BlogKostenTips

Een ESTA aanvragen voor Amerika kan snel en eenvoudig online.

Wellicht is dit een schot voor open doel, maar wie naar Amerika reist, moet verplicht een ESTA aanvragen. Moeten? Ja, een ESTA aanvragen is een must. Dit digitale reisdocument bepaalt namelijk of je wel of geen toegang tot Amerika krijgt.

Een ESTA – digitaal reisdocument – bepaald of je wel of niet toestemming krijgt tot Amerika.

Ondanks dat het een schot voor open doel is – omdat je wellicht al weet dat je een ESTA moet aanvragen wanneer je naar Amerika reist – en het internet vol staat met informatie over de ESTA aanvraag, zijn er toch nog veel vragen omtrent de aanvraag.

In dit artikel probeer ik je zo veel mogelijk informatie te geven rondom de aanvraag van dit digitale reisdocument. De meest voorkomende vragen zal ik voor je onder elkaar plaatsen, maar leg je bijvoorbeeld ook uit waar wij onze via het visumbureau Verder geef ik uitleg over de kosten van een ESTA en waar je bijvoorbeeld tegenaan kunt lopen. Zo zijn er nog veel meer vragen die reizigers hebben wanneer het om de ESTA gaat.

 

Campers Tenzing Travel

 

Wat is een ESTA aanvraag.

Een ESTA is het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming naar Amerika. Een digitaal reisdocument waarin je jouw persoonlijke gegevens invult en aangeeft of je wel of geen strafblad hebt. Plus aan de Amerikaanse autoriteiten verklaart dat je geen bedreiging voor de Amerikaanse veiligheid bent, wanneer je Amerika bezoekt.

Daarnaast is het voor de Amerikanen ook een middel om reizigers, die slechte bedoelingen hebben, op een zwarte lijst te plaatsen of mensen die al op een zwarte lijst staan, de toegang tot Amerika te weigeren.

 

Geldigheid ESTA aanvraag.

De geldigheidsduur van een ESTA is twee jaar. Op het moment van aankomst in Amerika moet de ESTA geldig zijn tot deze gecontroleerd is door de douane. Een ESTA reistoestemming is alleen bedoeld voor toeristische en commerciële reizen naar Amerika waarbij het verblijf niet langer dan 90 dagen duurt.

Voor de aanvraag van een ESTA dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort van een land dat deelneemt aan het Visa Waiver Program. Je paspoort moet geldig zijn, zolang je verblijf in Amerika duurt – vertrekdatum terugreis + 1 dag rekenen – .

 

Moet ik mijn ESTA op het vliegveld tonen.

Wanneer je op vakantie naar Amerika gaat, is het niet nodig om je ESTA te tonen op het vliegveld. De reistoestemming wordt elektronisch geregistreerd via je paspoortnummer, dus de gegevens van je ESTA zijn bekend. Ik raad je wel aan om voor eigen gebruik de bevestiging e-mail af te drukken en deze mee te nemen.

Ik vind het prettig om de gegevens van de eerste overnachting bij de hand te hebben. Wanneer je namelijk bij aankomst op de luchthaven incheckt, is het mogelijk dat je het adres van je eerste hotel of accommodatie moet opgeven.

esta-aanvragen-amerika

 

Wanneer heb ik een visum nodig in plaats van een ESTA.

Ben je van plan om langer dan 90 dagen in Amerika te verblijven, dan dien je een niet immigratie visum – zakelijk B1 visum of toeristisch B2 visum – aan te vragen bij de Amerikaanse ambassade van je eigen land, in plaats van een ESTA. Voor een visum aanvraag kun je online een DS-160 formulier invullen.

 

Wanneer moet ik een nieuwe ESTA aanvragen.

Het kan wel eens voorkomen dat je een ESTA hebt aangevraagd, deze twee jaar is goedgekeurd, maar alsnog een nieuwe aanvraag moet doen. Een nieuwe ESTA aanvragen doe je om vier redenen:

 • Je vraagt een nieuwe ESTA aan wanneer deze is verlopen.
 • Ben je verhuisd naar het buitenland? Vraag dan een nieuwe ESTA aan.
 • Vraag een nieuwe ESTA aan wanneer je achternaam, nationaliteit of geslacht is gewijzigd.
 • Heb je na je aanvraag van een ESTA een nieuw paspoort gekregen? Vraag dan een nieuwe ESTA aan. Dit omdat je ESTA is verbonden aan het paspoort waarmee deze is aangevraagd.

 

Ik maak alleen een overstap in Amerika. Heb ik een ESTA nodig.

Wanneer je niet op vakantie naar Amerika gaat, maar alleen een overstap in Amerika maakt, dan krijg ik wel eens het verhaal te horen dat je geen ESTA nodig hebt. Je gaat immers niet op vakantie naar Amerika. Dit verhaal klopt niet.

Je hebt wel degelijk een ESTA aanvraag nodig, ook wanneer je alleen een overstap in Amerika maakt. Dus iedereen die naar of via Amerika reist, dient een ESTA aan te vragen, zelfs wanneer je de luchthaven niet verlaat.

esta-aanvragen-amerika-vlag

 

Bij bezoek aan bepaalde landen is je ESTA niet meer geldig.

Je hebt een ESTA aangevraagd voor je vakantie naar Amerika en de ESTA is door de Amerikaanse autoriteiten goedgekeurd. Niets aan de hand zul je denken. Maar, bezoek je na goedkeuring een van onderstaande landen dan mag je niet meer naar de Verenigde Staten reizen met je goedgekeurde ESTA. Je mag dan alleen nog met een Visum USA van het consulaat naar Amerika reizen.

 • Irak
 • Syrië
 • Iran
 • Sudan
 • Libië
 • Somalië
 • Jemen 

 

Om welke redenen kan een ESTA afgewezen worden.

Helaas kan het voorkomen dat de Amerikaanse autoriteiten je ESTA aanvraag afwijzen. Hieronder lees je enkele voorwaarden die hierop van toepassing zijn:

 • Wanneer je een tweede nationaliteit hebt van een van de volgende landen; Iran, Irak, Syrië, Sudan, Libië, Somalië en Jemen.
 • Over het algemeen word je afgewezen wanneer je ooit veroordeeld bent vanwege drugsbezit.
 • Veroordeeld zijn voor een strafbaar feit of nog in afwachting zijnde van een aanklacht.
 • Je eerder Amerika bezocht hebt en je niet aan de voorwaarden van ESTA of het afgegeven visum hebt gehouden. Bijvoorbeeld: Langer gebleven dan de geldigheidsperiode of zonder visum betaalde arbeid verricht hebben.
 • Het geven van onjuiste of onvolledige informatie op een ESTA aanvraag.
 • Verkeerd paspoortnummer invoeren. Bijvoorbeeld van een oud of vermist paspoort.
 • Betrokken zijn bij een onderzoek door een federale staat of een plaatselijk politiebureau.

Ben je ooit veroordeeld wegens rijden onder invloed dan zal je ESTA niet worden afgewezen. Maar wanneer je hier vaker voor veroordeeld bent of andere overtredingen hebt begaan, kan het zijn dat je niet toegelaten wordt.

 

Een Esta naar Amerika aanvragen.

Zoals je kunt lezen, komt er bij het aanvragen van een ESTA nogal wat kijken. Zo is de aanvraag bijvoorbeeld  geheel in het Engels, moet je behoorlijk wat antwoorden invullen en wanneer je de aanvraag wil afronden en betalen dan kan dit alleen met een creditcard.

Nu regel ik zelf heel veel voor onze Amerika reizen, maar niet alles. En de ESTA aanvraag is er een van. Moeten wij weer een ESTA aanvragen voor onze Amerika reis dan regel ik dit altijd via een visumbureau.

Een ESTA aanvragen voor Amerika kun je via het visumbureau snel en eenvoudig online regelen. De kosten van de ESTA kunnen veilig worden voldaan middels iDeal, Bancontact, PayPal of creditcard. Zodra het officiële ESTA is toegekend wordt dit bevestigd per e-mail en SMS.

Een eenvoudigere manier om je ESTA voor Amerika aan te vragen is er bijna niet. Een ESTA aanvragen via het visumbureau kan al vanaf € 29,95 per persoon.

–> Vraag hier een ESTA aan.

 

Zo werkt een ESTA aanvraag.

 

Conclusie aanvraag ESTA.

Ga je op vakantie naar Amerika dan heb je dus een geldig paspoort en een ESTA nodig. Om het jezelf makkelijk te maken, kun je de ESTA aanvraag uitbesteden. Het kost je iets meer dan wanneer je de aanvraag zelf regelt, maar besteed je de aanvraag uit dan scheelt dit ongelofelijk veel werk, tijd en ongemak.

Je regelt je aanvraag via het visumbureau snel en eenvoudig online. Na het afronden van de aanvraag ontvang je een bevestiging per e-mail. Hierin vind je een overzicht van de aanvraag.

De ESTA kan daarna vaak nog dezelfde dag worden geleverd. Ongeveer 99% van de aanvragen wordt direct goedgekeurd. Na goedkeuring ontvang je de ESTA per e-mail en je bent klaar voor je reis naar Amerika!

 

Reizen Amerika

 

Wil je na dit verhaal over een ESTA aanvraag nog meer zaken regelen voor je Amerika reis, kijk dan eens bij mijn favoriete websites over Amerika.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button