BlogDead Horse Point State ParkNationale Parken

Dead Horse Point State Park | Bezienswaardigheid bij Moab, Utah.

Dead Horse Point State Park in Utah wordt een beetje overschaduwd door de gigantische oranje zandsteen bogen van het nabijgelegen Arches en Canyonlands National Park. Dit prachtige State Park in Utah vind je direct om de hoek, bij het charmante stadje Moab.

Dit prachtige State Park vind je om de hoek bij Moab.

Dead Horse Point wordt voornamelijk gekenmerkt door steile kliffen en een bijzondere rivierbocht. Het is moeilijk te bevatten hoe mooi dit park is en foto’s doen de plek nauwelijks eer aan. Je krijgt hier epische uitzichten op een prachtige canyon en de Colorado-River. En dat alles zonder toeristen, want die zijn allemaal in Arches en Canyonlands.

In dit artikel lees je hoe je Dead Horse Point State Park bereikt, wat de leukste bezienswaardigheden en wandelpaden zijn en waarom Dead Horse Point absoluut de moeite waard is om toe te voegen aan je reis in het zuidwesten van Amerika. Ga je mee?

 


Regel je reis naar Amerika.

 

 

 Reizen

 

Praktische informatie over Dead Horse Point State Park.

Bij Dead Horse Point draait alles om de ontzagwekkende panoramische uitzichten op de canyon. Er is maar een weg aanwezig in het park en die brengt je naar de mooiste uitzichtpunten. Als je trouwens op zoek bent naar een prachtige plek om naar de zonsondergang te kijken, dan zit je hier ook goed.

Verwacht bij Dead Horse Point geen kilometers aan wandelpaden. Er zijn een paar trails, maar niet te vergelijken met die van Arches of Canyonlands. In dit State Park draait het allemaal om de Overlooks (uitzichtpunten).

Dead Horse Point ligt op ongeveer 45 minuten rijden van het charmante stadje Moab. Rijd 14,5 kilometer ten noordwesten van Moab op de US 191 en rijd vervolgens 37 kilometer naar het zuidwesten op de UT-313.

Adres: UT-313, Moab, UT 84532, Verenigde Staten
Coördinaten:  38.516907, -109.730129

Entree: Dead Horse Point is een staatspark, dus de jaarlijkse National Park Pass geldt hier niet. De toegangsprijs is $20, een beetje hoog, maar wij hebben van ons bezoek absoluut geen spijt gehad.

 • $20 per voertuig (tot 8 passagiers)
 • $15 voor Utah Seniors
 • $10 per motor
 • $4 voor voetgangers of fietser 

Openingstijden: Van 6:00 uur tot 22:00 uur.

Visitor Center: Het bezoekerscentrum is het hele jaar door geopend van 9.00 -17.00 uur, heeft voorzieningen voor gehandicapten, een informatieruimte, exposities, toiletten, water en souvenirs.

Voorzieningen:

 • Fietspaden
 • Visitor Center
 • Wandelpaden
 • Boot verhuur
 • Campground/ campings
 • Yurt verhuur
 • Picknick plaatsen

 

 

Waarom wordt dit State Park Dead Horse Point genoemd?

Miljoenen jaren van geologische activiteit creëerden de spectaculaire uitzichten vanaf Dead Horse Point State Park. Afzetting van sedimenten door oude oceanen, zoetwatermeren en door de wind geblazen zandduinen creëerden de rotslagen van dit prachtige landschap.

De legende van Dead Horse Point vertelt dat dit gebied aan het einde van de 19e eeuw werd gebruikt als een kraal voor wilde mustangs die over de mesa zwierven. Cowboys dreven de paarden door de smalle landhals tot aan het plateau.

De smalle doorgang van circa 27 meter breed werd afgezet met een barrière van takken, zodat er een natuurlijke kraal ontstond, afgebakend door diepe ravijnen.

De cowboys kozen de paarden die ze wilden en lieten de andere paarden achter in de kraal. In de kraal kwamen de paarden om van de dorst, naast de Colorado-rivier die 700 meter verder ligt. En zo komt Dead Horse Point State Park aan zijn naam.

 

Dead Horse Point State Park Map (kaart).

Dead Horse Point map

 

 

Bezienswaardigheden Dead Horse Point State Park.

Hoewel er niet echt bezienswaardigheden in dit State Park te vinden zijn, kun je toch een heleboel dingen ondernemen. Er zijn namelijk voldoende uitkijkpunten te bezichtigen en er zijn leuke wandelpaden (trails) te ontdekken.

Dit zijn de mooiste en leukste bezienswaardigheden/ uitkijkpunten van Dead Horse Point State park op een rij.

 

1. Dead Horse Point Overlook.

Dit gemakkelijke wandelpad van nog geen 100 meter is een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Dead Horse Point State Park. Vanaf de parkeerplaats, waar je al een prachtig uitzicht hebt, vind je een kort verhard wandelpad dat uitmondt in een adembenemend uitzicht op de Colorado-rivier.

Vanuit dit punt leiden verharden paden naar nog meer uitkijkpunten langs de Oost- en Westrim. Deze wandelpaden hebben steile hellingen en gladde rotsen.

 

2. Visitor Center Trail.

Dit gemakkelijke wandelpad van nog geen kilometer is een verhard pad dat bereikbaar is vanaf het bezoekerscentrum. Dit wandelpad biedt wandelaars niet alleen een geweldig uitzicht op het gebied in het oosten, het La Sal-gebergte en Chimney Rock, maar heeft ook acht bijzondere tentoonstellingen langs het pad die over een aantal van de meest voorkomende woestijnplanten en -bomen verteld.

 

3. Colorado River Overlook.

Deze gemakkelijke wandeling van iets meer dan 1000 meter slingert vanaf het bezoekerscentrum naar het noorden en neemt wandelaars mee naar een fantastisch uitzicht op de Colorado-rivier.

Langs de route zie je overal waterplassen (tijdens het regenseizoen) die dit wandelpad een ideale plek maakt om wilde dieren te spotten. Dieren weten namelijk dat hier water aanwezig is en komen daarom terug naar deze bijzondere plek.

 

4. Rim Overlook.

De West Rim Trail geeft toegang tot Big Horn Overlook, Rim Overlook, Shafer Canyon Overlook en Meander Overlook en eindigt bij Dead Horse Point. Om het pad te vinden, loop je naar de achterkant (zuidkant) van het Visitor Center en zoek je naar een bord met pijlen naar de Nature Trail, East Rim Trail en West Rim Trail.

Sla rechtsaf, volg de West Rim Trail langs het Visitor Center en de toiletten over de parkweg en langs de noordkant van de camping. De West Rim Trail is een gemakkelijke wandeling gemarkeerd door steentjes. In de verte zie je de La Sals in het oosten, de Abajos in het zuiden en de Henry Mountains in het westen.

 

5. Shafer Canyon Overlook.

Terug op de West Rim Trail, draai je naar het zuiden en kom je al snel bij het pad naar Shafer Canyon Overlook. Het uitzicht vanaf dit punt is vergelijkbaar met het vorige, maar hier krijg je je eerste glimp van de Colorado-rivier.

 

6. Big Horn Overlook.

Dit qua moeilijkheid gemiddeld begaanbare wandelpad van ongeveer 3 kilometer is de langste uitloper van de West Rim Trail en ligt relatief geïsoleerd van de rest van het park.

Als gevolg hiervan heb je dit wandelpad misschien helemaal voor jezelf en kun je je vergapen aan spectaculaire uitzichten.

De wandeling is niet heel makkelijk en gaat gedeeltelijk over gladde rotsen. Zorg er daarom voor dat je voorzichtig bent en stevige schoenen draagt.

uitkijkpunt-dead-horse-point-state-park

 

Fietsen bij Dead Horse Point  State Park.

Wil je Dead Horse Point niet per auto bezoeken, dan heb je ook de mogelijkheid om te fietsen/ mountainbiken in het Park. Er is namelijk een uitgebreid Intrepid Trail-systeem aanwezig. In totaal bestaat dit Trail-systeem uit 43 kilometer aan niet-gemotoriseerde routes.

De verschillende paden in het State Park slingeren door uitgestrekte jeneverbes bossen, over gladde rotsen en bieden mountainbikers een prachtig uitzicht op de canyon. Bovendien is het belangrijkste fietspad bereikbaar vanaf de parkeerplaats van het Visitor Center.

De belangrijkste fietspaden van Dead Horse Point State Park zijn:

 • Intrepid-Trail
 • Crossroads Trail
 • Great Pyramid Trail
 • Raven Roll Trail
 • Big Chief Trail
 • Whiptail
 • Prickly Pair
 • Twisted Tree
Fietsen huren voor Dead Horse State Park.

 

 

Hotels bij Dead Horse Point State Park.

Tenzij je op Dead Horse Point kampeert, is het nabij gelegen stadje Moab de beste plek om te overnachten.
De stad Moab is een klein charmant stadje dat omgeven is door rode rotsen en goede restaurants en geweldige koffie tentjes heeft.

Ik heb een goede accommodatie gevonden in Moab via Booking.com. Een online boekingssite die ik vaak gebruik als ik in hotels verblijf. Veel van de reserveringen vereisen geen aanbetaling, dus je kunt het beste vroeg boeken en als je plannen veranderen, kun je gratis annuleren of aanpassingen maken.

Wij verbleven in het –> bijzondere Big Horn Lodge. De kamers zijn groot, comfortabel en schoon (iets wat wij niet vaak meemaken in deze prijsklasse).

Bekijk de laatste prijzen op Booking.com

 

 

Kayenta en Windgate Campgrounds.

De Kayenta Campground in Dead Horse Point State Park biedt rustige, schaduwrijke plekken in de woestijn. Alle eenentwintig plaatsen hebben picknicktafels, vuurringen en zijn ook uitgerust met elektrische aansluitingen voor campers. Moderne toiletten zijn beschikbaar en wandelpaden leiden rechtstreeks van de camping naar verschillende bezienswaardigheden in het State Park.

De Wingate Campground (nieuw in 2018) ligt bovenop de mesa met uitzichten op de bergketens en diepe canyons van het gebied. Deze camping bevat 31 plaatsen, waarvan 20 met elektriciteitsaansluitingen die campers of tentkampeerders ondersteunen. 11 plaatsen zijn gereserveerd voor tenten. Alle plaatsen hebben vuurkorven, picknicktafels en toegang tot badkamers met stromend water en afwasbakken.

Camping kosten:

 • De Kayenta en Windgate campings kosten $40 per nacht (RV) en $35 (tent, alleen beschikbaar bij Windgate).
 • Maximaal 8 personen per campingplaats.
 • Reserveringen kunnen vier maanden van tevoren worden gemaakt.
 • Er zijn geen wateraansluitingen voor campers. Vul je camper in Moab.

Om een ​​campingplek te reserveren, neem je contact op met Reserve America op 1-800-322-3770, of ga naar reserveamerica.com.

overlook-dead-horse-state-park

 

Slapen in een Yurt in Dead Horse Point State Park.

De negen yurts in Dead Horse Point State Park zijn luxueuze accommodaties die bovenop de mesa te vinden zijn. Een perfecte locatie om een zonsopgang en zonsondergang te ervaren. De yurts geven een prachtig uitzicht op zowel de canyons in het zuiden als de La Sal-bergen in het oosten.

Elke yurt heeft slaapruimte voor maximaal zes personen in de vorm van stapelbedden en een uittrekbare futonbank. Een propaangrill buiten maakt het mogelijk om ter plaatse te koken en het park levert gratis propaan. Airconditioning, verwarming en stopcontacten zijn beschikbaar en comfortabele zitgedeeltes, zowel binnen als buiten, zorgen voor een heerlijk ontspannen gevoel onder alle weersomstandigheden.

Kosten Yurts: $140 per nacht het hele jaar door, maximaal 6 personen.

Om een ​​Yurt te reserveren, neem je contact op met Reserve America op 1-800-322-3770 of ga naar reserveamerica.com.

 

 

Restaurants in Moab.

Er zijn veel goede restaurants in het centrum van Moab te vinden. Wandel bijvoorbeeld eens door Main Street in het centrum van Moab en je komt allerlei restaurants en pubs tegen.

In een artikel over Moab heb ik 6 fantastische restaurants beschreven. Je kunt bij deze restaurants zowel ontbijten, lunchen of van een heerlijk diner genieten.

6X uit eten bij restaurants in Moab.

 

 

Hoe lang heb ik nodig voor Dead Horse Point state Park?

1 tot 2 uur: Geniet van het uitzicht van Dead Horse Point Overlook en wandel naar Meander Overlook.

3 tot 4 uur: Parkeer je huurauto of camper bij het Visitor Center en wandel de East Rim en West Rim Trail Loop. Eindig je dag met Dead Horse Point Overlook.

1 dag: Bekijk bovenstaande bezienswaardigheden, huur eventueel een mountainbike en ontdek Dead Horse State Park per fiets. Voeg bijvoorbeeld ook de wandeling Big Horn Overlook Trail toe aan je dag.

 

 

Beste reistijd Dead Horse Point State Park.

Hoewel er nooit een slecht moment is om Dead Horse Point te bezoeken, zijn sommige seizoenen beter om dit State Park te verkennen dan andere.

Als je van plan bent om te wandelen of te fietsen, dan is de lente of herfst de beste reistijd om Dead Horse Point State Park te bezoeken. De weersomstandigheden zijn dan ideaal.

Daarentegen kunnen de temperaturen tijdens de zomer behoorlijk hoog oplopen, wat een wandeling in het State Park niet heel ideaal maakt. Wees hierop voorbereid.

Aan de andere kant heb je de winterperiode, waar de temperatuur in het State Park regelmatig onder het vriespunt daalt. Hierdoor is sneeuw geen uitzondering en de sneeuw kan je ontdekkingstocht in het Park wat moeilijk maken.

bezienswaardigheden-dead-horse-point-state-park

 

Ook leuk om te lezen over de staat Utah.

–> Arches National Park. Informatie over de oranje gekleurde bogen in Arches.

–> Moab. De leukste bezienswaardigheden van het charmante stadje Moab.

–> Restaurants Moab. Sla een bezoekje aan een van deze restaurants niet over!

–> Zion National Park. Van de mooiste bezienswaardigheden tot de spannendste wandelingen.

–> Bryce National Park. Op deze manier breng je een dag door in Bryce Canyon.

 

Reizen Amerika

 

Op vakantie naar Amerika? Kijk bijvoorbeeld dan eens bij een van mijn favoriete websites over Amerika.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

Deze blog bevat affiliate links. Mocht je via één van de links een bestelling doen, dan ontvang ik een kleine commissie, uiteraard zonder extra kosten voor jou.

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button