Bezienswaardigheden AmerikaBlogTips

Devils Tower National Monument.

Devils Tower National Monument komt je misschien bekend voor als je ooit de sciencefictionfilm Close Encounters of the Third Kind hebt gezien. Het monument is namelijk verschillende keren te zien in deze beroemde film van Steven Spielberg.

President Theodore Roosevelt riep Devils Tower in 1906 uit tot het eerste Nationale Monument van Amerika.

Devils Tower is een grote monoliet vlakbij de stadjes Hulett en Sundance in Crook County, in het noordoosten van Wyoming. Devils Tower National Monument is behoorlijk imposant en rijst boven de Belle Fourche River uit. President Theodore Roosevelt riep Devils Tower in 1906 uit tot het eerste Nationale Monument van Amerika.

De monoliet is een indrukwekkende bezienswaardigheid van ongeveer 386 meter hoog en de top bevindt zich op 1558 meter boven zeeniveau. Het monument zie je op Highway 24 al van verre aankomen en is eigenlijk niet te missen. Maak een stop bij Devils Tower en laat je verrassen door de grootsheid van dit bijzondere monument.

 

national-park-magazine

 

Geschiedenis van Devils Tower National Monument.

Het verhaal gaat (verteld door de Kiowa & Lakota-stammen) dat een groep meisjes ging spelen en werden opgemerkt door verschillende beren, die hen achtervolgden. In een poging aan de beren te ontsnappen, klommen de meisjes op een rots. Vielen vervolgens op hun knieën en baden tot de ‘Grote Geest’ om hen te redden.

Bij het horen van hun gebeden liet de ‘Grote Geest’ de rots naar de hemel stijgen, zodat de beren de meisjes niet konden bereiken. De beren probeerden de rots te beklimmen en lieten klauwsporen aan de zijkant van de rots achter. Toen de meisjes de hemel bereikten, veranderden ze in de ‘sterren van pleiaden’.

De diepe sporen, achtergelaten door de beren, zijn de ongebruikelijke kolommen op Devils Tower. Andere stammen hebben variaties op dit verhaal. Ze zijn allemaal even prachtig. Tot op de dag van vandaag is Devils Tower een heilige plek voor indianen.

Inheemse Amerikaanse namen voor Devils Tower zijn onder meer: “Bear’s Lodge”, “Tree Rock” en “Bear’s Lair”. En omdat Devils Tower als een heilige plaats wordt beschouwd, zie je stukjes stof vastgebonden aan boomtakken. Inheemse Amerikanen laten deze gebedsdoeken bij het monument achter, maar je mag ze absoluut niet aanraken.

 

Het ontstaan van Devils Tower National Monument.

Buiten al de legendes die bestaan over Devils Tower hebben wetenschappers ook een theorie over het ontstaan van de berg. De meest waarschijnlijke theorie is dat ongeveer 60 miljoen jaar geleden gesmolten magma, onder het aardoppervlak, is gestold en ineengedrukt is door het gewicht van de bovenliggende lagen. Daarbij zou de rotslaag in kolommen zijn gespleten.

In de loop van miljoenen jaren is de rots, als gevolg van erosie, aan de oppervlakte gekomen en nadat ook de omliggende lagen zijn weg geërodeerd is de vrijstaande rots overgebleven. Puin en gebroken kolommen aan de voet van de monoliet laten zien dat Devils Tower ooit groter moet zijn geweest.

 

Hoe komt Devils Tower National Monument aan zijn naam.

Gelukkig heeft de naam van dit monument niets met de duivel te maken. Het verhaal gaat namelijk dat Legerkolonel Richard Dodge tijdens een expeditie in 1870 bij de monoliet aanwezig was. Hij schreef dat de indianen de berg “Bad God’s Tower” noemden, maar veranderde dit vervolgens in Devil’s Tower.

Toen de monoliet door president Theodore Roosevelt in 1906 tot National Monument werd uitgeroepen, werd de apostrof per ongeluk weggelaten. En werd de naam Devils Tower National Monument.

 

Toegangsprijs Devils Tower National Monument.

Het park is het hele jaar door geopend, 24/7, maar het bezoekerscentrum is tijdens de wintermaanden gesloten.

Kosten:
Eén voertuig – $ 25 (7-dagen geldig)
Motor – $ 20 (7-dagen geldig)

Op de volgende dagen kun je Devils Tower gratis bezoeken:

  • 18 januari – Martin Luther King Jr.Day
  • 17 april – Eerste dag van de National Park Week en National Junior Ranger Day
  • 4 augustus – Great American Outdoors Act Anniversary
  • 25 augustus – National Park Service Anniversary
  • 25 september – National Public Lands Day
  • 11 november – Veteranendag

Devils Tower heeft één bezoekerscentrum. Het bezoekerscentrum werd in 1935 gebouwd en gemaakt van ponderosa-dennenbomen en andere lokale materialen. Oorspronkelijk was het ontworpen als administratiegebouw voor het park.

Tegenwoordig dient dit bijzonder ogende gebouw als Visitor Center. Binnen zijn rangers aanwezig met uitgebreide informatie over het monument, de Devils Tower Natural History Association Bookstore en exposities die de geschiedenis van het park vertellen.

devils-tower-wyoming

 

Wandelen bij Devils Tower National Monument.

Devils Tower is een leuke plek om een aantal wandelingen te maken. Het monument is namelijk niet alleen maar leuk om naar te kijken, want er zijn ook een aantal mooie wandelpaden aanwezig die de moeite waard zijn.

1. Tower Loop Trail.

Dit is het meest populaire wandelpad in het park. Het is een verharde loop (rondje) van ongeveer 2 kilometer die begint bij de parkeerplaats van het bezoekerscentrum. Vanaf het wandelpad kun je prachtige foto’s van Devils Tower maken en zie je de rots van alle kanten.

2. Red Beds Trail.

Deze lus van ongeveer 4,5 kilometer geeft een fantastisch uitzicht op de monoliet en de Belle Fourche-vallei. Dit pad is ook bereikbaar vanaf de parkeerplaats van het bezoekerscentrum. Het is een een vrij gemakkelijke wandeling, maar het wandelpad heeft wel wat hoogteverschillen en steile stukken.

3. Joyner Ridge Trail.

Volgens het Visitor Center gebruiken bezoekers dit wandelpad het minst en daar begrijp ik niets van, want Ridge Trail geeft namelijk een fantastisch uitzicht op Devils Tower. De Joyner Ridge Trail is een loop (rondje) van ongeveer 2,4 kilometer die bereikbaar is via een onverharde weg langs de hoofdweg van het park.

wandelen devils tower

Sterren kijken bij Devils Tower  National Monument.

Als je in de mogelijkheid bent, raad ik je aan om wat langer in het park te blijven om zo het Night Sky-programma bij te wonen. De donkere hemel bij Devils Tower kun je namelijk nog maar op weinig andere plekken in de Verenigde Staten ontdekken.

Zonder enige lichtvervuiling krijgt de lucht hier een heel ander perspectief. Een van de sterrenbeelden die je bij het monument ziet, is Ursa Major “The Great Bear”. Ga naar het bezoekerscentrum voor uitgebreide informatie over het Night Sky-programma.

 

Prairiehonden bekijken bij Devils Tower National Monument.

Wij zijn dol op het spotten van prairiehonden in de Verenigde Staten. Ze zijn namelijk schattig, grappig en zorgen voor een glimlach. Althans zo ervaren wij de beestjes. Als je Devils Tower verlaat, maak dan zeker even een stop bij Prairie Dog Town.

Je kunt de prairiehonden vanuit de grond zien opduiken, ze kletsen met elkaar, eten en tuimelen samen in het rond. Vooral kinderen zullen deze stop enorm waarderen. Wij konden dat stiekem ook. Onthoud dat je de diertjes niet mag voeren, hoe schattig ze ook zijn. Het blijft wildlife.

Na het verlaten van Prairie Dog Town, kun je een stop maken bij Devils Tower Trading Post. Je vindt hier souvenirs en vergeet niet om een kerstversiering mee te nemen voor onder de kerstboom.

prairiehonden- devils-tower

 

Circle of Sacred Smoke Sculpture.

Circle of Sacred Smoke, ook wel “Wind Circle” genoemd, is een beeldwerk dat gemaakt is door de kunstenaar Junkyo Muto. Dit is het derde kunstwerk van een reeks van zeven “vredesbeelden” die gepland zijn over de hele wereld. Er zijn van de kunstenaar beelden te vinden in het Vaticaan en Boeddha Gaya in India.

Junkyo Muto werd geïnspireerd door de schoonheid van Devils Tower en het belang ervan voor de Indiaanse cultuur. Naar mijn bescheiden mening heeft hij geweldig werk geleverd met dit beeld. Als je voor het beeld staat, is Devils Tower perfect in het midden vastgelegd.

TIP: De gemakkelijkste manier om het beeld te bekijken is door te parkeren bij het amfitheater en een korte wandeling naar het beeld te maken.

Circle of Sacred Smoke devils tower
Circle of Sacred Smoke

 

Bezienswaardigheden omgeving Devils Tower National Monument.

Ben je van plan om Devils Tower National Monument in je reisprogramma op te nemen, vergeet dan niet om een aantal mooie bezienswaardigheden in de omgeving te bezoeken. Devils Tower is namelijk omgeven door nog veel meer mooie bezienswaardigheden.

1. Mount Rushmore.

Een granieten berg met de hoofden van vier presidenten. De bouw van Mount Rushmore begon in 1927, maar werd pas in 1941 voltooid. Het idee voor deze berg ontstond in 1920 om zo het toerisme naar Black Hills te promoten. Een indrukwekkende berg met vier presidenten en vol met historie.

–> Uitgebreide informatie over Mount Rushmore. 

Afstand Devils Tower: 2 uur en 15 minuten.

 

2. Custer State Park.

Dit prachtige State Park ligt in het heuvelachtig landschap van de Black Hills in South Dakota, tussen Badlands National Park en Mount Rushmore. Een verborgen pareltje midden in South Dakota.

Custer State Park heeft een afmeting van ongeveer 287 km² en is daarmee een van de grootse State Parks van de Verenigde Staten. In het park kun je verschillende routes rijden en prachtige wandelingen maken.

–> Uitgebreide informatie over Custer State Park. 

Afstand Devils Tower: 2 uur.

 

3. Grand Teton National Park.

Grand Teton National Park ligt in de Amerikaanse staat Wyoming direct ten zuiden van Yellowstone National Park. Dit Park staat onder andere bekend om de Teton Range. Een langgerekte bergketen met 8 pieken hoger dan 3.650 meter. De hoogste piek, met 4.197 meter, is Grand Teton.

De bezienswaardigheden van Grand Teton National Park zijn niet aan te slepen. Een Bezienswaardigheid die je absoluut niet mag missen is de Teton Park Road, een scenic drive met onvergetelijke uitzichten. De meeste reizigers verblijven tijdens hun bezoek aan Grand Teton National Park in Jackson. Een echt cowboy stadje in het noorden van Amerika.

–> Uitgebreide informatie over Grand Teton National Park.

 

4. Yellowstone National Park.

Yellowstone National Park is het eerste National Park in de wereld en waarschijnlijk ook een van de meest bekende en mooiste Nationale Parken. Dit schitterende park staat vooral bekend om de bijzondere geologische verschijningen, zoals bijvoorbeeld de gekleurde hot springs en geisers.

Een must-see in het noorden van Amerika.

De mooiste geisers en routes in Yellowstone.

 

 

Onze ervaring Bij Devils Tower National Monument.

Wij vonden dit monument verrassend en hadden niet verwacht dat we zo onder de indruk zouden zijn van Devils Tower. We dachten even een vluchtige blik op de monoliet te werpen, maar dat pakte anders uit.

We zijn veel langer bij Devils Tower gebleven dan gedacht en hebben op ons gemak een aantal wandelingen bij het monument gemaakt. Op deze manier zie je Devils Tower van dichtbij en zie je ook de grootsheid van de berg.

Als je van plan bent om een roadtrip naar een van de Nationale Parken in South Dakota, Montana of Wyoming te maken, maak dan zeker een stop bij Devils Tower National Monument.

 


Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> De mooiste bezienswaardigheden van Grand Teton National Park

–> Het National Park Magazine, een must voor elke Amerika reiziger.

–> Ken jij deze bezienswaardigheden in de Verenigde Staten?

–> De mooiste Nationale Parken van Amerika.

–> Dit zijn de favoriete steden van USA Roadtrip Fan.


 

Reizen Amerika

 

Op vakantie naar Amerika? Kijk dan eens bij een van mijn favoriete websites.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

Sommige artikelen op deze website bevatten affiliatelinks, wat betekent dat als je iets boekt via een van deze links, ik hiervoor een kleine commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden.

SOCIAL CHECK-IN

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button