Bezienswaardigheden AmerikaBlogDry Tortugas National ParkKey WestNationale Parken

Dry Tortugas National Park in Florida: Zo bezoek je het.

Dry Tortugas National Park | Als het gaat om Nationale Parken in de Verenigde Staten, dan zijn er een aantal parken waarvan iedereen een keer gehoord heeft. Zoals Yosemite, de Grand Canyon en Great Smoky Mountains National Park. 

De populairste en bekendste Nationale Parken in Amerika krijgen elk jaar miljoenen bezoekers. Maar wist jij dat er ook Nationale Parken zijn, die amper bezocht worden? Deze Nationale Parken zijn niet minder mooi of spectaculair. Nee, ze zijn gewoon moeilijker bereikbaar.

Dry Tortugas National Park in Florida is zo’n National Park. Dry Tortugas ligt namelijk midden in de oceaan, 115 kilometer van Key West en is alleen per ferry of vliegtuig te bereiken. Het eiland staat bekend om piraten, gezonken schatten én Fort Jefferson, de grootste bezienswaardigheid van Dry Tortugas.

Boek een tour naar Dry Tortugas.

Zeven kleine eilanden en een van ’s werelds meest unieke eco-bezienswaardigheid in Amerika, dat is Dry Tortugas National Park.

De naam Dry Tortugas National Park.

Dry Tortugas National Park is een verzameling van 7 kleine koraaleilanden in de Golf van Mexico, ongeveer 115 kilometer ten westen van Key West in Florida. 

De eilanden zijn ontdekt door Juan Ponce de León in 1513. Hij is degene die de eilanden ‘Tortugas’ heeft genoemd, wat schildpadden betekent, vanwege de grote aantallen zeeschildpadden die in het water leven. Het woord ‘Dry’ geeft aan dat er op de 7 eilanden geen zoet water is. 

De naam Dry Tortugas bleef. Het Nationale Park is 258 km2 groot en bestaat voornamelijk uit water.

Dry Tortugas – 115 kilometer van Key West.

Geschiedenis Dry Tortugas National Park.

Vanaf 1935 is Dry Tortugas een nationaal monument en in 1992 werd Dry Tortugas een National Park, maar de geschiedenis van Dry Tortugas gaat verder terug.

Zo kwam Dry Tortugas namelijk in 1822 voor het eerst in handen van de Verenigde Staten, toen het Florida overnam van Spanje.

De eilanden waren een perfecte plek om Florida en de Golf van Mexico te verdedigen, en daarom begonnen de Amerikanen in 1846 met het bouwen van een fort.

Het fort, Fort Jefferson genaamd, is gigantisch groot en gebouwd met maar liefst 16 miljoen stenen. Fort Jefferson is overigens nooit volledig afgemaakt en werd slechts voor een deel gebruikt. In het fort zaten een aantal spraakmakende gevangenen uit de burgeroorlog opgesloten.

Fort Jefferson National Monument – en ook Dry Tortugas National Park – is opgericht om het fort te behouden en de eilanden van Dry Tortugas te beschermen. 

Hoewel het supergaaf is om Dry Tortugas te bezoeken, maakt de afgelegen ligging het park tot een van de drie minst bezochte Nationale Parken in Amerika. Het park krijgt namelijk maar zo’n 60.000 bezoekers per jaar.

–> Dit zijn de 8 minst bezochte Nationale Parken van Amerika.

Fort Jefferson- Dry Tortugas National Park.

Hoe bereik je Dry Tortugas National Park.

Oké, we weten nu waar de naam Dry Tortugas vandaan komt en de geschiedenis, maar hoe bereik je een National Park dat midden in de Golf van Mexico ligt?

Er zijn maar twee manieren om Dry Tortugas te bereiken: over het water of door de lucht. En beide opties vertrekken vanuit het zonnige Key West in Florida.

Dry Tortugas National Park bezoeken per ferry.

De meest gangbare en populairste manier om de eilanden te bereiken is per boot. De Yankee Freedom Ferry is de enige boot die naar Dry Tortugas vaart.

De ferry is in privébezit, maar heeft toestemming om samen met National Park Service bezoekers naar Garden Key in Dry Tortugas te brengen.

De Yankee Freedom is een grote catamaran die tot 250 passagiers kan vervoeren en verzorgt dagelijkse tochten naar Dry Tortugas.

De ferry vertrekt vanuit de haven in Key West en duurt ongeveer 2,5 uur voor je arriveert. Je checkt in om 7:00 uur, vertrekt rond 8:00 uur en arriveert rond 10:30 uur op Garden Key. Om 15:00 uur vaar je weer terug naar Key West, waar je vervolgens om 17:30 arriveert.

Een dagtocht op de Yankee Freedom kost $ 190 voor volwassenen en $ 135 voor kinderen. Niet heel goedkoop, maar hiervoor krijg je wel een zeer bijzondere ervaring.

Inbegrepen bij de boottocht:

 • Toegangsprijs voor Dry Tortugas National Park. 
 • Een ontbijt snack en lunchbox. 
 • Gratis snorkel uitrusting.
 • Een tour van 45 minuten door Fort Jefferson.
 • Strand, snorkelen en zwemmen.

Je kunt ferry tickets tot 6 maanden van tevoren boeken, maar ze zijn wel snel uitverkocht, dus dit is geen bezienswaardigheid die je op het laatste moment kunt boeken.

–> Boek hier je ferry tickets naar Dry Tortugas.

Dry Tortugas National Park bezoeken per vliegtuig.

Veel mensen die Key West bezoeken, hebben niet heel de dag de tijd voor maar één bezienswaardigheid. Het nadeel van de ferry is dat je hier een hele dag aan kwijt bent. Je checkt namelijk om 7:00 uur in bij de haven en bent om 17:30 uur pas weer terug.

Maar er is nog een andere manier om Dry Tortugas National Park te bereiken. Namelijk per vliegtuig.

Key West Seaplane Adventures is het enige bedrijf dat dagelijkse vluchten uitvoert naar Dry Tortugas. En aangezien de vlucht met het watervliegtuig slechts 35 – 40 minuten duurt, kun je het National Park in slechts een halve dag zien.

Er zijn ochtend- en middagtours van een halve dag beschikbaar, of je kunt ervoor kiezen om een ​​dagexcursie te boeken.

Een halve excursie dag met het watervliegtuig naar Dry Tortugas National Park kost $ 361 voor volwassenen en $ 289 voor kinderen. De tour duurt ongeveer 4 uur, waarvan je 2,5 uur doorbrengt op Garden Key.

De dagexcursie met het watervliegtuig naar Dry Tortugas National Park kost $ 634 voor volwassenen en $ 507 voor kinderen. Plus $ 15 per persoon voor de toegang tot Dry Tortugas. De tour duurt 8 uur.

Inbegrepen bij het watervliegtuig:

 • Watervliegtuig vlucht. 
 • Gratis snorkel uitrusting.
 • Een kleine koelbox met ijs, water en frisdranken.
 • Een tour van 45 minuten door Fort Jefferson.
 • Strand, snorkelen en zwemmen.

Ook al is een de excursie met het vliegtuig duurder, toch zijn er een aantal voordelen. De vlucht alleen al is de moeite waard, het watervliegtuig vlieg laag, zodat je wildlife ziet en de piloot vertelt over de geschiedenis van scheepswrakken.

Iedereen die een vlucht boekt bij Seaplane Adventures, krijgt altijd een stoel bij het raam.

–> Boek hier je watervliegtuig tickets naar Dry Tortugas.

Bron Video: Key West Seaplane Adventures.

Bezienswaardigheden Dry Tortugas National Park.

Ongeacht welk vervoersmiddel je ook kiest om Dry Tortugas National Park te bereiken, je wordt altijd afgezet op het eiland Garden Key. Dit is het eiland waar Fort Jefferson is gebouwd en het enige eiland van de 7 eilanden waar bezoekers mogen komen. 

Als je eenmaal op Garden Key bent, zijn er een aantal verschillende dingen die je kunt doen en bezichtigen op het eiland.

1. Fort Jefferson.

Fort Jefferson is de belangrijkste bezienswaardigheid van Garden Key. Wandelen door het grootste fort van het Westelijk Halfrond, onder begeleiding of gewoon op eigen houtje. 

Fort Jefferson staat bekend om zijn stenen bogen, meer dan 2000, en het feit dat er 16 miljoen stenen voor nodig waren om het fort te bouwen.

Je kunt drie verschillende delen van het fort verkennen:

 • Het bovenste gedeelte van het fort, waar de kanonnen zich bevinden.
 • De tuin, waar de vuurtoren is.
 • Het gedeelte binnenin Fort Jefferson, waar onder andere de cellen zijn.

Je kunt in het fort ook de cel bezoeken waar Dr. Samuel Mudd in 1860 in vastzat. Dr. Samuel Mudd werd veroordeeld voor het complot om president Abraham Lincoln te vermoorden. Hij werd veroordeeld tot levenslang, maar zat slechts een paar jaar gevangen, aangezien hij in 1869 gratie kreeg.

Er zijn een aantal borden, met daarop een soldaat afgebeeld, die je kunt volgen of neem deel aan een tour onder begeleiding van een gids. Het duurt ongeveer 45 – 60 minuten om Fort Jefferson te verkennen. 

De bogen van Fort Jefferson.

2. Vogels spotten.

Omdat Dry Tortugas zich bevindt in de Golf van Mexico, zijn de eilanden een belangrijke stopplaats voor veel trekvogels. De eilanden liggen op de ‘Florida Birding Trail’ en honderden soorten vogels passeren het hele jaar door Dry Tortugas.

De lente is voor vogelspotters de beste tijd om Dry Tortugas National Park te bezoeken. Met name op Bush Key, dat met Garden Key verbonden is door een smalle brug, zie je veel vogels.

Houd er wel rekening mee dat Bush Key in de zomer ook een broedplaats is voor meer dan 80.000 zwarte sterns. Als de vogels aan het broeden zijn, is het eiland afgesloten voor bezoekers.

3. Strand.

Laten we eerlijk zijn, een trip naar een eiland zou niet compleet zijn zonder op het strand te liggen. Op het strand van Dry Tortugas National Park ‘hangen’ is dan ook de perfecte activiteit nadat je tijd hebt doorgebracht bij het fort en hebt gesnorkeld.

De stranden op het eiland lopen geleidelijk af waardoor het gemakkelijk is om in en uit het water te gaan. Ga zwemmen of snorkelen of leun achterover en geniet van de zon van Florida. Zorg ervoor dat je een handdoek, water en slippers meeneemt.

Naast de twee zwemstranden is er ook een stuk strand om naar Bush Key te lopen. Hoewel dit gebied, voor de bescherming van de natuur, gesloten is voor zwemmers, kun je nog wel genieten van het strand en de omgeving verkennen. 

Loggerhead Key, het grootste eiland van Dry Tortugas, ligt op 4,8 kilometer van Garden Key en Fort Jefferson. Om er te komen, moet je ofwel peddelen of je eigen privéboot hebben. Er is een prachtig strand om te zwemmen met uitzicht op de vuurtoren van Loggerhead Key, maar het grootste deel van het eiland is beschermd en daar mag je niet komen.

4. Lunchen.

Door als dat moois op Dry Tortugas National Park mag je natuurlijk je lunch niet vergeten. Helaas mag je geen parasols meenemen naar het eiland, maar grote handdoeken zijn wel toegestaan.

Er staan op het eiland wat picknicktafels en dan met name voor Fort Jefferson. Of je kunt gewoon een plekje op het strand claimen voor je lunch. Maak je de overtocht met de ferry dan ontvang je een gratis lunchbox.

Je mag ook alcohol zoals bier en wijn meenemen naar Dry Tortugas. Dat is te koop op de boot of voor vertrek bij Seaplane Adventures. Al het afval neem je terug mee naar de boot of het vliegtuig. Er zijn namelijk geen afvalbakken op het eiland.

Stranden van Dry Tortugas National Park.

Snorkelen bij Dry Tortugas National Park.

Als je Fort Jefferson op Dry Tortugas National Park hebt gezien, dan ben je toe aan een duik, want het bovenste gedeelte van het fort biedt namelijk geen schaduw. Het water rond Garden Key is uitstekend geschikt om in te zwemmen en te snorkelen, en je hebt voldoende tijd over op het eiland.

Het koraalsysteem bij Dry Tortugas is het derde grootste barrièrerif ter wereld en is populair bij zowel duikers als diepzeevissers. Je vindt het rif al enkele meters verwijderd vanaf de muren van het fort. Snorkel hier tussen scheepswrakken, roggen, tropische vissen, schildpadden én haaien.

Er zijn ook twee belangrijke stranden rond Fort Jefferson die je kunt bezoeken. De piloot of de kapitein van de ferry vertellen je graag welk strand het beste is om te zwemmen of te snorkelen.

De snorkel uitrusting krijg je zowel bij de excursie met het vliegtuig als de ferry, gratis te leen.

Overnachten bij Dry Tortugas National Park.

Wist jij dat je ook kunt overnachten op Dry Tortugas National Park? Er is namelijk een kleine camping aanwezig op Garden Key met een aantal kampeerplaatsen.

Elke kampeerplaats is geschikt voor 2 tot 3 tenten, of in totaal 6 personen. Reserveren voor de camping doe je bij de Yankee Freedom ferry, maar plekken zijn beperkt en maanden van tevoren uitverkocht. Eenmaal aangekomen bij Garden Key geldt voor alle kampeerplaatsen wie het eerst komt, het eerst maalt.

De camping is ver van tevoren al volgeboekt, dus als je wilt overnachten op Dry Totugas, dan moet je ruim van tevoren boeken (9+ maanden vooruit). 

Kamperen op Garden Key is primitief en je moet alles zelf meenemen. Van kampeerspullen tot eten (en houtskool om het te koken) tot je eigen drinkwater. Op Dry Tortugas is geen water beschikbaar.

De camping heeft een nachttarief van: 

$ 15 per nacht, per kampeerder. 
$ 30 per nacht voor grotere kampeerplaatsen.

–> Uitgebreide informatie over kamperen op Dry Tortugas.

Tips Dry Tortugas National Park.

Aangezien Dry Tortugas National Park nogal afgelegen ligt, hebben we nog een aantal tips voor je, zodat jij goed voorbereid op reis kunt.

 • Er is geen stromend water en er zijn geen douches aanwezig op het eiland. Wil je naar de w.c. dan gebruik je de toiletten aan boord van de Yankee Freedom. Ben je met het watervliegtuig gekomen, dan mag je ook gebruik maken van de ferry toiletten.
 • Officieel is vissen toegestaan op Dry Tortugas, maar je moet wel een Florida-visvergunning aanvragen, die je voorafgaand aan je reis moet kopen.
 • De overtocht met de ferry kan door de hoge golven best wild zijn, maar geen zorgen, want aan boord verkopen ze een middel tegen zeeziekte.
 • Dry Tortugas is een van de minst bezochte parken in Amerika, dus maar heel weinig kinderen hebben een Junior Ranger-badge van dit National Park. Zorg er daarom dan ook voor dat je een National Park Passport stempel haalt bij het Dry Tortugas National Park Visitor Center.
 • In het bezoekerscentrum zijn er enkele souvenirs te koop (alleen contant geld) en Park Rangers beantwoorden hier al je vragen.

Beste reistijd Dry Tortugas National Park.

De Golf van Mexico kent in principe maar twee seizoenen: Zomerseizoen (mei-oktober) en het winterseizoen (november-april). 

Het winterseizoen in Dry Tortugas National Park betekent vaak een ruwe zee en harde wind – niet heel ideaal voor een boottocht of om te snorkelen. 

De zomermaanden kunnen daarentegen heet en vochtig zijn, maar het weer is meestal beter in Dry Tortugas National Park. Helderdere luchten en minder wind.

Natuurlijk heb je ook nog een orkaanseizoen in Florida, maar over het algemeen merk je hier tijdens het zomerseizoen weinig van.

De beste tijd om Dry Tortugas National park te bezoeken is in april, mei, september en november. Het weer is tijdens deze periode met meest stabiel en zeer aangenaam.

Dry Tortugas National Park
Dry Tortugas National Park in de Golf van Mexico.

Ook leuk om te lezen over Florida.

–> Dit zijn de 13 mooiste stranden van Florida.

–> Parkeren op Key West is een uitdagen, maar zeker niet onmogelijk.

–> Doen en zien in Everglades National Park.

–> Mis deze prachtige bezienswaardigheden op Key West niet.

–> Het bruisende Miami en de geel gekleurde stranden.

Regel zelf je reis naar Amerika.

Er gaat niets boven het plannen van een roadtrip naar de Verenigde Staten.

Vliegtickets
Huurauto
Hotels
Tours
ReizenOok leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button