BlogJoshua Tree National Park

Mooiste wandelroutes in Joshua Tree National Park.

Wandelroutes Joshua Tree National Park. Joshua Tree National Park ligt ongeveer 200 kilometer ten oosten van Los Angeles. Met je huurauto rijd je hier in een kleine 2,5 uur naar toe, als het verkeer in Los Angeles tenminste mee zit. Dit Park kenmerkt zich door midden in de woestijn te liggen en de bomen die je overal ziet. De Joshua Trees.

Je waant je alleen op de wereld in dit buitenaards Park in Californië.

Steeds meer reizigers ontdekken Joshua Tree, want vorig jaar had het Park maar liefst 3 miljoen bezoekers. Naast de kenmerkende bomen en de droogte in het Park vind je in Joshua Tree National Park bijzondere rotsformaties die bestaan uit grote rotsblokken. De bekendste hiervan is Skull Rock. Je raadt het al, deze lijkt op een schedel.

Verder biedt het Park een grote verscheidenheid aan dieren, maar de leukste en bekendste is toch wel de roadrunner. Hij is zeer snel (miep miep) dus blijf alert om hem te spotten. Naast de roadrunners vind je in het Park slangen, coyotes, roofvogels, maar ook lynxen en vele andere diersoorten.

 

Wandelroutes Joshua Tree National Park.

Als je Joshua Tree bezoekt, ga dan eens van de gebaande paden en volg een van de vele schitterende wandelroutes in Joshua Tree National Park.

Tijdens zo’n wandeling zijn er genoeg momenten dat je kilometers lang niemand tegenkomt. Je waant je bijna alleen op de wereld in dit buitenaards Park in Californië.

Ik heb een lijst samengesteld van de beste en mooiste wandelroutes in Joshua Tree National Park, omdat ik je graag wil helpen bij het plannen van je reis. Voor een complete wandellijst in Joshua Tree heb ik onderaan dit artikel een lijst geplaatst met de overige wandelroutes die je in het Park kunt lopen.

 

1. Baker Dam Nature Trail.

Wandelroute Coordinaten: 34.025325, -116.142052

Afstand: 1,8 kilometer, loop
Hoogte: 15,2 meter
Moeilijkheid: Makkelijk

Het is natuurlijk erg bijzonder om water te spotten in een woestijn. Vanwege de aanhoudende droogte in het Park is er echter niet altijd water te zien bij Baker Dam. Maar ondanks het water tekort in de zomer, is dit wel een hele leuke wandeling, met name voor beginners.

Het is een relatief makkelijke wandeling van 1,8 kilometer. Je maakt namelijk een rondje. Je kunt deze wandeling uitbreiden door het wandelpad Hidden Valley Baker Dam Connector erbij te nemen. In het begin loop je via een soort zandpad tussen de rotsen door en later wandel je over de rotsen om zo bij Baker Dam uit te komen.

 

2. Skull Rock.

Wandelroute Coordinaten: 33.998097, -116.059400

Afstand: 2,7 kilometer, loop.
Hoogte: 48,8 meter
Moeilijkheid: Gemiddeld.

De wandeling van Skull Rock begint bij de parkeerplaats van Skull Rock, net ten oosten van Jumbo Rocks Campground. De meeste reizigers nemen niet eens de moeite om een wandeling te maken bij Skull Rock. Ze lopen naar de rots, nemen een foto, klimmen wat op de rotsen een vertrekken vervolgens weer.

Je kunt achter de rots met een serieuze hike van ongeveer 2,7 kilometer beginnen. Volg het aangegeven wandelpad van Skull Rock, die evenwijdig aan de weg naar de camping ligt. Na het passeren van de camping wordt het pad voor korte tijd onderbroken, maar verbind je vervolgens weer met het wandelpad en op deze manier loop je weer terug naar daar waar je begonnen bent.

wandelroutes-joshua-tree0skull-rock

 

3. Indian Cove Nature Trail.

Wandelroute Coordinaten: 34.095972, -116.168696

Afstand: 1 kilometer
Hoogte: 15,2 meter
Moeilijkheid: Makkelijk.

Als je een stukje ‘onbekend terrein’ van Joshua Tree wil ontdekken dan is Indian Cove de juiste plek. Indian Cove ligt namelijk aan de bovenkant van het Park, in een gedeelte waar de meeste reizigers niet snel zullen komen.

Deze Joshua Tree wandeling duurt slechts een half uurtje tot 45 minuten. Langs de weg vind je diverse borden met informatie over de omgeving. Misschien heb je geluk en kom je onderweg nog een woestijnschildpad tegen, die hier veel aanwezig zijn. Lunchen bij Indian Cove? Je kunt gebruik maken van de picknick tafels in de omgeving.

wandelroutes-joshua-tree-indian-cove-trail

 

4. Hidden Valley Nature Trail.

Wandelroute Coordinaten: 34.013287, -116.168170

Afstand: 8,2 kilometer, heen en terug
Hoogte: 30,5 meter
Moeilijkheid: Gemiddeld.

Hidden Valley Nature Trail was een van de favoriete wandelingen van onze kinderen. Dit is namelijk een bijzondere en afwisselende wandeling, omdat je over verschillende soorten terrein wandelt. Er zijn bijvoorbeeld vlakke gedeeltes waar je over heen wandelt, maar je moet ook bepaalde stukken over rotsen klauteren. Met name dit laatste vonden de kinderen erg leuk om te doen.

Er komen momenten voor dat je denkt dat je de weg kwijt bent, maar geen zorgen, want na een aantal meter zit je zo weer op het juiste wandelpad. Vind je de wandeling te lang? Draai dan op de helft van de wandeling gewoon weer om.

Bij het parkeerterrein staan picknicktafels, waarvan de meeste in de schaduw, waardoor dit een ideale plek is om te stoppen voor een lunch. Achter de picknicktafels is er plaats voor de kinderen om rond te rennen, te klimmen en de rotsen te verkennen en op deze manier hoef je helemaal geen wandeling meer te maken.

 

 

5. Fortynine Palms Oasis Trail.

Wandelroute Coordinaten: 34.120075, -116.112121

Afstand: 4,8 kilometer, heen en terug
Hoogte: 91 meter
Moeilijkheid: Inspannend.

Overnacht je in het stadje Twentynine Palms, overweeg dan om de Fortynine Palms Oasis Trail te lopen. Wanneer je in het stadje overnacht, kun je er voor kiezen om overdag Joshua Tree National Park te verkennen en tegen de avond of in de ochtend deze verrassende hike te maken.

Tijdens de wandeling ervaar je een hoogteverschil van 91 meter. Je maakt bij Fortynine Palms een wandeling over een bergkam die bezaaid is met cactussen. Op het einde van de trail daal je af naar een rotsachtige canyon waar je plots palmbomen ziet staan.

Dat is een beetje een rare gewaarwording, omdat je een groot gedeelte van de wandeling alleen maar rotsen en cactussen tegen bent gekomen.

 

6. Lost Horse Mine Loop Trail.

Wandelroute Coordinaten: 33.951399, -116.159762

Afstand: 10,5 kilometer, loop
Hoogte: 168 meter
Moeilijkheid: Uitdagend

Helaas hebben wij de Lost Horse Mine Loop Trail niet helemaal gelopen. Want toen wij namelijk bij deze hike aankwamen, was het rond 13:00 uur en op het heetst van de dag. Na een aantal meters merkten we al dat dit een flinke uitdaging ging worden. Wil jij wel de volledige trail wandelen? Probeer dan een wandeling vroeg in de ochtend of juist wat later op de avond te maken.

Niet de hele Loop wandelen? Doe dan net als ons en wandel naar Lost Horse Mine en ga vanaf daar weer terug naar de parkeerplaats. Deze wandeling brengt je naar één van de meest succesvolle goudmijnen van het Park.

 

wandelen-yoshua-tree

 

Beste plaats om te overnachten in Joshua Tree National Park.

Er zijn in Joshua Tree National Park geen hotels of lodges te vinden. Je kunt daarom ook niet in het Park overnachten, mits je een overnachting plek zoekt voor je tent of je met een camper onderweg bent. Want er zijn namelijk wel een aantal Campgrouds in Joshua Tree National Park te vinden.

 

Aanbevolen accommodaties in Joshua Tree:

 • Belle Campground
 • Cottonwood Campground
 • White Tank
 • Jumbo Rocks Campground
 • Black Rock Campground
 • Hidden Valley
 • Ryan Campground
 • Indian Cove  

Voor uitgebreide informatie over campings in Joshua Tree National Park kun je terecht op de officiële website van Joshua Tree. Wil je liever buiten het Park overnachten, dan zijn er ook genoeg mogelijkheden.

 

Accomodaties buiten Joshua Tree.

Buiten het Park kun je eventueel slapen in de plaatsen:


Booking.com

 

Tips wandelen in Joshua Tree National Park.

 • Vertel iemand dat je gaat wandelen in Joshua Tree. Er zijn namelijk reizigers gestorven in het Park. Door de hitte of doordat ze verdwaald waren. Geef ook aan wanneer je weer veilig terug bent.
 • Nummer voor noodgevallen: 909-383-5651 of 911.
 • Koop een America the Beautiful Pass voordat je de Parken bezoekt. Dit bespaart je veel geld wanneer je meerdere Parken bezoekt in Amerika.
 • Probeer Joshua Tree in het het weekend te vermijden. Het is dan behoorlijk druk in het Park.
 • Begin altijd voorbereid aan een wandeling in Joshua Tree. Dit betekent; draag de juiste kleding, goede schoenen en smeer je in met zonnebrand en neem voldoende eten en water mee tijdens de wandeling.

wandelroutes-Joshua-tree-roadrunner-woestijn

 

Wandelroutes in Joshua Tree National Park. Van makkelijk naar moeilijk.

Makkelijk:

Trail
Distance Estimated Time
Elevation
Bajada 0.4 km 15-20 minutes
6.1 m
Barker Dam 1.8 km 1 hour
15.2 m
Cap Rock 0.6 km 30-45 minutes
6.1 m
Cholla Cactus Garden 0.4 km 15-30 minutes
3 m
Cottonwood Spring 0.2 km 10 minutes
7.6 m
Discovery Trail 1.1 km 30-45 minutes
21.3 m
Hidden Valley 1.6 km 1 hour
30.5 m
Hi-View 2.1 km 1.5 hours
4.8 km
121.92 m
Indian Cove 1 km 30-45 minutes
15.2 m
Keys View 0.4 km 30 minutes
7.6 m
Oasis of Mara 0.8 km 30-45 minutes
minimal elevation
Ryan Ranch 1.6 km 1 hour
41.1 m
Skull Rock 2.7 km 1-2 hours
48.8 m

 

Gemiddeld:

Trail
Distance Estimated Time
Elevation
Fortynine Palms Oasis 4,8 km 2-3 hours
91 m
Lost Horse Mine 6,4 km 2-3 hours
168 m
Mastodon Peak 4,8 km 1,5-3 hours
115 m
Pine City 6.4 km 2-3 hours
0 m
Split Rock loop 4 km 1,5-2,5 hours
45,7 m
West Side Loop 7,6 km 2,5-4 hours
239 m

 

Moeilijk:

Trail
Distance Estimated Time
Elevation
Boy Scout Trail 12,9 km 6 hours
362 m
Lost Horse Loop 10,5 km 3-4 hours
168 m
Lost Palms Oasis 12 km 5-6 hours
152 m
Panorama Loop 10,6 km 3,5-4,5 hours
336 m
Ryan Mountain 4,8 km 1,5-2,5 hours
320 m
Warren Peak 10,1 km 3-4 hours
339 m
Willow Hole 11,5 km 4 hours
0 m

 

Ervaring wandelroutes in Joshua Tree National Park.

Volgens mij kun je met bovenstaande wandelingen wel vooruit tijdens je vakantie. De keuze is reuze zullen we maar zeggen. Tijdens je verblijf in het Park kun je niet alles zien en doen, maar of je Joshua Tree National park nu kort of uitgebreid bezoekt, er is altijd wel een wandeling te vinden die in je reisschema past.

Tip: Voor een korte wandeling in Joshua Tree is Baker Dam een aanrader. Heb je wat meer tijd dan is de Lost Horse Mine leuk om te ontdekken. Maar wil je echt een flinke hike maken dan raad ik de Panorama Loop aan. Tijdens deze wandeling, heb je spectaculair uitzicht over Joshua Tree.

Ben je op zoek naar de mooiste bezienswaardigheden van Joshua Tree National Park?

Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden van Joshua Tree.

 

Veel plezier tijdens een van je wandelroutes in Joshua Tree National Park.

 

Ook leuk om te lezen voor je Zuidwest Amerika reis.

–> Joshua Tree National Park bezoeken? Dat doe je zo!

–> De leukste bezienswaardigheden van Palm Springs.

–> Dit zijn ze. De mooiste bezienswaardigheden van de Grand Canyon.

–> Vind hier bijzondere reizen naar Amerika.

–> Ken jij de leukste bezienswaardigheden van Palm Springs al?

 

Reizen Amerika

 

Op vakantie naar Amerika? Kijk dan eens bij een van mijn favoriete websites over Amerika.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

Deze blog bevat affiliate links. Mocht je via één van de links een bestelling doen, dan ontvang ik een kleine commissie, uiteraard zonder extra kosten voor jou.

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button