BlogTips

Douane Amerika | Dit moet je nóóit zeggen of doen!

Hoewel het soms leuk is om opgemerkt te worden, is dit niet het soort aandacht dat je wilt trekken bij de douane in Amerika. Boek je een vakantie naar de Verenigde Staten, dan krijg je er mee te maken: de douane! Bij aankomst wordt het al direct duidelijk: houd je maar aan de regels, want anders…..

Eindelijk begint de vrees voor de Amerikaanse douane al in Nederland, nog voor je überhaupt bent vertrokken. Want is het namelijk zeer belangrijk wat je wel en niet in je koffer stopt en meeneemt naar Amerika. Neem je namelijk de verkeerde ‘dingen’ mee, dan kom je de douane al niet eens voorbij.

Is het dan echt allemaal zo streng? Ja, want na al onze ervaringen met de Amerikaanse douane kunnen wij in alle eerlijkheid zeggen, dat er een aantal zaken zijn die je absoluut nooit moet zeggen of doen! Als jij een van onderstaande dingen bij een douane ambtenaar in Amerika doet, ga je linea recta terug op het vliegtuig.

Boek een all-inclusive huurauto.

Wie de veelzijdigheid van het Amerikaanse landschap écht wil ervaren, gaat voor een te gekke roadtrip. Het liefst doe je dat natuurlijk in een all-inclusive huurauto.

All-inclusive huurauto.

De regels van de douane in Amerika.

Je loopt door de beveiliging op het vliegveld in Amerika als een TSA-agent (douane beveiliger) je ineens een blik toewerpt. Je herkent het vast wel uit films: je tas wordt uit de rij gehaald om gecontroleerd te worden of je wordt door de douane beveiliging vastgehouden, terwijl elk item in je tas wordt geïnspecteerd.

Maar waarom? Wat heb je verkeerd gedaan? Zijn er dingen waarvan je niet op de hoogte was en heb je per ongeluk een fout gemaakt? Ja, dat heb je.

De douane beveiliger in Amerika houdt je namelijk niet voor niets tegen. Wij spraken met een TSA-medewerker en verschillende reisexperts om erachter te komen waarom je op de radar staat bij de douane in Amerika.

1. Oogcontact vermijden bij de douane in Amerika.

Kijk een douane ambtenaar altijd aan. Ongeacht of je in Amerika bent of niet, is dit een zeer belangrijke regel. Misschien heb je wat dingen aan je hoofd of ben je gewoon introvert en hou je er niet zo van om naar vreemden te kijken. Maar voor een TSA-agent kan het iets heel anders betekenen.

Volgens voormalige TSA-agent Richard Brown zijn de ogen het eerste waar een TSA-agent naar kijkt. Als je een douane ambtenaar niet in de ogen kunt kijken, wordt je waarschijnlijk tegengehouden zodat hij of zij kan controleren of er geen veiligheidsrisico is.

2. Praten over gevaarlijke dingen.

Praat bij de douane in Amerika nooit over gevaarlijke dingen zoals bommen of vuurwapens. Ook niet voor de grap. Zelfs als je de TSA-agent vraagt ​​naar wapens, bijvoorbeeld welke wapens wel of niet zijn toegestaan ​​in een vliegtuig, dan krijg je vragen. Je kunt zelfs gearresteerd worden als je grappen over bommen maakt.

Tip: houd gewoon je mond. Stilte is absoluut goud waard met betrekking tot dit onderwerp.

3. Continu naar je bagage kijken bij de douane in Amerika.

Waarom blijf je continu naar je bagage staren? Ben je bang dat je iets bent vergeten? Of misschien ben je nerveus dat er iets verkeerd in de tas zit? “Als iemand continu naar zijn bagage kijkt, is dat een teken dat er iets niet klopt”, zegt Brown.

Haal diep adem voordat je door de douane loopt, neem even de tijd en probeer in ieder geval kalm te lijken.

4. Een lange jurk dragen.

Natuurlijk het is als vrouw gemakkelijk om in een lange jurk te reizen – en het is ook nog eens comfortabel. Maar een lange jurk dragen heeft gevolgen. Brown (voormalige TSA-agent), zegt dat douane ambtenaren in Amerika moeten controleren of je niets verbergt onder die lange jurk of rok.

Wil je comfortabel reizen, maar een fouillering vermijden? Probeer dan een legging of een losse broek te dragen.

5. Ingewikkelde kapsels.

Uit ervaring kan ik hierover meepraten, want het is mij een paar keer overkomen bij de douane. Elke keer dat ik mijn haar in een grote knot droeg (mijn favoriete reisstijl), dan werd ik gefouilleerd.

Maar waarom? Verschillende Amerika reisexperts geven hierover hetzelfde antwoord en zeggen dat er een reden is waarom “ingewikkelde kapsels” een tweede blik krijgen bij de douane.

Het is namelijk zo dat passagiers met een ingewikkeld kapsel zoals vlechten en knotten kunnen leiden tot een extra inspectie, omdat de kapsels wapens en andere dingen kunnen verbergen.

Het goede nieuws: een snelle fouillering (ze voelen in je haar) en een body-scan zal alle zorgen bij een TSA-agent snel wegnemen.

6. Makkelijk zittende kleding dragen bij de douane in Amerika.

Nu we het toch over een comfortabele reisstijl hebben: makkelijke kleding valt in Amerika bij een douane ambtenaar op.

Natuurlijk, een joggingpak, het zit lekker, maar het is ook iets dat TSA-agenten meteen opmerken en waardoor je waarschijnlijk een extra screening krijgt.

Wijde kleding dragen is natuurlijk niet verboden, maar TSA-agents zijn op hun hoede voor losse kleding, omdat ze niet kunnen zien wat eronder zit.

7. Veel drinken voor je vlucht.

Een of twee drankjes voor je vlucht is helemaal prima. Maar als je dronken bent, kan het een ernstige overtreding zijn. Als een douane ambtenaar in Amerika merkt dat je dronken bent, kan hij een ​​alcoholcontrole doen en je mogelijk verwijderen van het vliegveld.

Een TSA-agent vraagt naar het aantal drankjes dat je hebt gedronken en of je je aangeschoten voelt. In het beste geval halen ze je even uit de rij of mag je gewoon doorlopen, aangezien veel mensen erin slagen om dronken in het vliegtuig te raken.

Weet echter dat de luchtvaartwet je om veiligheidsredenen verbiedt dronken te zijn in een vliegtuig.

8. Heb nóóit een grote mond.

Oké, dit lijkt misschien de normaalste zaak van de wereld, maar heb nóóit maar dan ook nóóit een grote mond tegen een douane ambtenaar in Amerika. Ze halen je direct uit de rij en brengen je naar een aparte ruimte. Geen uitzonderingen daar gelaten!

Volgens Brown is brutaliteit ook een teken, waar een TSA-agent op let. Door brutaal gedrag te vertonen kun je iets verbergen, iets dat je niet wilt dat gevonden wordt. Je bluft je als het ware door een gesprek heen door brutaal te zijn. Doe het niet, want het levert je een hoop narigheid op.

9. Vul je ESTA op de juiste manier in.

Als je naar Amerika vliegt, wordt er bij de douane om je Esta gevraagd of beter gezegd deze wordt tegenwoordig via het systeem gecontroleerd. Uit ervaring weten wij dat een verkeerd ingevuld ESTA problemen kan opleveren. Zo hebben wij ooit eens uren, met het hele gezin, in een kamer apart gezeten.

Geloof ons, dat wil je niet. Een hok van 10 bij 5 meter volgepropt met mensen die ze ‘verdacht’ vinden. Je mag niet praten, niet op je telefoon kijken en kom dan maar eens je tijd door.

Je dient op je ESTA een adres in te vullen waar je als eerste verblijft, vul dit adres bij ALLE passagiers hetzelfde in. Wijkt dit af, dan word je, begeleid door gewapende agenten, in een aparte ruimte gezet. Nogmaals: dit wil je niet! Lees je ESTA daarom dus extra goed door en vul alles correct in.

10. Wees nooit nerveus bij de douane in Amerika.

Je bent misschien nerveus voor de reis of misschien ben je nerveus om een ​​andere reden die niet zo onschuldig is. Een TSA-agent is opgeleid om uit te kijken naar nerveuze passagiers – degenen die vaak hun keel schrapen en degenen die wankel, bleek of met grote ogen kijken.

Alles waardoor je er nerveus uitziet, kan een TSA-agent opvallen, omdat ze zijn getraind in het ‘SPOT-programma‘, dat gedragsindicaties gebruikt om mensen te identificeren die een risico vormen.

Nog een reden waarom je het doelwit van een douane ambtenaar in Amerika zou kunnen zijn? Je hebt bijvoorbeeld een vreemd voorwerp bij je dat je gewoon niet mee mag nemen in het vliegtuig.

Wat mag je meenemen in het vliegtuig naar Amerika?

Om je volgende reis naar Amerika een stuk gemakkelijker te maken, kun je deze twee artikelen lezen over medicijnen in het vliegtuig en wat je wel en niet mag meenemen in het vliegtuig naar Amerika.

Geloof ons, na het lezen van de twee artikelen loopt de screening bij de douane in Amerika vervolgens op rolletjes.

Amerika inpaklijst.

Ga je op vakantie naar de Verenigde Staten? Maak dan gebruik van onze handige Amerika inpaklijst, want je koffer moet natuurlijk ook langs de douane in Amerika,

Om zaken niet te vergeten en om niet voor verrassingen te komen staan, hebben wij een overzichtelijke Amerika inpaklijst gemaakt. Op de checklist staan handige items, nuttige gadgets en belangrijke documenten die je meeneemt naar de VS.

Om ervoor te zorgen dat je niets vergeet in te pakken, hebben we alle items, documenten en gadgets in één superhandig Amerika overzicht gezet, zodat niet alleen jij, maar ook je koffers door de douane komen.

–> Lees het gehele artikel over de Amerika inpaklijst.

Check hier de paklijst voor Amerika.

Om de ultieme Amerika inpaklijst af te drukken, klik je op “print de Amerika checklist” in onderstaande button.

Hoeveel contant geld mag je meenemen naar Amerika?

Het is niet alleen belangrijk om te weten wat je wel en niet mag meenemen naar Amerika, maar het is ook goed om te weten hoeveel geld je mag meenemen naar Amerika.

Je wilt tenslotte niet bij de douane in Amerika worden aangehouden, omdat je teveel dollars op zak hebt.

De creditcard is in de Verenigde Staten een gangbaar betaalmiddel. Er zijn maar weinig landen op de wereld waar creditcards zo algemeen geaccepteerd zijn als in Amerika.

Overal kun je met een creditcard betalen. Sterker nog: Je bent niets zonder een creditcard in Amerika!

Toch is het handig om ook contant geld op zak te hebben, maar je mag nooit meer dan 10.000 Amerikaanse dollars het land in- of uitvoeren. Indien je meer dollars wilt meenemen, dan kun je contact opnemen met de Amerikaanse douane.

Kaas meenemen naar Amerika.

Nu je weet wat er in de koffer mag, welke medicatie en hoeveel geld je mag meenemen naar Amerika, blijft er nog één prangende vraag over: Mag je kaas meenemen naar Amerika en komt het de douane door?

Nederland heeft een rijke geschiedenis op het gebied van kaas en zelfs als we naar Amerika reizen, willen sommige van ons, elke ochtend, die oerhollandse boterham met kaas eten.

Omdat Nederlandse kaas vaak wordt gemaakt van ongepasteuriseerde zuivelproducten, zijn er bepaalde regels of een kaas wel of niet een land mag worden binnengehaald. Zo ook voor Amerika.

De douane in Amerika laat maximaal 5 kilo kaas toe voor persoonlijk gebruik.

Vergeet niet de kaas vacuüm te laten verpakken in de winkel van aankoop, zodat je de kaas ook nog heerlijk kunt oppeuzelen in Amerika. 

Echte kaasliefhebbers hoeven zich dus geen zorgen te maken, want je mag 5 kilo kaas meenemen naar Amerika.

Video | Aankomst douane Amerika.

Om een goed beeld te krijgen over de douane in Amerika, zodra je bent geland met het vliegtuig en wat je allemaal te wachten staat, kun je onderstaande video bekijken.

De video duurt 4.14 minuten en laat precies zien wat je kunt verwachten bij aankomst in de Verenigde Staten vanaf een internationale bestemming.

Bron video: U.S. Customs and Border Protection.

Douane Amerika onze ervaring.

Zoals ik al aangaf, zijn de ‘horror verhalen’ over de Amerikaanse douane soms wat overdreven, maar aan de andere kant ook weer niet. Onze ervaring met de douane in Amerika is 9 van de 10 keer uitstekend geweest. Als jij je aan bovenstede 10 punten houdt dan is er niet veel aan de hand.

Maar…. één keer hebben wij een slechte ervaring met de douane in Amerika gehad.

Om een lang verhaal kort te maken: We zijn door twee douaniers, zwaar bewapend, naar een ruimte gebracht waar we met het hele gezin (inclusief 30 andere “foute passagiers”) meer dan drie uur hebben gezeten. Zonder water, telefoon en gesprekken met elkaar te mogen voeren.

Het probleem? Eén van onze 5 Esta’s kwam niet overeen met de andere vier aangevraagde Esta’s. Op een van de Esta’s stond een verkeerd aankomst adres vermeld. Een foutje wat ons nog lang bij is gebleven. Laten we zeggen dat dit een ervaring met de douane in Amerika was die we niemand toewensen.

Houd je aan de regels, ga niet lollig doen en vul de papieren juist in ;-), dan komt het helemaal goed!

Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> 4 gouden tips voor goedkope vliegtickets naar Amerika.

–> Met deze organisaties wil jij naar Amerika!

–> Handige reisartikelen voor je reis naar de Verenigde Staten.

–> Het National Park Magazine: een aanvulling op je reis.

Regel zelf je reis naar Amerika.

Er gaat niets boven het plannen van een roadtrip naar de Verenigde Staten.

Vliegtickets
Huurauto
Hotels
Tours
ReizenOok leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button