Disneyland Amerika | De beste tips op een rij.

Once upon a time, zat Walt Disney op een bankje en keek naar zijn kinderen, die op dat ogenblik in een carrousel zaten in een plaatselijk park. En precies op dat moment werd Walt geïnspireerd om een pretpark te maken waar zowel kinderen als ouders zich kunnen vermaken. Dit beroemde en waargebeurde verhaal verteld hoe Disneyland in Amerika is geboren.

En precies op dat moment werd Walt geïnspireerd om een pretpark te maken.

Als je altijd hebt gedacht dat Disneyland “alleen voor kinderen” is, weet dan dat Walt Disney juist een pretpark wilde oprichten waar volwassenen de band met hun familie konden aanhalen. En tegenwoordig denkt ook bijna niemand meer dat Disneyland alleen voor kinderen is. In het pretpark zie je steeds meer volwassenen genieten van Disneyland, of ze nu kinderen hebben of niet.

Disneyland is in de loop der jaren ook veranderd en is ingesprongen op de behoeftes van de bezoekers. Er is bijvoorbeeld eten en entertainment toegevoegd aan het pretpark om zo het publiek nog meer bezig te houden. Als frequente bezoeker van Disneyland, kan ik je verzekeren dat er tal van dingen te doen zijn in Disneyland Amerika. Ook voor volwassenen, met of zonder kinderen.

 

 

De geschiedenis van Disneyland Amerika. 

Walt Disney kwam dus zelf met het idee om een Disneyland te creëren. In eerste instantie wilde hij een toeristische attractie maken vlak bij zijn huis in Burbank, Californië, maar die locatie bleek al snel veel te klein te zijn voor Walt zijn ideeën.

Niet veel later kocht Walt Disney daarom een groter stuk land in Anaheim, Californië en zo was het eerste Disneyland Resort in juli 1955 een feit. Het Walt Disney World Resort in Orlando, Florida was het tweede pretpark van Walt en opende zijn deuren in oktober 1971.

Vandaag de dag is Disneyland met wereldwijd ruim 52 miljoen bezoekers per jaar, een van de meest bezochte attractieparken ter wereld. En dan heb ik het nog niet eens over de twintigduizend mensen, die wereldwijd  voor Disney werken. Kortom: Dat idee van Walt op dat bankje, al kijkend naar zijn kinderen, was zo gek nog niet.

 

Hoeveel parken heeft Disneyland.

Ga je op vakantie naar Amerika, dan staat een bezoek aan Disneyland vast hoog op je lijstje. Wees je er wel van bewust dat een bezoek aan Disneyland in Amerika niet goedkoop is. Wellicht dat het daarom ook wel een ‘once in a lifetime experience’ wordt genoemd?

In totaal zijn er 11 Disneyparken, verspreid over de hele wereld, maar vijf van die parken worden ook echt Disneyland genoemd, zoals we die uit Parijs kennen.

De overige zes parken zijn een afgeleide van Disneyland en heten:

 • Magic Kingdom (Orlando, Florida)
 • Animal Kingdom (Orlando, Florida)
 • EPCOT (Orlando, Florida)
 • Disney Hollywood Studios (Orlando, Florida)
 • Disney California Adventure (Anaheim, Californië)
 • Tokyo Disney Sea (Tokyo) 

 

Hoeveel dagen heb ik nodig in Disneyland Amerika.

In Nederland, België of Duitsland zijn er maar weinig pretparken waar je een aantal dagen kunt rondlopen. Want heel eerlijk, de meeste pretparken heb je na één volle dag wel gezien. Bij Disneyland in Amerika ligt dit net even iets anders en zijn er maar weinig bezoekers die slechts 1 dag gaan.

Maar hoeveel dagen heb je nu echt nodig om alles te kunnen zien in Disneyland?

Zie je bezoek aan Disneyland in Amerika als een minivakantie in een vakantie. Je hebt het park niet in een paar uur gezien dus trek hier echt serieus tijd voor uit. Heb je maar kort tijd in Amerika? Koop dan een dagpas zodat je de highlights van het park kunt zien. Wil je echt alles zien van het park dan is een ticket van twee of drie dagen echt geen weggegooid geld.

Disneyland-Amerika-figuren-Donald-Mickey-Goofy-Minnie

 

Disneyland in Anaheim.

Zoals ik net al aangaf is Disneyland, Anaheim het oudste en grootste themapark van Disney. Het park heeft acht verschillende thema zones, wil je deze allemaal bewonderen dan heb je aan één dag eigenlijk niet genoeg.

 • Main Street, U.S.A.
 • Adventureland
 • New Orleans Square
 • Critter Country
 • Frontierland
 • Fantasyland
 • Mickey’s Toontown
 • Tomorrowland

Disneyland Amerika map

Beste tijd om Disneyland te bezoeken: Tijdens het voor- of najaar. Tussen maart en mei of september en oktober.

Wat mag je niet missen in Disneyland, Anaheim? Adventureland en Mickey’s Toontown. Neem een tour door de bakkerij en bekijk de musical van de Kleine Zeemeermin of stap aan boord van de Finding Nemo Submarine.

Openingstijden Disneyland: Openingstijden van Disneyland, Anaheim.

Vind goedkope vliegtickets naar Walt Disney World Resort in Orlando

 

Walt Disney World Resort, Orlando.

Het Walt Disney World Resort in Orlando (afgekort Walt Disney World) is het tweede themapark dat door Walt Disney is gebouwd. Binnenin Walt Disney World vind je zes verschillende thema zones. Wil je deze allemaal bewonderen dan heb je aan één dag ook in Walt Disney World Resort niet genoeg.

–> Alle bezienswaardigheden van Orlando op een rij.

 • Magic Kingdom Park
 • Epcot
 • Disney’s Animal Kingdom
 • Disney’s Hollywood studios
 • Blizzard Beach
 • Typhoon Lagoon  

disneyland amerika map walt disney world resort

Beste tijd om Walt Disney World Resort, Orlando te bezoeken: Tijdens het voor- of najaar. Tussen januari en maart of augustus en december.

Wat mag je niet missen in Walt Disney World Resort, Orlando? Alles eigenlijk. Maar Disney’s Hollywood studios Blizzard Beach en Typhoon Lagoon zijn onze favoriet.

Openingstijden Walt Disney World Resort, Orlando: Openingstijden van Walt Disney World Resort, Orlando.

Vind goedkope vliegtickets naar Walt Disney World Resort in Orlando

 

Bestel vooraf je Disneyland tickets.

Wanneer je tijdens je vakantie nog tickets moet kopen voor Disneyland houdt dan maar rekening met lange wachtrijen. Want in Disneyland is het namelijk altijd druk. Daarom is het verstandig om je tickets thuis, vooraf te kopen. Je bespaart hiermee tijdens je vakantie een hoop wachttijd.

Al onze tours, activiteiten, bezienswaardigheden en tickets in Amerika boek ik via de website van Viator.com. Voor wij op vakantie gaan, kijk ik op mijn gemak welke tours, activiteiten of tickets we nodig hebben en bestel vervolgens de tickets online. Echt super handig!

Vaak blijkt ook dat ik via Viator.com goedkoper uit ben dan wanneer ik via een andere organisaties mijn tickets of bezienswaardigheden voor Amerika boek. Als Viator de kaarten voor een bepaalde activiteit niet heeft, kijk ik vaak op GetYourGuide.

 

Boek je tickets voor Disneyland bij Viator. 

 

 

Waar overnacht je in Disneyland Amerika.

Je hebt diverse mogelijkheden om een overnachting te boeken bij Disneyland. Er zijn eigenlijk zoveel opties dat ik ze niet eens allemaal kan noemen. Er zijn namelijk honderden hotels, reisbureaus, boeking(websites) die hier op inspelen. Maar over het algemeen kun je zeggen dat je via drie wegen een overnachting kunt boeken:

 • Via Disneyland zelf.
 • Bij het reisbureau waar je reis is geboekt.
 • Boek zelf een overnachting in de buurt van Disneyland.

Het is overigens niet goedkoop om via Disneyland een overnachting te regelen. En waarom zou je dit eigenlijk ook doen? Je betaalt een gigantisch bedrag voor je overnachting, terwijl je heel de dag in het pretpark te vinden bent!

 

 

Overnachten Disneyland, Anaheim.

Onze overnachtingen in Amerika boek ik altijd via de website van Booking.com. Huur ik een huis, dan boek ik vaak bij Airbnb of Tui vakantie huizen.

Hieronder heb ik alvast een aantal goede overnachtingen bij Disneyland, Anaheim voor je op een rij gezet.

Bekijk alle overnachtingen bij Disneyland, Anaheim.

 

 

Overnachten Walt Disney World Resort, Orlando.

Ook voor onze overnachtingen bij Walt Disney World Resort, Orlando geldt dat wij onze overnachtingen via de website van Booking.com hebben geregeld. Wil je een huis huren? Kijk dan eens Tui vakantie huizen. Hieronder heb ik een aantal goede overnachtingen bij Walt Disney World Resorts, Orlando voor je op een rij gezet.

Bekijk alle overnachtingen bij Disney World Resort, Orlando.

 

 

Tips Disneyland Amerika.

Bezoek je Disneyland in Amerika, dan heb ik nog een aantal tips voor je.

 • Ik snap dat het vakantie is, en je niet bezig bent met de dagen, maar in het weekend is het druk in de pretparken. Probeer daarom het park op een doordeweekse dag te bezoeken.
 • Wanneer het park opengaat, bezoekt iedereen de attracties in het begin van het park als eerste. Loop bij binnenkomst direct door naar de achterkant van het park. Op deze manier heb je een aantal attracties nog voor jezelf.
 • Er is tegenwoordig ook een App beschikbaar voor elk Disneypark. Download de App van je desbetreffende pretpark om zo je bezoek volledig te plannen.
 • Wanneer je bij elke attractie niet achteraan in de rij wilt staan, regel dan een FastPass. –> Vind hier uitgebreide informatie over FastPassen.
 • Neem een plastic poncho mee naar het pretpark. Het weer in Orlando (lees regen) kan behoorlijk verrassend zijn tijdens de zomer.
 • Verlaat het pretpark niet zonder de parade en het vuurwerk te bewonderen. Het is het hoogtepunt van de dag.
 • Wil je een beetje gezond eten tijdens je Disneyland uitje bekijk van te voren dan welke restaurants in het park aanwezig zijn. Restaurants Disneyland, Anaheim. Restaurants Walt Disney World Resort, Orlando.
 • Er bestaat naast de reguliere rij en de FastPass rij ook een Single Riders Lane. Bij deze laatste rij is het vaak veel minder druk dan bij de twee andere rijen. Oké, je zit naast een vreemde, maar het bespaart je heel veel tijd.

 

Boek hier je vliegreis via mijn vertrouwde partners.

 

 

Ook leuk om te lezen over Amwerika.

–> Ken jij deze 50 bezienswaardigheden in Californië?

–> Dit zijn ze hoor! De bekendste steden in Amerika.

–> Ken jij de leukste bezienswaardigheden van Los Angeles al?

–> Alle Nationale Parken van Amerika op een rij.

–> Alle pretparken van Orlando op een rij.

–> Ben jij op zoek naar de beste Amerika reis specialisten?

 

Reizen Amerika

 

Wil je zelf een reis naar Amerika boeken? –> Op vakantie naar Amerika, dit wil je ook weten!  En kijk ook eens bij een van mijn favoriete websites.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button