Ontdek de beste en meest betaalbare hotels in Miami. 

Homestead/Florida City. Deze plaatsen zijn een uitkomst en zeer goede uitvalbasis wanneer je de Everglades of de Florida Keys wil bezoeken.

–> Vind een goede, maar goedkope overnachtingen in Homestead of Florida City.

Everglades City. Everglades City is een goede optie wanneer je het Park meerdere dagen of bijvoorbeeld Naples en Marco Island wil bezoeken.

–> Kijk eens voor overnachtingen bij Everglades City.

 

Campgrounds. Reis je tijdens het winterseizoen in Florida, dan is een camping wellicht een goede optie om te overnachten. Je kan kiezen uit:

Long Pine Key Campground

Flamingo Campground

Backcountry camping (waar je een vergunning voor nodig hebt)

–> Lees ons artikel: te gekke hotels en accommodaties in de buurt van de Everglades. 

camping-everglades-national-park-long-pine-key-campground

 

Klimaat en beste reistijd Everglades National Park.

De temperaturen in de Everglades zijn het hele jaar door warm. Gemiddeld ligt de temperatuur in het Park zo rond de 25 graden Celsius. Tijdens de winterperiode komt de temperatuur in de nacht maar zelden onder de 15 graden Celsius.

In de zomer, het voor- en najaar is de luchtvochtigheid hoog, temperaturen kunnen dan oplopen tot ver boven de 30 graden Celsius.

Er komen vaak stortbuien voor in de Everglades. Deze zijn vaak net zo snel weer voorbij als ze gekomen zijn. Je krijgt geen waarschuwing vooraf, dus het kan in het Park  plotseling gaan regen. Overigens geldt dit tijdens deze periode voor heel Florida.

Gemiddelde gemiddelde
maximum minimum
temperatuur temperatuur
januari 23 15
februari 24 16
maart 25 18
april 27 20
mei 29 22
juni 30 24
juli 31 25
augustus 31 25
september 31 25
oktober 29 23
november 27 20
december 23 17

Twee seizoenen in de Everglades. Het Park kent twee belangrijke seizoenen: de zomer, natte periode en de winter, droge periode.

Zomerseizoen, natte periode (april – oktober)

Het Park visitor center is dagelijks geopend van 9:00 uur tot 17:00 uur.

Winterseizoen, droge periode (november – maart)

Het Park visitor center is dagelijks geopend van 8:00 uur tot 17:00 uur.

 

 

Wildlife in de Everglades.

Je gelooft je ogen niet wanneer je de Everglades en het Big Cypress National Preserve bezoekt. Er zijn zo veel verschillende soorten vogels  in de Everglades, naast de bedreigde diersoorten.

En mocht je je afvragen of er ook  krokodillen in de Everglades zijn? Het antwoord is: ‘Ja, er zijn krokodillen in de Everglades!’ Ze zijn kleiner dan alligators en zijn meestal minder agressief, maar krokodillen kunnen ook een gevaar opleveren!

Verschillende diersoorten in de Everglades:

 • American Alligator
 • American Crocodile
 • Manatee
 • Bottlenose dolphin
 • Florida Panther (de meest bedreigde diersoort van de Everglades)
 • Wood Stork
 • Er zijn meer dan 360 verschillende soorten vogels in de Everglades. Ze kunnen worden onderverdeeld in de volgende groepen: wadvogels, landvogels en roofvogels. Je ziet in het Park bijvoorbeeld zilverreigers, reigers en adelaars.

Everglades-national-park-warning-sing

 

 

Tours Everglades National Park.

Al onze tours, activiteiten, bezienswaardigheden en tickets in Amerika boek ik via de websites van Viator.com en Get Your Guide.

Voor wij op vakantie gaan, kijk ik op mijn gemak welke tours, activiteiten of tickets we nodig hebben en bestel vervolgens de tickets online. Echt super handig!

–> Kijk hier voor alle activiteiten en tours in Everglades National Park.

1. Tram Tour.

Ga mee op een 2 uur durende Shark Valley-tramtour voor een kennismaking van de noordelijke regio van het Everglades National Park. Tijdens deze tour, door natuurkenners begeleid, rijd je in een open tram en maak je kennis met de ‘rivier van gras’ en de wilde dieren die in het Park wonen.

Halverwege de tour kun je een spiraalvormige helling oplopen naar het platform van de Shark Valley-observatietoren. Vandaar heb je een panoramisch uitzicht over het hart van de Everglades! Tijdens de tour krijg je uitleg over de omgeving. Wanneer je niet veel tijd hebt in het Park, is dit een perfecte uitkomst.

–> Tickets voor de Tram Tour in Everglades National Park.

 

2. Moerasboottocht.

Ontdek de Everglades bij de oudste alligatorfarm van Zuid-Florida, de Everglades Alligator Farm. De Everglades Alligator Farm bevindt zich vlak bij de ingang van Everglades National Park en houdt meer dan 2000 alligators!

Een trip naar de Everglades Alligator Farm bestaat uit een spannende tocht met een hovercraft, een alligatorshow, een slangenshow en een demonstratie waarbij de alligators worden gevoerd. Als je op weg bent naar Key Largo of Key West, is dit een attractie die je absoluut niet wilt missen.

–> Tickets voor de moerasboottocht in Everglades National Park.

 

3. Moerasboottocht en toegang tot wild Florida.

Verken de natuurlijke kant van Florida en ervaar de vredige schoonheid tijdens een avontuur door de Everglades van Florida. Deze ultieme Florida-belevenis is inclusief een 30 minuten of 1 uur durende tocht met een moerasboot, toegang tot het Wildlife Park en een demonstratie.
Upgrade naar een arrangement voor een halve dag om een barbecue-lunch en een alligator souvenir toe te voegen, is een optie bij deze tour.

 

 

Bezienswaardigheden Everglades National Park.

 

1. Shark Valley.

Vanaf het visitor center: Shark valley kun je diverse activiteiten ondernemen. Als je niet heel veel tijd hebt, dan kun je vanaf hier een 2 uur durende tramtour maken of bij het visitor center fietsen huren en fietsen over een pad van 24 kilometer, dwars door het moeras! Op het einde van dit pad ligt de Shark Valley Observation Tower.

Adres: 36000 SW 8th St, Miami, FL 33194, Verenigde Staten.

 

2. Kleinste postkantoor van Amerika.

Spring even uit de auto voor een bezoekje aan Amerika’s (en misschien wel ’s werelds) kleinste postkantoor. Je kunt niet alleen een foto maken van het postkantoor, maar er zelfs ook een kaartje versturen. Of koop hier een postzegel als een herinnering of als uniek souvenir.

Tip |

Het postkantoor sluit voor een paar uur tijdens de lunch, dus ga voor 11:00 uur of na 14:00 uur als je het postkantoor wil bezoeken.

Adres: 38000 Tamiami Trail E, Ochopee, FL 34141, Verenigde Staten

 

3. Big Cypress Bend Boardwalk.

Technisch gezien ligt de Big Cypress Bend Boardwalk niet in Everglades National Park, maar het is een leuke bezienswaardigheid. Wanneer je vanaf Naples komt, kan het je eerste stop van de dag worden. Je kijkt je ogen uit omdat het wildlife je hier werkelijk om de oren vliegt. Zwemt en loopt eigenlijk :-).

Het pad is van een houten boardwalk dat tussen de wetlands doorloopt. Je ziet hier alligators, krokodillen, schildpadden en heel veel vogelsoorten. Wij zagen uilen, een grote zilverreiger, alligators, vissen en hagedissen en dat allemaal binnen 10 minuten!

Adres: 27020 Tamiami Trail E, Naples, FL 34114, Verenigde Staten.

 

4. Anhinga Trail.

Wist je dat je zelfs kunt wandelen in de Everglades? Tussen al de alligators? ‘Jazeker!’ De meest populaire wandelroute is de Anhinga Trail. Deze eenvoudige wandeltocht duurt ongeveer een uurtje en je wandelt grotendeels over houten wandelpaden.

Onderweg zie je gegarandeerd wildlife. Zeker in het droge seizoen stikt het hier van de alligators, vogels en schildpadden. Onze kinderen vonden dit een avontuurlijke tocht en waren onder de indruk dat ze zo dicht bij het wildlife konden komen. Leuke wandeling en absoluut een aanrader.

–> Zo wandel je de Anhinga Trail in Everglades National Park.

Adres: Homestead, FL 33030, Verenigde Staten.

 

5. Pa-Hay-Okee Outlook.

De Pa-Hay-Okee wandeling is een korte tocht die over een breed, houten pad loopt en daarom erg geschikt is voor reizigers met kinderen. Aan het eind van het pad ligt een observatieplatform vanwaar je een weids uitzicht hebt over het drassige graslandschap.

Volgens kenners, plan je hier een wandeling aan het einde van de middag voor de beste zonsondergang in het Park.

Adres: 40001 State Hwy 9336, Homestead, FL 33034, Verenigde Staten.

 

6. 10.000 Islands.

De naam 10.000 Island is wellicht een beetje misleidend want het gebied van 10.000 Islands bestaat niet letterlijk uit 10.000 eilanden. Je vindt hier dus geen 10.000 eilanden, maar wel talloze kleine eilandjes en mangrovebossen. 10.000 Islands ligt in het noordwesten van het Park en is het zoutwater gebied van de Everglades.

Je ontdekt dit gebied via de Wilderness Waterway, een lange kanoroute die dwars door het gebied gaat. De route loopt van Everglades City naar Flamingo en is bijna 160 kilometer lang. Bij het Gulf Coast Visitor Center kunnen ze je alles vertellen over dit gebied. Tijdens een kanotocht in dit gebied heb je grote kans om onderweg manatees, zeearenden en dolfijnen te zien.

Adres: 815 Oyster Bar Ln, Everglades City, FL 34139, Verenigde Staten.

 

7. Mahogany Hammock Trail.

Mahogany Hammock Trail is een wandelroute van 800 meter en voert je over een groot eiland vol bomen, midden in het moeras. De flora en fauna zijn hier zeer gevarieerd. De jungle-achtige vegetatie is tijdens de natte zomermaanden moeilijk te doordringen. Je loopt de route volledig over houten vlonders en wandelt op bepaalde stukken dicht langs de bomen.

Adres: Homestead, Florida 33034, Verenigde Staten.

 

8. Paurotis Pond.

Bij Paurotis Pond kun je een stop maken om  de vele vogels in het Park te bewonderen. Dit is een van de belangrijkste plekken in de Everglades waar vogels neerstrijken om te rusten of te broeden. Of spring hier gewoon even uit de auto om het schitterende uitzicht te bewonderen.

Adres:

paurotis-pond-everglades-national park-zonsondergang

 

Fietsen in Everglades National Park.

Wil je fietsen tussen de alligators? Ook dit kan in de Everglades. Je kunt namelijk fietsen huren bij het visitor center. Het voordeel om geen tour te boeken, maar zelf met de fiets op pad te gaan in het Park is dat je alles in je eigen tempo kunt ontdekken.

Echter, houd er rekening mee dat het in de middag kan onweren in het Park. Dus de beste tijd om te fietsen is in de ochtend. Draag lichte kleding, zonnebrandcrème en een zonnebril, omdat de temperaturen in het Park in de zomer behoorlijk oplopen. O ja, en kijk uit voor de alligators.

Je kunt in het Park een route fietsen van ongeveer 24 kilometer. De route duurt ongeveer 2 tot 3 uur. De parkeerplaats sluit om 18:00 uur dus zorg dat je op tijd terug bent. Start achter het visitor center en volg dan de West Road.

Afstand: 24 kilometer, vlakke ondergrond.

Fiets verhuur:  Zo huur je fietsen in Everglades National Park.

Kosten: Fietsverhuur is $9 per uur en op first-come, first-served basis.

fietsen-everglades-national-park

 

Tips Everglades National Park.

 • Op de officiële website van Everglades National Park vind je uitgebreide informatie over het Park. Je kunt de website gebruiken om je bezoek aan het Park zo goed mogelijk voor te bereiden.
 • Wellicht overbodig om te vermelden, maar zwemmen in het Park is verboden en dit is natuurlijk te wijten aan de aanwezigheid van wildlife zoals alligators. Ik zou het niet uitproberen als ik jou was ;-).
 • Neem voldoende voedsel en water mee. Het is warm en er zijn maar een beperkt aantal plaatsen om eten te kopen. De meeste visitors centers hebben een fontein om je waterflesje te vullen.
 • Bezoek de Everglades vroeg of juist later op de dag. Op deze manier vermijd je de drukte en zie je bijvoorbeeld ook meer wildlife. Op het heetst van de dag, hebben de dieren de neiging om zich te verbergen.

 

Conclusie Everglades National Park.

Wij hebben uitgebreid de tijd genomen om de Everglades te ontdekken en hebben hier totaal geen spijt van gehad. De scenic drive is een leuke manier om het Park te ontdekken, maar je mist dan wel een aantal belangrijke punten.

Wanneer je een wandeling maakt of fietst in het Park zul je zien dat je veel meer meekrijgt van de omgeving en het wildlife. Natuurlijk mag een tochtje in een airboat niet ontbreken tijdens je bezoek aan de Everglades. Dit was zowel voor ons en de kinderen het hoogtepunt van ons bezoek aan de Everglades!

Er zijn meer dan genoeg manieren om het Park te ontdekken. Kies de beste manier die bij je past. Je kunt een paar uur in het Park doorbrengen, een halve dag of ontdek het Park uitgebreid en neem heel de dag de tijd voor de Everglades. Je wordt absoluut niet teleurgesteld.

Veel plezier tijdens je bezoek aan Everglades national Park.

 

Ook leuk om te lezen over Florida.

–> Is de Amerikaanse alligator alleen te zien in de Everglades?

–> Must see: 50 bezienswaardigheden in Florida.

–> Bezienswaardigheden Key West en de Florida Keys.

–> Op vakantie naar Amerika, dit wil je ook weten!

–> Alle pretparken in Orlando op een rij.

–> Mooiste bezienswaardigheden in de omgeving van Orlando.

–> Tijdens de herfstvakantie of kerstvakantie naar Florida? Dit zijn de kosten.

Reizen Amerika

 

Ben je op zoek naar de beste Amerika reisspecialisten voor een heerlijke vakantie in Florida? Dan vind je hier de beste Amerika deals op een rij. Zelf een reis naar Florida boeken? Kijk dan eens bij een van mijn favoriete websites.

Rondreis naar Florida.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Florida.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Florida.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Florida.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Florida.

Vergelijk autoverhuurders

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button